Panasonic DMC-FZ 1000 (Ι) και (ΙΙ) super zoom 25-400/2,8-4,0

Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

Ελπιζω να μην παρεξηγήσεις την κριτική μου.
Και εμένα μου άρεσε μουσική αίσθηση κτλ αλλά για εμένα είναι λάθος που το έφτιαξες έτσι.
Καλύτερα να το έφτιαχνες δείχνοντας πρόσωπα, και απλά ας μην το ανέβαζες στο youtube.
Και εγώ αυτό κάνω. Φτιάχνω βίντεο και τα μοιράζω σε φίλους. Είναι τα βίντεο που φτιάχνω και μαζεύω και σε "βιβλιοθήκη" που θα βλέπουμε σε 15-20 χρόνια από τώρα όταν μας πιάνει νοσταλγία.

Αλλά το λέω λάθος γιατί κάθισες και έβαλες χρόνο, και τελικά αφιέρωσες στις γυναίκες σου ένα βίντεο όπου με σκοπό να το ανεβάσεις στο youtube τελικά το έκοψες αρκετά (αφαίρεσες υπερβολικά πολύ συναίσθημα μη βάζοντας ένα παιδικό χαμόγελο, ένα κοίταγμα από την μάνα, κτλ). Όλα μαζί δε γίνεται.
Φτιάξε σωστά αυτό που θα δώσεις και ποιος νοιάζεται για το youtube. Αν θέλεις απλά να δείξεις ποιότητα του βίντεο, τότε εκ των υστέρων φτιάξε πετσοκομμένη έκδοση και ανέβασε στο youtube αν έχεις χρόνο.

Υ.Γ. αναφορικά με τα προγράμματα. Απλό και σχετικά εύκολο είναι το Magix. Για τέτοιου είδους συνθέσεις είναι μια χαρά.
Επίσης πιο απλό είναι το Cyberlink PowerDirector.
Και φυσικά μακριά από το After Effects είναι για άλλη χρήση τελείως.

Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

ωραιο το βιντεακι Πανο:a0210:
ειχες εξτρα φωτισμο??
την διευθηνση μου την εχεις....:eating:

Όχι Κώστα μόνο φως από τα παράθυρα είχα και από κάτι led της οροφής.
Dstil έχεις δίκιο αλλά ήθελα να μείνω στη διαδικασία και να μην εστιάσω στα πρόσωπα.
Στο μυαλό μου είχα εξαρχής αυτό και με αυτό το σκοπό τράβηξα.
Δούλεψα σήμερα λίγο και το premiere που δεν είναι τελικά και τόσο δύσκολο.

to premiere είναι σχετικά απλό, κι έχει πολλές δυνατότητες αν θέλεις να εμβαθύνεις μετά... αξίζει ν ασχοληθείς μαζι του.

πολύ ωραίο Παναγιώτη να τις χαίρεσαι (και τις μηχανές και τις γυναίκες σου)

Μου αρέσει πολύ το νέο μου παιχνίδι.
Εδώ έχω ένα δείγμα από φωτογραφία εξαγόμενη από βίντεο 4Κ στη λειτουργία 4K Photo Mode.
To βίντεο όπου τώρα γίνεται upload είναι τραβηγμένη κοντά στη δύση του ηλίου.
Κουνούπι by Panos Tiniakos, on Flickr

τι εννοεις Πανο??
εχει "παγωση" την εικονα η τραβηξες φωτο την στιγμη που επερνες το βιντεο?

Άκου πως γίνεται:
Τραβάς το βίντεο και ότι ώρα θες πατάς το fn1 που είναι δίπλα στο κουμπί της λήψης και μαρκάρει καρέ.
dmc-fz1000_top_wide.jpg

Όταν τελειώσεις την εγγραφή πατάς αναπαραγωγή και με το fn1 σε πάει στα καρέ που έχεις τραβήξει και αν θες τα αποθηκεύεις σαν φωτογραφία 8mp.
Εναλλακτικά στα καρέ αυτά μπορείς να μετακινηθείς μπροστά ή πίσω και να απομονώσεις άλλα διαφορετικά και να τα αποθηκεύσεις σαν φωτογραφία.
Να συμπληρώσω ότι το βίντεο (σε λίγο θα το ποστάρω) είναι στο χέρι αλλά στο 4k Photo Mode η μηχανή αυξάνει πολύ την ταχύτητα, εδώ 1/1000,
προφανώς για να βγουν ακούνητες οι φωτογραφίες.
Διάβασα ότι από το 4k video μπορείς και με το lightroom να απομονώσεις καρέ σε φωτογραφία αλλά δεν έχω μελετήσει λεπτομερώς το θέμα ακόμη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://www.youtube.com/watch?v=XaOYpkKKTbs&feature=youtu.be

Γκατζετιές... ...αλλά χρήσιμες γκατζετιές! Έτσι μάλιστα, μου αρέσουν!

πολύ καλό ! νομίζω ότι σε μερικά χρόνια θα φτάσουν σε τέτοιο επίπεδο οι αισθητήρες που θα τραβάμε μόνο βίντεο και θα διαλέγουμε μετά το καρέ που μας αρέσει.

Μπορεί αλλά δεν θα έχει πλάκα. Αντί να φωτογραφιζεις θα κάνεις browsing σε αμέτρητα καρέ του βίντεο; Βαρετό...
Αντε χρήσιμο για σπορ του παιδιού που δεν μπορείς να χάσεις τη στιγμή. Αλλά η φωτογραφία θα παραμείνει ως σπορ.
Τόσο μεράκι να πάει χαμένο;

Όλα χρειάζονται και είναι καλοδεχούμενα.
Πάντως η μηχανή είναι η καλύτερη βιντεοκάμερα που είχα ποτέ.

ουδεμία σύγκριση με την παλαιά σου.
... χρήσιμο επίσης αν χρειαστείς κάποιο καρέ ....

Όλα χρειάζονται και είναι καλοδεχούμενα.
Πάντως η μηχανή είναι η καλύτερη βιντεοκάμερα που είχα ποτέ.

Δεν παυει ομως να ειναι φωτογραφικη.

Οπως ενα τηλεφωνο, ειναι πρωτα απο ολα τηλεφωνο

Σε πειραζω :-)

Μπορεί αλλά δεν θα έχει πλάκα. Αντί να φωτογραφιζεις θα κάνεις browsing σε αμέτρητα καρέ του βίντεο; Βαρετό...
Αντε χρήσιμο για σπορ του παιδιού που δεν μπορείς να χάσεις τη στιγμή. Αλλά η φωτογραφία θα παραμείνει ως σπορ.
Τόσο μεράκι να πάει χαμένο;

Τους επαγγελματιες θα τους βοηθησει αυτο. Τους εραστες οχι. ;)

Πολύ καλό! Η ποιότητα του βίντεο φαίνεται ακόμα και από κινητό! Και πάλι μπράβο! Και μια ερώτηση..... Σε σχέση με την fuji φωτογραφικά πως τα πάει?

Φωτογραφικά είναι απλά καλή.
Η fuji μπορεί να είναι πιο αργή αλλά βγάζει πιο εύκολα καλές φωτογραφίες.
Ούτε white balance,ούτε χρωματικές διορθώσεις ούτε τίποτα κλικ και έχεις έτοιμο jpeg αντιθέτως η panasonic θέλει δουλίτσα και μετά στο pc.
Αν μου έλεγαν να κρατήσω μία μηχανή για να τα κάνω όλα αυτή θα ήταν η panasonic αν ήταν μόνο για φωτογραφίες τότε τη fuji.