Panasonic GM1 - GM5 , GF7 - GF8 - GF9 , GX800 - GX880 (baby m4/3)

Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Με γεια...με γεια!
πολύ ομορφη.

το βλέπω κοντά στο χιλιάρικο το κιτ με τον 15/1.7, μάλλον αξίζει να τα πάρεις χωριστά. Ψήνομαι κι εγώ για τον 15/1.7. έχω την αίσθηση ότι θα ταιριάζει "κουτί" στη συγκεκριμένη μηχανούλα.

Εμένα μ'αρέσει πολύ η οθόνη της GM1, είναι η καλύτερη που έχω δει σε φωτογραφική μηχανή σε απόκριση (touch sensitivity) και χρωματική απόδοση. Αυτό που με εκνευρίζει είναι όταν θέλω να σβήσω πολλές φωτογραφίες μαζί που τις εμφανίζει σε thumbnail και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τις καλές, ειδικά αν είναι burst. Επίσης παρατηρώ ένα μικρό lag όταν πάω να βγάλω video μετά από συνεχόμενες φωτογραφίες (πχ. 7-8 στη σειρά). Αργεί να γράψει στη μνήμη (jpeg + raw), αλλά ίσως να είναι και θέμα μνήμης, αν και είναι αρκετά γρήγορη

Ευχαριστώ!

Κώστα, το περιστρεφόμενο dial τι να μου αρέσει, αίσθηση κόμπακτ μηχανής αφήνει. Αλλά εντάξει, δεν χαλάει την ψυχολογία.
Δύο ροδέλες είναι ωραίο να υπάρχουν, κάτι που μου άρεζε στη Nex7.

Τι ωραίο πράγμα το silent mode! Ούτε χρακ, ούτε χρουκ, η απόλυτη σιγή!

Τι ωραίο πράγμα το silent mode! Ούτε χρακ, ούτε χρουκ, η απόλυτη σιγή!

αρκεί να μην ξεχαστείς και πας να τραβήξεις με φλας, γιατί δε δουλεύει το φλας στο silent mode. Την έχω πατήσει αρκετές φορές

Α, καλά που το ανέφερες. Θα πρέπει κάθε φορά που είναι να τραβήξω με φλας να θυμάμαι να το απενεργοποιώ το silent mode.

Έχω χασει επεισόδια.
Άλλος παιρνει την gh4 και καπάκι και την gm1.
Άλλος παιρνει 2 gm1.
Με τόσες μηχανές δεν φτάνουν 10 τέρατα να χωρέσουν το υλικό που θα παράγουν.
Εκτός και αν δεν υν πανω στο γραφείο για καμάρι....

Μεγειές, καλοκλίκωτη!

Thanks!

@tiniakos
Το νόημα απόκτησης της GM1 είναι για να την έχω πάντα μαζί μου, αντί κόμπακτ. Πρόσθετο όφελος ότι προσφέρει και παιχνίδι εναλλαγής φακών με την GH4.

Oι δύο GM1 προσφέρουν την ευκολία της εναλλαγής μηχανών, χωρίς βάλε-βγάλε φακούς. Μπορείς να έχεις έναν φωτεινό σταθερό φακό στη μία και έναν zoom στην άλλη, διατηρώντας το βάρος και τον όγκο σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αν το ερώτημα είναι πιο γενικό, αν αξίζει κανείς να έχει δύο μηχανές + φακούς, κρίνοντας από την ποσότητα ή την καλλιτεχνική αξία των φωτό και βίντεο που βγάζει, είναι καθαρά προσωπικό του ζήτημα. Κι αν θέλει να έχει εξοπλισμό μόνο για να τον κοιτάζει πάνω στο γραφείο του, επίσης γούστο του και καπέλο του. :p

Από την παρθενική βόλτα με τη μικρούλα GM1 και τον 42,5.
Όλα SOOC, @1,2.

Δοκίμασα και την ταχύτητα κλείστρου 16.000!
1.600 iso

hld3.jpg

100% crop:
0kvhg.jpg

Εντυπωσιακές θα έλεγα...

πάρα πολύ καλό! τί λέει σε σχέση με τον 45/1.8 στο f1.8?

Καλός χρυσός ο 45/1.8, αλλά άλλο γράψιμο ο Nocticron.

Στα 200iso, f/1.2, 1/1600

iqcg.jpg

100% crop:
e51i.jpg

Πραγματικά πολύ καλές.
Ο φακός φαίνεται πάρα πολύ αξιόλογος.

εμενα μου φαινονται να εχουν μεγαλη υποεκθεση (1 - 1,5 στοπ) , και οχι ιδιαιτερα sharp.
Αν τραβαγες με λιγο μικροτερο διαφραγμα ?

Το bokeh του μ αρεσει.

Last edited:
Απάντηση: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Πολυ ωραιο αποτελεσμα ακομα και στα 1600

Υπόψιν είναι τραβηγμένες στο χέρι, με την ανύπαρκτη σταθερότητα που προσφέρει η GM1 προτεταμένη στο ύψος των ματιών για εστίαση από την οθόνη!

Φυσικά σώζει την κατάσταση το IS του Nocticron.

αυτοματη εκθεση εχεις ?
Αν ναι, κανει τα ιδια με τις sony... υποεκθετει αρκετα.

Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Ο φακός δείχνει να εχει πολυ καλό γράψιμο , οι φωτό ειναι JPEG κατευθείαν απο την μηχανή ?

Σε ρωτώ γιατι τα χρώματα που δινει ο φακός πρεπει να ειναι τελείως διαφορετικά απο αυτα του 45αρη, αν τον εχεις μια σύγκριση σε f=1.8 θα ηταν καλό να δούμε, δεν αμφιβάλω οτι σε οξύτητα θα εχουν διαφορες αρκετές , αλλα επειδή στις Παναςονικ με τα JPEG γενικά κρατώ μικρό καλάθι (είχα αρκετές και ξερω οτι θέλουν καλιμπραρίσμα στο AWB για να πάρεις σωστά χρώματα) θα ηθελα να δώ κατα ποςο δικαιολογεί την τιμή του ο Νοcticron (1500 ).