Panasonic G7

και μια καλή καρτούλα SD τι να βάλουμε ? λέει υποστηρίζει UHS-II αλλά ειναι λίγο τσιμπημένεος.. τι αξίζει να βάλουμε?

με γεια μου παρελαβα σημερα:2thumb22sup:...ποιος πρέπει να ειναι πρώτος μου φακός? κατα τη γνωμη σας για βίντεο χρηση πάντα μιλάω

καλημερα.
να ρωτήσω με τον tokina 11-20 f2.8 με speed booster το 2.8 f θα γίνει 4 f εως 5.6 σωστά θα φλουτάρει καθόλου? η θα ειναι αμελητέο? επίσης το ιδανικό για μένα είναι το 24-70mm me ανοιχτό διάφραγμα και ξέρω οτι είναι πολύ ακριβοί
είναι καλυτέρα να παρω τον Lumix G X Vario 12-35mm f/2.8 Asph χωρις speed booster θα εχω σχετικα καλο φλου η να παρω speed booster και να δοκιμάσω φακούς prime με ανοιχτό διάφραγμα? , που δεν εχω και πρέπει να αγοράσω. Αν μπορείτε να μου συστήσετε κάποιους φακούς όλα αυτά για βιντεο, και θα ηθελα να παρω οσο περισσότερο φλου γίνετε
ευχαριστω!

Με speedbooster ένας 11-20 f2.8 θα γίνει 8-14/f2.0 (ισοδύναμο με 16-28/f4.0 σε ff) και φυσικά θα φλουτάρει περισσότερο απο 11-20/2.8 (ισοδύναμο με 22-40/f5.6 FF). Το πρόβλημα είναι οτι μάλλον δεν θέλεις 8-14 ;) .. εκτος αν στοχεύεις στην χρήση του 4Κ που είναι κροπαρισμένο.

Αν έχεις κατα νου την αποδοση (φλουτάρισμα) 24-70/f2.8 FF τερμα ανοιχτό .. το ξεχνας με το μ4/3 φορμα με οτιδήποτε σε zoom .. μόνο prime f1.4 θα σου δώσει κάτι αντίστοιχο.

Με speedbooster ένας 11-20 f2.8 θα γίνει 8-14/f2.0 (ισοδύναμο με 16-28/f4.0 σε ff) και φυσικά θα φλουτάρει περισσότερο απο 11-20/2.8 (ισοδύναμο με 22-40/f5.6 FF). Το πρόβλημα είναι οτι μάλλον δεν θέλεις 8-14 ;) .. εκτος αν στοχεύεις στην χρήση του 4Κ που είναι κροπαρισμένο.

Αν έχεις κατα νου την αποδοση (φλουτάρισμα) 24-70/f2.8 FF τέρμα ανοιχτό .. το ξεχνας με το μ4/3 φόρμα με οτιδήποτε σε zoom .. μόνο prime f1.4 θα σου δώσει κάτι αντίστοιχο.
)
ναι δεν θέλω 8-14 θέλω 24 έως 70,80mm θέλω κάλο bokeh (δεν θέλω τελείως βούτυρο , θα κοστίζει ακριβά) δλδ ο 12-35mm f/2.8 δεν θα μου δώσει τίποτα το ιδιεταιρω η ο Olympus M.ZUIKO Digital 12-40mm ? έχω τη μηχανή με το κιτ 14-42 δεν μου αρέσει καθόλου το αποτέλεσμα που δίνει , να παρω prime FF(αν αλλάξω σύστημα θα μου μείνουν τουλάχιστον) με speed booster η να πάρω prime native... αλλα δεν θελω να εχω 4-5 prime για να φτάσω το mm , θελω να πάρω 1 ζουμ και να εχω και 1-2 prime... η να την πουλησω (4 μέρες την εχω και την πηρα αποκλειστικα για βίντεο) ..pfff μπερδευτικα

εκτός αν "χτίσεις" bokeh με την εστιακή απόσταση και πάρεις πχ. τον 35-100/2.8 που είναι εκπληκτικός και παράλληλα έχεις και 1-2 φωτεινούς prime για τα κοντινά πλάνα

...Αυτό, που θά 'θελες, είναι ένας 12-35 f/1.4, που ούτε υπάρχει ούτε είναι και πιθανό να εμφανιστεί στο μίκρο 4/3 σύστημα! Επομένως μόνο με primes μπορείς να προσεγγίσεις το αποτέλεσμα που θέλεις, όπως στα λέει κι' ο Ηλίας!

)
ναι δεν θέλω 8-14 θέλω 24 έως 70,80mm θέλω κάλο bokeh (δεν θέλω τελείως βούτυρο , θα κοστίζει ακριβά) δλδ ο 12-35mm f/2.8 δεν θα μου δώσει τίποτα το ιδιεταιρω η ο Olympus M.ZUIKO Digital 12-40mm ? έχω τη μηχανή με το κιτ 14-42 δεν μου αρέσει καθόλου το αποτέλεσμα που δίνει , να παρω prime FF(αν αλλάξω σύστημα θα μου μείνουν τουλάχιστον) με speed booster η να πάρω prime native... αλλα δεν θελω να εχω 4-5 prime για να φτάσω το mm , θελω να πάρω 1 ζουμ και να εχω και 1-2 prime... η να την πουλησω (4 μέρες την εχω και την πηρα αποκλειστικα για βίντεο) ..pfff μπερδευτικα

Νομίζω εγραψες οτι έχεις προσβαση σε Νικον FF + φακους .. το ξεφονταρισμα των 12-35/f2.8 ή 12-40/2.8 είναι παρόμοιο με του 24-70 σε FF και σε διαφραγμα f5.6 .. δοκίμασε το και αποφάσισε.

Εχω την γνώμη οτι σε λήψεις με κάδρο που μεταβάλλεται είναι πολύ ζόρικο το FF σε f2.8 (και αντίστοιχα το μ4/3 @ f1.4) χωρίς βοήθεια απο καλό AF .. κανονικά θες ring + ατομο που να κάνει μόνο αυτή την δουλειά (focus pulling). Θελω να πω, μην κυνηγάς το απόλυτο ενω δεν έχεις αντίστοιχη εμπειρία και υποδομή.

Απάντηση: Re: Panasonic G7

υπαρχει o big brother SHG Zuiko 14–35/2 που εχει εκπληκτικο μποκε και ξυριζει ανοιχτος αλλα ειναι αλμυρος, δουλευει και σε AF με τους καταληλλους ανταπτορες αλλα αργα, δεν ξερω βεβαια αν το βαθος πεδιου που δινει σου κανει (αντιsτοιχει σε f=4) αλλα οσοι τον εχουν δουλεψει σε GH4 ξερουν τι αποδοση δινει ...

Παρατηρώ μια παρανόηση γενικώς (όχι στο αμέσως παραπάνω ποστ), άλλο καλό bokeh άλλο ρηχό βάθος πεδίου. Το δεύτερο μπορεί να το παίρνουμε με οποιονδήποτε φακό ικανού εστιακού μήκους και αρκούντος μεγάλου ανοίγματος, είναι συνεπώς ποσοτικό μέγεθος, το πρώτο όμως είναι ποιοτικό χαρακτηριστικό της αποτύπωσης των ανεστίαστων (και της μετάβασης από τα εστιασμένα στα ανεστίαστα) ενός δεδομένου φακού.

H αλήθεια είναι οτι δεν κατάλαβα για τι μιλάει ο mpalakis μια "φλουτάρισμα" μια "bokeh" υπέθεσα οτι εννοει ρηχό DOF.

Πάντως για το bokeh την ποιότητα δηλ των ανεστίαστων νομίζω ισχύει γενικώς (με εξαιρέσεις βέβαια) οτι οι prime υπερτερούν. Και έχω την εντύπωση οτι επίσης υπερτερούν κάποιες παλιές σχεδιάσεις με λιγότερη ευκρίνεια αλλά μαλακό γραψιμο.

Τασο, μπορεις να γράψεις λίγο πιο αναλυτικά και να δώσεις σχετικές καυτευθύνσεις (ή και λινκ) ?.

παιδιά δεν είμαι τόσο ειδικός , για αυτο ρωτάω η απάντηση του ηλια με κάλυψε εν μέρει, τραβάω με FF μηχανή Nikon 610 + tokina 28 -70 f /2,8 που δεν ειναι και κανένας super wow φακος ιδίως στη φωτογραφία κάτω απο το f3.5
και μου αρέσει πολυ το αποτέλεσμα που παίρνω, και θα ήθελα κάπως να πλησιάσω σ'αυτο χωρις να δωσω 2 χιλιάρικα για 1 φακο τουλάχιστον οχι ακόμα...με βλέπω να την πουλάω...και τι να παρεις:afro:

παιδιά δεν είμαι τόσο ειδικός , για αυτο ρωτάω η απάντηση του ηλια με κάλυψε εν μέρει, τραβάω με FF μηχανή Nikon 610 + tokina 28 -70 f /2,8 που δεν ειναι και κανένας super wow φακος ιδίως στη φωτογραφία κάτω απο το f3.5
και μου αρέσει πολυ το αποτέλεσμα που παίρνω, και θα ήθελα κάπως να πλησιάσω σ'αυτο χωρις να δωσω 2 χιλιάρικα για 1 φακο τουλάχιστον οχι ακόμα...με βλέπω να την πουλάω...και τι να παρεις:afro:

σιγά το δύσκολο... δες τον nikon 85 1.8 g για bokeh http://www.photozone.de/nikon_ff/717-nikkorafs8518ff o 85άρης sigma 1.4 έχει καλύτερο bokeh αλλά μόνο σε αυτό είναι καλύτερος.

συγνώμη δεν είχα καταλάβει ότι έχεις ήδη αγοράσει την g7. Οι λύσεις σου είναι ο panaleica 25 1.4 και ο panasonic 25 1.7, ίσως και οi oly 45 1.8 και panasonic 42,5 1.7.