Panasonic 50ST50 vs Sony 55HX750 vs Samsung PS51E6500

Re: Panasonic 50st50 vs sony 55hx750

karatzas μήπως μπορεις να μου πεις συνοπτικά την περιπτωση σου ή που μπορώ να δια βάσω γι' αυτήν για να καταλάβω για τι πράγμα μιλάτε; Τι εννοείς σε επηρέασαν; Ο καθένας εδώ είναι για να λέει τη γνώμη του και στη συνέχεια για να τα περνάμε από τα φιλτρα της δικής μας κρ´ισης ώστε να προβούμε σε αγορά ή συμπεράσματα. Πόσταρε ενα λινκ για να καταλάβω

Δηλαδή η εικόνα αν πάει κάποιος να δει τις δυο τηλεοράσεις σε ένα κατάστημα είναι ξεπλυμένη στην Sony παρότι ο οποιοιδήποτε με έστω ελάχιστες γνώσεις ξέρει ότι οι πλάσμα σε συνθήκες φωτός δεν αποδίδουν καλά ενώ μια τηλεόραση LED LCD με αποτελεσματικό φίλτρο θα δείχνει σίγουρα καλύτερα?:flipout:

Αν αυτό αποτελεί "καθιερωμένη" αντίληψη κάπου τότε αυτοί που τα υποστηρίζουν είναι οι γραφικοί.

Αν θα βάλουμε και τα δυο στο THX Mode ίσως θα εχει η Sony ξεπλυμένη εικόνα ...

Αν θα βάλουμε και τα δυο στο THX Mode ίσως θα εχει η Sony ξεπλυμένη εικόνα ...

Δεν έχει thx mode η st50, η sony δεν ξέρω αν έχει. Το θέμα με το ξέπλυμα ειναι δευτερεύον, το πρωτεύον είναι οι αντανακλάσεις του χώρου που μπαίνουν μέσα στο πανελ σε φωτεινό χώρο. Η θέαση με φως πάσχει και δεν έχει καμμία σχέση με την θέαση σε απόλυτο σκοτάδι όπου το μόνο εκπεμπόμενο φως είναι από την τηλεόραση. Επίσης αν και γενικά ο οικιακός χώρος έχει χαμηλότερο φωτισμό από αυτό των καταστημάτων, πολλές φορές η θέση της πηγής φωτός σε σχέση με την τηλεόραση μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα στο σπίτι.

Πολύ σωστά τα λέει ο Βασίλης.

Χρειάστηκαν 23 πόστ για να αναφέρει κάποιος τα αυτονόητα.

Δεν θα αγοράσεις την HX750 να δεις στο μαύρο σκοτάδι ούτε την ST50 για να την βάλεις σε ηλιόλουστο σαλόνι.

Αυτό από μόνο του αποτελεί και ένα καθοριστικό παράγοντα αγοράς.

Η ST50 ομολογουμένως είναι πολύ καλή τηλεόραση. Πρόσφατα την ξαναείδα σε πολυκατάστημα στο αεροδρόμιο όπου προβάλει HD περιεχόμενο με άπλετο φως και πραγματικά η εικόνα της σε μαγνητίζει. Άριστο μαύρο. Αν θέλεις μπορείς να δεις και τη Samsung PS51E6500ES. Είμαι κάτοχός της και είναι εφάμιλλη της πανασονικ και χωρίς προβλήματα.

Παντως προσωπικα δεν εχω δει ποτε plasma τηλεοραση σε συνθηκες απλετου φωτος να βγαζει κορυφαιο μαυρο, πιο πολυ γκρι πεπλο εβλεπα, ακομα και σε kuro που ειχα δει στημενη.

OΚ να επιλέξω led να την βάλω σε φωτεινό χώρο ξέρoντας ότι οκ το βράδυ θα χάσω σε σχέση με μια πλάσμα. Την είδα σε κατάστημα οκ ας πούμε οτι κράτησε μαύρο ωραίο κλπ.

Την παίρνω την στήνω στο σαλόνι μου και παίρνω κάτι τέτοιο

mqdefault.jpg

η τέτοιο

hx750-2475.jpg

η ακόμα και τέτοιο

20120929_103102.jpg

Ωραία κρατάει μαύρο ε και ??? να με συγχωρείτε αλλά αυτό το πράγμα είναι ακατάλληλο προς θέαση για μένα. Το βράδυ αν σβήσουν τα φώτα ξέρω τι να περιμένω. Τυπικό spva πανελ είναι.

50ST50.jpg

Και πάλι τα παραπάνω είναι πταίσματα όταν μια ST50 μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί για ξύρισμα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:

Μα δεν ειπε κανείς ότι η πλάσμα θα δείξει καλύτερα σε φωτεινό χώρο. Πάντως δεν βλέπω να δείχνει και πολύ χειρότερα. Εκτός αν αποτελεί δείκτη "ποιοτικής θέασης" να βλέπεις την κυρία στην απέναντι πολυκατοικία να καθαρίζει φασολάκια στη μία, και στην άλλη να διακρίνεις με δυσκολία αν είναι φασολάκια η μπάμιες.

Μα δεν ειπε κανείς ότι η πλάσμα θα δείξει καλύτερα σε φωτεινό χώρο.

Α συγνώμη αν δεν το είπε κανείς έκανα λάθος.

Επίσης να ζητήσω συγνώμη από το μέλος karatzas που αμφέβαλα ότι όντως είχε την ST50. Απλά επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου τόσα χρόνια είμαι λίγο καχύποπτος όταν βλέπω ακραίες δηλώσεις.

Last edited:

Α συγνώμη αν δεν το είπε κανείς έκανα λάθος.

Επίσης να ζητήσω συγνώμη από το μέλος karatzas που αμφέβαλα ότι όντως είχε την ST50. Απλά επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου τόσα χρόνια είμαι λίγο καχύποπτος όταν βλέπω ακραίες δηλώσεις.

Μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Το θέμα μου δεν είναι plasma vs lcd ούτε hx750 vs st50. Άλλωστε πρότεινα σαν εναλλακτική την 55 άρα sony για τον απλούστατο λόγο ότι είναι 5 ίντσες μεγαλύτερη.

Σχολίασα το αν γκριζάρει λίγο η πολύ στα καταστήματα (όπου και εκεί καθρεφτίζεται το κατάστημα - λίγο η πολύ ανάλογα με τη σειρά) και στο ποστ #23 ανέφερα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαμόρφωση του χώρου θέασης που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι χειρότερος του καταστήματος. Κατόπιν έδειξα φωτογραφίες όπου καθρεφτίζεται ο χώρος μέσα στην τιβί. Από εκεί και πέρα το να δείξω σε ένα κάτοχο της σόνυ ότι δίπλα από το κεφάλι του κάτω από τον καναπέ δεξια από το φωτιστικό η τάδε κρατάει καλύτερο ή χειρότερο μαύρο από μια πλάσμα ή από μια άλλη λεντ δεν μου λέει τίποτα και το θεωρώ παρηγοριά στον άρρωστο.

Την tv την χρησιμοποιώ μόνο για ταινίες σε σκοτεινό χώρο . πριν είχα lcd tv και δεν μπορώ να πω πως είχα πρόβλημα με το μαύρο. βέβαια τώρα για πρώτη φορά αγοράζω plasma και μια από της αρκετά καλές και φυσικά έχουν ανέβει τα standar όσον αφορά το μαύρο. τώρα δεν μπορούν να μου την αντικαταστήσουν με καινούρια γιατί σταμάτησε η παραγωγή της 50st50 και μου επιστρέφουν τα χρήματα. διαβάζονταν μερικά review και forum ξεχώρισα την hx750. αν κάποιος την έχει η την έχει δει σε κάποιον φίλο του στο σπίτι θα θελα τις εντυπώσεις του.

Re: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

έχω την panasonic 50st50 και λόγω τον γραμμών θα την επιστρέψω. όσοι έχετε δει και τις 2 tv η samsung 51e6500 είναι άξια αντικατάστασης της 50st50?

Εχω επιστρεψει με cashback μια gt50 τον ιουνιο & μια ut50 πριν ενα μηνα για το ιδιο προβλημα με τις καθετες γραμμες.. Στη δευτερη ειχε περασει μαλιστα το χρονικο διαστημα (15 ημερες) του DOA.. Πιεσε τους να παρεις τα χρηματα σου πισω.. Ο polakis τα πηρε μετα απο 6 μηνες!!! Πηρα την e6500 και ησυχασα!!!

Ένα άλλο μέλος (karatzaz) ισχυρίζεται ότι είχε και τις δυο και η ST50 ήταν καλύτερη.

Οι απόψεις διίστανται.

Re: Απάντηση: Panasonic 50st50 vs sony 55hx750

Καλό είναι, όταν πετάς τέτοια να βάζεις και μπροστά το "Κατά τη γνώμη μου...", την αγορά τηλεόρασης δεν την διαβάζουν μόνο φρεσκογραμμένα μέλη με 2-3 post, που δεν γνωρίζουν και πολλά.

Σεβαστή η γνώμη του καθένα μας, αλλά εν προκειμένω η γνώμη σου......γνώμη σου, αν είναι σωστή ή λάθος, ας τη κρίνει ο καθένας μόνος του απ' όσα ξέρει και δεν ξέρει.

Σεβασμό στην άποψη του καθενός δείχνουμε στην πράξη, αφήνοντάς τον να γράψει αυτά που θέλει, όπως θέλει. Αν εσύ - όπως υπονοείς με το "την αγορά τηλεόρασης δεν την διαβάζουν μόνο φρεσκογραμμένα μέλη με 2-3 post, που δεν γνωρίζουν και πολλά" - γνωρίζεις πολλά περισσότερα, γράψε την άποψή σου και θα κρίνουμε όσοι διαβάζουμε.
Καλημέρα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic 50st50 vs sony 55hx750

Σεβαστή η γνώμη του καθένα μας, αλλά εν προκειμένω η γνώμη σου......γνώμη σου, αν είναι σωστή ή λάθος, ας τη κρίνει ο καθένας μόνος του απ' όσα ξέρει και δεν ξέρει.

Κατά τη γνώμη μου, και η μισή αλήθεια να λέγετε στα forum καλά είναι, τουλάχιστον υπάρχουν περιθώρια, για όποιον θέλει, να ψάξει και να βρει την υπόλοιπη μισή.

Για μένα αν θέλει κάποιος να καταλήξει σε δικά του συμπεράσματα, το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσει λίγο χρόνο και με υπομονή να διαβάσει τα νήματα κατόχων του μοντέλου που τον ενδιαφέρει.

Σεβασμό στην άποψη του καθενός δείχνουμε στην πράξη, αφήνοντάς τον να γράψει αυτά που θέλει, όπως θέλει. Αν εσύ - όπως υπονοείς με το "την αγορά τηλεόρασης δεν την διαβάζουν μόνο φρεσκογραμμένα μέλη με 2-3 post, που δεν γνωρίζουν και πολλά" - γνωρίζεις πολλά περισσότερα, γράψε την άποψή σου και θα κρίνουμε όσοι διαβάζουμε.
Καλημέρα

Τα ίδια γράφουμε ...και σεβαστή η άποψη του καθένα μας και ας τη κρίνει ο καθένας μόνος του και ας καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα.

Μια και μεσημέριασε καλημέρα δεν μπορώ να πω, οπότε καλή όρεξη σε όσους δεν έχουν φάει και καλή χώνεψη σε όσους φάγανε.

Και εγω φιλε czoun θελω να ρωτησω γι αυτο που εγραψε υπεριον.Με την διαχυση φωτος στα διπλανα κελια δεν εχουμε πιο μειωμενη ευκρινεια;Η επεξεργασια στη σονυ εννοειτε πως ειναι καλυτερη και στην οξυτητα πιστευω πως ολες οι lcd ειναι υπερβολικες σε σχεση με πλασμα.Αν κατι δεν καταλαβαινω ασ διορθωθει

Με την διαχυση φωτος στα διπλανα κελια δεν εχουμε πιο μειωμενη ευκρινεια;

Δηλαδή Πάνο, αν βάλω ένα οποιοδήποτε pattern αναλυτικότητας/οξύτητας, π.χ. το "5-Sharpness & Overscan" του "AVS HD 709", θα δω περισσότερες γραμμές και κουκκίδες σε μια LCD απ' ό,τι σε μία Plasma;

Οι Plasma με προστατευτικά τύπου φιλμ έχουν κι αυτές διάχυση φωτός; Οι LCD που φοράνε προστατευτικό χοντρό γυαλί (π.χ. ΗΧ850) δεν έχουν διάχυση;