Panasonic G80/85 Video

δεν εχει log αρχεια η gx80, οποτε δεν ειναι αμμεσα συγκρισιμες.
Σε νορμαλ αρχεια λιγο καλυτερα , αλλα και παλι πολυ μακρια απο τον ανταγωνισμο (λογω αισθητηρα).

Μια λυση , με manual focus φυσικα, ειναι να χρησιμοποιησεις καποιον speed booster...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Aν και off topic, στο καναλι μεχρι τωρα που εργαζομουν , υπηρχαν πολυ διακριτοι ρολοι (τμημα trailer) .
αλλος εκανε το μονταζ, αλλος τη σκηνοθεσια, αλλος την ηχητικη επεξεργασια, αλλος το τελικο Post production-grading Κλπ, αλλος τα γραφικα.

Σε νεο καναλι που ετοιμαζεται ν ανοιξει (αλλα και σε αλλα που υπαρχουν ηδη) , ΟΛΑ αυτα θα τα κανει ενας ανθρωπος και μονο!

Το ιδιο και στα εξωτερικα συνεργεια ... υπηρχε παντα ηχοληπτης, φωτιστης , καμεραμαν κλπ
Τωρα ενας για ΟΛΑ!
Αυτο τα λεει ολα....:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Panasonic G80/85 Video

Το περίεργο είναι ότι το πρόβλημα δεν αναφέρεται καθόλου στο πλήρες τεστ που έκανε το dpreview και που έχει και κλιπάκια, αν υπηρχε τέτοιο θέμα θεωρώ απίθανο να το κρύβαν και να δίνανε και χρυσό βραβείο στη μηχανή, να μην τους συνέβη σε ένα πληρες review πάλι το θεωρώ απίθανο γιατί θα είχαν αρκετό χρόνο την μηχανή ...

Γιαυτο και αρκετοί αμφισβητούν ότι είναι γενικευμένο πρόβλημα:
https://www.dpreview.com/forums/post/58584399

H gX80 που είχα δεν ειχε πάντως κατι τετοιο στο λιγο που την δοκίμασα στο βίντεο αν και σε καποια στιγμή έκανε που και πού κάποια στιγμιαία πολύ μικρή ανάπήδηση σαν να έκανε reset η σταθεροποίηση σε pan, το ίδιο θυμάμαι να έκανε και η EM1 mki μετά το τελευταίο firmware αλλά σε καμία περίπτωση δεν είδα κάτι ανάλογο με αυτό που είδα στο βίντεο πιο πρίν της G80.

ελπιζω με αυτο το bug να πέσει η τιμή της γρηγορα και να τσιμπήσω μία αναμένοντας την Emkii...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic G80/85 Video

ελπιζω με αυτο το bug να πέσει η τιμή της γρηγορα και να τσιμπήσω μία αναμένοντας την Emkii...
πολύ αμφίβολο να πέσει η τιμή της γι'αυτό το λόγο πριν ακόμα καλά καλά κυκλοφορήσει το μοντέλο, και μάλιστα σε ήδη πολύ ανταγωνιστική τιμή.. στα black friday deals παραδοσιακά θα παίξει [διπλό?] cashback της τάξης των 120/240 ευρώ, και με λίγη τύχη θα έχει και γκριπάκι δώρο, οπότε λίγο αναμονή μέχρι τέλος του μήνα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic G80/85 Video

πολύ αμφίβολο να πέσει η τιμή της γι'αυτό το λόγο πριν ακόμα καλά καλά κυκλοφορήσει το μοντέλο, και μάλιστα σε ήδη πολύ ανταγωνιστική τιμή.. στα black friday deals παραδοσιακά θα παίξει [διπλό?] cashback της τάξης των 120/240 ευρώ, και με λίγη τύχη θα έχει και γκριπάκι δώρο, οπότε λίγο αναμονή μέχρι τέλος του μήνα.

μα δεν έχει παιξει ουτε μονό cashback, μονο το γκριπ ειχε βγαλει εως τις 31/10 και η Panasonic δεν την έχει βαλει καν στα cashback οπως τα αλλα μοντελα G7,GH4,GX8,GX80

Cashback μετα τα Χριστούγεννα το βλέπω για τόσο καινούργια μηχανή..

Ναι η αλήθεια είναι ότι και εγώ δύσκολο το βλέπω να ρίξει η Panasonic στην αγορά Cashback για τόσο καινούρια μηχανή, έτσι και αλλιώς έχει ένα σωρό ''παλαιότερα'' μοντέλα για Cash back (Gx8, Gx80, Gh4, G7)....

Να λοιπόν που η πραγματικότητα με επαληθεύει όταν έλεγα ότι βγαίνουν ημιτελή προϊόντα.
Υπερθερμάνσεις, πρόβλημα με τη σταθεροποίηση και άλλα πολλά συνθέτουν πια τη φωτογραφική αγορά
που έγινε καθαρά καταναλωτική, με ευθύνη καθαρά δική μας που κάθε 3,6,9,12 μήνες θέλουμε
καινούργια μηχανή και ενθουσιαζόμαστε γιατί προστέθηκε 1fps ή 10mbps ή μια ροδέλα παραπάνω.
Ίσως να είναι η ανωριμότητα μας που το ζητάει αυτό ή η ανάγκη μας να κρύψουμε κάτω από
το χαλί τη φωτογραφική μας ένδεια.

Σε λίγες ημέρες θα την τεστάρω ο ίδιος, μετά απο 1.5 μήνα προπαραγγελϊα ήρθε σε στοκ στο ΑΜΑΖΟΝ και χρεώθηκε η κάρτα μου, θα δοϋμε απο πρώτο χέρι πόσο ημιτελές προϊόν είναι, και πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα στη σταθεροποίηση με το βίντεο, εγώ βεβαια την αγοράζω για όλα τα άλλα εκτός απο το βίντεο με σκοπό να την κρατήσω έως ότου λογικευτεί η τιμή της ΕΜ1 mkii και τα λ7 που θα εξοικονομήσω θα μπουν σε φακούς pro.

Νίκο και Γιάννη ετοιμαστείτε σϋντομα να την μαστιγώσετε στο βίντεο...

διάβασα στο amazon ένα feedback από χρήστη που αναφέρει ότι κάνει πολύ θόρυβο το ibis και περνάει και στο βίντεο. ελπίζω να μην αληθεύει, ειδάλλως θα πρέπει να κουβαλάς μαζί και εξωτερικό μικρόφωνο συνέχεια...
https://www.amazon.de/gp/customer-r...f=cm_cr_arp_d_rvw_ttl?ie=UTF8&ASIN=B01LXB6P78
Για τον επαγγελματία σίγουρα δεν είναι πρόβλημα, αλλά για τους ερασιτέχνες-χαζομπαμπάδες είναι deal breaker
Στην GX80 ακούγεται το ibis?

Να πούμε μεγειές ή όταν την παραλάβεις? Μια βδομάδα και θα ναι στα χέρια σου πιστεύω, οπότε αναμένουμε κι εμείς εντυπώσεις από πρώτο χέρι!

Μάνο όλα τα Ibis ακούγονται στα εσωτερικά μικρόφωνα των μηχανών αλλά σε δωμάτιο που είναι απολύτως ήσυχο, δηλ. αν κοιμάται μωρό, αν τρέχει πανω κάτω ή οπουδηποτε υπάρχει θορυβος περιβάλλοντος δεν ακούγεται τίποτε απολύτως, τουλάχιστον αυτο συμβαινει σε ΕΜ1 και GX80 απο το πολϋ λιγο που έχω δουλέψει βιντεο, ο nicksoti μπορει να σου πεί για την ΕΜ1 και ο Σπύρου για την GX80 περισσότερα μιας και τις δουλευουν σε βίντεο, βεβαια η G80 και η ΕΜ1 πέρνουν εξωτερικό μικρόφωνο ενώ η GX80 όχι.

Παντως σχεδον παντα έχω ένα μικρο μικρόφωνο μαζί αλλά τσάμπα το κουβαλώ γιατι βίντεο δεν τραβώ...:slapface:

Δημήτρη ταξιδεύει απο εχθές, μου έχουν δωσει 18 του μηνα άφιξη αλλά θαρθει πολυ νωρίτερα ως συνήθως, ελπιζω να προσαρμοστώ στο μέγεθος (μοιάζει αρκετά με την ΕΜ1) και να μην με χαλάσει η ποιότητα του σώματος στο κράτημα γιατί την G7 όταν την πρωτοπιασα με χάλασε τρομερά η πλαστική αίσθηση που άφηνε. Την πήρα με τον 12-60 οποτε θάχω ευκαιρία να τον ξαναδώ με περισσότερη άνεση και να αποφασίσω αν θα τον κρατήσω ή θα την δουλέψω με τον πιο φωτεινό και αδιάβροχο Zuiko 14-54/2.8-3.5 II που ειχα και στην GX80 ό οποίος εστίαζει αρκετά καλά και που λόγω καλύτερου γκριπ πιστευω θα καθεται στο χέρι πολυ καλά.

Last edited:
Όντως, όλα τα IBIS ακούγονται λίγο σε απόλυτη ησυχία....αλλα δεν ειναι πρόβλημα αυτό σε νορμάλ συνθήκες.
Έτσι κι αλλιώς, αν θέλεις καλό ήχο, μόνο με εξωτερικό εγγραφέα,όχι μικρόφωνο. Αυτό καν εγώ τουλάχιστον...

Sent from my iPad using Tapatalk

απο το dpreview που τέσταρε το face detection :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Panasonic G80/85 Video

απο το dpreview που τέσταρε το face detection :

Δεν είναι κακό. περίπου έτσι είναι και στη sony.. με το LAEA3 και τον sigma 18-35/1.8.. σε low light :smile:
Ως προς το ibis, το πρόβλημα είναι ότι ακούγεται και εξωτερικά, οπότε ίσως να το πιάνει και το εξωτερικό μικρόφωνο σε απόλυτη ησυχία
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ναι δεν είναι κακό, άλλα θέλει δουλίτσα ακόμα, δυστυχώς ακόμα και η αρχαία sony A6000 τα καταφέρνει καλύτερα....στην G90 του χρόνου πιστεύω να έχει φτάσει πλέον σε πολύ καλό επίπεδο...άλλα νομίζω είναι καλύτερα τα πράγματα από την Panasonic G7....αν λυθεί το θέμα με το Ibis, νομίζω δεν έχει κάποιο άλλο σοβαρό μειονέκτημα η μηχανή....

Από το ηχητικό ένα έχω να πω, δεν βλέπω πρόβλημα. Η e-m1 ειδικά πριν το 3.0 firmware έκανε πιο δυνατό θόρυβο, μάλιστα όταν τερμάτιζε ειδικά στο tele έκανε έναν γδούπο λες και υπήρχε σφυράκι μέσα. Με το εξωτερικό μικρόφωνο δεν νομίζω να το πιάνει, κι αν το πιάνει σημαίνει ότι η λήψη θα είναι σε συνθήκες.... studio, που εκεί έτσι κι αλλιώς μάλλον δεν θα είναι κάποιος με on camera μικρόφωνο. Πιο επικίνδυνη είναι η αναπνοή μας παρά αυτό που άκουσα. Άσε που με ένα απλό φιλτράκι αφαιρείται πανεύκολα στο post.

Με προλαβες Νίκο, κανένα πρόβλημα δεν βλέπω και εγώ, όσους τους ενοχλεί αυτός ο θόρυβος ας πάρουν καλύτερα μια μηχανή χωρίς IBIS να κουβαλάνε gimbal η να κουνιέται το σύμπαν στην εικόνα...