Παλαιά (Vintage) DAC's, αξίζουν σε σχέση με τα σύγχρονα?

Re: Dacs Aρχαια τέρατα vs νεο αιμα

Θα εχει ενα ενδιαφερον να μας πεις αν παιζει καλυτερα το mytec ή το sony....Εννοω αν παιζει καλυτερα το sony ως ολοκληρωμενο ή ως transport με το Mytec ως dac. Τα λεφτα μου στο sony...

Θα εχει ενα ενδιαφερον να μας πεις αν παιζει καλυτερα το mytec ή το sony....Εννοω αν παιζει καλυτερα το sony ως ολοκληρωμενο ή ως transport με το Mytec ως dac. Τα λεφτα μου στο sony...

Πάνο ήμουν παρών σε άμεση σύκριση με το ίδιο πρόγραμμα. Ο Μιχάλης έχει δίκιο.

Με ένα καλώδιο RCA αρκετά καλό DIY (ασημένιο,μονόκλωνο κλπ) μάλλον ο Πάνος χάνει και κερδίζει ο Μιχάλης.
Ερώτηση τώρα:
Ενεργοποίησα το Upsampling του Mytek, που όσο έπαιζα με Α+ ήταν off και το πρόγραμμα έκανε το δικό του Upsamling,όπως το είχα ορίσει στα prefereces.
Στη περίπτωση Sony Transport+Mytek Dac δεν θα έπρεπε να κάνει Upsampling το Mytek; Δεν κάνει! Το Display δείχνει πάντα 44.1
Περισσότερα με πιο προσεκτική ακρόαση τις επόμενες μέρες και ίσως με το ειδικό καλώδιο. Ποιο όμως;;;;;

Η μηχαναρα λοιπον νικηθηκε απο τον χρονο...
Γιωργο για τη συνδεση η απολυτη λυση ειναι αλλαγη του rca του sony με bnc.

Η μηχαναρα λοιπον νικηθηκε απο τον χρονο...
Γιωργο για τη συνδεση η απολυτη λυση ειναι αλλαγη του rca του sony με bnc.

Πάνο είναι νωρίς για σίγουρη τοποθέτηση υπέρ η κατά. Από το πρώτο άκουσμα (δίνω πάντα ιδιαίτερη σημασία) η εντύπωση έκλεινε προς Mytek μεριά.
Ο ήχος φάνηκε να είναι πιο "καθαρός" στα υψηλά. Μένει να διαπιστωθεί μήπως το DAC είναι πριμαριστό περισσότερο από το Sony. Θα δούμε....
ΥΓ. Δεν θέλω να "σκαλίσω" το Sony, μήπως με κάποιο ανταπτοράκι γίνει η ίδια δουλειά;

Last edited:

Με ένα καλώδιο RCA αρκετά καλό DIY (ασημένιο,μονόκλωνο κλπ) μάλλον ο Πάνος χάνει και κερδίζει ο Μιχάλης.
Ερώτηση τώρα:
Ενεργοποίησα το Upsampling του Mytek, που όσο έπαιζα με Α+ ήταν off και το πρόγραμμα έκανε το δικό του Upsamling,όπως το είχα ορίσει στα prefereces.
Στη περίπτωση Sony Transport+Mytek Dac δεν θα έπρεπε να κάνει Upsampling το Mytek; Δεν κάνει! Το Display δείχνει πάντα 44.1

To display συνήθως δείχνει το σήμα που βλέπει το DAC στην είσοδό του..

Απάντηση: Dacs Aρχαια τέρατα vs νεο αιμα

Για να χρησιμοποιηθεί καλώδιο με BNC ακροδέκτες όμως,πρέπει να σκαλιστεί και το Mytec εκτός του Sony.
Νομίζω πως δεν χρειάζεται τόση φασαρία,θα βρεθεί κάποιο καλό ψηφιακό με RCA ακροδέκτες,δεν μπορεί..

αν το πάμε δια της ατόπου απαγωγής απο την στιγμή που το hiface evo είναι πολύ καλύτερο απο το hiface2 (τα έχω και τα δυο) τότε και το stello θα είναι επίσης πολύ καλύτερο...

υπάρχουν ακουστές (εννώ εύκολα αντιληπτές) διαφορές;

υπάρχουν ακουστές (εννώ εύκολα αντιληπτές) διαφορές;

Αυτό ενδιαφέρει και εμένα καθώς έχω ήδη το hiface two και θα ήθελα να ξέρω άν το evo είναι καλύτερο και άν, ναί, σε ποιά σημεία; Πάντως λογικό θα είναι ένα evo με δικό του εξωτερικό τροφοδοτικό να κάνει την διαφορά όπως και το hiface two αντίστοιχα, άν και κάπως άβολο να το βλέπεις μαζί με εξωτερικό τροφοδοτικό (και ογκώδες).

Re: Απάντηση: Dacs Aρχαια τέρατα vs νεο αιμα

Για να χρησιμοποιηθεί καλώδιο με BNC ακροδέκτες όμως,πρέπει να σκαλιστεί και το Mytec εκτός του Sony.
Νομίζω πως δεν χρειάζεται τόση φασαρία,θα βρεθεί κάποιο καλό ψηφιακό με RCA ακροδέκτες,δεν μπορεί..
Σκεύτομαι να πάρω κάποια μέτρα από εδώ :
http://www.canford.co.uk/Products/60-1694A_BELDEN-1694A-CABLE-Black
Θέλει και κάποιος άλλος να μοιραστούμε τα μεταφορικά;

Σκεύτομαι να πάρω κάποια μέτρα από εδώ :
http://www.canford.co.uk/Products/60-1694A_BELDEN-1694A-CABLE-Black
Θέλει και κάποιος άλλος να μοιραστούμε τα μεταφορικά;
Τη Belden, αν δεν κάνω λάθος τη φέρνει το Bon Studio.
(Γράφω από κινητό τώρα κσι δε μπορώ να το επιβεβαιώσω).

αλλαγή του ακροδέκτη από RCA σε BNC στο DAC θα πρόσφερε περισσότερα από την αναζήτηση καλού καλωδίου 75 Ω που από ότι κατάλαβα δεν είναι εύκολο να βρεθεί; Κάποιοι usb/spdif converters κουμπώνουν απευθείας στο DAC, είναι προτιμότερη η λύση από το καλώδιο;

Αυτό ενδιαφέρει και εμένα καθώς έχω ήδη το hiface two και θα ήθελα να ξέρω άν το evo είναι καλύτερο και άν, ναί, σε ποιά σημεία; Πάντως λογικό θα είναι ένα evo με δικό του εξωτερικό τροφοδοτικό να κάνει την διαφορά όπως και το hiface two αντίστοιχα, άν και κάπως άβολο να το βλέπεις μαζί με εξωτερικό τροφοδοτικό (και ογκώδες).

δεν είναι τόσο το τροφοδοτικό όσο η δυνατότητα του evo για εξωτερικό ρολόι , από την ώρα που έβαλα το evo clock στο evo βρίζω τον εαυτό μου γιατί δεν το έκανα νωρίτερα , απίστευτη αναβάθμιση του evo :drummer:

Σόρυ δεν είχα δει τις ερωτήσεις περί Evo.
Βασικά είναι καλύτερο σε όλα.
Στην εικόνα, στο μπάσο, στις χρειες, ...
Φίλε kiriak τώρα πλέον υπάρχει κ driver για Linux όποτε είσαι οκ :-)
Ομολογουμένως το εξωτερικό τροφοδοτικό και το clock το απογειώνουν αλλά κ η τιμή ανεβαίνει αντίστοιχα.
Φίλε antonisgr εγώ είχα την εντύπωση πως το τροφοδοτικό έκανε μεγαλύτερη διαφορά αλλά ίσως κ να κάνω κ λάθος μιας και το clock δεν το είχα για ακρόαση τόσο καιρό όσο το τροφοδοτικό..
Το μόνο του πρόβλημα για εμένα που παίζω με Mac είναι πως ο driver του δεν είναι integer mode capable...
Ποιος driver δλδ γιατί τώρα με το Mavericks ο οδηγός της m2tech δεν παίζει όποτε περίμενουμε κανένα μήνα τώρα για update :-[

Last edited: