Παλεύει με το ''κακό'' ο Νίκος Παπάζογλου - Καλό ταξίδι Νίκο Παπάζογλου

πως να ξεχαστεί; γίνεται να έρθει Αύγουστος χωρίς να τον ακούμε;

:worshippy:

Τελικά Αύγουστος χωρίς ολόγιομο φεγγάρι και Παπάζογλου δεν γίνεται σε αυτή την μικρή γωνιά του κόσμου....

Τα είπατε όλα, ένας μικρός φόρος τιμής στο μεγάλο Νίκο Παπάζογλου όσα έχουν γραφτεί.

Παράξενο, αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ήταν 63 ετών, για πολύ μικρότερο τον θεωρούσα... κρίμα. Καλό ταξίδι Νικόλα και ευχαριστούμε για όσα μας έδωσες, ευχαριστούμε από καρδιάς.

Μάριε..:worshippy::worshippy:

Κι´εμένα η απώλειά του μέ συγκίνησε πολύ..

Μά πάνω απ´όλα είναι αυτό πού γράφεις..

Ο Παπάζογλου ήταν ακομπλεξάριστος και άνοιξε δρόμους σέ πολλούς πού άφησαν τό στίγμα τους στην ελληνική μουσική..

Κανένας βεντετισμός,ανιδιοτελές παλληκάρι πού όταν είχε νά πεί κάτι μουσικά τόλεγε..
Αλλοιώς σιωπούσε.

Καί τό σημαντικό είναι ότι ''μίλησε'' και στην δική μου γενιά καί στην δική σου και σέ νεώτερους..
Τουλάχιστον σέ όσους απ´εμάς καί παρά τό ότι έχουμε στρέψει τό βλέμμα σέ άλλα ακούσματα κυρίως,δέν υποτιμούμε τίς καλές ή σημαντικές προσπάθειες πού γινονται στην Ελλάδα..................................

Έτσι ακριβώς, Σπύρο...
Θα λείψει πολύ...

Όχι ρε γαμωτο και αυτός
Η φωνή στην άλλη άκρη του τηλεφώνου ισα που ακουγόταν
‛’ Έφυγε φιλαράκι και ο Νίκος ‛’
Ο άνθρωπος που στην εφηβεία μας μας έκανε να ερωτευτούμε να περάσουμε σε ένα άλλου είδος τραγουδιού
Ο άνθρωπος που μας έμαθε πώς η διασκέδαση δεν είναι απαραίτητα τα μπουζούκια και χωρίς ενοχές χορέψαμε ‛’ πότε βούδας πότε κουδας ‛’
Που μας έκανε να ερωτευτούμε με τον Αύγουστο.
Που μας έκανε στις παρέες να σιγοτραγουδάμε τα τραγούδια του με μια κιθάρα στα χέρια.
Μέθυσε τους ρε Νίκο εκεί που πας μαζί με τους φίλους σου. Μαζί με τον Μανώλη που στην έκανε και έφυγε πρώτος.
Καλό ταξίδι Νίκο

Οσο πάμε ,φτωχαίνουμε όλο και περισσότερο..

Τι να πώ?

Ελπίζω να μην πρόλαβε να υποφέρει.
Ανθρωποι που είναι απλοί υπηρέτες του ταλέντου τους ,της Τέχνης και που δεν νοιάζονται για τις πωλήσεις,τα στάδια και τα ξεπουλήματα,δεν πρέπει να υποφερουν.
Αλλά είναι και τόση η κληρονομιά που αφήνουν, που δεν σβήνουν ποτέ.
Απλά ταξιδεύουν..

Καλό σου ταξ'ιδι λοιπόν Νίκο και ας μη σε γνώρισα ποτέ,'οπως κάποιοι πιο τυχεροί.
Αλλωστε εκεί που πας θα τραγουδάς με πολλούς ´Μεγάλους.
Πείτε και κανένα τραγουδάκι για εμάς..

σ αγαπαμε πολυ Νικολα ..

σημερα μαζι μ τον Νικολα και τον Μανωλη φευγει και μια εποχη
που δεν θα ρθει ποτε ξανα
η εποχη του τιμιου ελληνικου τραγουδιου τελειωσε !!

.

Re: Απάντηση: Παλεύει με το ''κακό'' ο Νίκος Παπάζογλου - Καλό ταξίδι Νίκο Παπάζογλου

μ τον Νικολα και τον Μανωλη φευγει και μια εποχη
που δεν θα ρθει ποτε ξανα
η εποχη του τιμιου ελληνικου τραγουδιου τελειωσε !!

.

Θα ξανάρθει.
Cold Weather Is Back.
Σε τέτοιους καιρούς οι άνθρωποι δημιουργούν.
Οχι όταν είναι σαβανωμένοι στον καταναλωτισμό.
η εποχή θα ξανάρθει.
Και πολύ σύντομα μάλιστα.
Ηδη, πολλά πράγματα κινούνται.

Συμφωνώ με Λύμπε απόλυτα. Και όχι μόνο στη μουσική. Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια θα υπάρξει έκρηξη δημιουργίας από νέους ανθρώπους.
Οι πιτσιρικάδες το ψάχνουν ''άσχημα''.

Δυστυχώς οι τελευταίες απώλειες σφραγίζουν το τέλος μίας εποχής που έτσι και αλλιώς έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια.

αυτή η εποχή, φρονώ πως τέλειωσε με το 'Χαράτσι' Τζιμ.
Προσωπικά το θεωρώ τον τελευταίο Πραγματικά Μεγάλο ελληνικό δίσκο που έχω ακούσει.
Ο Παπαζογλου μάζεψε ό τι άκουγε γύρω του και τα έβαλε όλα μέσα σ ένα δίσκο.
Αλλά πάνε πάρα πολλά χρόνια από τότε.
Τώρα εγκυμονούνται τα σπέρματα που θα αναδείξουν το Αύριο του ελληνικού τραγουδιού.

Καλό ταξίδι να έχει ο άνθρωπος. Κρίμα……..

Διαφωνώ με την δυναμική της νέας γενιάς! Είμαι πολύ απαισιόδοξος τελευταία .Όταν νέοι άνθρωποι επιτρέπουν στον Κωστόπουλο να τους κρίνει δεν υπάρχει ελπίδα. Υπογείως πάντα γινόντουσαν πράγματα .Η επιφάνεια έχει πρόβλημα.

υπαρχουν σιγουρα νεοι ανθρωποι που εχουν να πουν
αλλα δεν μπορουν να πανε να τους κρινει η Ελλη Κοκκινου
και ετσι θα χαθουν ....

.

Διαφωνώ με την δυναμική της νέας γενιάς! Είμαι πολύ απαισιόδοξος τελευταία .Όταν νέοι άνθρωποι επιτρέπουν στον Κωστόπουλο να τους κρίνει δεν υπάρχει ελπίδα. Υπογείως πάντα γινόντουσαν πράγματα .Η επιφάνεια έχει πρόβλημα.

Γιώργο, έτσι είναι η ζωή, αλλιώς δεν θα υπήρχαμε. Από ανάγκη θα βγουν (και πάντα θα βγαίνουν) νέα ενδιαφέροντα πράγματα. Και όπως είπε ο Λύμπε πιό πάνω, οι δύσκολες εποχές (και οι δυσκολότερες) που θα έρθουν ευνοούν την ανάπτυξη νέων ρευμάτων.

Re: Απάντηση: Παλεύει με το ''κακό'' ο Νίκος Παπάζογλου - Καλό ταξίδι Νίκο Παπάζογλου

oι Καλοί, ήταν πάντα λίγοι Μπάϊρα.
και η ...επιφάνεια, απ όσο είμαι σε θέση να ξέρω, δεν τους αφορά. :ernaehrung004:

δεν ξέρω, αλλά κάτι με σπρώχνει να πάω στην κηδεία σε λίγο...
Μου ήρθε πολύ άδικος ο χαμός, χωρίς να έχω ούτε ένα δίσκο, απλά επειδή μπορούσε να αγγίξει τόσο διαφορετικούς ανθρώπους.

Ο Παπαζογλου δεν ηταν ποτε στα ακουσματα μου,οπως και γενικα η Ελληνικη μουσικη.Ποτε δεν με αγγιξε(η ελληνικη μουσικη).Τον θεωρω ομως τη μεγαλυτερη συγχρονη φιγουρα στο ελληνικο τραγουδι,εναν ανθρωπο που ποτε δεν το παιξε τιποτα παραπανω απο αυτο που ειναι.Ουτε ελληνικοτητα πλασσαρε,ουτε χαμενες πατριδες,ουτε κουλτουρα,ουτε αριστερα(παρ'ολο που ειναι γνωστο οτι τοσα χρονια ειχαμε αριστερη χουντα...:music-smiley-005:),ουτε δεξια...Και ο κοσμος τον αγαπησε γι'αυτο που ειναι..Και επειδη πολλες φορες ξεχναμε οτι η αγαπη του κοσμου ειναι καθοριστικη,θεωρωντας οτι ειναι αμετοχος στη φημη ενος καλλιτεχνη,οτι για ολα φταινε καποιοι αλλοι (η αριστερα,η δεξια,η κουλτουρα,η ψευτοκουλτουρα) και σε πεισμα του καθε Κωστοπουλου που προωθουσε λυσσαλεα οποιαδηποτε σκυλοποπ κατουρημενη προσωπικοτητα,αυτοι που τραβηξαν το δικο τους μοναχικο δρομο ειχαν παντα την αγαπη και την εκτιμηση του κοσμου.
Καλο του ταξιδι...