Panasonic 50ST50 vs Sony 55HX750 vs Samsung PS51E6500

Δηλαδή Πάνο, αν βάλω ένα οποιοδήποτε pattern αναλυτικότητας/οξύτητας, π.χ. το "5-Sharpness & Overscan" του "AVS HD 709", θα δω περισσότερες γραμμές και κουκκίδες σε μια LCD απ' ό,τι σε μία Plasma;

Οχι τις ίδιες γραμμές και κουκκίδες θα δεις απλά στην LCD θα φαίνονται πιο έντονα. Σε ξένα φόρουμ κυκλοφορούν και συγκριτικά με εικόνες πχ...

plasma-lcd-1.jpg

http://forums.hardwarezone.com.sg/h...14th-generation-plasma-thread-3055419-12.html

Βέβαια στην φωτογραφία η διαφορά φαίνεται μεγαλύτερη από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Γιαννη καταλαβα αυτο που λες,αλλα πιστευω οτι σε τεστ αναλυτικοτητας οι πλασμα υστερουν

Οχι τις ίδιες γραμμές και κουκκίδες θα δεις απλά στην LCD θα φαίνονται πιο έντονα. Σε ξένα φόρουμ κυκλοφορούν και συγκριτικά με εικόνες πχ...

plasma-lcd-1.jpg

http://forums.hardwarezone.com.sg/h...14th-generation-plasma-thread-3055419-12.html

Βέβαια στην φωτογραφία η διαφορά φαίνεται μεγαλύτερη από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Και πώς είμαστε σίγουροι ότι αυτό που απεικονίζεται στη συγκεκριμένη φωτογραφία οφείλεται σε διάχυση και όχι σε chroma subsampling ή κάτι άλλο; Δεν βλέπω καμμιά αναφορά στην μεθοδολογία και ειλικρινά, εμένα δεν μου φαίνεται για θέμα διάχυσης αυτό το πράμα...

Να σας βάλω κι εγώ δυο φωτογραφίες. Αναπαραγωγέας το Panasonic DMP-BDT120 σε έξοδο ψηφιακού component 4:2:2 (HDMI) με το γνωστό pattern...

DSC04768_zps7aa958c4.jpg

DSC04764_zps77f786a8.jpg

Ποιά είναι η Plasma και ποιά η LCD;

Η από πάνω είναι LCD. Βέβαια την πλάσμα την προδίδει το "γαλατί" άσπρο.

Επίσης το ρυθμιστικό της οξύτητας είναι εμφανώς ρυθμισμένο ώστε οι δυο εικόνες να φαίνονται το ίδιο.

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε την ίδια εικόνα με το ρυθμιστικό στο ελάχιστο και το μέγιστο.

Last edited:
Σήμερα διάβασα σε ένα forum που συζητάγανε για το 24p 2:2 της panasonic 50st50 πως δημιουργεί κουραστική προβολή λόγω τρεμοπαιγματος της εικόνας . έχει ακούσει κανείς κάτι για αυτό? Δηλαδή έχουμε 50st50 , μπάρες στο πάνελ, πρόβλημα στα 24p, αλλά πολύ καλό μαύρο ακρίβεια στα χρώματα. Την Led την αποκλείω γιατί έχει λίγο η πολύ clouding , χειρότερο μαύρο (βλέπω ταινίες στο απολυτό σκοτάδι) βεβαία λόγου 200hz πάνελ πιστεύω θα έχει καλή κίνηση στις ταινίες. Και τέλος η 51e6500 τουλάχιστον στα όσα έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες από ξένα και ελληνικά forum έχει πολύ καλη χρωματική απόδοση , λιγότερο ditherin καλύτερη κίνηση από την 50st50 (δεν το έχω τσεκάρει με τα δικά μου μάτια ότι έχω διαβάσει) και το μαύρο της αν και ξεπερνάει κάθε led στη κατηγορία τιμής που παίζει (μέχρι 1500 ευρώ 50" ) δεν φτάνει το μαύρο της panasonic.

Ίσως ήταν Αμερικάνικο το φόρουμ και εκεί παίζουν στα 48 Hz με σήμα 24p (επανάληψη καρέ 2 φορές). Για τις Ευρωπαϊκές δεν ισχύει.

Σήμερα διάβασα σε ένα forum που συζητάγανε για το 24p 2:2 της panasonic 50st50 πως δημιουργεί κουραστική προβολή λόγω τρεμοπαιγματος της εικόνας . έχει ακούσει κανείς κάτι για αυτό?

Λινκ?

2:2 παίζουν ορισμένοι προβολείς τα 24. Δεν έχω ακούσει τηλεόραση να ανανεώνει στα 48Hz.

Ίσως ήταν Αμερικάνικο το φόρουμ και εκεί παίζουν στα 48 Hz με σήμα 24p (επανάληψη καρέ 2 φορές). Για τις Ευρωπαϊκές δεν ισχύει.

Γιατί παίζουν στα 48Hz?

Last edited by a moderator:
Panasonic still includes the option to output 24p film sources at either 48Hz or 60Hz. The 48Hz option repeats each film frame twice for a slightly less juddery image than 60Hz. However, 48Hz also creates highly distracting flicker, so I don't recommend it. This model doesn't include the more desirable 96Hz mode that's offered in the VT Series.

http://hometheaterreview.com/panasonic-tc-p55st50-3d-plasma-hdtv-reviewed/

Γιατί έχει γίνει η επιλογή αυτή δεν το γνωρίζω.

Απάντηση: Re: Panasonic 50ST50 vs Sony 55HX750 vs Samsung PS51E6500

Panasonic still includes the option to output 24p film sources at either 48Hz or 60Hz. The 48Hz option repeats each film frame twice for a slightly less juddery image than 60Hz. However, 48Hz also creates highly distracting flicker, so I don't recommend it. This model doesn't include the more desirable 96Hz mode that's offered in the VT Series.

http://hometheaterreview.com/panasonic-tc-p55st50-3d-plasma-hdtv-reviewed/

Γιατί έχει γίνει η επιλογή αυτή δεν το γνωρίζω.

Ίσως ισχύει μόνο για τις αμερικάνικες εκδόσεις??:nounder:

Μάλλον ακατανόητη επιλογή μοιάζει...εκτός και αν υπάρχει κάποια λογική απάντηση. Μπορεί ο Γιάννης να γνωρίζει κάτι παραπάνω.

Ναι έχω παρατήρησες φλικερ. Αν έχετε την ταινία lord of the rings the return of the king 00:06:24 - 00:06:32 η κάμερα κατεβαίνει από τον ουρανό προς την σπηλιά τρεμουλιαστά , παρατηρήστε τον βράχο πίσω το blur που κάνει . μετα πηγαίνει νεράκι η εικόνα . 00:42:50 - 00:42:53 η κάμερα πάει νεράκι , μετά που εμφανίζεται η γωνιά του κάστρου έρχεται τρεμουλιαστό με blur στις άκρες

Re: Απάντηση: Re: Panasonic 50ST50 vs Sony 55HX750 vs Samsung PS51E6500

Ίσως ισχύει μόνο για τις αμερικάνικες εκδόσεις??:nounder:

Ναι για τις Αμερικάνικες εκδόσεις ισχύει Γιάννη, μην σου κάνει εντύπωση εκεί μέχρι πρόσφατα (πριν 2-3 χρόνια) οι Panasonic έπαιζαν τα 24p αποκλειστικά στα 60 Hz.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic 50ST50 vs Sony 55HX750 vs Samsung PS51E6500

Ναι έχω παρατήρησες φλικερ. Αν έχετε την ταινία lord of the rings the return of the king 00:06:24 - 00:06:32 η κάμερα κατεβαίνει από τον ουρανό προς την σπηλιά τρεμουλιαστά , παρατηρήστε τον βράχο πίσω το blur που κάνει . μετα πηγαίνει νεράκι η εικόνα . 00:42:50 - 00:42:53 η κάμερα πάει νεράκι , μετά που εμφανίζεται η γωνιά του κάστρου έρχεται τρεμουλιαστό με blur στις άκρες

Είμαστε σίγουροι ότι μιλάμε για το ίδιο φλίκερ? Φλίκερ είναι το πόσο γρήγορα ''ανάβει-σβήνει'' το πάνελ και εμφανίζεται με τη μορφή μετάπτωσης στη φωτεινότητα. Μήπως λες το judder?

Ναι για τις Αμερικάνικες εκδόσεις ισχύει Γιάννη, μην σου κάνει εντύπωση εκεί μέχρι πρόσφατα (πριν 2-3 χρόνια) οι Panasonic έπαιζαν τα 24p αποκλειστικά στα 60 Hz.

Ε, προφανώς, αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς 3:2!!:smash:

Μια μικρή εντύπωση, πάντως, μου κάνει και είμαι περίεργος να μάθαινα το λόγο. Ίσως έχει σχέση με τα ρεύματα?:nounder:

Judder βλέπω οχι φλικερ. Συγνώμη φιλε γιαννη

Που να δεις τη γίνεται στα τηλεοπτικά καναλια τι γίνεται.

Ποιά είναι η Plasma και ποιά η LCD;

Αν είχες Pattern με τον Bob τον σφουγγαράκη θα ήταν πανεύκολο...
Στις plasma χάνει το ζωντανό του χρωματάκι και φέρνει λίγο προς σφουγγαράκι Καλύμνου.
Τώρα πιάσε το αυγό και κούρευτο...

"Η κίνηση, είναι κινηματογραφική. Αυτό τα λέει όλα. Όπως στον κινηματογράφο αποδέχεσαι το judder προς όφελος της φυσική ροής και της 'αναλογικής' ροής των σκηνών, έτσι και εδώ έχοντας προστά σου ένα κατεξοχήν κινηματογραφικό μέσο αναγκαστικά ισορροπείς στα υπέρ και τα κατά.Όχι, δεν μπορεί να συγκριθεί με μία Samsung, ή ακόμα περισσότερο με μία Philips. Εδώ, ο αέρας της κίνησης δεν είναι τόσο τεχνοκρατικός, ψηφιακός, ακριβής. Θα επιθημούσα περισσότερη οξύτητα. Εάν συνηγορούσε και η φωτεινότητα με λίγο ζωηράδα, όλα θα ήταν καλύτερα.*"

Απο το review www.fullhd.gr . Αρα δεν ειναι η δικια μου panasonic που εχει judder

Είπαμε σε κάθε τηλεόραση υπάρχουν περιορισμοί. Δεν έχεις frame interpolation άρα έχεις judder , έχεις frame interpolation άρα έχεις Soap opera effect...:flipout:

Όποιος θέλει το ελάχιστο judder καλύτερο είναι να προτιμήσει Sony και κατά δεύτερο λόγο Samsung (LED LCD) με 200 Hz. Ειδικά η Sony για εμένα έχει την καλύτερη κίνηση της αγοράς γιατί το soap opera είναι πολύ μειωμένο.

Από την άλλη στις παραπάνω υπάρχει περιορισμός στο μαύρο λόγω LCD panel , άρα σε σκοτεινό χώρο δεν θα δεις το μαύρο της Panasonic.

Γενικά είναι λίγο πολύπλοκη υπόθεση η αγορά τηλεόρασης.:2thumb22sup: