Panasonic G7

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic G7

που διαφωνησα ? αλλα τωρα με μπερδεψατε :HTEHETH63: μηπως αντι για διαγωνιους και crop factor να μιλαμε με γωνιες καλυψης σε μοιρες καλυτερα ?:idea:

ειπα φυσικα οτι λογω πληθωρας ευρυγωνιων στο m43 το προβλημα λυνεται εν τη γεννέση ... α! και σε 4K photo mode παιζουν παιχνιδι ολα τα φορμα ....4:3,3:2,16:9,1:1 εκει θα ειχα θεμα οντως

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic G7

Δεν υπάρχει πληθώρα υπερευρυγώνιων Panasonic, ώστε να έχει κανείς DFD AF, ΟIS και 24mm 4K.

Mόνο τον 7-14 εγώ βλέπω να υπάρχει, χωρίς OIS, πανάκριβος, και με το γνωστό flare.

"Panasonic announced plans for future 4K and 8K video and photo features, including 4K at 60fps and 120fps, as well as the ability to take 33 megapixel still images from 8K video footage. They say they are planning to have this technology ready for the Tokyo 2020 Olympic games. No further information was given at the time.“
Την έχει έτοιμη την τεχνολογία μετά το fullhd η panasonic και για αυτό έχει αρχίσει ήδη να την δίνει.

Μπα, με τίποτα.

G7 + GH4 μαζί μια ΝΧ1 δεν τη φτάνουν.

Είναι τεράστιες οι διαφορές υπέρ της ΝΧ1 σε όλους τομείς, τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο.

Δεν υπάρχει πληθώρα υπερευρυγώνιων Panasonic, ώστε να έχει κανείς DFD AF, ΟIS και 24mm 4K.

Mόνο τον 7-14 εγώ βλέπω να υπάρχει, χωρίς OIS, πανάκριβος, και με το γνωστό flare.

Μια εναλλακτική είναι ο νέος tokina 11-20 f2.8. Καλή τιμή, κι αν κάποιος έχει και σύστημα Canon - Nikon θα έχει 2πλή χρησιμότητα. Ειδικά στη Nikon έκδοση, έχεις στοιχειώδη έλεγχο διαφράγματος με οικονομικό αντάπτορα. Και μετά μπορείς να προσθέσεις και speedbooster και έχεις ουσιαστικά 2 φακούς, έναν 8-14 f2 και έναν 11-20 f2.8.

Βέβαια είναι σχετικά ογκώδης και βαρύς για αυτές τις μηχανές.

Εγώ τον έχω σε έκδοση Canon και τον χρησιμοποιώ κάποιες φορές στην EM-1 σε βίντεο με απλό αντάπτορα σε χαμηλό φωτισμό και είμαι ικανοποιημένος. Κρίνοντας από φωτογραφίες που έχω βγάλει, δεν μοιάζει να δυσκολεύεται να βγάλει ανάλυση στον m43 αισθητήρα ακόμα και σε f2.8, οπότε το 4Κ το έχει άνετα από πλευράς ποιότητας.

Έξω βέβαια θέλει είτε Variable nd - πανάκριβο στα 82mm - είτε σκέτο nd8 τουλάχιστο και κλείσιμο του διαφράγματος από πριν σε Canon σώμα... αν δεν είχε Canon η γυναίκα μου σαφώς θα προτιμούσα την Nikon έκδοση.

απο ανταπτορες ο νεος Kipon δειχνει να εστιάζει ταχύτατα ολους τους Canon , οποιος εχει φακους Canon και θελει να να τους χρησιμοποιήσει σε μ43 ειναι η καλυτερη λυςη.
o Panasonic 7-14 εχει φθηνύνει παρα πολυ, πιστευω ότι ετοιμάζεται η αντικατάσταση του με την έκδοση OIS, ειναι οξύτατος φακος απο άκρη σε άκρη, το flare ειναι οντως θεμα οπως και των περισσοτερων υπερευρυγωνιων αλλα κυριως για σωματα Ολυ (εκτος ΕΜ1,ΕΜ5ΙΙ που κάνουν διορθωσεις χρωματικές) οπου το flare περνει και purple αποχρώσεις.λόγω απουσίας επιστρώσεων αιςθητηρα.

Το flare του 7-14 είναι σοβαρό θέμα και για τα σώματα Panasonic. Απλά στα Olympus σώματα γίνεται ακόμη χειρότερο.

Πόσο φτήνυνε δηλαδή; 800 ευρώ κάνει.

Δηλαδή αυτός που θα πάρει G7 + 14-140 δίνοντας ένα χιλιάρικο, ανακαλύπτει ότι στο ευρυγώνιο ξεκινά η κάλυψή του στη λήψη 4K σχεδόν στα 35mm και για να μπορεί να έχει τα 24mm με native φακό Panasonic για να έχει και το DFD, θα πρέπει να δώσει άλλα 800 ευρώ για να πάρει τον 7-14, παραμένοντας χωρίς OIS.

Tα κακά του 4K crop.

Δυστυχώς ακόμα δεν έχει μπει ''σωστά'' το 4κ στις μηχανές....το ίδιο με την g7 ισχύει και με την samsung nx500...το crop ουσιαστικά το '''καίει'' και σε αναγκάζει να στραφείς σε ευρυγώνιο φακό...στην samsung τουλάχιστον είναι ψιλοφτηνός ο ευρυγώνιός, της εδώ είναι πολλά τα λεφτά....βασικά χρειάζεται η panasonic να βγάλει έναν ευρυγώνιο με κόστος όχι πάνω από 400 ευρώ αλλιώς είναι όπως τα λέει ο tzo....αν είναι να δώσω κοντά 2.000 για να έχω σωστό 4κ ε παίρνω και την samsung nx1 με τον φτηνό 16-50 και έχω σωστό 4k από τα 24mm με σταθεροποίηση και συνολικά πολύ καλύτερη μηχανή.....

Υ.Γ.Φυσικά όλα αυτά τα λέω για αυτούς που ενδιαφέρονται σοβαρά για 4κ αν δεν σε νοιάζει μην δώσετε σημασία στο σχόλιό μου....

κάποιος που δεν καίγεται για zoom φακό μπορεί να πάρει έναν από τους manual samyang aka. walimex pro, rokinon etc. 7,5mm ή 8mm που βγαίνει και σε cine εκδοση, και φαντάζομαι λόγω του κροπ δεν θα έχει το fish-eye effect.
επίσης υπάρχουν και οι 10mm,12mm,14mm & 16mm από την ίδια εταιρεία

κάποιος που δεν καίγεται για zoom φακό μπορεί να πάρει έναν από τους manual samyang aka. walimex pro, rokinon etc. 7,5mm ή 8mm που βγαίνει και σε cine εκδοση, και φαντάζομαι λόγω του κροπ δεν θα έχει το fish-eye effect.
επίσης υπάρχουν και οι 10mm,12mm,14mm & 16mm από την ίδια εταιρεία

Είναι αλήθεια αυτό άλλα κανένας τους δεν έχει σταθεροποίηση, κανένας τους δεν έχει ζουμ και κανένας τους δεν έχει αυτόματη εστίαση...ενώ κάποιοι από αυτούς είναι ογκώδης αρκετά.....ενώ δεν ξέρω τι ποιότητα εικόνας θα βγάζει ειδικά σε φώτο ένας fisheye σε crop mode......και το αστείο είναι ότι σε επόμενες υλοποιήσεις (g8 ή nx600) θα έχουμε κανονικό 4κ χωρίς crop Και όλα αυτά δεν θα μας νοιάζουν ποιά!! Δεν ξέρω δεν έχω πειστεί ακόμα για το 4κ....νιώθω ότι όλα αυτά είναι μεσοβέζικες λύσεις.....οπότε για αυτούς που τους νοιάζει το 4κ ή περιμένουμε για την επόμενη γενιά των 4κ μηχανών ή απλά τα σκας για την nx1 και είσαι άρχοντας όπως έκανε ο tzo!!!

Απάντηση: Re: Panasonic G7

καταρχήν πιστευω ότι η Panasonic δεν λανσαρει την G7 με κυριο χαρακτηριστικο το 4Κ video αλλα δινει περισσοτερο εμφαση στο 4Κ photo mode γιαυτο το βελτιωσε και εβαλε τρια διαφορετικα mode λειτουργιας και εχει κοψει αλλες λειτουργιες απο το βιντεο. Για 4K βιντεο η προτασή της ειναι η GH4 και εκει οι ψαγμενοι επαγγελματιες δουλευουν με χειροκινητους φωτεινους φακους ,ακομη και με λυσεις speedbooster και με rig όχι σταθεροποιηση στον φακο ή στο σωμα. Τετοιες λυσεις υπαρχουν αρκετες, εξαιρετικοι φακοι οπως Samyang (10mm/2.8), Kowa, κλπ. με μοντουρα σχεδιασμενη για m43 και κοστος απο 400-1000E

Επισης το κοινο της G7 που περιστασιακα θα κανει χρηση 4Κ δεν θα παρει ευκολα ΝΧ1 (παροτι υπερτερει στον τομεα αυτο) λόγω συνολικου βαρους - κοστους - λειτουργικοτητας σε συνδιασμό με ποικιλια φακων (όχι απαραιτητα με την σειρα που τα ειπα) και αν θελει να καλυψει ντε και καλα το ευρυγωνιο και σε 4K με ΑF θα παρει mzuiko 9-18mm/4-5.6,7-14mm/2.8, fisheye 8mm/1.8 και Lumix 8mm/2.8, Lumix 7-14mm/4 (500 λιρες τον βρισκεις αν θελεις), τωρα αν ειναι φθηνο ή ακριβο και αν θελουν DFD υποχρεωτικα κλπ αυτοι θα το κρινουν όχι εμεις για αυτους.

Last edited:
όπως έχουν γράψει πολλοί συμφορουμίτες ανά τους καιρούς εδώ, το ζουμ στο βίντεο είναι φάουλ. Δεν ξέρω αν έχει και η G7 δυνατότητα pause στο βίντεο.
Στην ΝΧ500 είναι πάρα πολύ χρήσιμο, γιατί όταν είμαι πχ. με τον 14/2.8 πατάω pause και αλλάζω γωνία ή εστιακή απόσταση. Έτσι έχω ένα αρχείο με όλες τις λήψεις και όχι πολλά μικρά που μου δημιουργούν πονοκέφαλο στην αποθήκευση και επεξεργασία, κι έτσι στην ουσία αν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις ή χρόνο για επεξεργασία παίρνεις ένα έτοιμο βίντεο.
Επίσης να πω ότι διαφωνώ με την άποψη ότι δεν είναι ακόμα ώριμο το 4Κ. Μιλάμε για ανάλυση 4πλάσια από fullHD. το κροπ είναι πολύ μικρός συμβιβασμός μπροστά στο όφελος που έχει κανείς. Πολλές φορές όταν κοιτάω τα βιντεάκια που έχω τραβήξει διακρίνω στο βάθος λεπτομέρειες, πχ. πρόσωπα ατόμων που είναι μακριά, που στην FullHD ανάλυση θα φαίνονταν απλά σα μια μπεζ σκιά

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

η Panasonic δεν λανσαρει την G7 με κυριο χαρακτηριστικο το 4Κ video αλλα δινει περισσοτερο εμφαση στο 4Κ photo mode

Συμφωνώ σε αυτό. H Panasonic ποντάρει στο 4Κ photo για να εδραιωθεί ευρέως το 4Κ.

Αλλά και στο 4Κ photo mode εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με την κάλυψη. Τα τυπικά 24mm δεν τα έχεις με τους δύο κιτ φακούς που ξεκινούν από τα 14mm.

Η υποχρεωτική χρήση δεύτερου φακού για να έχει κανείς τα 24mm είναι μειονέκτημα από μόνο του.

Δεν είναι όπως με την επιλογή αγοράς ενός γρήγορου σταθερού, που εναπόκειται στην κρίση του καθενός αν προβεί σε αγορά ή όχι.
Με το 4Κ crop αναγκάζεται ο κάτοχος να πάρει δεύτερο φακό για τα 24mm. Και αυτό ισχύει και για το Video και για το Photo 4k.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

Συμφωνώ σε αυτό. H Panasonic ποντάρει στο 4Κ photo για να εδραιωθεί ευρέως το 4Κ.

Αλλά και στο 4Κ photo mode εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με την κάλυψη. Τα τυπικά 24mm δεν τα έχεις με τους δύο κιτ φακούς που ξεκινούν από τα 14mm.

Η υποχρεωτική χρήση δεύτερου φακού για να έχει κανείς τα 24mm είναι μειονέκτημα από μόνο του.

Δεν είναι όπως με την επιλογή αγοράς ενός γρήγορου σταθερού, που εναπόκειται στην κρίση του καθενός αν προβεί σε αγορά ή όχι.
Με το 4Κ crop αναγκάζεται ο κάτοχος να πάρει δεύτερο φακό για τα 24mm. Και αυτό ισχύει και για το Video και για το Photo 4k.

Αλλη μια φορά σωστός ο tzo.....όπως τα λες.....προσωπικά όταν φτιάξουν το 4k να λειτουργεί σωστά και να μην έχει τις εξυπνάδες του crop μόνο και μόνο τότε θα ασχοληθώ σοβαρά μαζί του....η υπομονή δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!!! Εδώ θα είμαστε και σύντομα θα δούμε φτηνές μηχανές χωρίς crop στο 4k.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

ισως εχεις δικιο αλλα το φαινομενο δεν ειναι τοσο εντονο γιατι διατηρει το crop aspect τουλαχιστον, αυτο να πω την αληθεια δεν εχω καταλαβει πως το καταφερνει ....