Panasonic 50ST50 vs Sony 55HX750 vs Samsung PS51E6500

Μήπως να πάρω μια 40ρα απλή και να καλύψω το κενό στο σαλόνι με κανα 400euro και με τα υπόλοιπα να πάρω αυτό http://www.bestar.gr/product_info.php?products_id=1066 και να απολαύσω την 2d και 3d μαγεία ? http://viewitem.eim.ebay.gr/SONY-HM...ead-Mount-Display-Japan-New/281061140013/item 680 ευροπουλα. συγνώμη για το off topic.

αυριο εχει βολτα στα καταστηματα με το usb στο χερι .

Αγόρασα καινούριο media player dune 303d .μετα την δοκιμή στην pani 50st50 εχουμε και λεμε. Το judder ειναι λιγοτερο σε σχεση με τον προηγούμενο egrear r4a media player με το fi στο min. Αν κοιτάξεις προσεκτικά βέβαια πολλες φορες υπάρχει μια παραμόρφωση στα πρόσωπα.

Πήγα και βόλτα media mark και δοκιμασα πολλες tv για να τσεκάρω το judder. Το καλύτερο αποτέλεσμα το έδωσε η Samsung 46es7000 στην επιλογή βελτίωση εικόνα. Χωρίς να χάνει την κινηματογραφικη αίσθηση μειώνει απίστευτα το judder.

Σημερα πρεπει να αποφασίσω αν θα κρατησω η οχι την 50st50.

Αντικατασταση με 50gt50. Για να δουμε ποσο έντονες θα ειναι οι κάθετε γραμμές
Ενημέρωσε μας τόσο για τις γραμμές (banding) όσο και για αν έχει αισθητα καλύτερη εικόνα από την st50.

Σημερα παρέλαβα την gt50 και μαζί δώρο τις κάθετες γραμμές. Τα ίδια με την st50. Δεν θα πω ακομα αν η εικόνα της είναι καλυτερη γιατι εχω τα νευρα .

Έχουν εξαφανιστεί και οι Samsung 51E6500 μπας και πάρεις επιτέλους τηλεόραση χωρίς γραμμές και μάλιστα χωρίς να υστερεί σε εικόνα.

Αν είναι Αθήνα και ενδιαφέρεται το παλληκάρι, ανταλλάσω εγώ τη δική μου 51Ε6500 με την 50GT50 που έχει, όπως είναι....

Ναι έχει γραμμές αλλά δεν φαίνονται σε νορμάλ χρήση μόνο στο γκρι . είχα την st50 πριν την άλλαξα και τώρα θέλω να δω πως τα πάει η gt50 γιατί αν δεν με κερδίσει η εικόνα της θα την αλλάξω . αυτό που παρατηρώ είναι πως σε normal mode έχει ζωντανά χρώματα και καλό μαύρο. Αν βάλω cinema h thx η εικόνα φαίνεται ξεθωριασμένη.

.....δεν έχω σκοπό να βλέπω γκρι καρτέλες με χαμηλή αντίθεση και η ΤΗΧ δεν μου φαίνεται ξεθωριασμένη...

....ας επικοινωνήσει με pm μαζί μου. ;)

Re: Απάντηση: Panasonic 50ST50 vs Sony 55HX750 vs Samsung PS51E6500

Αν είναι Αθήνα και ενδιαφέρεται το παλληκάρι, ανταλλάσω εγώ τη δική μου 51Ε6500 με την 50GT50 που έχει, όπως είναι....

.....δεν έχω σκοπό να βλέπω γκρι καρτέλες με χαμηλή αντίθεση και η ΤΗΧ δεν μου φαίνεται ξεθωριασμένη...

για την δική σου δεν θα κάνω κανένα σχόλιο περί πρασινίλας κοκκινίλας και γέλα είναι η candid camera. Θα περιμένω να δω και του gzoun. Οι οριζόντιες γραμμές είναι retesio

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic 50ST50 vs Sony 55HX750 vs Samsung PS51E6500

Και Αθήνα να μην είναι δεν πειράζει, θα βρεθεί άκρη αν τον ενδιαφέρει ανταλλαγή, η 51Ε6500 μου είναι καλιμπραρισμένη με το "όργανο" του Πετάση από τον JL_?, με player ένα Egreat R1A και το PS3.

για την δική σου δεν θα κάνω κανένα σχόλιο περί πρασινίλας κοκκινίλας και γέλα είναι η candid camera. Θα περιμένω να δω και του gzoun. Οι οριζόντιες γραμμές είναι retesio

Είπα και πρίν, όπως δεν βλέπω στην 6500 καρτέλες IRE με χαμηλή αντίθεση , δεν θα βλέπω και στην GT50, βλέπω υπό Κ.Σ.

EDIT

Οι καρτέλες IRE χρησιμοποιούνται μια φορά στο καλιμπράρισμα, μετά τέλος ;)

Last edited:
Δεν ξέρω αν τον συμφέρει η ανταλλαγή γιατί εφόσον η δικιά σου η Ε6500 δεν δείχνει καλύτερα από την G10 σε τηλεοπτικό (όπως έχεις πει) μάλλον είναι χαλασμένη.

Καλά το λες, αλλά δεν σκέφτονται όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο και δεν ξεφορτώνονται "χαλασμένα" πράγματα για να ξεγελάσουν τους άλλους π.χ. αν είχε κανένα burn in θα του το έλεγα του ανθρώπου και δεν θα τον κορόιδευα για να την ξεφορτωθώ (και μάλιστα να του την πούλαγα κιόλας και όχι να έκανα ανταλλαγή).

Δυστυχώς η δική μου δεν είναι χαλασμένη (μακάρι να ήταν), όπως σωστά αναφέρεις, το έχω πει πολλές φορές και είναι γνωστό, δεν έχει προσθήκη καρέ και σε σχέση με τη G10 έχει χειρότερο τηλεοπτικό, αυτό βλέπω, αυτό λέω.

Άλλωστε μια αναζήτηση των post μου για την 6500 θα τον βοηθήσει να δαβάσει την γνώμη μου.

Ίσα-ίσα που η δική του είναι χαλασμένη, θα του δώσω μια τηλεόραση χωρίς προσθήκη καρέ.... "χωρίς γραμμές και μάλιστα χωρίς να υστερεί σε εικόνα" ....καλιμπραρισμένη και θα πάρω μια τηλεόραση με γραμμές, ας πιαστώ κορόιδο, δεν πειράζει, εις γνώση μου θα πιαστώ και δεν πρόκειται ούτε να ζητήσω ευθύνες του ανθρώπου, ούτε να βάλω κανένα δικηγόρο.

Τεσπα, αν ενδιαφέρεται ο φίλος ας μου στείλει pm και να με ρωτήσει ό,τι θέλει.

Περι IFC...

Το IFC ειναι ενοχλητικο σε tv ταινιες ακομα και 1080p

Chris Tsirkas said:
Οσον αφορα το αναλογικο σημα, δεν ξερω αν η αλλαγη καλωδιου και η προσθηκη ενισχυτη θα αλλαζε ισως τα πραγματα. Εχω κι εγω την αμυδρα εντυπωση πως εχει εντελως διαφορετικο τροπο που χειριχεται το αναλογικο, σε σχεση με τις προπερσινες, που εχω σημειο αναφορας. Ισως ομως να οφειλεται και στο IFC, το οποιο δειχνει να δημιουργει στατικο θορυβο, οταν τo σημα δεν ειναι 100% τελειο, κανοντας blend τον αναλογικο θορυβο, στο frame interpolation. Οταν το βγαλεις, φαινεται ο θορυβος να κινειται. Με το IFC στο max, δημιουργει κατι σαν τα blocks που εχουν τα κακοσυμπιεσμενα jpgs, αν δεις την εικονα απο κοντα. Αυτο χαλαει και το χρωμα καπως και την ολη αισθηση.

vas_papavas said:
Γενικά όπου σου αρέσει. Σε 24p αύξηση του smooth film έχει περισσότερη βιντείλα αλλά και τεχνουργήματα (αρχική σκηνή του προηγούμενου πλέον dark Knight όπου βλέπεις το αριστερό λευκό κτίριο να κουνιέται με 10 ρίχτερ).
Στο τηλεοπτικό 50i η επιλογή ifc μεσαίο καθαρίζει σαφώς την κίνηση (πχ σε ποδόσφαιρο) και έχει ελάχιστα τεχνουργήματα (πχ μόνο όταν σε βολέ του τερματοφύλακα η μπάλα περνάει οπτικά μπροστά από κερκίδα με οπαδούς όπου τα παίζει ο αλγόριθμος στην μπάλα).

vertical said:
Το IFC είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να βοηθήσει, μπορεί και να τα κάνει μαντάρα. Εγώ περισσότερο το έχω δει να τα κάνει μαντάρα ειδικά όταν είναι ένα ημίμετρο για να ξεπεραστεί μια τρανταχτή αδυναμία (you know) των Panasonic.

Κάποιος σχεδόν αναφέρθηκε στο IFC λες και είναι κάτι τρομερό. Ένα ημίμετρο το οποίο σε μερικές περιπτώσεις έχει αποτέλεσμα κακό. Εκτός και αν κάποιος με το χέρι στην καρδιά μπορεί να ισχυριστεί ότι το IFC έχει το τέλειο αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις.

ttboy said:
Η κίνησή της είναι επίσης ένα ατού, χωρίς να χρησιμοποιώ το IFC παρά μόνο σε ποδοσφαιρικούς αγώνες που το βάζω στο ελάχιστο

Υπάρχουν και άλλα πολλά αλλά αυτή την στιγμή βαριέμαι να ψάξω παραπάνω.

Κάποια άλλη στιγμή μπορούμε να κάνουμε και μια συζήτηση για το posterization , γιατί στην δική μου U10 σε ANT1 και Star έβγαζε μάτι.

Απάντηση: Re: Panasonic 50ST50 vs Sony 55HX750 vs Samsung PS51E6500

Περι IFC...

Κι εγώ δεν χρησιμοποιώ προσθήκη καρέ στην αναπαραγωγή 1080p (ούτε στην G10 που είχε ΟΝ/OFF, ούτε στον προβολέα που έχει "δύο σκάλες" MODE1 & MODE 2) και το έχω γράψει επανειλημένως.

Κάποια άλλη στιγμή μπορούμε να κάνουμε και μια συζήτηση για το posterization , γιατί στην δική μου U10 σε ANT1 και Star έβγαζε μάτι.

Καλά τα λες :a0210: , όπως και το 9 βγάζει μάτι ότι δεν είναι 6, τεσπα, είπαμε.... αν τον ενδιαφέρει και θέλει ο φίλος ας μου στείλει pm, να τον βοηθήσω να πάρει καλύτερη τηλεόραση θέλω ;)

Αν και το καλύτερο θα ήταν να την αλλάξει με κάποιο καινούριο μοντελάκι του 13 -bye-

Πάντως Χρήστο αν γράφεις παραπάνω ότι πούλησα τηλεόραση με burn in κάνεις λάθος. -bye-

Επίσης να ξέρεις ότι πολλοί δεν κάθονται καν να ασχοληθούν ούτε και τους ενδιαφέρει. Έχω φίλο που παίζει όλη μέρα XBOX σε LG plasma και μια ημέρα που τον ρώτησα αν έχει δει κάτι (burn in/image retention) μου απάντησε ότι δεν βλέπει τίποτα αλλά δεν τον νοιάζει κιόλας.

Ένας άλλος ξάδερφος μου είχει "καβουρνιάσει" CRT Philips από το gaming και ούτε καν δεν το είχε δει αν δεν του το έλεγα.

Απάντηση: Re: Panasonic 50ST50 vs Sony 55HX750 vs Samsung PS51E6500

Πάντως Χρήστο αν γράφεις παραπάνω ότι πούλησα τηλεόραση με burn in κάνεις λάθος. -bye-

Παράδειγμα έφερα με το burn in (αν υπάρχει) για κάτι που μπορεί να γίνει αν ο αγοραστής δεν γνωρίζει πως να ψάξει και κατά τη γνώμη μου είναι ανήθικο να μην του το δείξει ο πωλητής.

Ότι η C3 σου έχει burn in το ξέρω (το έχεις γράψει), ότι πούλησες την U10 το ξέρω (το έχεις γράψει), αν είχε burn in η U10 δεν το ξέρω (δεν έχεις γράψει κάτι ή έχεις γράψει και δεν το θυμάμαι?), τώρα, από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι το έγραψα για σένα, μόνο εσύ το ξέρεις. :hmmmm:

Άλλωστε εσύ είπες ότι προσπαθώ να δώσω την χαλασμένη τηλεόρασή μου και να κοροιδέψω τον alelo, δεν είπα εγώ ότι κορόιδεψες κάποιον και του πούλησες τηλεόραση με burn in. -bye-

EDIT

Είπαμε, αν δεν ενδιαφέρεται ο alelo τζάμπα χαλάμε μελάνι, αν θέλει κερνάω και εσπρεσάκι, απ´ ότι μου είπαν ο JL_? και ο vas όταν ρυθμίζαμε την 6500 φτιάχνει καλό εσπρεσάκι η μηχανή μου.

Υ.Γ.: Να πω την αλήθεια ο Βασίλης κάποια στιγμή πνίγηκε και δάκρυσε και δεν ξέρω αν μου το είχε πει από ευγένεια ότι είναι καλός ο καφές ή έπαθε τίποτα άλλο :grinning-smiley-043

Last edited:
H U10 είχε πρόβλημα με πολύ έντονο image retention από το disney channel (που το έβλεπαν τα παιδιά μου στις διακοπές τους 4-5 ώρες την ημέρα σερί).

Τελικά μετά απο μια εβδομάδα με χιόνια , μπάρες κτλ. σχεδόν έφυγε εντελώς (φαινόταν πολύ ελάχιστα). Αυτός όμως δεν ήταν ο λόγος που την πούλησα , απλώς ήθελα να πάω σε κάτι καινούργιο.

Γι' άυτό νόμιζα ότι το έλεγες για εμένα αλλά έγινε προφανώς παρεξήγηση.-bye-

Επεδή ξέρω την διαφορά ανάμεσα στο image retention και το burn in ...έγραψα burn in.

Αν παρεξήγησες το burn in που έγραψα εγώ, με το image retention που είχες εσύ, δεν ευθύνομαι εγώ γι' αυτό.

Άλλωστε κι εγώ δεν σε παρεξήγησα όταν είπες ότι προσπαθώ να δώσω την χαλασμένη τηλεόρασή μου και να κοροιδέψω τον alelo, γιατί απλά, γνωρίζω ότι η τηλεόρασή μου είναι μια χαρά και ότι αυτό που λες δεν ισχύει -bye-

czoun θα το έχω στα υπόψιν για την πρόταση σου. αν δεν την κρατήσω τελικά και την επιστρέψω (σκέφτομαι για την samsung 55es7000) θα σου στύλο μήνυμα.

Κερδίζεις 5" και εικόνα σε 1080p , χάνεις αρκετά σε μαύρο σε σκοτεινό χώρο και banding/clouding (χειρότερη από την Panasonic σε ομοιομορφία).