Οι αραιότατες δισκογραφικές του παρουσίες, ακόμα και αυτές που δεν θεωρούνται οι καλύτερές του, δεν υστέρησαν ποτέ σε αξιοπρέπεια. Το ίδιο και οι ζωντανές εμφανίσεις και συναυλίες του, όπως και οι μετρημένες στα δάκτυλα φορές που τον είδαμε στην τηλεόραση..
Θα τον θυμαμαι παντα να γυρναει απο δω και απο κει, με τα τζιν και το
φουλαρι του στις λαικες γειτονιες της Θεσσαλονικης.
Θέλω πολύ να κλάψω, αλλά δεν μου βγαίνει. Δεν ταιριάζει κλάμα σε έναν άνθρωπο που βούτηξε μέσα στην ζωή και της ρούφηξε το μεδούλι. Που τα χέρια του έφτιαξαν από στούντιο ηχογραφήσεων, μέχρι καΐκια. Που, ένα ακόμα από τα πολλά μεράκια του, ήταν να πετάει με αεροπλάνα, είχε και δίπλωμα πιλότου.
Και που μας χάρισε τόσο όμορφα και ζωντανά τραγούδια.
Δεν υπάρχουν πολλοί στον καλλιτεχνικό χώρο, παγκοσμίως, που αποδεδειγμένα δεν έκαναν ούτε μια αρπαχτή στην πορεία τους. Ίσως δεν υπάρχει κανένας άλλος εκτός από τον Νικόλα. Οι αραιότατες δισκογραφικές του παρουσίες, ακόμα και αυτές που δεν θεωρούνται οι καλύτερές του, δεν υστέρησαν ποτέ σε αξιοπρέπεια. Το ίδιο και οι ζωντανές εμφανίσεις και συναυλίες του, όπως και οι μετρημένες στα δάκτυλα φορές που τον είδαμε στην τηλεόραση..
Όλοι οι φίλοι πιό πάνω, είπαν ωραία πράγματα για τον Νίκο. Αλλά θα σταθώ σε κάτι που έγραψε ο Σπύρος, ότι μας άνοιξε ένα παράθυρο στην ελληνική μουσική. Το ενδιαφέρον μου για την ελληνική μουσική πηγάζει κατά πολύ από τον Παπάζογλου, οι δίσκοι του οποίου ήταν οι πρώτοι "ελληνικού ήχου" που λάτρεψα. Και, στην πορεία διαπίστωνα πως πράγματα που ανακάλυπτα και μου άρεσαν, είχαν ουσιαστικά βγει στο φως από τα χεράκια του και από το "ΑΓΡΟΤΙΚΌΝ".. Από Τρύπες και πολλά ανεξάρτητα ροκ γκρουπάκια της δεκαετίας του 80, μέχρι τις Μικρές Περιπλανήσεις, τον Μάλαμα, τον Θανάση. Όλοι πήραν δικούς τους δρόμους πιά, αλλά έχουν κοινή αφετηρία την κονσόλα του Νίκου..
Όλες οι συναυλίες που είχα την τύχη να παρευρεθώ ήταν πάντα γιορτή. Και για πολλά χρόνια περίμενα την νύχτα του Σεπτέμβρη που καθιερωμένα, θα ανέβαινε στον Λυκαβηττό.
Καλό δρόμο Νικόλα, σε ευχαριστώ για αυτά που απλόχερα μου έδωσες και μου άφησες κληρονομιά....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.