Panasonic G7

Re: Απάντηση: Panasonic G7

Οι νέες μηχανές είναι υβριδικές photo-video, και γι' αυτό αναλύονται όλες οι παράμετροι.
Ένας λόγος παραπάνω όταν μιλάμε για μηχανές που τραβάνε 4K, κάτι που κάνει τα όρια μεταξύ photo-video ακόμη πιο ρευστά, αφού έχουμε και το Photo 4K, σαν να λέμε φωτό 8MP κατά ριπάς.

Συγκεκριμένα η G7 προωθεί ιδιαίτερα το Photo 4K ως σημαντικό ατού της μηχανής.

Οι πληροφορίες στο νήμα της G7 είναι πλούσιες και στο φωτογραφικό και στο βίντεο κομμάτι.

Όταν η ίδια η εταιρία με το marketing που προωθεί μας τρελαίνει με το 4k video ψάχνουμε και εμείς να δούμε αν αυτή η κάμερα κάνει αυτό που προσφέρει στα χαρτιά.

Προσωπικά ασχολούμαι περισσότερο με το video αλλά θέλω και την φωτογραφία, ένα ποσοστό 70/30.

μαλιστα.. καλη μηχανουλα παντως ..
παω προς ολυμπους μερια τοτε ..
ειμαι υπερ τις φωτο αυτην την εποχη περισσοτερο ..
ευχαριστω

Η μηχανή είναι νέο μοντέλο, οπότε το vfm που προσφέρει σε σχέση με άλλες m4/3 (και άλλες) δεν "λέει"...

μαλιστα.. καλη μηχανουλα παντως ..
παω προς ολυμπους μερια τοτε ..
ειμαι υπερ τις φωτο αυτην την εποχη περισσοτερο ..
ευχαριστω

Τι παραπάνω έχουν οι Olympus πέρα από το IBIS;

Η G7 διαπρέπει τηρουμένων των αναλογιών περισσότερο στη φωτογραφία παρά στο βίντεο. Μην την προσπερνάς τόσο εύκολα.

Σε ποιότητα εικόνας ξεπερνά ακόμη και την GH4.

Ίσως παω σε OM-D E-M5 II εκει υπάρχουν και άλλες διάφορες εκτός τ IBIS !! Αλλα θα εξετάσω και την G7 σοβαρά ..

Φημολογείται ότι οι αισθητήρες τους είναι ίδιοι, οπότε τα raw αρχεία θα μοιάζουν πολύ σε δυνατότητες επεξεργασίας. Έχουν βέβαια αρκετή διαφορά στην τιμή, αλλά εκτός από το IBIS και τα άψογα jpeg, έχουμε weather sealing, 40mp mode (έστω σε τρίποδο) και άλλα πολλά, ενώ λείπει το 4k...

Δεν είναι η διαφορά μόνο το 4Κ υπέρ της G7, είτε σε μορφή βίντεο είτε για απομόνωση καρέ ως φωτογραφίες 8MP.

Στα υπέρ της G7 συγκαταλέγονται το ενσωματωμένο φλας, το πολύ μεγαλύτερο jpeg buffer (100 αντί 18), το χαμηλότερο βάρος (410 αντί 469), το in-camera panorama, η μεγαλύτερη αυτονομία, και προπαντός το χαμηλότερο κόστος.

Δεν είναι η διαφορά μόνο το 4Κ υπέρ της G7, είτε σε μορφή βίντεο είτε για απομόνωση καρέ ως φωτογραφίες 8MP.

Στα υπέρ της G7 συγκαταλέγονται το ενσωματωμένο φλας, το πολύ μεγαλύτερο jpeg buffer (100 αντί 18), το χαμηλότερο βάρος (410 αντί 469), το in-camera panorama, η μεγαλύτερη αυτονομία, και προπαντός το χαμηλότερο κόστος.

Θα πρόσθετα επίσης ότι η Panasonic έχει καλύτερο και ποιο σωστά δομημένο μενού και ότι χρησιμοποιεί και καλύτερες οθόνες με ποιο πιστά χρώματα και καλύτερη θέαση κάτω από τον ήλιο....
Βέβαια για μένα προσωπικά αυτή η πλαστικούρα της g7 με ξενερώνει...μας ενδιαφέρει να είναι μια μηχανή καλή, να είναι εργαλείο και να προσφέρει πολλά άλλα για μένα η φωτογράφηση είναι και χόμπι και θα ήθελα η μηχανή να είναι όμορφη, ποιοτική και να με τραβήξει να φωτογραφήσω....κάτι που δεν μου το ''βγάζει'' η g7, ενώ η em5 II είναι ποιοτικότατη και σε ''τραβάει'' να την χρησιμοποιήσεις....

Κλασσικά πάντως ΔΕΝ συμφέρει να πάρεις μηχανή μόλις βγει στην πιάτσα, οπότε "χαμένος" θα είναι ο φίλος μας :p αλλά κερδισμένος γιατί και οι δυο επιλογές είναι καλές. Βέβαια ως αξία στο διηνεκές (τα είπαμε και πιο πάνω) η G7 θα απαξιωθεί τιμολογιακά πολύ γρήγορα, η Oly θα κρατήσει περισσότερο τιμή αλλά αυτά δεν μετράνε όταν πιάσεις τις μηχανές στο χέρι, εκεί μετράει και το συναίσθημα...

Κλασσικά πάντως ΔΕΝ συμφέρει να πάρεις μηχανή μόλις βγει στην πιάτσα, οπότε "χαμένος" θα είναι ο φίλος μας :p αλλά κερδισμένος γιατί και οι δυο επιλογές είναι καλές. Βέβαια ως αξία στο διηνεκές (τα είπαμε και πιο πάνω) η G7 θα απαξιωθεί τιμολογιακά πολύ γρήγορα, η Oly θα κρατήσει περισσότερο τιμή αλλά αυτά δεν μετράνε όταν πιάσεις τις μηχανές στο χέρι, εκεί μετράει και το συναίσθημα...

Η Olympus em5 II σίγουρα θα κρατήσει περισσότερο την τιμή τους, αυτό συμβαίνει διότι η κατασκευή πλήρως από μέταλλο είναι ακριβή, η τεχνολογία με τον καιρό πέφτει τιμολογιακά οπότε εύκολα μια μηχανή που είναι πλαστική μπορεί να ρίξει την τιμή της.....Βασικά όποιος ενδιαφέρετε για την g7 ας κάνει υπομονή μερικούς μήνες και θα την βρίσκει και κάτω από 500 ευρώ....και συμφωνώ απόλυτα αν πιάσεις μια μηχανή στο χέρι εκει μετράει το συναίσθημα...όταν είχα πιάσει την em5 II αμέσως έσκασα ένα χαμόγελο...ενώ π.χ. όταν έπιασα την Panasonic G6 στράβωσα με την κατασκευή της και την εμφάνισή της.....

Απάντηση: Re: Panasonic G7

υπαρχουν και αλλα πολλα υπερ της G7, ξεκινησα να τα γραφω αλλα σβηστηκε, μολις βρω χρονο θα τα βαλω σε ταξη και θα τα γραψω. παρολα αυτα ακομη και σημερα αν επελεγα μηχανη μ43 καθαρα για φωτογραφια για τις δικες μου αναγκες θα επερνα δαγκωτο πρωτα ΕΜ1 και μετα ΕΜ5 ΙΙ ανεξαρτητως τιμης.

Καλή η ολομεταλλική κατασκευή και το weather-sealing, αλλά δεν θέλουν όλοι να τα πληρώσουν, και ούτε και τα χρειάζονται.

Και αν αναβαθμίζεται κανείς συχνά ανά γενιά ή ανά δεύτερη γενιά, η γερή κατασκευή που κρατά χρόνια γίνεται δευτερεύον στοιχείο.
Η μεταπώληση της φτηνότερης "πλαστικής" μηχανής είναι πιο εύκολη από την ολομεταλλική μηχανή, αλλά με παρωχημένη τεχνολογία και παλιάς γενιάς αισθητήρα.

Καλή η ολομεταλλική κατασκευή και το weather-sealing, αλλά δεν θέλουν όλοι να τα πληρώσουν, και ούτε και τα χρειάζονται.

Και αν αναβαθμίζεται κανείς συχνά ανά γενιά ή ανά δεύτερη γενιά, η γερή κατασκευή που κρατά χρόνια γίνεται δευτερεύον στοιχείο.
Η μεταπώληση της φτηνότερης "πλαστικής" μηχανής είναι πιο εύκολη από την ολομεταλλική μηχανή, αλλά με παρωχημένη τεχνολογία και παλιάς γενιάς αισθητήρα.

Δίκιο έχεις σε αυτά που λες, ανέφερα όμως την μεταλλική κατασκευή κυρίως λόγο προσωπικής ευχαρίστησης και ικανοποίησης ότι κρατάς κάτι ποιοτικό και γερό παρά στο ότι θα σου αντέχει περισσότερα χρόνια...στην τελική έχω μια Nikon D40 στο συρτάρι κοντά δεκαετίας, πλήρως πλαστική και δουλεύει μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα!!! Η em5 II για ένα ΣΚ που την δούλεψα είχε πράγματα που δεν μου άρεσαν άλλα όταν την κράταγες ένιωθες ότι κρατάς σοβαρή και στιβαρή μηχανή, το απολάμβανα και με τραβούσε να φωτογραφίσω και να μάθω τις δυνατότητές της κάτι που δεν το ένιωσα ούτε στο ελάχιστο με την Pnasonic g6 για παράδειγμα....
Είναι όλα θέμα γούστου και άποψης!!! Πάντως 700+ ευρώ που κάνει η G7 προσωπικά δεν θα τα έδινα και θα προτιμούσα να πάρω μια Olymus Em1 (μια και μιλάμε για m4/3) από το Purnimadigital στα ίδια χρήματα....

Σίγουρα άλλο πράγμα η καλή κατασκευή και άλλο η πλαστικούρα.
Για καλή κατασκευή βέβαια προσφέρει η Panasonic την GH4.
Στην G7 κάνει περικοπές για να κρατήσει το κόστος χαμηλά.
Πάλι καλά που δεν αφαίρεσε την οθόνη αφής, όπως έκανε στην FZ1000. To κατάλαβε φαίνεται ότι θα την έθαβε τη μηχανή αν έκανε κάτι τέτοιο.

Κατά τη μετάβασή μου από την GH4 στην FZ1000 θυμάμαι πιο πολύ με έτσουξε η έλλειψη οθόνης αφής παρά το πλαστικό σώμα. Ίσα-ίσα που δεν σε κρυώνουν το χειμώνα οι μεταλλικές επιφάνειες. :p

Αξιοπιστία βλέπω πάντως έχουν υψηλή τα σώματα Panasonic, μεταλλικά ή μη.

Σίγουρα άλλο πράγμα η καλή κατασκευή και άλλο η πλαστικούρα.
Για καλή κατασκευή βέβαια προσφέρει η Panasonic την GH4.
Στην G7 κάνει περικοπές για να κρατήσει το κόστος χαμηλά.
Πάλι καλά που δεν αφαίρεσε την οθόνη αφής, όπως έκανε στην FZ1000. To κατάλαβε φαίνεται ότι θα την έθαβε τη μηχανή αν έκανε κάτι τέτοιο.

Κατά τη μετάβασή μου από την GH4 στην FZ1000 θυμάμαι πιο πολύ με έτσουξε η έλλειψη οθόνης αφής παρά το πλαστικό σώμα. Ίσα-ίσα που δεν σε κρυώνουν το χειμώνα οι μεταλλικές επιφάνειες. :p

Αυτό πάλι με την έλλειψη οθόνης αφής!!! Πάντως όσο και αν τις σνομπάρουμε τις οθόνες αφής αν τις μάθεις, δύσκολα επιστρέφεις πίσω.....
Ναι αξιοπιστία την έχει η panasonic, αν και για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν μου έχει χαλάσει μηχανή από κανένα κατασκευαστή....βέβαια αν ήταν η g7 μεταλλική θα έκανε πάνω από 1.000 ευρώ και θα ήταν τουλάχιστον 100 γρ. βαρύτερη!!

Υ.Γ. Πάντως πραγματικά πόσο στοιχίζει μια ριμάδα οθόνη touch 3 ιντσών και την κόβουν από πολλές μηχανές??? Ελεος ποια, εδώ κινητά του 70 ευρου έχουν οθόνες touch....
Υ.Γ. Η gh4 είναι δυστυχώς πάρα πολύ ακριβή και απευθύνεται κυρίως για επαγγελματίες του βίντεο...1.500 ευρώ για σώμα με αισθητήρα m4/3 είναι το λιγότερο υπερβολικά για μένα και γενικότερα για ερασιτέχνες....προτιμώ χίλιες φορές να πάρω με αυτά τα χρήματα μια sony A7II και ας μην έχει 4Κ.....

1250 ευρώ κάνει η GH4. Τα άξιζε πέρσι που έπαιζε μόνη της. Έχασε την αίγλη της με το που απάντησε ο ανταγωνισμός με καλύτερες επιδόσεις τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο (βλ. NX1).

Aνταγωνιστή της G7 περισσότερο θεωρώ την FZ1000, παρά την GH4 ή οποιαδήποτε Olympus (ελλείψει 4K).

ολοι δικιο εχουμε ! και η στιβαρότητα ειναι για μενα ενα απο τα πρώτα κριτήρια γαι να πάρω κατι , μακάρι να τα ειχε ολα σε ένα και να συμφέρει !
το ξέρουμε οτι αυτο δεν συμβαίνει παντα !
μια εξυπνη αγορα ειναι απο τα γκρι μαρκετ π.χ πουρνιμα ,αλλα ετσι οπως εγινε τώρα με την πολιτικη κατασταση,ουτε αντικαταβολη δεν φτανει Ελλάδα πλεον !
πάντως για vfm καλύτερη επιλογη αν μιλαμε για την OLUMPUS ειναι αυτη την στιγμη η EM-1
προτιμώ όμως το ποιο μικρο μέγεθος τις EM-5 II και οτι ειναι ποιο φρέσκια ..
βεβαια δεν ειναι 4Κ !! αλλα δεν μπορουμε να τα χουμε ολα !
θα δειξει ...

ολοι δικιο εχουμε ! και η στιβαρότητα ειναι για μενα ενα απο τα πρώτα κριτήρια γαι να πάρω κατι , μακάρι να τα ειχε ολα σε ένα και να συμφέρει !
το ξέρουμε οτι αυτο δεν συμβαίνει παντα !
μια εξυπνη αγορα ειναι απο τα γκρι μαρκετ π.χ πουρνιμα ,αλλα ετσι οπως εγινε τώρα με την πολιτικη κατασταση,ουτε αντικαταβολη δεν φτανει Ελλάδα πλεον !
πάντως για vfm καλύτερη επιλογη αν μιλαμε για την OLUMPUS ειναι αυτη την στιγμη η EM-1
προτιμώ όμως το ποιο μικρο μέγεθος τις EM-5 II και οτι ειναι ποιο φρέσκια ..
βεβαια δεν ειναι 4Κ !! αλλα δεν μπορουμε να τα χουμε ολα !
θα δειξει ...

Βασικά το πρόβλημα που έχουν οι Panasonic (και η Samsung) είναι ότι απαξιώνονται πολύ γρήγορα τα περισσότερα μοντέλα τους και μετά από λίγο καιρό κυριολεκτικά τα χαρίζουν σε τίποτα Amazon black fridays Και γενικά προσφορές....δεν θα μου κάνει εντύπωση αν την G7 την δίνουν και κάτω από 450 ευρώ τα Χριστούγεννα...αυτό γενικά αποτρέπει πολλούς αγοραστές και απλά περιμένουν να πέσει η τιμή....βασικά αυτό γενικότερα συμβαίνει στην αγορά των Mirorrless και σε μικρότερο βαθμό στις dslr που έχουν ποιο ''φυσιολογική'' αρχική τιμή και πέφτουν σιγά σιγά.....

Δείγμα 4Κ video
http://www.eyesuncloudedphoto.com/blog/2015/7/8/4k-video-with-the-panasonic-g7

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Από την εμπειρία μου είναι οι πλέον αξιόπιστες κατασκευές, δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα και έχω αλλάξει πολλά σώματα