Panasonic DMC-FZ 1000 (Ι) και (ΙΙ) super zoom 25-400/2,8-4,0

Re: Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

Για τα fanboys των άλλων εταιριών ναι.

Ελπίζω αυτό να μην πήγαινε για μένα μια και μόνο fanboy δεν είμαιι . Το βιντέο είναι για time lapse με την 70d αλλά η τεχνίκη που δείχνει έιναι γενικότερη και κυρίως το έβαλα επειδή εξηγεί καλά το θέμα με το διάφραγμα . Να ζητήσω και συγνώμη αν λόγω του θέματος δεν ειναι είναι καλοδεχόυμενα βίντεο άσχετα με την panasonic . Εκ παραδρομής νόμιζα πως επρόκειτο για θέμα της κατηγορίας"φωτογραφία" και όχι "εξοπλισμός" .

Re: Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

Όχι φίλε πλάκα κάνουμε.
Κακώς το πήρες στραβά (πιο πολύ πειράζω τους sonakides).
Απλά η Panasonic δεν έχει το παραδοσιακό φωτογραφικό όνομα.
Αυτό δεν αναιρεί φυσικά ότι είναι μια τίμια εταιρία με ποιοτικά προϊόντα.
Καλά έκανες και πόσταρες αυτά που πόσταρες και δεν υπάρχουν περιορισμοί λόγω του θέματος της panasonic.

Η Panasonic δεν έχει το όνομα, αλλά είναι από τις λίγες εταιρίες που βγάζουν (μεταξύ άλλων) δικούς της αισθητήρες - για φακούς δεν το συζητάω, παίζει "στα ίσια" με την Olympus που είναι χρόνια στο κουρμπέτι...

4K σε αθλητικό γεγονός σε κλειστό γυμναστήριο με μέτριο φωτισμό.
https://www.youtube.com/watch?v=raTL3RpjAdc&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=rrUH01kdFuY&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=ot2ZaZtkroc&feature=youtu.be

Όσο και αν κοντεύει να μου κάψει τον υπολογιστή το 4Κ δεν μπορώ να αντισταθώ.

ναι πρόσεχε όμως γιατί αν καεί δεν το βλέπω εύκολο να τον επισκευάζεις.

Το βίντεο με το δημοτικό σχολείο είναι πολύ λάθος που το τράβηξες με 50i.
Πρέπει να τραβάς με 50p ή με 25p.
Το "i" έπρεπε να έχει καταργηθεί και υπάρχει ακόμα λόγω των DVD player.
Δημιουργεί στην ουσία η ίδια η μηχανή ψεύτικες εικόνες ενδιάμεσα με τον επεξεργαστή της. Είναι 25p + ψεύτικη πληροφορία.
Ουσιαστικά χάνεις σε ποιότητα σε σχέση με το γνήσιο 50p.

Να και η μεγάλη μου κόρη στις εξετάσεις Tae Kwon Do σε 4K(Είναι το παιδάκι στο πάνω μέρος - στις 12 η ώρα του ρολογιού).
Αντί για ευρώ ή δραχμές της κληρονομώ αναμνήσεις σε UltraHD.
https://www.youtube.com/watch?v=9TK2eHN4piY&feature=youtu.be

Περα απο την τεχνικη αρτιοτητα των βιντεο και
τις φανταστικες δυνατοτητες της FZ-1000
η αληθεια ειναι οτι με ξενιζει η εικονα της ενασχολισης
μικρων παιδιων με πολεμικες τεχνες.
Σορυ για το οφτοπικ σχολιο.

Σκέφτομαι να πάρω ένα εξωτερικό φλας για την FZ1000, η οποία έχει κατά κάποιο τρόπο γίνει και η κύρια μηχανή μου.
Βλέπω σαν πιο ενδεδειγμένη λύση το Nissin i40.
Στα ίδια χρήματα κάποιοι δουλεύουν και το Metz mecablitz 44 και έχουν θετικές εντυπώσεις.
Υπάρχει και η φτηνή λύση ενός manual flash Yongnuo αλλά με φοβίζει η ιδέα του μη αυτόματου.
Όποιος έχει γνώση ας με βοηθήσει.

Παναγιώτη έχω και τα δύο.
το metz σε μέγεθος είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο μα είναι αστέρι.
το i40 ελαφρύ μικρό υπέροχο φλας μα ξέβαψαν οι ενδείξεις του απ τον ιδρώτα στο μέτωπό μου.

Εγώ θα πρότεινα την αγορά φλας για την ικανότερη σε low-light μηχανή που διαθέτει ο καθένας, δηλ. στην περίπτωσή σου τη Fuji X-M1.

Την X-M1 σκέφτομαι να τη δώσω αναμένοντας στους επόμενους μήνες αγορά της X-T10 ή της X-T1.

Απάντηση: Re: Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K vi

παντως πιο ευκολη μεταπωληση νομίζω πως θα εχει σε φλας για m43 και ειδικα αν ειναι και ασυρματο οπως π.x. το i40