Panasonic ET60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το wi-fi απενεργοποιείται με κάποιο τρόπο; Ή δεν πειράζει να μένει συνεχώς ανοικτό;

Βρίσκετε χρήσιμη τη δυνατότητα σύνδεσης στο internet ή τσάμπα η φασαρία;

Όσοι χρησιμοποιείτε τη σύνδεση στο internet έχετε δει διαφορά μεταξύ wi-fi και ethernet (πχ στα βιντεο του dailymotion) στην ταχύτητα που φορτώνει;

Δεν ξερω, λογικα θα κλεινει οταν συνδεεται το καλωδιο

Παιδια ειδα εχθες το this is the end και ειπα δες μεγαλιο στην εικονα. μηλαμε ηταν κρυσταλο... μετα ομως εφαγα την ητα της ζωης μου, οταν αρχησαν τα σκοτηνα πλανα, τι να σας πω... πραγματικα επεφτε εκει το ματι μ.. ουτε για πλακα δεν ηταν μαυρο,, ηταν ενα σκουρο μπλε.. ολο και το κενο πανω κατω. κ οτι ηταν μεσα στην ταινια..δεν εχω ξαναδει τετοιο πραμα σε ταινια. οτι και να εκανα δεν μπορεσα να τιο διορθώσω. εριξα το backlight στο 50, αλλα ηταν παλι τα ιδια.. μεχρι που ηρθαν τα φωτεινα πλανα. μετα εστρωσε το μαυρο και στα κενα. παιδια φοβαμε οτι κατι αλλαξε με το Local dimming με το upgrade.. μακαρι να βγω λαθος, αλλα δεν λειτουργει σωστα.. θα επρεπε αφου ειχε τοσο μαυρο η ταινια, να ηταν σωστο εκει, και οχι στα φωτεινα πλανα

Δεν ξερω, λογικα θα κλεινει οταν συνδεεται το καλωδιο

Παιδια ειδα εχθες το this is the end και ειπα δες μεγαλιο στην εικονα. μηλαμε ηταν κρυσταλο... μετα ομως εφαγα την ητα της ζωης μου, οταν αρχησαν τα σκοτηνα πλανα, τι να σας πω... πραγματικα επεφτε εκει το ματι μ.. ουτε για πλακα δεν ηταν μαυρο,, ηταν ενα σκουρο μπλε.. ολο και το κενο πανω κατω. κ οτι ηταν μεσα στην ταινια..δεν εχω ξαναδει τετοιο πραμα σε ταινια. οτι και να εκανα δεν μπορεσα να τιο διορθώσω. εριξα το backlight στο 50, αλλα ηταν παλι τα ιδια.. μεχρι που ηρθαν τα φωτεινα πλανα. μετα εστρωσε το μαυρο και στα κενα. παιδια φοβαμε οτι κατι αλλαξε με το Local dimming με το upgrade.. μακαρι να βγω λαθος, αλλα δεν λειτουργει σωστα.. θα επρεπε αφου ειχε τοσο μαυρο η ταινια, να ηταν σωστο εκει, και οχι στα φωτεινα πλανα

Το κακό με τις LED τηλεοράσεις και ιδίως δε αυτές με IPS panel (όπως και η ET60) είναι το κακό επίπεδο μαύρου (όπως και εσύ διαπίστωσες), κάτι που όμως γίνεται αντιληπτό σε σκοτεινό χώρο. Δεν φταίει η αναβάθμιση (την έκανα και εγώ).
Καλύτερα να μην έχεις τελείως σκοτεινό χώρο αν δεν θέλεις αυτές τις παρενέργειες (π.χ. ένα αναμένο φωτιστικό θα βελτίωνε πολύ την αντίληψη του μαύρου). Επίσης και στις ρυθμίσεις η φωτεινότητα θέλει πολύ κάτω απο 50 σε σκοτεινό χώρο (μπορεί να πέσει και κάτω απο 30 σε περίπτωση συσκότισης).
Την ίδια ταινία (this is the end) όλως τυχαίως την είδα και εγώ (διακεκομμένα είναι η αλήθεια, λίγο κάθε φορά) και όντως έχει πολύ σκοτεινές λήψεις που αναδεικνύουν το κακό επίπεδο μαύρου της τηλεόρασης. Στην δικιά μου περίπτωση για να μην με ενοχλούν οι μαύρες μπάρες έκανα scale την ταινία (μέσω του ξεχωριστού media player που έχω) σε ύψος (κάβει απο τα πλαϊνά για να πιάσει όλο το ύψος της τηλεόρασης).

Last edited:
Επίσης και στις ρυθμίσεις η φωτεινότητα θέλει πολύ κάτω απο 50 σε σκοτεινό χώρο (μπορεί να πέσει και κάτω απο 30 σε περίπτωση συσκότισης).

Στο pattern Black Clipping βλέπεις καμμία μπάρα να αναβοσβήνει σε αυτή την περίπτωση, Βασίλη; :rolleyes:

Στο pattern Black Clipping βλέπεις καμμία μπάρα να αναβοσβήνει σε αυτή την περίπτωση, Βασίλη; :rolleyes:

Βασικά πάει καιρός που δοκίμασα το black clipping patternκαι δυστυχώς δεν θυμάμαι που έβαλα τα αρχεία αυτά οπότε ξανακατεβάζω το AVS HD 709 (.mp4) calibation disc να το δοκιμάσω μέχρι το βράδυ.
Πάντως απ' ότι θυμάμαι με ρύθμιση εικονας "cinema" και φωτεινότητα στο 35 ήμουν μια χαρά στα τεστ (δεν θυμάμαι για παρακάτω). Το μόνο μειονέκτημα με τη "ριγμένη" φωτεινότητα ήταν τις ώρες που έμπαινε ηλιόφως απο την μπαλκονόπορτα!
Περισσότερα για αυτό σύντομα!!!

Όταν λες "φωτεινότητα" εννοείς ότι έχεις το backlight στο 35, την φωτεινότητα στο 35, ή την φωτεινότητα στο -35;
Γιατί με ρύθμιση της "κανονικής" φωτεινότητας στα +/- 35 θα έχεις καμμένη από λευκά ή θεοσκότεινη εικόνα αντίστοιχα.
Και με backlight στο 35, αντίθεση και φωτεινότητα σε τι τιμές είναι;

Εν τω μεταξύ ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω αν έχει πιο φυσική εικόνα στο cinema, στο true cinema ή να δοκιμάσω τις προσωπικές ρυθμίσεις. Ο,τι και κάνω πάντως κάπου χάνω: ή θα κάνω την εικόνα σκοτεινή για να έχω μαύρο και πιθανότατα θα χάνω και σε πληροφορία ή θα βλέπω φωτεινή εικόνα με σκούρο γκρι.

Και κάτι τελευταίο: το backlight παίζει ρόλο στην αύξηση του clouding ή είναι καθαρά κατασκευαστικό το θέμα;
Όχι ότι έχω κανένα τεράστιο πρόβλημα αλλά στην κάτω αριστερή γωνία φαίνεται λιγάκι πιο έντονα και από το service που το είδαν (δεν ήμουν μπροστά για να δω πως το δοκίμασαν) και έστειλαν φωτογραφίες στα κεντρικά είπαν ότι είναι σε "φυσιολογικά πλαίσια" και δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Όταν λες "φωτεινότητα" εννοείς ότι έχεις το backlight στο 35, την φωτεινότητα στο 35, ή την φωτεινότητα στο -35;
Γιατί με ρύθμιση της "κανονικής" φωτεινότητας στα +/- 35 θα έχεις καμμένη από λευκά ή θεοσκότεινη εικόνα αντίστοιχα.
Και με backlight στο 35, αντίθεση και φωτεινότητα σε τι τιμές είναι;

Εν τω μεταξύ ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω αν έχει πιο φυσική εικόνα στο cinema, στο true cinema ή να δοκιμάσω τις προσωπικές ρυθμίσεις. Ο,τι και κάνω πάντως κάπου χάνω: ή θα κάνω την εικόνα σκοτεινή για να έχω μαύρο και πιθανότατα θα χάνω και σε πληροφορία ή θα βλέπω φωτεινή εικόνα με σκούρο γκρι.

Και κάτι τελευταίο: το backlight παίζει ρόλο στην αύξηση του clouding ή είναι καθαρά κατασκευαστικό το θέμα;
Όχι ότι έχω κανένα τεράστιο πρόβλημα αλλά στην κάτω αριστερή γωνία φαίνεται λιγάκι πιο έντονα και από το service που το είδαν (δεν ήμουν μπροστά για να δω πως το δοκίμασαν) και έστειλαν φωτογραφίες στα κεντρικά είπαν ότι είναι σε "φυσιολογικά πλαίσια" και δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

σιγα μην σου λεγανε ότι δεν θα ήταν φυσιολογικο το bleeding.

Παιδία καλησπέρα.Όταν παρατηρείς την τηλελοραση το βράδυ με χαμηλο φωτισμό οι τέσσερις γωνίες στο panel είναι λευκές.Διαβάζοντας τα σχόλια σας πρόκειται ενδεχομένως γι αυτό το clouding.Είναι κατι το φυσιολογιό στις γωνίες ή θα πρέπει να απευθυνθώ στην αντιπροσωπεία για αλλαγή τώρα που είναι νωρίς;

Επανήλθα με τα αποτελέσματα:

Σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού με οπίσθιο φωτισμό στο 30 είμαι υπερευχαριστημένος (μην πω πως τυφλώνει κιόλας).
Φωτεινότητα αποφεύγω να πειράζω καθώς περισσότερο φαίνεται πως "ασπρίζει" όλο το panel.

Στο black clipping pattern για να είμαι οκ στις μπάρες (17+ πρέπει να αναβοσβήνουν) έβαλα Οπίσθιο φωτισμό στο 34 και φωτεινότητα στο +2 (και λίγο παραπάνω μπορεί να πάει αλλά δεν μου αρέσει συνολικά το αποτέλεσμα μετά)

Το backlight επηρεάζει το clouding καθώς όσο ανεβαίνει ο οπίσθιος φωτισμός τόσο εντείνονται τα προβλήματα ανομοιομορφίας (clouding).
Αυτό που περιγράφεις όμως (φωτισμός στη γωνία) είναι bleeding και όχι clouding (μην μπερδεύεσαι με τους όρους, είναι απλοί: clouding=ανομοιομορφία φωτισμού bleeding=διαρροή φωτός στις γωνίες). Και δυστυχώς ποτέ δεν το αναγνωρίζουν ως "πρόβλημα". Πάντως όπως είδα και στη δικιά μου περίπτωση παίζει ρόλο το που κάθεσαι, π.χ. απο μπροστά ακριβώς να μην βλέπεις κάτι μεμπτό αλλά αν καθίσεις κάθετα στην π.χ. αριστερή πλευρά του panel να βλέπεις bleeding στα δεξιά (που δεν είναι στην ουσία bleeding αλλά ο φωτισμός που λόγω "γωνίας" όρασης φαίνεται περισσότερο).

Παιδία καλησπέρα.Όταν παρατηρείς την τηλελοραση το βράδυ με χαμηλο φωτισμό οι τέσσερις γωνίες στο panel είναι λευκές.Διαβάζοντας τα σχόλια σας πρόκειται ενδεχομένως γι αυτό το clouding.Είναι κατι το φυσιολογιό στις γωνίες ή θα πρέπει να απευθυνθώ στην αντιπροσωπεία για αλλαγή τώρα που είναι νωρίς;
Δες απο πάνω περι clounding, bleeding (και εσύ σς Bleeding αναφέρεσαι).
Αν κάθεσαι μπροστά στο panel (κέντρο) και έχεις πρόβλημα φωτισμού στις γωνίες τότε καλό θα ήταν να ζητήσεις αντικατάσταση DOA (dead on arrival, δικαιούσαι αλλαγή εντός 7 ημερών απο την αγορά χωρίς καν να αναφέρεις λόγους).

Έστειλα σήμερα email στην Panasonic με φωτογραφίες που τράβηξα εγώ χτες το βράδυ και θα μου την αλλάξουν τελικά με νέα.
Δυστυχώς, δεν μπορώ να αλλάξω μοντέλο και ψηνόμουν άσχημα να πάρω την 50".
Και μου το λέγανε οι παλιοί εδώ ότι θα μου φαίνεται μικρή σε λίγο η 47" αλλά έπαθα τέτοιο σοκ με την 55" που πήγα 2 νούμερα πιο κάτω. Τελικά όμως μάλλον η 50" είναι η ιδανική για το χώρο μου...

Lentozo, Μπορω να εχω μια φωτογραφια της TV σου? τι εννοεις θα στην αλλαξουν? ποσο καιρο την εχεις? .Εχω το Service της Panasonic και θελω να δω τι φωτο εστειλε και στην αλλαζουν. με ενδιαφερει κ εμενα γιατι κ εγω στης 4 γωνιες ειναι φωτεινη στο μαυρο, και δεν μπήκα στην διαδικασια να περασω βλαβει γιατι ειναι στο σταδιο του φυσικου

και εμενα με ενδιαφερει να μου στειλεις την φωτο γιατι εμενα είναι σαν λαμπατερ σε χαμηλο φωτισμο του δωματιου. Εχω την ΕΤ5 και ενω μου την αλλαξαν μια φορα την δευτερη μου είπαν οτι θα την επισκευασουν και οχι θα την αλλαξουν. Αφου πρωτα μου ειχαν πει ότι το λαμπατερ ηταν φυσιολογικο.

IMG_2551.jpgIMG_2552.jpgIMG_2548.jpg
Αρχικά ήρθαν από το service, την είδαν, έβγαλαν κάποιες φωτογραφίες και τις έστειλαν στα κεντρικά.
Δεν ήμουν όμως εκεί όταν τις έβγαλαν και δεν ξέρω πόσο διαφωτιστικές ήταν.
Με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι από τα κεντρικά δεν διαπίστωσαν σοβαρό πρόβλημα.
Ζητάω το όνομα του ανθρώπου στα κεντρικά, βγάζω μόνος μου φωτογραφίες σε απόλυτο σκοτάδι και παίρνω τηλέφωνο.
Μου λέει ο υπεύθυνος ότι όλες οι LED έχουν bleeding και είναι φυσιολογικό της συγκεκριμένης τεχνολογίας κ.τ.λ. , του λέω ότι το γνωρίζω αλλά έχω την εντύπωση πως η δικιά μου έχει πιο έντονα φαινόμενα και του στέλνω τις δικές μου φωτογραφίες.
Ο άνθρωπος, λίγο μετά, με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει συγνώμη,έχετε δίκιο, θα γίνει αντικατάσταση με καινούρια.

Να σημειώσω εδώ ότι την τηλεόραση την έχω αγοράσει αρχές Αυγούστου και όχι πριν μια βδομάδα, αλλά παρόλα αυτά δέχτηκαν την αντικατάσταση. Άψογοι.

View attachment 96893
Αρχικά ήρθαν από το service, την είδαν, έβγαλαν κάποιες φωτογραφίες και τις έστειλαν στα κεντρικά.
Δεν ήμουν όμως εκεί όταν τις έβγαλαν και δεν ξέρω πόσο διαφωτιστικές ήταν.
Με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι από τα κεντρικά δεν διαπίστωσαν σοβαρό πρόβλημα.
Ζητάω το όνομα του ανθρώπου στα κεντρικά, βγάζω μόνος μου φωτογραφίες σε απόλυτο σκοτάδι και παίρνω τηλέφωνο.
Μου λέει ο υπεύθυνος ότι όλες οι LED έχουν bleeding και είναι φυσιολογικό της συγκεκριμένης τεχνολογίας κ.τ.λ. , του λέω ότι το γνωρίζω αλλά έχω την εντύπωση πως η δικιά μου έχει πιο έντονα φαινόμενα και του στέλνω τις δικές μου φωτογραφίες.
Ο άνθρωπος, λίγο μετά, με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει συγνώμη,έχετε δίκιο, θα γίνει αντικατάσταση με καινούρια.

Να σημειώσω εδώ ότι την τηλεόραση την έχω αγοράσει αρχές Αυγούστου και όχι πριν μια βδομάδα, αλλά παρόλα αυτά δέχτηκαν την αντικατάσταση. Άψογοι.

Οντως βλέπω μεγάλο πρόβλημα, ιδίως στην τελευταία φωτογραφία είναι πολύ έντονο (λες και βλέπω ενα σταυρό σε θολή λήψη είναι). Δεν ξέρω κατα πόσο βέβαια οι φωτογραφίες αποτυπώνουν αυτό που βλέπεις εσύ ή πόσο το εντείνουν λόγω χρόνου λήψης.
Ομολογώ πάντως πως στη δικιά μου περίπτωση η 50ET60 (ευτυχώς) ούτε που πλησιάζει τις φωτογραφίες! Μπράβο και στο σέρβις, έστω και αν στην αρχή δεν "είδαν" τίποτα...

Η αλήθεια είναι πως στην απόσταση και τη θέση που κανονικά κάθομαι για να δω τηλεόραση δεν βλέπω αυτό το χάλι και συνήθως δεν βλέπω σε απόλυτο σκοτάδι αλλά ήθελα να τονίσω το ότι έχει θέμα η τηλεόραση και βέβαια εξακολουθεί να φαίνεται το λευκό κυρίως στην κάτω αριστερή γωνία.Δηλαδή για να καταλάβεις φέρνει πιο πολύ στην εικόνα με το αυτοκίνητο χωρίς όμως τόσο έντονο σε όλες τις γωνίες.
Επίσης παρατήρησα πως ανάλογα σε ποιο σημείο του καναπέ κάθομαι αλλάζει και το μέγεθος της "ασπρίλας" ενώ κάπου είχα διαβάσει πως η θερμοκρασία και μάλλον και η υγρασία του χώρου παίζουν ρόλο στο πόσο έντονα φαίνεται και προχτές που έβγαλα τις φωτογραφίες είχε και από τα 2.
Όπως και να έχει αφού θα γίνει αλλαγή είμαι ευχαριστημένος μόνο που αυτή τη φορά θα την τσεκάρω από την αρχή.

Καλό μεσημέρι σε όλους. Μια και βρίσκομαι σε αναζήτηση τηλεόρασης και η ET60 είναι από τις βασικότερες υποψήφιες (θα έλεγα ότι είμαι ανάμεσα σε αυτή και την W805) θα ήθελα πολύ να μάθω από σας, τους χρήστες της, αν υποστηρίζει την αναπαραγωγή ήχου DTS, Dolby, AC3 κ.λπ.

Επίσης, σε σχέση με το μέγεθος των υποτίτλων, για το οποίο έχω διαβάσει εδώ αρκετά σχόλια, θα είχα μεγάλη υποχρέωση αν κάποιος μπορούσε να δημοσιεύσει μια φωτογραφία που να δείχνει την έκταση του ζητήματος.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και ζητώ συγγνώμη αν κάποιον βάζω σε μπελά (να βγάζει φωτογραφίες κ.λπ.). Απευθύνομαι εδώ κι όχι στην "Αγορά τηλεόρασης" γιατί ζητώ πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο κι όχι συγκρίσεις και γενικές συμβουλές αγοράς. Αν έχω κάνει λάθος συγχωρήστε την απειρία του πρώτου μου post.

Από ήχο τα πάει μια χαρά και αναπαράγει τα πάντα. Στην δικά μου περίπτωση μάλιστα την έχω συνδέσει με οπτική ίνα στον ενισχυτή και ακούω τον ήχο από εκεί χωρίς απώλειες ή μετατροπές σε στερεοφωνικό. Όσον αφορά τους υπότιτλους, είναι αρκετά μικροί, μικρότεροι από κάθε άλλη συσκευή αναπαραγωγής εικόνας που έχω συνδέσει ποτέ και δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής άλλου μεγέθους.
Για να μην τα λέμε τραγικά όμως, δεν είναι ότι δεν μπορείς να παρακολουθήσεις ταινία, απλά δεν είναι τόσο άνετα και θέλεις λίγο χρόνο να συνηθίσεις το μέγεθος. Έχουν γίνει κάποιες κινήσεις με email από τον Βασίλη "coolgreek" και ελπίζουμε σε διορθώσεις σε μελλοντική αναβάθμιση γιατί στην τελευταία δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.

Σε σχέση με το Bleeding όντως παίζει ρόλο σίγουρα η θερμοκρασία...
Όλο το καλοκαίρι η δικιά μου 55ET60 είχε ελάχιστο bleeding. Τώρα φαίνεται περισσότερο, ειδικά κάτω αριστερά.

Επίσης έχω παρατηρήσει ότι το bleeding μειώνεται όταν ζεσταθεί η τηλεόραση, δηλαδή αφού έχει παίξει κάνα μισάωρο...