Panasonic G80/85 Video

_tzo_

Banned
18 November 2007
11,985
Θεσσαλονίκη
45 λεπτά όριο στη λήψη 4Κ έχει η αμερικανική έκδοση.

Για να μην προσφέρεται απεριόριστη λήψη σημαίνει ότι δεν είναι απαλλαγμένη η μηχανή από θέματα υπερθέρμανσης.

Πιστεύω ότι αυτό είναι ενδεικτικό ότι δεν θα ενσωματώνει IBIS η GH5.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic G80-G85

Πιστεύω ότι το IBIS εμποδίζει την τοποθέτηση ψυκτρών ώστε να έχουμε ικανή απαγωγή θερμότητας για συνεχόμενη λήψη 4Κ/60p στην GH5.

Στην G80 με το μεγάλο της σώμα το 45λεπτο όριο δεν είχαν λόγο να το βάλουν πέρα από φόβο υπερθέρμανσης και πιστεύω ότι υπαίτιο είναι το IBIS.

Απάντηση: Panasonic G80-G85

Θέλω να πιστεύω ότι θα το έχει τελικά, παρόλο που δεν έχει αναφερθεί καθόλου.

Δεν μπορεί να το έχει η GX80 και να μην το βάλουν στο κορυφαίο τους μοντέλο. Θα είναι φάουλ.

Αντιθέτως, αν εσκεμμένα δημιουργούν κλίμα ότι δεν θα έχει IBIS και τελικά το βάλουν, θα τινάξουν την μπάνκα στον αέρα.

Λέμε τώρα για να περάσει η ώρα...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic G80-G85

Πιστεύω ότι το IBIS εμποδίζει την τοποθέτηση ψυκτρών ώστε να έχουμε ικανή απαγωγή θερμότητας για συνεχόμενη λήψη 4Κ/60p στην GH5.

Στην G80 με το μεγάλο της σώμα το 45λεπτο όριο δεν είχαν λόγο να το βάλουν πέρα από φόβο υπερθέρμανσης και πιστεύω ότι υπαίτιο είναι το IBIS.

Οτι το IBIS δυσκολεύει την απαγωγή θερμότητας είναι σίγουρο, αλλά αν υπάρχει μπάτζετ και σχετική ελευθερία για ψηλή τιμολόγηση βρίσκουν τρόπο οι μηχανικοί.
Μην ξεχνάμε οτι η GH5 θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, πιθανόν ολομεταλλική (η G80 έχει απλά ενα μπροστινό "skin"), αισθητήρα νεώτερης γενιάς (το πιό πιθανόν ίδιο με την E-M1II) και επεξεργαστές επίσης νεώτερης γενιάς (η G80 χρησιμοποιεί στοκαδούρα .. έτσι βγήκε και οικονομική ..). Το IBIS δυσκολεύει μόνο τον αισθητήρα οπουι κυρίως η θερμότητα αναπτύσεται στα on sensor DAC... αν κατάλαβα καλά κάτι περσινές παρουσιάσεις οι αισθητήρες των GH5/E-M1II θα έχουν διπλά DAC ανα στήλη (μισά πάνω - μισά κάτω) οποτε δουλεύουν ρηλαξάτα σε 2Χ ταχύτητα (η NX1 το έιχε αυτό δυο χρόνια πρίν ..)

Re: Panasonic G80-G85

Αν η μηχανή γράφει 10bit 60p 4k και στοχεύσει σε "σοβαρή" χρήση εκεί η μέγιστη ποιότητα και η αξιοπιστία ίσως υποσκελίσουν το IBIS αν χρειαστεί... Κακά τα ψέματα 1α εκεί θα κριθεί η GH5 στην ποιότητα του αρχείου.

Κι εγώ αυτό πιστεύω. Θα απευθυνθούν στον σοβαρό επαγγελματία με την GH5, περισσότερο ακόμη απ' ότι έκαναν με την GH4.
Όταν είχε βγει η GH4 δεν υπήρχε ακόμη η G80.
Tώρα προωθούν την G80 ως ολοκληρωμένη λύση για τον ερασιτέχνη, και ως δεύτερη μηχανή για τον επαγγελματία σε χρήση run&gun (με σταθεροποίηση).

Eγω πίστευα οτι θα έχει τους επεξεργαστες της GH4 .. αλλά δεν (τα έβαλαν όμως στην FZ2000) .. με τέτοια χαμηλά bitrate σε 1080 για την g85 χαλάει η σουπα για χρήση ως δεύτερη ..

Απάντηση: Re: Panasonic G80-G85

Αν η μηχανή γράφει 10bit 60p 4k και στοχεύσει σε "σοβαρή" χρήση εκεί η μέγιστη ποιότητα και η αξιοπιστία ίσως υποσκελίσουν το IBIS αν χρειαστεί... Κακά τα ψέματα 1α εκεί θα κριθεί η GH5 στην ποιότητα του αρχείου.

10bit 30p 4k internal -10bit 60p 4κ external, ακούγεται.

E, ας τραβήξει 4Κ ο επαγγελματίες, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί με 1080 χαμηλού bitrate.

Ναι αλλά το 4Κ είναι αφενός κροπαρισμένο αφετέρου δεν έχει AF .. ουτε ψηλά fps .. μάλλον για HDMI τον βλέπω αλλά τότε δεν είναι run and gun .. ;)

Όντως δεν το γλυτώνει το hdmi out, μόλις δει ότι δεν μπορεί να περιστρέψει την οθόνη επειδή εμποδίζει το mic in. :smash:

Απογοητευτικό θα έλεγα, γενικότερα αν σε ενδιαφέρει το AF σε βίντεο δυστυχώς μόνο η Sony από τις Mirrorless καλύπτει τις ανάγκες....με όλα τα στραβά της και τα κουλά της σε αυτό τον τομέα είναι κορυφή δεν παίζει....

Εγώ πάντως που έχω την gx80, το Af είναι ο βασικός λόγος που θέλω ν αλλάξω τη μηχανή. Ούτε οι υπόλοιπες Panasonic μου κάνουν δυστυχώς...

To af για βιντεο σε CAF και ειδικά σε 4Κ εννοείς Γιάννη γιατι στην φωτογραφία εϊναι σφαίρα ... απλώς το γράφω μην μπεί κανεϊς και το διαβάσει και νομϊζει ότι έχει χελώνα αντϊ για μηχανή :flipout:

Απογοητευτικό θα έλεγα, γενικότερα αν σε ενδιαφέρει το AF σε βίντεο δυστυχώς μόνο η Sony από τις Mirrorless καλύπτει τις ανάγκες....με όλα τα στραβά της και τα κουλά της σε αυτό τον τομέα είναι κορυφή δεν παίζει....

H Fuji, αν και δεν έχει πολύ καιρό που ασχολείται με το βίντεο, έχει κάνει άλματα προόδου.

Η Panasonic δυστυχώς χωλαίνει στον συγκεκριμένο τομέα και θα συμφωνήσω με τον Γιάννη, η GH5 πιθανότατα δεν θα έχει κάποια ουσιαστική βελτίωση.

https://www.youtube.com/watch?v=GONFv8fUyc8

Εγώ πάντως που έχω την gx80, το Af είναι ο βασικός λόγος που θέλω ν αλλάξω τη μηχανή. Ούτε οι υπόλοιπες Panasonic μου κάνουν δυστυχώς...
Αυτός είναι και για μένα ο λόγος που έχω κολλήσει αν θα παραγγείλω την GX80. Και στην ΤΖ100(που επέστρεψα) υπήρχε το ίδιο θέμα και από ότι φαίνεται και στην G80

H GH4 δεν ήταν υποτίθεται η ταχύτερη σε saf και caf ή τουλάχιστο από τις ταχύτερες ακάθρεπτες;