Παλεύει με το ''κακό'' ο Νίκος Παπάζογλου - Καλό ταξίδι Νίκο Παπάζογλου

Re: Καλό ταξίδι Νίκο Παπαζογλου....

Απίστευτη χροιά φωνής, μεγάλος τραγουδοποιός, καλό ταξίδι Νίκο!!

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Καλό ταξίδι Νίκο Παπαζογλου....

Σεμνός,μεστός καί παραγωγικός όσο έπρεπε.
Η παρουσία του,μού ξαναξύπνησε τήν ελληνική μου μουσική πλευρά,πού ποτέ φυσικά δέν είχα ξεχάσει ,στά πρώτα μου φοιτητικά χρόνια.
Φρόντιζα νά τον βλέπω σε μπουάτ και συναυλίες γιατί πάντα είχε κάτι νά πεί.
Ο Νικόλας ήταν συνέχεια τής λαμπερής πλευράς τής Σαλονίκης,τών ποιητών της καί τής χοάνης τών διαφορετικών πολιτισμών.
Ως τέτοιον θά τον θυμάμαι ,αλλά καί γιατί μού ξαναάνοιξε ένα παράθυρο ελληνικής μουσικής,μέσα στον μπερδεμένο αχό τής μεταπολίτευσης ,αλλά καί γιατί πάντα τον θεωρούσα μιά έντιμη ''απάντηση'' στήν επέλαση τού ''έντεχνου τών αταλάντων'' ...
Οσοι δεν ''παθαίνουμε'' μόνον ακούγοντας δυτικά τραγουδάκια πολλάκις ασήμαντα πού τούς προσδίδονται ''μαγικές ιδιότητες'' πού δέν έχουν,νοιώθουμε περισσότερο ορφανεμένοι σήμερα.

Η ''Ρωγμή τού Χρόνου'' πού έβαλε ο Γιάννης και γιά μένα αποτελεί συγκλονιστική στιγμή τού Νικόλα.

Δυστυχώς όλο και περισσότερο οι καλοί λιγοστεύουν........................

Last edited:
Re: Απάντηση: Καλό ταξίδι Νίκο Παπαζογλου....

Η παρουσία του,μού ξαναξύπνησε τήν ελληνική μου μουσική πλευρά,πού ποτέ φυσικά δέν είχα ξεχάσει ,στά πρώτα μου φοιτητικά χρόνια.
Ο Νικόλας ήταν συνέχεια τής λαμπερής πλευράς τής Σαλονίκης,τών ποιητών της καί τής χοάνης τών διαφορετικών πολιτισμών.
Ως τέτοιον θά τον θυμάμαι ,αλλά καί γιατί μού ξαναάνοιξε ένα παράθυρο ελληνικής μουσικής,μέσα στον μπερδεμένο αχό τής μεταπολίτευσης ,αλλά καί γιατί πάντα τον θεωρούσα μιά έντιμη ''απάντηση'' στήν επέλαση τού ''έντεχνου τών αταλάντων'' ...
Οσοι δεν ''παθαίνουμε'' μόνον ακούγοντας δυτικά τραγουδάκια πολλάκις ασήμαντα πού τούς προσδίδονται ''μαγικές ιδιότητες'' πού δέν έχουν,νοιώθουμε περισσότερο ορφανεμένοι σήμερα.

Η ''Ρωγμή τού Χρόνου'' πού έβαλε ο Γιάννης και γιά μένα αποτελεί συγκλονιστική στιγμή τού Νικόλα.

+1

Δυστυχώς, ερημώνει σιγά - σιγά το τοπίο. Τουλάχιστον θα ησυχάσει. Ας είναι...

Ήταν ανάμεσα στα πολύ νεανικά μου ακούσματα. Από ένα σημείο και μετά η μουσική του και τα γούστα μου δεν συναντιούνταν. Ποτέ δεν έπαψα όμως να τον κατατάσσω στα θετικά στοιχεία της ελληνικής μουσικής πραγματικότητας.
Στο καλό.

Μπορεί να μην θεωρώ τον εαυτό μου θιασώτη της μουσικής του Παπάζογλου, όμως η απώλεια ενός συνανθρώπου και συνάμα ενός σημαντικού ερμηνευτή για το είδος αυτό θλιβερό γεγονός σε μια εποχή όπου το ελληνικό τραγούδι κατακλύζεται στην πλειοψηφία από ατάλαντους ανθρώπους.
Καλό ταξίδι να έχει, τώρα πια θα αναπαυθεί απαλλαγμένος και από την ασθένειά του και απ'ότι άλλο τον ταλάνιζε.

Μετά τον Ρασούλη.....ο Νικόλας....

Ελαφρύ το χώμα.

Καλό ταξίδι Νικόλα.

Re: Παλεύει με το ''κακό'' ο Νίκος Παπάζογλου

Λύκειο. Μόλις είχα ενσωματωθεί σε μια παρέα που είχαν φτιάξει και ένα γκρουπάκι και όποτε έπαιζαν τους ζήλευα πολύ.

Την πρώτη βραδιά που διοργάνωσαν μια "μάζωξη" με ξύδια κλπ, άκουσα κάποιους στίχους που έμελλε να χαραχτούν για καιρό μέσα μου.

"Χτες το βράδυ αργά
ήρθες φώλιασες στο μυαλό μου
ήσουνα εκεί δίπλα μου, σ' άγγιζα
χάιδευα τα όμορφα μαλλιά σου
μες στ' όνειρο.

Πάει καιρός που έφυγες
ξέρω σου λεν πως σ' έχω ξεχάσει
μα τα σημάδια μέσα μου
ούτε το ότι είσαι μακριά
ούτε ο καιρός θα σβήσει.

Δάκρυα στα μάτια μούρχονται
κάθε φορά που βλέπω πίσω
όσο κι αν ψάξω δεν μπορώ να σε' βρω
μα ξέρω κάπου εκεί μες στο πλήθος
θα κρύβεσαι.

Χτες το βράδυ αργά
ξύπνησα τρομαγμένος
έτρεχες λέει καβάλα σ' άλογο
που δεν άφηνε πατημασιές πάνω στο
χώμα. "

Έρωτας. Έψαξα όλα τα τραγούδια του, πήγα σε πολλές συναυλίες του. Ερωτεύτηκα, δάκρυσα και "ταλαντεύτηκα" μέσα μου. Ήταν πάντα δίπλα μου.

Νικόλα θα μου λείψεις. Καλό σου ταξίδι στον απέραντο "χρόνο".

000000000000002h1h21h21.jpg

Last edited:
Απάντηση: Καλό ταξίδι Νίκο Παπαζογλου....

Δεν αλλάζω λέξη απ´όσα είπε ο Σπύρος...

Ανεξίτηλα χαραγμένη στην ψυχή θα παραμείνει εκείνη η διονυσιακή βραδυά του Αυγούστου του 93, στη Μυρσίνη της Σητείας, με τα εντουράκια μας καταχωματισμένα, να έχουν καταπιεί ολημερίς αμέτρητα χιλιόμετρα ταλαιπωρίας πάνω σε κακοτράχαλα βουνά και απόκρημνα φαράγγια για να καταλήξουν εκεί, όπου ο Νικόλας έδωσε τόν καλύτερο Παπάζογλου που είχα την τύχη να δώ, μπροστά σε ένα απίστευτα φλογισμένο κοινό, με τις ψυχές να ίπτανται και να αιωρούνται πάνω απο το ακύμαντο Πέλαγος, να θέλουν να υψωθούν μέχρι τα αστέρια.
Καλό ταξίδι Νίκο...

attachment.php

Attachments

• view.jpg
    view.jpg
    49.3 KB · Views: 105

Καλό του ταξίδι και καλή του ανάπαυση.

Γεια σου φίλε. Ελπίζω να έφυγες χωρίς πολυ πόνο. Εμείς το παλεύουμε ακόμα αλλα όπως και να έχει σύντομα θα ξαναβρεθούμε για να σε πείσουμε να μας κανείς μερικές ακόμη συναυλίες εκεί πάνω η εκεί κάτω. Τα λέμε!