Panasonic G7

Η G7 , αν δεν κάνω λάθος, υστερεί στο af, σε σχέση με την ΝΧ1. Αν θέλεις πχ να βγάλεις παιδιά, που τρέχουν.... θολούρα!

Last edited:
Υποτιμολογημένο έρχεται το πακέτο από Hong Kong (15 - "computer parts").
Αν πιαστεί στο τελωνείο, αναλαμβάνει τα έξοδα του εκτελωνισμού η ίδια η eglobal.
Όπως κάνει και η digitalrev.

Ναι αλλά πως το πληρώνεις το χιλιάρικο εξωτερικό... εκτός αν είσαι επαγγελματίας και πάρει έγκριση υποθέτω;

Υπάρχουν αρκετές κάρτες που περνάνε. Στην ανάγκη φορτώνεις το Paypal balance σου από δεύτερο λογαριασμό με προμήθεια και πληρώνεις μετά από εκεί.

Υπάρχει ξεχωριστό νήμα για αγορές από το εξωτερικό.

Ναι βρε παιδιά οκ για κάποιον ερασιτέχνη, απλά δεν ξέρω, για επαγγελματική χρήση καλό είναι να έχεις μια σχέση με 1-2 ελληνικά καταστήματα τουλάχιστο για την αγορά βασικών εξαρτημάτων σώματα ακριβοί φακοί κλπ. παρά να έχεις ψωνίσει grey market. Κι ας δώσεις και 2 κατοστάρικα παραπάνω. Δεν ξέρεις ποτέ αν και πότε θα χρειαστείς μια στοιχειώδη άμεση υποστήριξη ως επαγγελματίας. Θα μου πει κανείς, κι εδώ αργούν τα service ή στέλνονται έξω για επιστευή. Δεκτόν, αλλά όχι σε όλες τι εταιρίες ακόμα. Πιστεύω - ή θέλω να πιστεύω τέλος πάντων - πως αν και ο έμπορος εδώ κάνει μια εκπτωσούλα και πλησιάσει κάπως την τιμή, είναι σοφότερη επιλογή η αγορά από Ελλάδα. Και αν ποτέ παρουσιαστεί πρόβλημα σε κάτι που αγόρασες, αλλιώς θα σε αντιμετωπίσει αν του έχεις κάνει και 2-3 χιλιάρικα αγορές στο παρελθόν.

Τέλος πάντων ξεφύγαμε από το θέμα της G7...

Απάντηση: Re: Panasonic G7

απο την αλλη ομως θυσιαζοντας εξοδους και ποιοτητα σωματος μπορεις να παρεις καινουργιο σωμα G7 με 250λιρες απο Amazon UK και αν εχεις επαγγελματικο ΑΦΜ να αφαιρεσεις τον ΦΠΑ....,

για μτχ. GΗ4 υπαρχει μια με 12-40/2.8 σε προσφατη αγγελια, ψαξτο μηπως σου κανει ...

kbouk πιστεύεις οτι η ουσιαστική διάφορα ειναι η ποιότητα κατασκευής ,κάρτα στο πλαι, και οι εξοδοι παραπανω? χωρις να το ψιριζουμε το θεμα στα υπόλοιπα ειναι σχεδόν το ιδιο νομιζω εσυ την εχεις την g7 ...το προβλημα μου εινα καθαρα το budget αλλιώς πηγαινα για την α7s(δια καής ποθος) ,εγω θελω ενα κάλο βίντεο (χωρις υπερβολες) ,με 300 ευρω λιγότερα που εχει η G7 θα πάρω ενα μονοποδι με κεφαλη , η 2 γρήγορες καρτες η ενα φακο η ενα speddbooster...απο την αλλη ενα πιο στειβαρο σωμα θα αντεξει πιο πολυ ιδιως αν η χρησει ειναι επαγγελματικη , δεν θελω του χρονου να αγορασω σωμα παλι..το budget για αρχη δεν μπορει να ξεπερασει τα 1300-1500 ευρω ..για ολο τον εξοπλισμο...grrr μπερδευτικα....δεν θελω να προσβαλω κανεναν σας που ζηταω με 1000 - 1300 να παρω εξοπλισμο με το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα ενω καποιοι απο εσας εχουν δωσει καποιες χιλιαδες ευρω για την ιδια δουλεια...αυτη τη στηγμη αυτα εχω τι να κανω:bigcry:

Ελαφρώς καλύτερη εικόνα έχει η G7 από την GH4.

Στη θέση σου θα έπαιρνα την G7 με την τρέχουσα προσφορά του amazon.co.uk στις 250 λίρες.

Θα προγραμμάτιζα παράλληλα την αγορά σε ένα χρόνο από τώρα της επερχόμενης GH5, κρατώντας την G7 για backup ή/και δικάμερο.

https://www.youtube.com/watch?v=8ls-XyxkjCg

ρε παιδια παω απο amazon να κανω την αγορα αλλα δεν μου εχει option paypal υπαρχει καποιος αλλος τροπος για να ψωνισω?

Στο amazon ψωνίζεις με κάρτα, όχι με Paypal.

Αν θες Paypal, διάλεξε έναν επίσημο μεταπωλητή που να δέχεται paypal από τη λίστα που υπάρχει στη σελίδα της Panasonic που κάνει promotion το cashback.

Για γενικές απορίες για αγορές από το εξωτερικό υπάρχει ειδικό νήμα:
http://avclub.gr/forum/showthread.php/106887-Αγορές-από-το-εξωτερικό

Περνάνε πολλές κάρτες στο amazon, όπως θα διαβάσεις στο νήμα για αγορές από το εξωτερικό.

Όποιες γενικές απορίες έχεις για αγορές από το εξωτερικό, μπορείς να τις γράψεις εκεί.

Απάντηση: Re: Panasonic G7

το dpreview τεσταρε τη λειτουργία post focus που σημερα εκανε πρεμιερα και γραφει:

This is a pretty impressive piece of technology, and it certainly does exactly what Panasonic says it will. But in reality, Panasonic is one of the least in need of a don’t-miss-the-subject focus bracketing feature, as it already offers a highly accurate autofocus system with very capable AF tracking.
It is true that many of us are keen to have pictures with more than 8MP in them, but on holiday and snapshot occasions eight is often more than we really need. For occasions that require larger images we’ll just have to wait for the arrival of 8K Raw video in this camera line. I’m not sure that the Post Focus feature will be something people buy Lumix cameras especially to get, but alongside the 4K Photo 30fps stills mode, it is another clever side benefit of having high resolution video.

Περισςότερα και καποια επιπλεον βιντεακια :http://www.43rumors.com/panasonics-new-post-focus-feature-tested-by-dpreview/

Γενικώς για autofocus ειναι πιο γρήγορη απο μια OMD-10-mk2 ή την A6000 ?
(για φωτογραφία ρωτάω, βίντεο δεν με πειράζει τόσο πολύ)