Panasonic G9 φωτογραφία

Απάντηση: Re: Panasonic G9, Φωτογραφική μηχανή high end

Νέο firmware με βελτιώσεις στο AF : http://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/download/

Improvement of tracking performance and minimizing of backfocusing in continuous AF mode with 225 AF points
Fix of a bug that caused the camera to not react appropriately to brightness changes under fluorescent light

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

DMW-BGG9

Αφού δεν ανεβάζετε κάτι οι νέοι κάτοχοι της G9, να γράψω εντυπώσεις από το battery grip της μηχανής που παρέλαβα σήμερα.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ, θυμίζει battery grip DSLR μηχανής. Γεμίζει τελείως τη χούφτα.
Δεν προσφέρει DC IN. Η παροχή ρεύματος γίνεται με DC Coupler (DMW-DCC12) που πωλείται ξεχωριστά.

Εντύπωση μου έκανε η τεράστια τρύπα που έχει για να περνά το DC Coupler, ενώ στις GH μηχανές είναι πιο μικρό και διακριτικό το άνοιγμα στην ακμή.
http://www.image-tmart.com/prodimgs...-Panasonic-DMCGH3-BGGH3-GH4-Black_800x800.jpg

IYd8Be.jpg

uNnPih.jpg

tzo να στη στείλω αν θες για μερικές μέρες να ξεκα@@σεις και μετά στείλτη μου πίσω πακέτο με το γκριπ και τον 200/2.8 να πάρω κι εγώ τη δόση μου :ernaehrung004:

Χαχα, σκοπός να μη μου φύγει η κ@@λα και δεν την πάρω μετά τη μηχανή και μείνει ορφανός ο 200/2.8.
To όνειρό μου για το καλοκαίρι είναι 200/2.8 στην G9 και 300/4 στην Ε-M1II και να παίρνω μαζί μου εναλλάξ όποιο σετάκι θέλω κάθε φορά.

Της Χ-T3 το battery grip ενάμιση μήνα το χάζευα μόνο στα χέρια μου πριν αποκτήσω τη μηχανή.

Οπως ειπα την εχω απο εχθές αλλά δεν πέρασα πολύ χρόνο μαζί της. Το πρώτο που τσέκαρα ήταν το EVF, τεράστιο το μεγαλύτερο που έχω κοιτάξει μέχρι τώρα νομίζω (μεγαλύτερο της ΕΜ1.2) και ευτυχώς δεν παρουσιάζει το θέμα που ειχα διαπιστώσει στο κομμάτι που είχα τεστάρει στο μαγαζί. Θα ήταν λόγος να την διώξω με συνοπτικές διαδικασίες. Το δευτερο που δυστυχώς για ΕΜΕΝΑ δεν μου κάθεται καλά είναι το γκριπ και το μέγεθος της μηχανής, κάτι που όμως το ήξερα. Θα δώ αν θα το συνηθίσω με τον καιρό, έχω κοντά δάχτυλα και το γκριπ είναι πολύ βαθύ για να την κρατάς πολύ καλά. Ειμαι σίγουρος ότι θα κουμπώσει άνετα στο 99% των χρηστών που θέλουν σώμα DSLR. Η εργονομία της ειναι σαφώς καλύτερη απο αυτή της ΕΜ1 που θεωρείται ήδη πολύ καλή, έχει ξέχωρα κουμπιά για τα πάντα WB, ΙSO, έκθεση, βίντεο, επιλογέα AF, tracking pad κλπ και πολλά προγραμματιζόμενα (σύνολο περίπου 19 μαζί με αυτά της οθόνης).
Θετικό ότι φορτίζει απευθείας η μηχανή απο καλώδιο USB που το δίνει με φορτιστή μπρίζας (δυστυχώς μου ήρθε ο UK φορτιστής που θέλει αντάπτορα) αλλά υπάρχει και εξτρα φορτιστής εξωτερικής μπαταρίας. Παίρνει την μπαταρία της GH5.
Δεν έχω περάσει καν ρυθμίσεις ακόμη, μόνο το NR πήγα στο -4 (πάει μεχρι -5) για τα Jpeg, σημερα τής έβαλα πεταχτά τον 100-300ΙΙ και είδα στο EVF την συνδιαστική σταθεροποίηση Dual IS II πολύ πιο ήρεμη σε σχέση με το σκέτο IBIS της ΕΜ1.2 ή αυτό του φακού μόνο (απο μνήμης όμως δεν τις είχα δίπλα δίπλα). Στην εστίαση είναι πύραυλος. Το μηχανικό κλείστρο έχει ένα πολύ ήσυχο θόρυβο, αμφιβάλω αν η μηχανή θα παρουσιάσει ποτέ shutter shock . Το κλείστρο είναι αρκετά εύκολο να πατηθεί, θέλει λίγο προσοχή. Ο διακόπτης ΟΝ/OFF είναι πάνω στο γκριπ, πανεύκολος στο άνοιγμα, στον ίδιο διακόπτη είναι και το φώς νύχτας της επάνω μικρής οθόνης LCD, την οποία είχα συνηθίσει να έχω σε ολες τις DSLR μου για να βλέπω στα γρήγορα τις ρυθμίσεις που έχω και μου κακοφάνηκε όταν την έχασα.
Το μοναδικό παράπονο που έχω μέχρι τώρα είναι η θέση του κουμπιού επίσκόπησης φωτό, το γνωστο βελάκι preview πήγε πάνω αριστερα και θέλει πάτημα με το άλλο χέρι. Κανένα προβλημα αν βγάλεις την μηχανή απο το μάτι και την έχεις κάτω και βλέπεις απο την οθόνη αλλά λίγο προβλημα αν την προεπισκόπηση την κάνεις απο το μάτι.

Περισσότερα απο ΣΚ που θα βρώ χρόνο να ασχοληθως (ελπίζω), αν προλάβω θα βάλω και δειγματάκια.

ΥΣ
το γκριπ και να μου το χαρίζανε δεν θα το έβαζα ποτέ, η μηχανή ναι μεν θα αυξανε την χρηστικότητά της αλλά για εμένα το συνολικό μέγεθος θα ήταν τελείως απαγορευτικό.

Ωραία ανάλυση Κώστα, όταν μπορείς πες μας και για την Jpeg engine πως την βρίσκεις σε σχέση με την Em1II.

Υ.Γ. Το extra grip πράγματι μοσχάρι, και στην em1 που έχω το Baterry grip μια φορά το έβαλα και μπήκε μετά στο ντουλάπι, κάνει την μηχανή να μοιάζει σαν FF dslr!!χαχα

δοκιμασε αν μπορεις το CAf...σε φωτο και βιντεο.

Θα το δώ κιαυτό, πέρασα μια απο τα μενου και σου δίνει 3-4 υποπεριπτώσεις με τιμές προτεινόμενες σε άλλες 3-4 υποπαραμέτρους ανάλογα το αντικείμενο στόχο πως κινείται. Θεωρώ ότι αλλιώς θα θέλει ρύθμιση στην φωτό και αλλίως στο βίντεο, θέλουν πολύ ψαξιμο δεν ειναι καθόλου εύκολες μηχανές. Την ΕΜ1.2 έκανα καιρό να την μάθω και ακόμα δεν τα ξέρω όλα. Εχω πολλά να τσεκάρω π.χ. διαφορές της ΕΜ1.2 σε hires, focus stacking, χρόνο να δώ πως θα βρώ.

Ωραία ανάλυση Κώστα, όταν μπορείς πες μας και για την Jpeg engine πως την βρίσκεις σε σχέση με την Em1II.

Υ.Γ. Το extra grip πράγματι μοσχάρι, και στην em1 που έχω το Baterry grip μια φορά το έβαλα και μπήκε μετά στο ντουλάπι, κάνει την μηχανή να μοιάζει σαν FF dslr!!χαχα

Η παλιά ΕΜ1 είναι μια σταλιά μπρος σε τούτη ! :smash: το Jpeg της εκ πρώτης μια χαρά στα πρώτα δείγματα, και κάτι δείγματα σε 3200 μου δίνουν την εντύπωση ότι είναι πιο <καθαρή σε θόρυβο> απο την ΕΜ1.2 Περισσότερα το ΣΚ που θα τις έχω διπλα διπλα να πάρω κανένα δείγμα με τον ίδιο φακό για να μπορει να βγεί συμπέρασμα.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic G9, Φωτογραφική μηχανή high end

Η παλιά ΕΜ1 είναι μια σταλιά μπρος σε τούτη ! :smash: το Jpeg της εκ πρώτης μια χαρά στα πρώτα δείγματα, και κάτι δείγματα σε 3200 μου δίνουν την εντύπωση ότι είναι πιο <καθαρή σε θόρυβο> απο την ΕΜ1.2 Περισσότερα το ΣΚ που θα τις έχω διπλα διπλα να πάρω κανένα δείγμα με τον ίδιο φακό για να μπορει να βγεί συμπέρασμα.

Ναι την είχα πιάσει την g9 και μου είχε αφήσει την αίσθηση ότι κρατάω dslr, ενώ μου είχε φανεί και σχετικά βαριά για Mirrorless. Βέβαια αυτό δεν είναι κακό για αρκετούς. Περιμένουμε πάντως Κώστα και άλλες εντυπώσεις!

Υ.Γ. Σκέψου ότι την em1 την βρίσκουν αρκετοί ότι είναι τεράστια!!!, που να πιάσουν την g9 δηλαδή!!!χαχα

τερματισμένος στα 300mm (600mm) ο 100-300ΙΙ σε f5.6 στο δρόμο με συννεφιά σήμερα, στόχος στα 40μ περίπου

_1010082cr.jpg

και ένα crop 100%

_1010082cr1.jpg

το Cancel Release είναι αρκετά καθαρά μέχρι και 250-300% μεγένθυνση στο αρχείο, ο φακός έχει φτάσει και πάνω απο τα όριά του

Θα το δώ κιαυτό, πέρασα μια απο τα μενου και σου δίνει 3-4 υποπεριπτώσεις με τιμές προτεινόμενες σε άλλες 3-4 υποπαραμέτρους ανάλογα το αντικείμενο στόχο πως κινείται. Θεωρώ ότι αλλιώς θα θέλει ρύθμιση στην φωτό και αλλίως στο βίντεο, θέλουν πολύ ψαξιμο δεν ειναι καθόλου εύκολες μηχανές. Την ΕΜ1.2 έκανα καιρό να την μάθω και ακόμα δεν τα ξέρω όλα. Εχω πολλά να τσεκάρω π.χ. διαφορές της ΕΜ1.2 σε hires, focus stacking, χρόνο να δώ πως θα βρώ.

Χθες ψαχούλευα την GX9 για να δω πως μπορώ να έχω μεγέθυνση προεπισκόπησης με manual φακούς, οπότε αναγκαστικά έβλεπα/δοκίμαζα διάφορες μεθόδους εστίασης... Έχασα λίγο την μπάλα! Μεταξύ άλλων δεν ήξερα ούτε καν το απλό (λέμε τώρα) AFF που είναι σαν το AFS αλλά με πιθανότητα απρόβλεπτα κινούμενων στόχων π.χ. παιδιά. Γενικά επειδή ασχολούμαι με ακίνητα θέματα, δεν το έχω ψάξει στο παρελθόν και προβληματίστηκα - δηλαδή εντάξει, ωραία όλα αυτά αλλά με "χαλάει" λίγο αν πρέπει να διαβάζουμε τόμους για να βγάζουμε φωτογραφίες...

Υ.Σ. Ακόμα την ψάχνω την μεγέθυνση, η πατητή πίσω ροδέλα δεν κάνει τίποτα στους manual φακούς... :bigcry::flipout:

τερματισμένος στα 300mm (600mm) ο 100-300ΙΙ σε f5.6 στο δρόμο με συννεφιά σήμερα, στόχος στα 40μ περίπου

και ένα crop 100%

το Cancel Release είναι αρκετά καθαρά μέχρι και 250-300% μεγένθυνση στο αρχείο, ο φακός έχει φτάσει και πάνω απο τα όριά του

Ετοιμος για κατασκοπεία εισαι! :p

Πεντακάθαρος ο φακος!

Re: Απάντηση: Panasonic G9, Φωτογραφική μηχανή high end

Ωχ, ωχ, ωχ, με τέτοια απόδοση η G9 με τον 100-300ΙΙ φαντάζομαι τι θα κάνει με τον 200/2.8!

Πολύ δυνατή μηχανή η G9, που της άξιζε καλύτερη θέση στην αγορά. Από τη μια πλευρά η υψηλή μέχρι τώρα τιμή της, από την άλλη ο όγκος της της περιόριζαν μέχρι τώρα τις πωλήσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic G9, Φωτογραφική μηχανή high end

Με βάζει στον πειρασμό να της κοτσαρω 4/3 φακούς και ειδικά τον 150/2, είμαι περίεργος να δω πόσο γρήγορα εστιάζει γιατί στο κράτημα θα της είναι ταμάμ, παλιά τον είχα φορέσει στη μικροϋλα GH2 που είχα για κανενα εξάμηνο και ο φακός εστίαζε πιο γρήγορα από οτι περίμενα σε μηχανή με CDAF εστίαση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic G9, Φωτογραφική μηχανή high end

Με τόσο κορυφαίο EVF που έχει η G9, και τη χειροκίνητη εστίαση θα απολαύσεις με τον 150/2.

Χθες ψαχούλευα την GX9 για να δω πως μπορώ να έχω μεγέθυνση προεπισκόπησης με manual φακούς, οπότε αναγκαστικά έβλεπα/δοκίμαζα διάφορες μεθόδους εστίασης... Έχασα λίγο την μπάλα! Μεταξύ άλλων δεν ήξερα ούτε καν το απλό (λέμε τώρα) AFF που είναι σαν το AFS αλλά με πιθανότητα απρόβλεπτα κινούμενων στόχων π.χ. παιδιά. Γενικά επειδή ασχολούμαι με ακίνητα θέματα, δεν το έχω ψάξει στο παρελθόν και προβληματίστηκα - δηλαδή εντάξει, ωραία όλα αυτά αλλά με "χαλάει" λίγο αν πρέπει να διαβάζουμε τόμους για να βγάζουμε φωτογραφίες...

Υ.Σ. Ακόμα την ψάχνω την μεγέθυνση, η πατητή πίσω ροδέλα δεν κάνει τίποτα στους manual φακούς... :bigcry::flipout:

Το AFF είναι το σύνηθες που διαλέγω ως επιλογή, είναι κάτι μεταξύ AFS και C-AF για συνήθη φωτογράφηση (αν η μηχανή δει και αποφασίσει οτι θες να ακολουθήσεις κάτι ξαφνικά), όμως δεν το υποστηρίζουν όλοι οι φακοί π.χ. ο παλιός καλός 20/1.7 δεν αφήνει να το χρησιμοποιήσεις θα το δεις γκρίζο στις επιλογές. Ένα αρνητικό του AFF είναι ότι δεν σε αφήνει να επιλέξεις το σταυρόνημα ως μικρότερο ακριβές σημείο εστίασης , το έχει γκρίζο , πρέπει να γυρίσεις σε AFS για να το δεις ενεργό.
Για γρήγορη μεγενθυνση στη οθόνη σε MF νομίζω οτι το διπλό Tap στην οθόνη ή το pinch δουλεύει και μετά DISP για πίσω. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι μέσα από τα μενού, μια φορά τα βάζεις ...κανονικά και το διπλό πάτημα στην πίσω ροδέλα δούλευε αν θυμάμαι καλά σε άλλες...

Πράγματι τα διαπίστωσα όλα αυτά, βολικό το AFF! Με manual φακούς δεν βρήκα κάποια ρύθμιση από τα μενού παρά το διάβασμα/ψαχούλεμα που έριξα. Το μόνο που δουλεύει είναι από οθόνη, η πίσω ροδέλλα όχι - μόνο με κανονικούς φακούς σε χειροκίνητη εστίαση.

Υ.Σ. Σκοτώνει ο 100-300 ΙΙ, αν μπορείς κάνε μια δοκιμή και πιο μακριά όταν (αν) βρεις καθαρή ατμόσφαιρα...

Υ.Σ. Σκοτώνει ο 100-300 ΙΙ, αν μπορείς κάνε μια δοκιμή και πιο μακριά όταν (αν) βρεις καθαρή ατμόσφαιρα...

Kοίτα δεν είναι pro φακός για να περιμένεις θαύματα, εχθες δεν ειχε καλό καιρό, τραβηξα και πιο μακρινά, δεν είναι κακός ειδικά με την G9 που η συνδιαστική σου κανει γάλα το μεγάλο EVF και κρατάει και τους χρόνους κλείστρου πιο κάτω.

Κάτι που διευκρινίζω απο αυτά που διάβασα (δεν το τσέκαρα) και θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ είναι ότι η μηχανή με 12-100/4 και 300/4 που έχουν IS χρησιμοποιεί αποκλειστικά την σταθεροποιηση του φακού και ΜΟΝΟ οταν έχεις το κουμπί του φακού στο ΟΝ. Αν το έχεις κλειστό δεν έχεις καθόλου σταθεροποίηση, κοινως η μηχανή χάνει τελείως το ενσωματωμένο IBIS (μαλιστα είναι γκριζο στο σχετικό μενου) και η μόνη δυνατότητα ειναι μα έχεις ανοιχτό αυτό του φακού.

Πισω απο τον Αγ. Κων/νο στον Πειραιά , στα 223mm f5.1 στα 30-40μ περίπου, μέχρι 230-240mm είναι πολύ καλός πάντως

_1010047cr.jpg

Σου βάζω και μια απο την ίδια θέση απεναντι στο Δημοτικό θέατρο πάνω απο 200-300μ , φουλ ζουμ στα 300mm αλλά με λίγο κλειστό διάφραγμα 1 στοπ και κάτι f7.1

_1010053.jpg

και μια στο ίδιο θέμα με f6.3 λιγο πιο χαμηλά στο κτίριο (το μαυρο κάτω είναι απο την περίφραξη του εργοταξίου που υπήρχε ανάμεσα μας απο το εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ)

_1010052.jpg

Last edited: