Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...
Mιας και εχει γινει αναφορα εδω ήδη για την GF7 και μοιαζει αρκετα στα χαρακτηριστικα με την GM1, συνεχίζω την κουβεντα εδώ ....
ως έμμεσος κατοχος της GM1 (ειναι της γυναικας μου) εψαχνα μια ισοδυναμη μηχανη σε μεγεθος για καθημερινη χρήση με τον 20/1.7 (της ταιριαζει μαλιστα καλυτερα απο την GM1) ωστε να ξεκουρασω την ΕΜ1 μου, η πλαστιγγα εγερνε προς την <φθηνη> GF7 για διαφορους λογους (μοιραζονται και τις ιδιες μπαταριες) και τελικα την αγορασα,
πρωτες εντυπωσεις : ομορφη, μικρη, ελαχιστα πιο μεγαλη απο την GM1 με υποδεεστερη ομως ποιοτητα κατασκευής, η σπαστη οθονη βοηθα πολυ ελλειψη EVF (αρκει να μην την δει η γυναικα μου οτι ειναι ιδανικη για selfies), εξαιρετικο προγραμμα διασυνδεσης με κινητο και ταμπλετ για φωτο και βιντεο με ολες σχεδον τις λειτουργιες της μηχανης σε δραση αμφιδρομα χωρις να παγωνει η μηχανη (αυτα να τα βλεπει η Olympus), γρηγορη εστιαση, αμεσο πανοραμα στον περιστροφικο επιλογεα (κατι που χρειαζομαι), σχετικα καλο πιασιμο για το μεγεθος της, βιντεο με περισσοτερες επιλογες απο την GM1, επισης υπαρχει η νεα λειτουργια tap control που δειχνει ενδιαφερουσα.
Τι δεν μου αρεσε μεχρι στιγμης : το φλας ανεβοκατεβαινει δυσκολα ενδεικτικο της ποιοτητας κατασκευης, η απουσια μνημων στον περιστροφικο επιλογεα και η αντικατασταση τους με σκηνες για τον αδαη χρηστη (αφου υπαρχει το κουμπι IA που βοηθα αμεσα να επιλεγει η καλυτερη δυνατη σκηνη γιατι η απωλεια των C1,C2)?
H ποιοτητα εικονας δειχνει να ειναι αναλογη της GX7,GΜ1 και ισως και καλυτερη στα jpeg γιατι φορα πιο νεο επεξεργαστη. Σε αυτο τον τομεα θα επανελθω μολις την χρησιμοποιησω αρκετα.
Αν καποιος ενδιαφερεται να τεστάρω κατι στην μηχανή ευχαρίστως.