Και στις 3 πηγές που χρησιμοποιώ, το sharpening είναι το μέγιστο δυνατό χωρίς την εμφάνιση ringing στο DVE BR. Αναφέρομαι ωστόσο σε ευκρίνεια και όχι στην αίσθηση που δίνει το αυξημένο sharpening..
Οι διαφορές είναι εύκολα ορατές στις σκηνές αναφοράς μου, όπως π.χ. η γνωστή Πλατεία του Αγίου Μάρκου ή τα μακρινά πλάνα από τους δρόμους του Hong Kong στο Lust, Caution.
Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν έχω καταφέρει να δω διαφορές στην τελική εικόνα του HTPC μου, ακόμα κι όταν χρησιμοποιώ το συνδυασμό NVidia 8600/PureVideo HD/ PowerDVD8 έναντι του ΑΤΙ 4850/Αvivo/PowerDVD8....
Φαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση, και παρά τις διαφορές σε οδηγούς και υλικό, το PowerDVD βάζει την τελική υπογραφή στην παραγόμενη εικόνα..
Στην περίπτωση του Panasonic, οι ρυθμίσεις βρίσκονται στο fine, ωστόσο η διαφορά υπέρ του Panasonic έναντι του HTPC είναι εμφανής ακόμα και στο normal, και μάλιστα εύκολα ορατή στις 40´´ της ΤV μου.
Στην περίπτωση σύγκρισης PS3-Panasonic, τουλάχιστον στο δικό μου setup, οι διαφορές στην ευκρίνεια είναι ορατές μόνο σε προβολή σε 100''+.
Μία πρόσφατη παρατήρηση που έκανα όσο αφορά στην κίνηση όταν προβάλλω υλικό bluray (1080/24) στον HD100 μου: Ενώ η κίνηση με πηγή το PS3 είναι πραγματικά αψεγάδιαστη, η κίνηση με το Panasonic είναι ολίγον προβληματική..
Τέλος, σχετικά με τον ήχο και απαντώντας σε παρατήρηση του κ. Οικονόμου, να σημειώσω τα εξής:
Η Arcsoft έχει δηλώσει και επίσημα ότι η επεξεργασία όλων των φορμά από το πρόγραμμα (TMT) γίνεται προς το παρόν στα 48KHz ενώ στην περίπτωση της Cyberlink η μέθοδος επεξεργασίας παραμένει μυστικό. Μετά την αρχική αυτή επεξεργασία, το σήμα είτε θα περάσει από το DAC της κάρτας ήχου για να εξέλθει σε αναλογική μορφή ή θα το παρακάμψει για να εξέλθει ψηφιακά (από την HDMI ή την SPDIF). To πράγμα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο στην περίπτωση των Vista, καθώς είναι άγνωστο αν επιτυγχάνεται (η θεωρητικά μη επιτρεπτή) παράκαμψη του Kernel Mixer..
Όπως και να'χει, οι ηχητικές διαφορές μεταξύ της πληροφορίας που μεταφέρεται χωρίς μετατροπή μέσω bitstream από το Panasonic και αυτής που παράγεται μετά από μετατροπή στο HTPC (ή και το PS3), υπάρχουν και είναι σημαντικές, για το δικό μου setup τουλάχιστον..