Μόλις αγόρασα κι εγώ μια καινούρια 47et60, για το σαλόνι μου όπου βλέπω στα 2,5 μέτρα απόσταση με χαμηλό φωτισμό (αλλά όχι σκοτάδι). Θα έπαιρνα ευχαρίστως και την 50 αλλά τα οικονομικά μου τα "τέντωσα" ακόμη και για να φτάσω μέχρι εκεί. Έδωσα κι άλλα 80 ευρώ για μια πενταετή επέκταση εγγύησης από την αλυσίδα που την αγόρασα και ήδη από το Σάββατο (δώρο από μένα για μένα στη γιορτή μου) την έχω στημένη και την καμαρώνω.
Πρέπει να πω ότι έχω πάθει πλάκα! Δεν το περίμενα ότι θα έβλεπα τέτοια εικόνα. Δεν ξέρω αν είναι το "καινούριο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω" που λένε αλλά όλα μου φαίνονται τέλεια: ούτε bleeding ούτε clouding, ούτε περίεργες αποχρώσεις του μαύρου ούτε τίποτα. Η μετάβαση, βέβαια, ήταν από μια (καλή και ποιοτική JVC) CRT του 2005 και δεν είχα προηγούμενη εμπειρία ούτε από Full HD, ούτε από 3D ούτε από Smart ούτε από τίποτε από όλα αυτά.
Δεν είχα ακόμη υλικο HD στο σπίτι (αφού δε μου χρειαζόταν) και βρήκα βιαστικά μια ταινία, το Kon-Tiki, από το οποίο είδα 15-20 λεπτά. Τι ήταν αυτό!!! Ξεχώριζα μέχρι και τις ίνες από τα φύλλα των δέντρων, τους κόκους της άμμου, τις φυσαλίδες στα κύματα! Το wifi συνδέθηκε αμέσως, έβαλα και στο laptop το Universal Media Server και είδα την ταινία ασύρματα. Σύνδεσα και το κινητό μου (αρκετά καλό το Remote App 2), ξάφνιασα και τους παρόντες συγγενείς εμφανίζοντας ξαφνικά οικογενειακές φωτογραφίες και βιντεάκια χωρίς καν να πλησιάσω την τηλεόραση, περιττό να πω (τι να πω, δηλαδή, τόση ώρα έχω που το λέω) ότι είμαι κατενθουσιασμένος και έχω χαζέψει σα μωρό.
Ακόμη και το άθλιο ελληνικό τηλεοπτικό σήμα (που ήταν ο μεγάλος φόβος μου) φαίνεται να το επεξεργάζεται άψογα και μέχρι και οι ειδήσεις αποκτούν άλλη διάσταση. Έχω αφήσει και το setting της εικόνας στο cinema που είναι απαλό και ανθρώπινο και δεν κουράζει καθόλου και δε χρειάτηκε ούτε να ασχοληθώ με αυτά που, για αρχή, τα βαριόμουν. Ίσως αργότερα κάνω κέφι να πάω λίγο πιο βαθιά αν και δε βλέπω να υπάρχει καμία σχετική ανάγκη.
Το 3D είναι συμπαθητικό (εκ παποιθήσεως εμένα δε μου λέει και πολλά) μόνο που, παίζοντας το Man of Steel (που επίσης βρήκα για λόγους δείγματος και δοκιμής) μέσω wifi και Yniversal Media Player, δεν κατάφερα να κάνω τους SRT υπότιτλους να εμφανίζονται κανονικά. Αν κανείς έχει να μου προτείνει καμία έξυπνη λύση, καλοδεχούμενη!
Οφείλω να σας ευχαριστήσω όλους εδώ γιατί με καθοδηγήσατε (χωρίς καν να σας το ζητήσω) σε μια αγορά που (τουλάχιστον τώρα στην αρχή) τη θεωρώ ως μια από τις πιο επιτυχημένες και καλύτερα επιλεγμένες που έχω κάνει!