Panasonic G80/85 Video

Re: Απάντηση: Re: Panasonic G80/85 Video

Δεν ήξερα ότι το ibis σε Panasonic και Olympus είναι τόσο θορυβώδες. Στην α7ΙΙ πρέπει να κολλήσω το αυτί μου στο σώμα για να αντιληφθώ ότι δουλεύει ανεπαίσθητα κάτι μέσα.

Μη κάνετε την τρίχα τριχιά.
Σιγά το φόρυβο.
Ποτέ θα χρειαστεί να γράφεις κάτι μς τόση ησυχία και αν θες να κάνεις και σωστή δουλειά θα πάρεις εξωτερικό μικρόφωνο ή καταγραφέα.
Μην ψάχνουμε να βρούμε σε όλα προβλήματα η μηχανούλα είναι σούπερ και σε σούπερ τιμή.
Δύσκολα θα απογοητεύσει όποιον την αγοράσει.
Τώρα αν κάποιος έχει τη μιζέρια να κάθετε με το μεγεθυντικό φακό να βρει ατέλειες σίγουρα κάτι θα τον ενοχλεί.

Προσωπικά και εγώ με το Ibis Της Olympus em10II δεν έχω κανένα πρόβλημα, κάνει ένα θόρυβο μεν, άλλα ποτέ δεν έχω παρατηρήσει τον παραμικρό θόρυβο να καταγράφεται σε βίντεο...τώρα τι να πω αν τραβάς σε συνθήκες εργαστηρίου οκ μπορεί να ακούγεται κάτι...ε αν τραβάς σε τέτοιες συνθήκες παίρνεις ένα gimbal Και κλείνεις το ibis...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic G80/85 Video

Δεν ήξερα ότι το ibis σε Panasonic και Olympus είναι τόσο θορυβώδες. Στην α7ΙΙ πρέπει να κολλήσω το αυτί μου στο σώμα για να αντιληφθώ ότι δουλεύει ανεπαίσθητα κάτι μέσα.

Πράγματι της Olympus είναι λίγο πιο εργατικό:operator:

Το πραγματικό πρόβλημα που έχω δει είναι με την νευρικότητα που έχουν παρατηρήσει πολλoi στη λειτουργία. Αυτό είναι σοβαρο γιατί δεν φτιάχνει εύκολα στο post, καλύτερα μέτρια δίχως ξεσπάσματα παρά αυτό που είδα σε μερικά βίντεο. Ελπίζω να το διορθώσουν. Παρεπιπτόντως της Α7ΙΙ μια χαρά δουλεύει, παρεξηγημένη υβριδική για τα χρήματα και τις δυνατότητές της.

Επιτρέψτε μου το off topic αλλά ορίστε μια απλή αθόρυβη και αποτελεσματική λύση και ξενοιάζεις για πάντα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Panasonic G80/85 Video

Απο βδομάδα αναμένεται update της Panasonic συμφωνα με το dpreview για να διορθώσει το προβλημα στο IS με panning στο βιντεο.: https://www.dpreview.com/news/7499627731/a-statement-from-panasonic-on-the-g85-panning-issue

http://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/download/fts/dl/g80_g81_g85.html, μόλις το πέρασα, τέλος τα σκέρτσα και γάλα το βίντεο :2thumb22sup:

Last edited:
Με γειά Κώστα, χαίρομαι που το έφτιαξαν, νομίζω θα είναι πλέον από τα best buy για αρκετό καιρό η G80....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic G80/85 Video

ναι το δοκίμασα και πριν και μετά, προχτές πρόλαβα πριν το βάλω και τραβηξα βιντεο 1-2 λεπτά για να δώ πόσο ηταν πρόβλημα και φαινόταν εύκολα στην εικόνα ότι δεν ηταν ομαλή η κίνηση και εχθες βραδυ ειδα το νεο firmware το πέρασα και σε ολιγόλεπτη δοκιμή όλα ηταν όπως έπρεπε.

ευχαριστώ πολύ Νίκο , θα ήθελα να βρεθούμε να την δοκιμάσετε κυρίως ως πιο ειδικοί στο βίντεο και να γράψετε δύο λόγια και να την συγκρίνουμε και με την ΕΜ1 στη σταθεροποιηση του βίντεο και με όποια αλλη μηχανή θέλετε, η πρόσκληση είναι φυσικα ανοιχτή για όποιον θέλει όχι μόνο για εσένα ...
την Κυριακή έχει εκλογές το ΤΕΕ και θα ανέβω στο ΟΑΚΑ κάποια στιγμή να ψηφίσω μάλλον το πρωί προς το μεσημεράκι, όποιος θέλει μπορεί να έρθει εκεί και να τη δοκιμάσει με την κάρτα του στο χέρι.

ειναι αλήθεια ότι την βλέπω με μισό ματι μετά την ΕΜ1.2 και είναι άδικο που είναι προδιαγεγραμμένη η μοίρα της στα χέρια μου αλλά όσο την δοκιμάζω και την φέρνω στα μέτρα μου τόσο πιο πολύ με κερδίζει και μπορεί να με εκπλήξει ευχάριστα και να μείνει μαζί μου πολύ περισσότερο απο ότι αρχικά περίμενα.

Last edited:

ναι dual IS 2 αλλά μονο δυο φακοί ο 12-60 και ο 14-140 II τόχουν πάρει με firmware και μόνο για την G80 , αλλοι 10-11 φακοί θα γίνουν update απο την Panasonic για να πάνε στην δευτερη έκδοση του IS απο την πρώτη που είναι τώρα.

δε νομιζω οτι κερδιζεις κατι παραπανω τελικα σε σχεση με την gx80.... (εκτος του σωματος φυσικα)

Το CAF το ιδιο (χαλια) ειναι kai τα cinelike d κλπ , δε δινουν κατι παραπανω, δεν ειναι ετσι κι αλλιως LOG profiles οπως το VLOG της GH4.

https://www.youtube.com/watch?v=znnQuzZVZtc

θα διαφωνήσω σχετικά με την σταθεροποίηση μιας και είναι εμφανές και στο συγκριτικό αυτό ότι το βίντεο με τον 12-60 (που έχει dual IS2 update ο φακός) έχει πολύ πιο smooth ήρεμη κίνηση, πιστεύω ότι όταν γίνουν και οι υπόλοιποι φακοί update θα ισχυει και γιαυτους , δυστυχώς η GX80 παρότι έχει 5ξονική σταθεροποιηση δεν μπορει να αναβαθμιστεί λόγω hardware σε dual IS2.

To Caf σε εμενα λειτουργεί πάντως λίγο καλυτερα από ότι στο βίντεο, δεν μας λέει καν σε τι ευαισθησία τοχει αφου υπάρχει ρυθμιζόμενη κλίμακα (στην GX80 δεν ρυθμιζεται), αλλά γενικά τοχω απενεργοποιμένο και εστιάζω με SAF+MF όποτε και όπου θέλω ή με το δάχτυλο στην οθόνη που είναι πολύ πιο βολικό και γρήγορο μερικές φορές.

Στο βίντεο το μόνο σημαντικό που της λείπει νομίζω είναι η έξοδος ακουστικών ενω φωτογραφικά εκτος απο τα εμφανή plus (μεγαλύτερο γκριπ αλλά και πρόσθετο εξωτερικό γκρίπ, περισσότερα κουμπιά, καλύτερη εργονομία, στεγανοτητα κλπ.) σε σχεση με την GX80 ειναι ο ασυρματος χειρισμός των εξωτερικών φλας με το φλας της μηχανής (απορώ γιατί το κοψαν στην GX80), το πιο μεγαλο σε ανάλυση και καθαρό EVFκαι η πολυ καλύτερη αυτονομία μπαταρίας .

Last edited:
Κώστα, θα μπορούσες να ανεβάσεις ένα βίντεο με caf ώστε να δούμε τις διαφοροποιήσεις με GX80;

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ ευχαρίστως αλλά δεν έχω πια την GX80 για άμεση σϋγκριση, αν έχει όρεξη ο Γιάννης και την έχει ακόμη την GX80 να βρεθούμε κάπου και να το κάνουμε για να μην αδικήσουμε την μία ή την άλλη και να έχουν ίδιες ρυθμίσεις (όσο το δυνατον).