Re: Panasonic G80-G85
Πάντως δεν ξέρω, σε τόσες διαφορετικές συνθήκες και συνδυασμούς φακών firmware που μπορεί να έχει ο καθένας είναι δύσκολο να κρίνουμε αυστηρά. Ακόμα και στο ίδιο πρόσωπο μπορεί μια μηχανή την 1 μέρα να του φανεί ικανοποιητική και την επόμενη χάλια.
Παλιότερα όταν είχα γνωριστεί με τον kbouk και είχαμε βρεθεί, έτυχε στα χέρια του την E-M1 από τους 1ους που την είχε αγοράσει και προφανώς με τα 1α firmware κι εγώ είχα μαζί μια lumix G10. Και με τον 45άρη f1.8 και με τον sigma 30mm η Lumix μου είχε φανεί ταχύτερη σε saf. Και μιλάμε για 2 γενιές πίσω σώμα η Lumix.
Αν σας πω ποιός συνδυασμός με έχει ενθουσιάσει στο βίντεο που το είχα στα χέρια μου για 2 μέρες και μάλιστα σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες. Η blackmagic pocket με τον sιgma 19mm!!! Τρελά outsider και τα 2, o sigma σε saf τόσο στην Ε-Μ1 όσο και ο αντίστοιχος στις Sony είναι για τα πανηγύρια στο βίντεο τρεμοπαίζει λες και έχει παρκινσον ακόμα και όταν έχει βρει εστίαση και είναι σε 3ποδο. Στην... blackmagic ήταν βράχος, έβρισκε πάντα στόχο αργά αλλά ομαλά και μάλιστα και το βράδυ. Είχα μαζί μου και την E-M1 και την lumix gm1 και η διαφορά ήταν εμφανής. Άντε τώρα να εξηγήσεις...
Σε αυτό το συγκριτικό
https://www.youtube.com/watch?v=up8K_xd_iwU
η GH4 βγαίνει νικητης στις mirrorles γενικά στην εστίαση σε κινούμενο αντικείμενο. Βέβαια προπέρσινο τεστ, μπορεί κάποιες πλέον να είναι άλλες μηχανές με νεότερα firmware. Η Ε-Μ1 και η fuji σίγουρα. Αλλά και τα νεότερα δεν είναι πάντα καλύτερα σε όλα. Πχ στην Olympus με το V4 μου χάλασε εμφανώς η σταθεροποίηση στο βίντεο και πολοί παραπονιούνται και για τη φωτογραφία σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις, ενώ αλλού μπορεί να βοηθά.
Στο βίντεο στην προηγούμενη σελίδα μου φαίνεται μια χαρά η G80, αν και σε κάποια σημεία ελαφρώς αμφιβάλει και κάνει μπρος - πίσω αλλά εν πάσει περιπτώσει καλύτερη από ότι περίμενα. Με τον 12-60 όμως, κανείς δεν σου εγγυάται αν θα είναι έτσι με τους υπόλοιπους.
Εγώ προσωπικά στο βίντεο προτιμώ, πέραν της χειροκίνητης, το sAF γιατί απλά μπορώ να επιλέξω τουλάχιστο πότε θα αλλάξει η εστίαση οπότε κερδίζω σε απόλυτη ευκρίνεια σε σχέση με το manual και διατηρώ και κάποια μορφή ελέγχου.
Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω μια sony A6XXX με τα τόσα καλά που έχω διαβάσει εδώ.