Panasonic ET5 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γενικά ρωτούσα. Πρέπει να ρυθμίσουμε κάτι σε exposure κτλ; Ή αρκεί όλα στο auto και χωρίς φλας;

Μεγάλος χρόνος έκθεσης ή υψηλό ISO ή συνδυασμός και των δύο...

Καλησπέρα παιδια,

Εδω και 2 μερες ειμαι και εγω κατοχος της 47ΕΤ5 και ειμαι πολυ ευχαριστημένος.
Το μονο που με ανησυχεί λιγο ειναι μηπως υπάρχει θεμα clouding.

14888833.jpg

19252664.jpg

Με γυμνο ματι παρατηρείται μονο στην πανω δεξια γωνια. Αξιζει να το κυνηγήσω για αλλαγη ή θα πέσω σε χειρότερες περιπτώσεις?

καλησπερα και απο μενα!!!!
απο σημερα ειμαι και εγω κατοχος της 47ΕΤ5... οι πρωτες εντυπωσεις ειναι τελιες....
αψογη εικονα και σε καναλια degea και σε ps3 και σε HD και σε 3D...
εγκατεστησα και στον mac το http://www.universalmediaserver.com και ολα τελεια...
το μονο προβλημα ειναι οτι ειχα κατεβασει 3 ταινιες 3d και οταν τις βαζω να παιξουν μου εμφανιζει στην οθονη της tv 2 εικονες που τρεχουν παραλληλα...
πρεπει να κανω κατι ή οι ταινιες ειναι για τ'αναθεμα???

παιδιά μια ερώτηση, δεν ξέρω αν πρ´επει να την κανω εδώ ή στον τομέα του ήχου...τεσπα. Συνδέω το λάπτοπ μου με την et5 μέσω hdmi και έχω συνδεδεμένη και την tv στον ενισχυτή μου με optical. αυτό που προσπαθώ είναι να πάρω ήχο 5.1 ενω παίζω ταινία στο λάπτοπ αλλά δεν τα καταφέρνω. Κάνω κάτι λάθος;Με την ίδια διαδικασία αλλά ενώ παίζω το αρχείο από τον player της tv παίρνω κανονικά πολυκάναλο ήχο.

το εκανα και παιζει αλλα σερνετε πολυ!!!!

E όλοι οι ενσωματωμένοι players "κωλώνουν" στα hd. Ή από το pc ή αγορά εξωτερικού player

παιδιά μια ερώτηση, δεν ξέρω αν πρ´επει να την κανω εδώ ή στον τομέα του ήχου...τεσπα. Συνδέω το λάπτοπ μου με την et5 μέσω hdmi και έχω συνδεδεμένη και την tv στον ενισχυτή μου με optical. αυτό που προσπαθώ είναι να πάρω ήχο 5.1 ενω παίζω ταινία στο λάπτοπ αλλά δεν τα καταφέρνω. Κάνω κάτι λάθος;Με την ίδια διαδικασία αλλά ενώ παίζω το αρχείο από τον player της tv παίρνω κανονικά πολυκάναλο ήχο.

Από το λάπτοπ σύνδεση κατευθείαν στον ενισχυτή μόνο θα παίξει ήχος μάλλον

Last edited:
Την έχω τεστλαρει μια εβδομάδα τώρα. Χτες είδα και το Thor με μπαρες πάνω κάτω που έχει κάποιες σκοτεινές σκηνές, και ΝΑΙ, βάζει φως από τις γωνίες, περισσοτερο αριστερα αυτη, αλλα δεν με ενοχλησε καμία στιγμή στην ταινία. μέχρι που το ξεχνούα και κοιτολυσα την ταινία. Σε καμία περίπτωση ενοχλητικό όπως αυτήνανε που άλλαξα!! Οπότε Την κρατάω και τώρα πρέπει να τη σετάρω. Αυτό το σταυρό για το clouding που τον βρίσκω? και με τα χρώματα πρέπει να βρω ενα αξιόπιστο δίσκο χρωμάτων. αλλα πολλά ριπ ταινιών είναι με εντελώς διαφορετικές ρυθμίσεις.

το εκανα και παιζει αλλα σερνετε πολυ!!!!

Ο Player της Panasonic είναι τραγικός σε αναγνωρίσεις αρχείων και δυνατότητες. Αν το δίνεις από το λαπτοπ αλλάζει το πράγμα. Εγω όταν ξεκινάω 3d αρχείο SBS (side by Side) αναγνωρίζει μονη της και μου λέει να πατήσω το 3D. Τωρα αν σέρνεται, ΑΠΟ υπολογιστη μπορει να μη το σηκώνει (αν και περιεργο για μακ.) Δες codecs, Δοκιμασε Media Player Classic Home Cinema ειτε VLC player, δοκίμασε να μην τρέχει και την οθόνη του λαπτοπ ταυτόχρονα.

Εγω δεν μπορεσα να φτιαξω ελληνικούς υτπότιτλους 3D. αγγλικούς εύκολα, αλλα θα βρω κατάλληλο thread να πω τον πόνο μου.

Last edited by a moderator:
δεν μηλαω για τον ενσοματομενο λεω για τον universal media server οτι στα 3d σερνετε!!!!

πρεπει να κανω κατι με τις ρυθμησεις του???

στον μακ δεν τρεχει τιποτα αλλο!!!

φιλέ Victor240 είχα το ίδιο πρόβλημα με εσένα, την άλλαξα και το θέμα παραμένει. στην καινούργια είναι λιγότερος ο φωτισμός από την δεξιά πάνω γωνία οπότε δεν με ενοχλεί πλέον και θα την κρατήσω. μάλλον, από ότι υποψιάζομαι οι τηλεοράσεις μας είναι προερχόμενες από το ίδιο εργοστάσιο στην Τσεχία και όλες της φουρνιάς έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Panos, αν έχεις δει λίγο πιο πριν εχω και γω το ίδιο πρόβλημα, άλλξα μια και τώρα η δεύτερη έχει λιγότερο οπότε την κρατάω...

Καλησπερα μπορει καποιος κατοχος να μου πει εαν εχει pvr ,εαν εχει pip κυριως οταν κανεις browsing και τελος εαν υποστηριζει flash ο browser.Και αν εχει την καλοσυνη καποιος οταν εχει χρονο να βαλει μια φωτο απ το epg και μια απο οταν αλλαζεις καναλι και σου βγαζει την μπαρα με το ποιο προγραμμα ειναι.Το ζηταω αυτο γιατι εχω παει σε 3 μαγαζια εχω ζητησει να την δω σε καναλια για να δω το epg αλλα την εχουν μονο συνδεδεμενη σε καποια κοινα video που ειναι για ολες τις τηλεορασεις.

Ευχαριστω.

Φίλε panosq από ότι καταλαβαίνω χωρίς να είμαι κάτοχος, η τηλεόραση δεν έχει pvr και έχει θεματάκια ως browser και media player.
Αυτό που θέλω εγώ να ρωτήσω είναι το εξής: Υπάρχει κάποια αναβ'αθμιση στο λειτουργικό (firmware) της τηλεόρασης που πλέον να τα διορθώνει αυτά τα θέματα;
Επίσης τι διαφορά έχει το ET5E με το ΕΤ5Β; Είναι θέμα νεότερης και παλαιότερης έκδοσης του λειτουργικού; Πώς θα είμαστε σίγουροι ότι πήραμε την Ε και όχι την Β που λογικά θα είναι λίγο παλιότερη;. Υπάρχει και πιο νέο μοντέλο;

Last edited:
Πήγα σήμερα και την είδα επιτέλους να παίζει σε κάποιον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ. Παιδιά συγγνώμη που ρο λέω αλλά η τηλεόραση υπολείπεται από όλες τις άλλες που είδα. Δεν ξέρω αν φταίνε οι ρυθμίσεις του συγκεκριμένου κομματιού, αλλά σίγουρα ΔΕΝ ήταν ό,τι περίμενα με βάση όλα τα καλά λόγια που διάβασα εδώ μέσα και σε άλλα νήματα. Έπαιζε μια αλληλουχία από βίντεο ( ίσως όχι 1080p) από κάποιον υπολογιστή που μοίραζε την ίδια εικόνα στις περισσότερες τηλεοράσεις της έκθεσης. Την πιο ζωντανή εικόνα με την φυσικότερη κίνηση την είχε μία ΣΟΝΥ. Η Panasonic είχε, σε κάποια πλάνα ιδιαιτέρως, κίνηση που έμοιαζε σπαστή. Ειδικά σε πλάνα γενικά που μετακινόυνταν αργα η κάμερα και μετακινούνταν στο βάθος ολόκληρο το βουνό (ήταν το θέμα της εικόνας), το περίγραμμα του βοθνού πήγαινε καρε-διαστά.
Μόνο η Sharp δίπλα της ήταν εφάμιλλή της. Οι υπόλοιπες στη έκθεση κυμαίνονταν από καλύτερα εως άψογα (ΣΟΝΥ), σε σημείο που σκεφτόμουν (το ομολογώ) ότι όσοι εδώ μέσα γράφουν καλά λόγια, είναι αντπρόσωποι της Panasonic. Λοιπόν, θα πάω να την ξαναδώ και θα ζητήσω να δω λίγο τις ρυθμίσεις ´να παίξω ένα στικάκι δικό μου, αλλά η πρώτη εμπειρία ήταν απογοητευτική. Και ρωτώ. Φταίνε οι ρυθμίσεις; (Τι μπορέι να είναι ενεργοποιμένο/απενεργοποιημένο και φαινόταν έτσι)
Φταίνε τα 300Hz? Αν αναλογιστούμε ότι η καρδιά της είναι 100άρα, πώς θα έδειχνε πχ το αδερφάκι της η LG 640s που είναι και 50άρα, ή μήπως τελικά ΠΑΙΖΟΥΝ και κάποιο ρόλο τα MCI κλπ κλπ που δηλώνουν τελικά πώς βιώνει το μάτι μας την εμπειρία θέασης; Με άλλα λόγια μήπως η LG φαίνεται καλύτερα στο μάτι;

Δυστυχώς την πήρε φίλος γνωστού που την πρότεινα και έχει απογοητευτεί.
Αντανακλάσεις,φτωχό μαύρο,κακές γωνίες θέασης και μέτρια 2d εικόνα συνθέτουν τα στοιχεία του προβληματισμού του.
Εγώ την είδα για πολύ λίγο φευγαλέα και μου έκαναν πολύ κακή εντύπωση οι αντανακλάσεις ενώ έχω plasma tv και έχω συνηθίσει.

Άρα συμφωνείς ότι τελικά δεν είναι και τόσο καλή επιλογή. Εντούτοις υπάρχει ΠΟΛΛΗ αβάντα εδώ μέσα. Γιατί;

Το φόρουμ το παρακολουθώ τα τελευταία 5 χρόνια και με έχει βοηθήσει στην επιλογή τηλεόρασης και όχι μόνο.
Εκτός λίγων περιπτώσεων σε πληροφορώ ότι οι περισσότεροι εδώ είμαστε απλοί καταναλωτές που κάνουμε το χόμπι μας και όχι μαγαζάτορες οι πωλητές.
Για τη συγκεκριμένη tv πέσαμε πολλοί έξω ή κάποιοι αντιλαμβάνονται τα πράγματα διαφορετικά από ότι είναι ή μπορεί να είναι.
Το ξαναγράφω σκοπιμότητα δεν υπάρχει για promotion στη συγκεκριμένη τηλεόραση και μάλιστα σε panasonic που τα τελευταία 2-3 χρόνια μας έχει δυσαρεστήσει σε πολλούς τομείς.

Φιλέ μου σε ευχαριστώ και διευκρινίζω ότι δεν εννοώ ό,τι έχω πει. Λέω μόνο πώς αντέδρασα άμεσα και δεν κατηγορώ κανέναν για υστεροβουλία. Το ότι έπεσαν πολλοί έξω όμως, σίγουρα οφείλεται κάπου και δεν έγκειται στο ότι σε ξεγέλασε αρχικά η τηλεόραση, αλλά τα λόγια από κάποιους. Και αυτό που λες ότι πέσαμε έξω, δηλαδή τόσο ορθή-κοφτή έκφραση απογοήτευσης από το συγκεκριμένο μοντέλο γίνεται πρώτη φορά εδώ στο φόρουμ και κυρίως στο νήμα αυτό.
Εγώ την δική μου την εμπειρία την είπα, και ορμώμενος από τα καλά λόγια έπιασα τον εαυτό μου, όση ώρα την έβλεπα την τηλεόραση, να προσπαθεί να πειστεί ότι η εικόνα της είναι καλή.
Βέβαια για να έιμαι δίκαιος θα πω ότι δεν έχω στο σπίτι μου ούτε led ούτε πλάσμα. Μια Matchline CRT Philips 10ετίας έχω.
Και επίσης, αν δεν κάνω λάθος, το φαινόμενο που είδα ήταν το soap opera effect ή κάνω λάθος; Τέλοσπάντων, επειδή ακόμα εμμένω στο passive 3Δ, τελικά θα πάω στην LG 640s που ακόμα και χωρίς να την έχω δει καλά καλά να παίζει, έχω το προαίσθημα ότι θα έιναι καλύτερη.

Μην περιμένεις θαύματα από το 2d της lg.
Έχω δει την lg47lm605 και μιλάμε για μία μέτρια ή πιο επιεικώς καλούτσικη εικόνα στο 2d το 3d της όμως πολύ ωραίο και ξεκούραστο.