Παλαιά (Vintage) DAC's, αξίζουν σε σχέση με τα σύγχρονα?

Re: Dacs Aρχαια τέρατα vs νεο αιμα

Εγώ πάντως στο μαγαζί (στο εξωτερικό) που δούλευα τα φοιτητικά μου χρόνια δεκαετία 80-αρχές 90, πουλάγαμε αρκετά Musical Fidelity digilog, Audio Alchemy, και Meridian DACs...

Αναβάθμιζαν αρκετά τον ήχο των cd palyers της εποχής.

Με τα σημερινά δεδομένα βέβαια νομίζω ότι δεν θα είναι τόσο καλά (εκτός ίσως του digilog που κρατάει τιμή και είναι σπάνιο να το βρεις... φαίνεται αυτοί που τα έχουν τα κρατάνε...)

Λίγες είναι πάντως οι αγγελίες για θηρία dacs άλλων εποχών σε *καλή* τιμή.
Πολλά από αυτά όντως είναι ξεπερασμένα, άλλα στην είσοδο, αλλά πιο βαθιά και άλλα στον τομέα δυνατοτήτων.
Σήμερα ποιος θα αγόραζε dac χωρίς usb ? δε ξέρω.

Αγόρασα εγώ και θα ξανααγόραζα αν ένα dac μου άρεσε από την στιγμή που υπάρχουν usb to spdif converters,
Και ίσως και άλλοι που δεν ενδιαφέρονται για πολλές εισόδους και χαρακτηριστικά ή δεν τους ενδιαφέρουν οι ψηλές αναλύσεις ή ψάχνουν κάτι συγκεκριμένο ( πχ NOS )

Απάντηση: Dacs Aρχαια τέρατα vs νεο αιμα

Παίζουν μέχρι σε ότι συχνότητα γουστάρεις ,,τά παλία τσιπάκια , υπάρχουν εγγένη προβλήματα όσον αφορά το ιντερφείζ μεταξύ πηγών και παντρέματα με ψηφιακά φίλτρα συχνότητες fs και άλλα κουφά που καλείτε ο εκάστοτε σχεδιαστής να τα ξεπεράσει ,, με στόχο στο τέλος να πουληθούν 5 ντακ ασ πουμε ..

παίρνει ένα μοντέρνο τσιπάκι του βάζει 2 πραγματάκια γυρω γυρω και έχει πιάσει μεγάλο μέρος , ισως και τον όλον του μουσικού κλίματος απο μια κατασκεύη χάι σουπερ ντουπερ 20αετίας

και εγω απο αρχαίο τσιπάκι γουστάρω να ακούω , αλλά μου έχει βγάλει την ψυχή ανάποδα μέχρι να παντρευτεί με νέα μέσα και κόλπα ,,

Re: Απάντηση: Dacs Aρχαια τέρατα vs νεο αιμα

Aγαπητοι συμφορουμίτες ουτε καν θεωρητικη ακρη δεν βλέπω να βγάζουμε, για το λόγο αυτό αγόρασα απο αμερική το stello U3 usb to coax 24-192 converter. Σκοπός μου πρωτα να αναβαθμίσω το dac μου το stello και μετά να μπορέσω να το συγκρίνω με παλαιά τέρατα που δεν εχουν usb. Περιμένω για αρχή να δοκιμάσω το Theta gen5 που αναφαίρω στην αρχη του νηματος.

Aγαπητοι συμφορουμίτες ουτε καν θεωρητικη ακρη δεν βλέπω να βγάζουμε, για το λόγο αυτό αγόρασα απο αμερική το stello U3 usb to coax 24-192 converter. Σκοπός μου πρωτα να αναβαθμίσω το dac μου το stello και μετά να μπορέσω να το συγκρίνω με παλαιά τέρατα που δεν εχουν usb. Περιμένω για αρχή να δοκιμάσω το Theta gen5 που αναφαίρω στην αρχη του νηματος.

το stello έχει πολλές καλές κριτικές, το σκεφτόμουν και εγώ για το δικό μου dac για το οποίο υποτίθεται έκανε σημαντική διαφορά, αλλά λίγο η τιμή , λίγο το ρίσκο αγοράς από αμερική, έκανα πίσω και πήρα το hiface2. Αναρωτιέμαι πόση διαφορά θα έκανε στον ήχο σε σχέση με συτό που έχω.

είχες προσωπική άποψη πριν το πάρεις ή κινήθηκες βάσει σχολίων στο νετ; σκέφτηκες καθόλου το audiophilleo;

το stello έχει πολλές καλές κριτικές, το σκεφτόμουν και εγώ για το δικό μου dac για το οποίο υποτίθεται έκανε σημαντική διαφορά, αλλά λίγο η τιμή , λίγο το ρίσκο αγοράς από αμερική, έκανα πίσω και πήρα το hiface2. Αναρωτιέμαι πόση διαφορά θα έκανε στον ήχο σε σχέση με συτό που έχω.

είχες προσωπική άποψη πριν το πάρεις ή κινήθηκες βάσει σχολίων στο νετ; σκέφτηκες καθόλου το audiophilleo;
Τον τελευταιο καιρό εχω τρελαθεί στις ανταλλαγές με φιλους απο το φορουμ σου γραφω μια λιστα απο τα πιο προσφατα dac πριν καταλήξω μεσω πολλων ακροασεων στο συστημα μου 1- Arcam rdac 2-Goldenote dac7 3-Goldenote dac 15 4- Goldenote dss και τελος το stello ολα τα παραπάνω τα ειχα για αρκετο καιρό

αν το πάμε δια της ατόπου απαγωγής απο την στιγμή που το hiface evo είναι πολύ καλύτερο απο το hiface2 (τα έχω και τα δυο) τότε και το stello θα είναι επίσης πολύ καλύτερο...

αν το πάμε δια της ατόπου απαγωγής απο την στιγμή που το hiface evo είναι πολύ καλύτερο απο το hiface2 (τα έχω και τα δυο) τότε και το stello θα είναι επίσης πολύ καλύτερο...

Πριν πάρω το Stello δοκίμασα το hiface 1 και 2 και οι διαφορές μεταξυ τους ηταν ακουστές αλλα πολυ μικρές. Το Stello ηταν σε αλλη κατηγορία. Αν θες τη γνωμη μου ειναι υπερβολή το stello U3 για το hiface evo.

...ειναι υπερβολή το stello U3 για το hiface evo.
τι εννοείς;
μηπως θες να πεις το evo dac;

Δεν το είπα για εμένα αλλά για τον φίλο πιο πάνω που είπε πως ενω σκεφτόταν να πάρει το stello τελικά πήρε το hiface2...

Να ρωτήσω κάτι ως εν μέρει άσχετος; Έχω το SONY SCD1 και το Mytek 192. Με ποιο τρόπο μπορούν να συνδεθούν και αν ναι θα άξιζε τον όποιο κόπο και χρήμα;

Απάντηση: Re: Dacs Aρχαια τέρατα vs νεο αιμα

Να ρωτήσω κάτι ως εν μέρει άσχετος; Έχω το SONY SCD1 και το Mytek 192. Με ποιο τρόπο μπορούν να συνδεθούν και αν ναι θα άξιζε τον όποιο κόπο και χρήμα;

Με ένα απλό ψηφιακό καλώδιο spdif.
Από το Digital out CD του Sony στο spdif IN του Mytec.
Για απλή δοκιμή κάνει κι ένα απλό RCA.

Μπορείς να συνδέσεις την ψηφιακή έξοδο του SCD1, οπτική ή ομοαξονική, με μιά είσοδο του Mytek. Με αυτό τον τρόπο παρακάμπτεις το ενσωματωμένο dac του SCD1. Υπ όψιν ότι αν παίζεις SACD θα αναπαράγεις μόνο το CD layer του δίσκου.

εδιτ: Σωκράτη μαζί γράφαμε.

Απάντηση: Re: Dacs Aρχαια τέρατα vs νεο αιμα

Μπορείς να συνδέσεις την ψηφιακή έξοδο του SCD1, οπτική ή ομοαξονική, με μιά είσοδο του Mytek. Με αυτό τον τρόπο παρακάμπτεις το ενσωματωμένο dac του SCD1. Υπ όψιν ότι αν παίζεις SACD θα αναπαράγεις μόνο το CD layer του δίσκου.

εδιτ: Σωκράτη μαζί γράφαμε.

:ernaehrung004:

Σωστό το ερώτημα σου.
Το Sony μπορείς πανεύκολα να το συνδέσεις ψηφιακά στο Mytek. Είτε από την ομοαξονική, είτε από την οπτική. Θα ακούς τα CD σου από το DAC του Mytek (πιστεύω αναβαθμισμένα).

Το ανάποδο, δηλαδή να πάρεις την ψηφιακή έξοδο του Mytek και να συνδέσεις με to Sony δε γίνεται. Διότι το Sony δεν έχει ψηφιακή είσοδο. Απλά...

-Θεωρητικά πιο καλά από την ομοαξονική ή οπτική; Σα να θυμάμαι η ομοαξονική,σωστά;
-Θα παραμένει, ως έχει, η σύνδεση μέσω FW με το Mac, ναι;

-Θεωρητικά πιο καλά από την ομοαξονική ή οπτική; Σα να θυμάμαι η ομοαξονική,σωστά;
θεωρητικά ναι. Έχει και το πλεονέκτημα-η ομοαξονική- ότι, όπως είπε και ο Σωκράτης, δε χρειάζεται υποχρεωτικά ειδικό καλώδιο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα οποιοδήποτε RCA για αρχή. Οι περισσότεροι την προτιμούν, αλλά ας μιλήσουν περισσότερο οι γνωρίζοντες.
Ναι.

Τις δοκιμάζεις και τις δύο κι' όποια κρίνεις καλύτερη. Με πιο σύγχρονο μηχάνημα θα έτεινα προς την οπτική. Ο Mytek είναι εξοπλισμένος σαν θωρηκτό από ψηφιακές συνδέσεις και μπορείς να του βάλεις τα πάντα πάνω. Και DVD/BluRay και Media Player και Media Streamer και ότι θέλεις...