Panasonic ET5 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic ET5 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μιλαμε παντα για 3D ταινιες ετσι;
Εννοεις ενσωματωμενους υποτιτλους σε mkv η σε avi αρχεια, η ξεχωριστους srt η inx/sub.
Τελος εννοεις το κεντρικο μενου που αφορα υποτιτλους για τα καναλια η την επιλογη που ανοιγουμε οταν εχουμε ενεργοποιημενο το usb.
Ολες οι δοκιμες που κανω ειναι σε αρχεια φορτωμενα σε φλασακι.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic ET5 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μιλάω γενικά για διάφορες ταινίες με εξωτερικούς υπότιτλους σε srt αρχείο και το μενού που ανοίγουμε όταν έχουμε ενεργοποιημένο το usb ή τον Η/Υ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic ET5 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το προβλημα ειναι μονο στο 3D ολα τα αλλα παιζουν κανονικα ειτε με εξωτερικους ειτε με εσνσωματωμενους υποτιτλους.

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.
Σήμερα μόλις παρέλαβα και εγώ την L42ET5E και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.
Δεν μπορώ να ενεργοποιήσω εξωτερικούς υπότιτλους (.srt) σε ταινίες είτε από τον υπολογιστή είτε από USB stick.
Οι ταινίες που δοκίμασα ήταν σε .mp4 και πατώντας το κουμπί των υποτίτλων στο τηλεκοντρόλ μου εμφανίζει ένα μενού με τις εξής επιλογές:

Επιλογή ήχου
Ήχος Dual Mono
Αλλαγή αναλογ. πλευρ.
Επανάληψη

πουθενά επιλογή υποτίτλων.
Οι υπότιτλοι είναι στον ίδιο φάκελο με την ταινία και έχουν το ίδιο όνομα, είτε από USB stick είτε ασύρματα από το PC. Παρόλα αυτά δεν γίνετε τίποτα!
Επίσης δοκίμασα ένα αρχείο .mkv και μου έλεγε ότι δεν υποστίζεται ο τύπος αρχείου.
Έχετε να μου προτείνετε κάποια λύση? Είναι πρόβλημα της τηλεόρασης ή της κωδικοποίησης της ταινίας?

Τσέκαρε το ποστ Νο. 36. Η τηλεόραση παίζει κανονικα mkv αρχεία, δοκίμασε και κάποιο άλλο αρχείο mkv

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic ET5 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το προβλημα ειναι μονο στο 3D ολα τα αλλα παιζουν κανονικα ειτε με εξωτερικους ειτε με εσνσωματωμενους υποτιτλους.

Avi αρχείο από το usb παίζει κανονικά με εξωτερικούς srt υπότιτλους, το ίδιο αρχείο κατευθείαν από το πισί δεν σου δίνει επιλογή για υπότιτλους.
Περίπου αυτό που αναφέρει και σαν πρόβλημα ο FotisD.
Tην ίδια συμπεριφορά από την τηλεόραση αντιμετώπισα και με άλλο mkv αρχείο που από το usb ήταν οκ ενώ από το πισί όχι...

Last edited:
Τα αρχεια πρεπει να ειναι του τυπου:to ergo.mkv
to ergo.srt,για να τα δει ο player

Το γνωρίζω αυτό και έτσι είναι η δομή που τα κρατάω στο πισί.
Κάθε φάκελος και διαφορετική ταινία με το αντίστοιχο srt της και όλα με το ίδιο όνομα.

Εγκατέστησε στο PC έναν dlna server (εγώ έχω το Serviio) βαλε στις ρυθμησεις Viera 2010 και μετά παίζει μια χαρά τους υποτιτλους (όχι από .mkv, εκεί θέλει πρώτα να τους ενσωματοσεις στη ταινία.)

Last edited:
Έχω & εγώ την ίδια τηλεόραση. Σε σύνδεση μέσω HDMI με το PC, όλα καλά. Σε παιχνίδι σε game mode δεν παρατήρησα lag παίζοντας με gamepad.
Ακόμα & το 3D στο παιχνίδι ήταν συμπαθητικό. Από στικάκι δεν εμφανίζονται εξωτερικοί υπότιτλοι σε mp4.

Καλησπέρα, πήρα και εγώ τη συγκεκριμένη, στις 47 ίντσες. Παλαιότερα είχα 42άρα plasma, της ίδιας εταιρείας (κάποιο από τα μικρά μοντέλα).

Εντυπώσεις:

1) Όσο την βλέπεις, τόσο θες μεγαλύτερη. Καλύτερα να έπαιρνα 55 ίντσες, ας ήταν και κάποια άλλη εταιρεία/μοντέλο.
2) Πολύ ενοχλητικό το auto-dimming στις σκοτεινές σκηνές. Καταλαβαίνω ότι γίνεται για να φαίνεται το μαύρο πιο μαύρο, αλλά όταν αλλάζει η φωτεινότητα είναι πολύ προφανές, έως ενοχλητικό στα μάτια μου. Δε βρίσκω κάποιο τρόπο να το απενεργοποιήσω, δυστυχώς.
3) Τα μαύρα είναι όντως αδύναμα, σε πολύ σκοτεινό δωμάτιο είναι μάλλον dark grey παρά μαύρο.
4) Δεν υπάρχει τρόπος να χειρίζεσαι την ένταση του ήχου των ακουστικών κατευθείαν, πρέπει να πας στο menu και να την αλλάξεις.
5) Δε μπορώ να κάνω stream wav αρχεία μέσω του dlna player μου (δε τα παίζει).
6) Δε παίζει υπότιτλους σε 3d ταινίες και ίσως και στα mp4.
7) Σαν dlna client λειτουργεί ικανοποιητικά χωρίς πολλά κολλήματα αλλά θα μπορούσε και καλύτερα.
8) Τα internet apps που έχει, δουλεύουν, αλλά το user interface θέλει σίγουρα δουλειά ακόμα. Δεν έχω δει τα αντίστοιχα άλλων εταιρειών για να κάνω σύγκριση.
9) Το τηλεκοντρόλ app για android είναι πολύ χρήσιμο, αλλά και αυτό θέλει βελτίωση στα σημεία.
10) Αν εξαιρέσουμε το 2 και το 3, η ποιότητα εικόνας ειδικά σε hd υλικό είναι καλή, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Η εικόνα είναι πιο καθαρή και πιο φωτεινή σε σχέση με την plasma που είχα.

Αυτά προς το παρόν.

Και 55 να έπαιρνες μετά από λίγο θα σου φαίνονταν μικρή.
Το 3d της πρέπει να είναι τρομερό, αλήθεια σε τι απόσταση την έχεις?
Clouding έχει?

Και 55 να έπαιρνες μετά από λίγο θα σου φαίνονταν μικρή.
Το 3d της πρέπει να είναι τρομερό, αλήθεια σε τι απόσταση την έχεις?
Clouding έχει?

Περίπου 2,5μ.

Όσον αφορά το clouding, σε τελείως σκοτεινό δωμάτιο με τη μηχανή ρυθμισμένη να βλέπει λίγο περισσότερο φως απ'ότι έβλεπε το μάτι μου, τα αποτελέσματα ήταν αυτά (και στις 3 photo οι ρυθμίσεις της μηχανής είναι ακριβώς ίδιες):

black_photo.jpghdmi_sign.jpgwhite_boxes.jpg

Last edited:
Να σημειώσω ότι το πράσινο φωτάκι που φαίνεται στη μέση της οθόνης είναι από ένα διακόπτη στον απέναντι τοίχο και αντανακλάται πάνω στην επιφάνεια της οθόνης. Με χαμηλό φωτισμό δε θα έλεγα ότι με ενοχλεί προσωπικά το clouding. Το 3D το δοκίμασα ελάχιστα, έχω καλές εντυπώσεις κυρίως επειδή είναι παθητικό και ξεκούραστο και έχει ελαφρά γυαλιά, αλλά δεν έχω δει πολλή ώρα άλλα 3D για να συγκρίνω.

Να σας πω και εγώ τις εμπειρίες μου από την τηλεόραση.
Όσον αφορά τα αρχεία mp4 που δοκιμαζα όντως δεν γίνετε να δεις εξωτερικούς υπότιτλους είτε από το πισι είτε από σκληρό/stick, ελπίζω να το φτιάξουν με κάποιο update αν πρόκειται για θέμα του λογισμικού.
Τα αρχεία mkv δουλεύουν κανονικά και με εξωτερικούς υπότιτλους αλλά μόνο από σκληρό/stick. Ασύρματα από το πισι δεν ανοίγουν καν και αυτό οφείλετε σε πρόβλημα του windows media player. Με κάποιο άλλο πρόγραμμα για DLNA παίζουν μια χαρά.
Εγώ αυτό που εχω κάνει σαν πρόχειρη λύση μέχρι να πάρω κάποιο media player (όντως χρειάζεται παιδιά!) είναι να κατεβασω το δωρεάν πρόγραμμα "ps3 media server" στον υπολογιστή μου και από το ps3 μπορώ και βλέπω τα πάντα και με εξωτικούς υπότιτλους.
Αυτα από εμένα και ελπίζω να βοήθησα.

Καλή φαίνεται.
Θέλει να την πάρει ένας φίλος αλλά το 2d τον προβληματίζει.

Τι σήμα μιλάμε? Ψηφιακό ή αναλογικό?

Είδα πρόσφατα στις διακοπές μου στην Κεφαλονιά μια 55LM615 με αναλογικό σήμα και τηρουμένων των αναλογιών έπαιζε καλούτσικα. Φαντάζομαι με ψηφιακό θα παίζει καλύτερα όπως λογικά και η Panasonic.

Last edited:
παιδιά αγόρασα το Wireless desktop 800(πληκτρολόγιο-ποντίκι) και ενώ το πληκτρολόγιο το βρίσκει άμεσα το ποντίκι δεν το βρίσκει,υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω ή θα έπρεπε να το βρει αμέσως?

ρε παιδια στα 1080 γιατι κολαει ετσι ο plαyer δεν μπορω να δω μια ταινια!!!!!!!σε αναγκαζει να πρεπει να παρεις φετα blu-ray που σιγουρα εχει καλο ενσωματομενο player!!!!