Πακέτο COSMΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Re: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Παιδια ειμαι λιγο μπερδεμενος.Στην παρεα μου εχουμε 4 ατομα ΟΤΕ TV.O ενας χρειαστηκε να αλλαξει τον αναμεταδοτη απο ΟΤΕ2 σε ΟΤΕ1 για να ανοιξουν τα καναλια οπως ενημερωσε και ο ΟΤΕ με δελτιο τυπου,ενω στους υπολοιπους 3 ολα ειναι οπως πριν.Ανοιγουν ολα τα καναλια κανονικα,διχως να κανουμε καμια απολυτως αλλαγη στις ρυθμισεις.Τι παιζει?Καποιοι απο τους συνδρομητες δεν θα χρειαστει να κανουμε αλλαγες στις ρυθμισεις καθολου?

Μήπως οι υπόλοιποι ήσασταν ήδη συντονισμένη στον αναμεταδότη OTE1 ? Μάλλον αυτό έγινε και δεν χρειάστηκε να κάνετε τίποτα.

Απάντηση: Re: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

...................................................................................................................................................................
Παντως πρεπει να βρεθει τροπος για να λυθει το θεμα με τις πολωσεις. Ειναι απαραδεκτο να μη μπορει καποιος να χρησιμοποιησει πληρως τον PVR του. Η δωρεαν διαθεση του ειναι μια τιμια κίνηση, όμως μια σοβαρή εταιρια δε πρεπει να επιβαλει αλχημειες για να δουλεψει πληρως η υπηρεσια της. Το πιο επικρατες ειναι να ανταλλάξει καποια συχνότητα με αλλο παροχο. Διαφορετικά πρεπει να αναλαβει το κόστος δευτερης καλωδιωσης.
Συμφωνώ απολύτως σε όλα!
Δεν ξέρω πόσο εύκολο ή χρονοβόρο μπορεί να είναι το θέμα της ανταλλαγής κάποιας συχνότητας (για μια μόνο άλλωστε είναι το πρόβλημα) με άλλον πάροχο.Μπορεί να γίνεται και εύκολα,δεν το γνωρίζω.Θα έπρεπε όμως,με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή,να είχαν ενημερωθεί οι συνδρομητές νωρίτερα για το πρόβλημα που θα συναντήσουν και όχι να βρισκόντουσαν προ εκπλήξεως.Η συντριπτική πλειοψηφία των συνδρομητών δεν είναι ψαγμένοι με δορυφορικές λήψεις και transponders γενικά,ώστε να είναι σε θέση να κατανοήσουν το πρόβλημα που υφίσταται.Σχεδόν όλοι ήρθαν αντιμέτωποι ξαφνικά με ένα πρόβλημα,χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι και χωρίς να μπορούν να υποπτευτούν για το τι συμβαίνει.
Η λογική λέει ότι,τις εγκαταστάσεις των συνδρομητών που είχε αναλάβει ο ίδιος ο ΟΤΕ,θα τις αναβαθμίσει κατάλληλα δωρεάν.Αυτό βέβαια για την περίπτωση που παραμείνει το θέμα με τον transponder διαφορετικής πόλωσης.Σε περίπτωση βέβαια που γίνει εφικτή η αλλαγή με άλλον που θα βρίσκεται στην ίδια πόλωση με τους υπόλοιπους,τότε δεν θα χρειαστεί αλλαγή στις εγκταστάσεις.Και είναι πολύ σωστό από μεριάς του ΟΤΕ,η μη χρέωση μίσθωσης του δέκτη,μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος.

Κωστή διαφωνώ. Ο Οτέ δεν υποσχέθηκε σε κανένα πως θα μπορεί εσαεί να εκμεταλλευεται πλήρως τις pvr υπηρεσίες με την κάθοδο ενός καλωδίου, απλά σε πρώτη φάση μπορούσε να το κάνει λόγω των κοινών τεχνικών χαρακτηριστικών των tp και μερικοί νόμιζαν πως αυτό είναι το σωστό μα καταλαβαίνεις πως υπήρχε και υπάρχει λανθασμένη αντίληψη επ' αυτού, δίχως βέβαια να ξεχνάμε πως μια σωστή εγκατάσταση για pvr λειτουργίες απαιτεί και κάθοδο 2ου καλωδίου, αλλά κανείς δεν ήθελε να πληρώσει (απόλυτα λογικό) χρήματα πέραν της τυπικής εγκατάστασης.

Αυτό που χάνει ο Οτέ με την αλλαγή του δορυφόρου είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα που είχε σε σχέση με τον ανταγωνιστή του (Nova) στη λειτουργία του vr δέκτη.
Παναγιώτη,δεν έχεις δίκιο και θα εξηγήσω γιατί...
Από τη στιγμή που την εγκατάσταση για τη λειτουργία ενός Pvr δέκτη,την κάνει ο ίδιος ο πάροχος,είναι και ταυτόχρονα υποχρεωμένος για την παροχή δυνατότητας στους συνδρομητές,της πλήρης λειτουργίας εγγραφών των καναλιών που ανήκουν στο μπουκέτο παρόχου.Ας μην επεκταθούμε βέβαια στο ποια είναι τα κανάλια του μπουκέτου του ΟΤΕ και μου πουν ότι κάνω λάθος ποια ανήκουν εκεί! :flipout: Δεν είναι αυτό το ζήτημα...
Ο ΟΤΕ λοιπόν,από τη στιγμή που τοποθετεί ένα μόνο καλώδιο στις εγκαταστάσεις που πραγματοποιεί ο ίδιος,σημαίνει ότι και με αυτό το ένα και μοναδικό καλώδιο θα μπορεί ο συνδρομητής να εκμεταλλεύεται τις Pvr υπηρεσίες πλήρως,σε ότι αφορά βέβαια τα κανάλια του μπουκέτου.Το να μην είναι υπεύθυνος ο ΟΤΕ για την εγγραφή προγράμματος από το κανάλι της Ρεάλ για πάραδειγμα,αυτό το καταλαβαίνω.Για τα κανάλια όμως που ανήκουν στο μπουκέτο του ΟΤΕ,ποιος είναι υπεύθυνος?Εγώ?Αφού ο ΟΤΕ επιλέγει αυτού του είδους την εγκατάσταση.Αν την εγκατάσταση την έχει κάνει ο ίδιος ο συνδρομητής,τότε ναι,εκεί δεν μπορεί κανένας να αναζητήσει ευθύνες από τον ΟΤΕ.

Όλα αυτά βέβαια,από τη στιγμή που έχει παγώσει η χρέωση της μηνιαίας μίσθωσης του δέκτη,αλλά και από την πιθανή αλλαγή της συχνότητας που βρίσκεται σε διαφορετική πόλωση,πιθανώς να αποτελούν μια σύντομη (?) παρένθεση στην απρόσκοπτη λειτουργία του Pvr δέκτη.Αν και νομίζω ότι ο ΟΤΕ θα μπορούσε εκ των προτέρων να έχει προβεί στην κατάλληλη αλλαγή και να έχει ήδη τοποθετήσει στην συχνότητα διαφορετικής πόλωσης όλα τα περιφερειακά κανάλια.Σε τέτοια περίπτωση,είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι δεν θα είχαν καταλάβει καν το πρόβλημα.Ή τουλάχιστον,θα ήταν σαφώς μικρότερο...

Από τη στιγμή που η μίσθωση νέων αναμεταδοτών δεν έχει αποφασιστεί ακόμα και αφού η αλλαγή δορυφόρου οδήγησε σε μπέρδεμα με τις πολώσεις και τα 1 ή 2 καλώδια, τότε γιτί ο ΟΤΕ άλλαξε δορυφορο; Εχω πλήρη άγνοια και αναρωτιέμαι τι κερδίσαμε με αυτή την κίνηση.

Μια διευκρίνιση δεν άλλαξε ο ΟΤΕ δορυφόρο. Ο δορυφόρος άλλαξε απο την μητρική του εταιρεία που είναι η Eutelsat, αυτό δεν έχει να κάνει λοιπόν με τον OTE. Τώρα πως μοιράστηκαν η συχνότητες αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζω, αλλά σύντομα θα μάθουμε τι έγινε και πως. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε και ελπίζουμε σε αποκατάσταση σύντομα στο πρόβλημα.

1) Δεν έκανε την αλλαγή ο ΟΤΕ, αλλά η Eutelsat (ιδιοκτήτρια εταιρεία του δορυφόρου)

2) Ο νέος δορυφόρος παρέχει στον ΟΤΕ μεγαλύτερη ισχύ εκπομπής, σε σχέση με τον παλιό.

3) Ο νέος δορυφόρος παρέχει στον ΟΤΕ περισσότερους διαθέσιμους προς ενοικίαση αναμεταδότες, για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια που θα βρίσκεται σε αυτή την τροχιακή θέση. Απλώς, οι χρήστες PVR πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα των (πιθανών) διαφορετικών πολώσεων, οριζόντιων και κάθετων.

Απάντηση: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι πρώτα έγινε η μεταφορά και μετά κατάλαβε ο ΟΤΕ ότι υπάρχει και μια συχνότητα διαφορετικής πόλωσης για τα κανάλια του μπουκέτου του,οπότε και δεν μπορούσε νωρίτερα να ενημερώσει τους συνδρομητές για το πρόβλημα που θα αντιμετωτίσουν.Επίσης,εκτός από το πώς μοιράστηκαν οι συχνότητες,σύντομα θα μάθουμε (?) και αν μπορούσε κατά την μετάβαση να έχει επιλέξει την μεταφορά των περιφερειακών καναλιών στην συχνότητα διαφορετικής πόλωσης,πράγμα το οποίο θα ελαχιστοποιούσε το πρόβλημα.

Σίγουρα ο ΟΤΕ γνώριζε από πριν την κατανομή των συχνοτήτων ανά πόλωση όπως γνωρίζει και την πόλωση/συχνότητα του επόμενου αναμεταδότη.
Τώρα γιατί δεν ενημέρωσε νωρίτερα τους συνδρομητές του με PVR δέκτη και δεν μετακόμισε νωρίτερα κανάλια από έναν αναμεταδότη σε άλλον μπορεί να ήταν επιλογή εκείνη την χρονική στιγμή ή απλά να ξέφυγε...... "ουδείς άσφαλτος" όπως έλεγε και η μεγάλη Άντζελα

Το πιο σωστό το είπε για μένα ο Χάρης. Γιατί δεν πάει όλα τα περιφερειακά κανάλια στην δέσμη διαφορετικής πόλωσης να λυθεί το πρόβλημα.

Λίγη υπομονή δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι απαραίτητες ενέργειες....το λέει άλλωστε και το μήνυμα.

Απάντηση: Re: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Σίγουρα ο ΟΤΕ γνώριζε από πριν την κατανομή των συχνοτήτων ανά πόλωση όπως γνωρίζει και την πόλωση/συχνότητα του επόμενου αναμεταδότη.
Τώρα γιατί δεν ενημέρωσε νωρίτερα τους συνδρομητές του με PVR δέκτη και δεν μετακόμισε νωρίτερα κανάλια από έναν αναμεταδότη σε άλλον μπορεί να ήταν επιλογή εκείνη την χρονική στιγμή ή απλά να ξέφυγε...... "ουδείς άσφαλτος" όπως έλεγε και η μεγάλη Άντζελα
Σωστοοός! :flipout:

Το πιο σωστό το είπε για μένα ο Χάρης. Γιατί δεν πάει όλα τα περιφερειακά κανάλια στην δέσμη διαφορετικής πόλωσης να λυθεί το πρόβλημα.
Απ' ότι καταλαβαίνω απ' όσα λέει ο imcan,μάλλον κάτι τέτοιο διαφαίνεται στον ορίζοντα...

Πολλά σπασίματα παρατηρώ με την αλλαγή δορυφόρου!!! Otesport 1, 2 travel chanel.... Είναι φυσιολογικά?? Δεν θα έπρεπε να έχουμε καλύτερη εικόνα?? Έχω τον pvr τον απλό!!

Παιδιά ενω πχ το ΟΤΕ cinema 1 έχει ισχύς σήματος 85% και ποιότητα 100 και τα άλλα καναλια πάνω κάτω εκεί σήμερα διαπίστωσα ότι το Sundance HD και όλα τα καναλια σε εκείνη τη συχνότητα 12053 εχκανε σπασίματα και είδα ότι έχει ισχύ και ποιότητα στα 75%. Λέτε να φταίει η στόχευση ή υπάρχει κάποιο άλλο θέμα?

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω. Ενώ σε όλες τις συχνότητες έχω ισχύ σήματος 80% - 90% και ποιότητα σήματος 100% στην 12054 έχω ισχύ 65% και ποιότητα 70%. Και σε μένα το Sundance αλλά και το Fashion TV έχουν σπασίματα. Με τα άλλα κανάλια της συχνότητας δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα.

Εμένα γιατί μου την δείχνει 12053? Περίεργο. Έκανα reset και συντονισμό ΟΤΕ1

Re: Απάντηση: Re: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω. Ενώ σε όλες τις συχνότητες έχω ισχύ σήματος 80% - 90% και ποιότητα σήματος 100% στην 12054 έχω ισχύ 65% και ποιότητα 70%. Και σε μένα το Sundance αλλά και το Fashion TV έχουν σπασίματα. Με τα άλλα κανάλια της συχνότητας δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα.

Στη Σάμο και με τον εξοπλισμό της υπογραφής μου, έχω τα παρακάτω ποσοστά ποιότητας στη λήψη των συχνοτήτων του ΟΤΕ TV με Technomate 6902HD και ΟΤΕ TV KAON NS 1110 (όχι υβριδικό):

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ TECHNOMATE OTE TV Kaon NS 1110
11843 V 67% 100%
12054 H 70% 81%
12207 H 79% 100%
12284 H 79% 100%
12399 H 81% 100%
12476 H 80% 100%

Σύμφωνα με το Flysat, οι συχνότητες 11843 V και 12054 Η βρίσκονται στην πανευρωπαϊκή (wide) δέσμη του Eutelsat 9B, ενώ οι υπόλοιπες στην ελληνική/βαλκανική δέσμη (Greek). Έτσι εξηγείται και η μεγαλύτερη ισχύ που έχουν.

http://www.flysat.com/e9b.php

Τέλος, μου φαίνεται αρκετά παράξενο να έχεις σπασίματα σε κάποια κανάλια μιας συχνότητας και σε κάποια άλλα όχι.

Το 65% για μένα τουλάχιστον δεν σημαίνει τίποτα απο μόνο του. Όταν όμως συνοδεύεται με σπασίματα ίσως να υπάρχει περίπτωση να έχει κουνηθεί λίγο το πιάτο ελάχιστα ίσως, η να έχει κουνηθεί το skiew του Lnb, η ίσως να έχει μπλοκάρει ο δέκτης και θέλει ένα Restart, κάτι πάντως είναι.

H Eutelsat τροποποίησε τα περιφερειακά footprints του Eutelsat 9B προσθέτοντας 1 dBW στο καθένα.

E9B_Ku-band_Extended_Greece_downlink_coverage.jpg

http://www.eutelsat.com/en/satellites/the-fleet/EUTELSAT-9B-downlink-coverages.html

Παιδες γεια σας, νεος στο forum μιας κ μενω νοτια Ισπανια κ λογω αλλαγης δορυφόρου δεν εχω σημα σε πολλα καναλια. Απο το ανωθι footprint φαινεται οτι μαλλον δεν ειναι καλα τα πραγματα για μενα ε?
Εχω απλο δεκτη κ πιατο 60 εκ., κ μεχρι πριν την αλλαγη δορυφόρου δεν ειχα καθολου προβληματα (ειχα ισχυ σηματος στο 77% κ ποιότητα σηματος 96%). Οριστε τι εχω τωρα:

11843 76% 95% (καλη εικονα)
12475 0% 0%
12053 80% 40% (καλη εικονα)
12206 0% 0%
12398 0% 0%
12283 0% 0%

Υπαρχουν λυσεις για μενα? Προφανως εχω προσπαθησει ολα τα αλλα (reset, αλλαγη απο οτε1 σε user2, αναβαθμιση με 2485 κλπ κλπ). Τι προτεινετε?
Α. Αλλαγη (μεγαλωμα) πιατου?
Β. Πειραγμα υπαρχοντος πιατου χειροκινητα για καλυτερη στοχευση?
Γ. Διακοπη συμβολαιου με Οτε? Κι αν αλλαξω σε Νova πχ, τι δορυφορο χρησιμοποιουν εκεινοι? Θα εχω τα ιδια προβληματα?
Ευχαριστω.

Καλημερα παιδια και απο εμενα...Επειδη ειμαι ψιλοασχετος και προσπαθω να βγαλω ακρη θελω λιγο μια βοηθεια...Εβαλα ΟΤΕ 1 αλλα οταν γραφω σε ενα καναλι,mega,alpha,skai και καποια αλλα καναλια κανουν διακοπες.Μιλησα με 13888 και μου ειπαν να βαλω αριθμο συνδεσεων 2 αλλα οταν το βαζω δεν παιζει τιποτα...Τι να κανω?Να το αφησω 1 και να περιμενω να ολοκληρωυουν οι εργασιες που κανουν?
Επισης με τον υβριδικο αποκωδικοποιητη θα μας δωσουν αλλον η θα αναβαθμισουν αυτον που εχουμε?
Παρακαλω λιγο μια βοηθεια