Panasonic GX80/85 Φωτογραφία

Νέα Panasonic GX80/85

να γραψω 2 λογια για το EVF και την οθονη της μηχανης , ισως τα πιο αδυνατα σημεια της μηχανης, η οθόνη δίνει σχετικά καλή χρωματική ισσοροπία με ελάχιστες διορθώσεις red, blue tint, saturation, η επιλογη της αναλογιας πλευρων 3:2 για 4/3 μηχανη δεν ειναι η καλυτερη αλλά τόχουμε ξαναδει και ειναι κοντα στα 4:3 και αν εχεις RAW και jpeg έχεις τα καλα και των 2 κοσμων, εποπτεια σε ολη την οθονη της πλατης και λιγο μεγαλυτερο αρχειο RAW.

Eκει που η λογικη σταματα ειναι στην επιλογη 16:9 στο EVF, o χωρος που χανεται δεξια αριστερα ειναι πολυς και αχρηστος , ουτε τις ενδειξεις δεν μπορεις να βαλεις , μονο λιγο απο το ιστογραμμα χωρα ... δυστυχως και η χρωματικη του ισσοροπια ειναι πιο δυσκολο να καλιμπραριστει, ειναι πολυ πιο φωτεινο απο την οθονη και δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα (με το constant preview ανοιχτο ωστε να βλεπει κανεις συνεχως την πραγματική έκθεση), έκοψα τον auto illumination sensor απο auto σε normal και μειωσα λιγο την φωτεινοτητα γιατι ετσι δειχνουν όλα τα χρωματα πιο εντονα, ισως μειωσω και λιγο το κοντραστ αλλα η συμπεριφορα του γενικα δεν ειναι ομαλη σε ολες τις φωτιστικες συνθηκες. Δεν θα ποσταρω τις δικες μου ρυθμισεις για το EVF γιατι βλεπω μερικα χρωματα διαφορετικα απο τους περισσοτερους. Η ρυθμιση EVF, οθονης γινονται ανεξαρτητα απλα μετακινωντας το ματι , εφόσον είσαι στο σχετικό μενού.

Επισης το φαινομενο του rainbow effect ειναι υπαρκτο αν ξερεις να το προκαλεις, με μικρες μετακινησεις στα ακρα του θα δεις και τεντωμα και παραλλαξη, συνολικα θαλεγα πως το EVF δεν είναι για πέταμα, αλλα δεν ειναι της κατηγοριας της ΕΜ5ΙΙ, ΕΜ1 (και σε μεγεθος βεβαια) που ειναι 3 χρονων μηχανη πια, ουτε καν της ΕΜ10ΙΙ.Οπως παντα πιανω τα αρνητικά σε μια μηχανη και γραφω :smash: σε μαύρο η μηχανή μου ακόμη φάνηκε πιο βαριά , παιζει ρολο και η ελλειψη πολυ καλου γκριπ :FSGSFGS4: και όταν την έβαλα δίπλα στην GM5 αναρωτήθηκα πώς θα αποχωριστώ αυτό το λιλιπουτειο εργαλείο που μόνο 4Κ δεν έχει ?

Tην ψιλορυθμισα (οπλοστασιο ρυθμισεων, αντιγραφη έκανα απο την GM5 τα περισσότερα) και μολις εβαλα τον Leica 15/1.7 και αγγιξα το κλειστρο πηρε φωτιά, εστιάζει και κλικάρει ήσυχα με το μηχανικό κλειστρο της πριν απο την σκιά της ....:award: αντε να πώ και κανενα θετικό !!!!

Last edited:
Re: Νέα Panasonic GX80/85

Ευχαριστούμε Κώστα για τις πληροφορίες....ειδικά αυτό για το EVF ήταν αυτό που φοβόμουν και δυστυχώς επιβεβαίωσες τις φοβίες μου με αυτά που έγραψες...περιμένουμε και άλλα από τις εντυπώσεις σου...σε θέμα εστίασης είναι ποιο γρήγορη από την gm5 Και την em1 που έχεις?? Μα πως γίνεται αυτό??χαχα

Μιση σειρα θετικα, ενα κατεβατο τα αρνητικα. Μας τσακισες την ψυχολογια, ειναι και Παρασκευη.

Να μεινει δλδ στο κουτι της? : Πωλειται Panasonic GX80 ?

Μιση σειρα θετικα, ενα κατεβατο τα αρνητικα. Μας τσακισες την ψυχολογια, ειναι και Παρασκευη.

Απλά ο Κώστας και καλά κάνει κυρίως γράφει τα αρνητικά μιας μηχανής, τα θετικά όπως πολύ σωστά έχει πει και άλλες φορές τα μαθαίνεις εύκολα, τα αρνητικά είναι που δεν τα βρίσκουμε εύκολα στα reviews!!!

Μεγειά.
Άκου Κώστα και όχι μόνο.
Επειδή η φωτογραφία δεν τυπώνεται πια και το βίντεο θέλει οθόνη μεγάλη.
Δώστε 449 ευρώ πάρτε αυτή την tv
http://www.mediamarkt.gr/el/product/_panasonic-tx-50cx670e-1182774.html
τραβήξτε φωτογραφίες και βίντεο 4Κ.
Σβήστε τα φώτα βάλτε την κάρτα μνήμης στην tv
με το ένα ευρώ που περίσσεψε και με 20 λεπτά ακόμη αγοράζετε τα απαραίτητα
https://easyu.gr/catalog/product/view/id/15424/s/sfoyggaristra-megali-kitrini/
και απολαύστε υπεύθυνα.

Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

Οχι βρε μηχαναρα ειναι και αναλογα με τι την συγκρινεις, εσυ π.χ. για το βαρος θα την συγκρινεις με το θεριο (D750) και με τα 2 μικρα φακουδακια θαναι σουπερ ελαφρια, εγω εχω αλλα μετρα συγκρισης π.χ. σαν πιο ιδανικο σωμα απο Panasonic με EVF βρισκω την μικρη G3 και την λιγο πιο μεγαλη G6 που ομως ηταν πλαστικα και πιο ελαφρια σωματα με καλυτερο γκριπ.

Το τι κανει η μηχανη έχει γραφτει σε ολα τα review, τα αρνητικα της ειναι λιγα μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου ... αλλά υπάρχουν ... έ αυτα σχολιαζω και παντα με τα δικα μου κριτηρια ...

ναι μου δειχνει ελαφρως γρηγοροτερη απο την GM5 σε SAF με ενα σημειο ή περισσοτερα (η μια εστιαζει στο 1/1000 του δευτερολεπτου και η αλλη στο 1/10000 ... :smash:), εχω ανοιξει την επιλογη το κλειστρο να πεφτει με μισο πατημα και αυτο την κανει γρηγοροτερη και απο την ΕΜ1 με shutter release short ... είναι ρυθμιση για εστίαση πυραυλου !!

ΥΣ
Παναγιωτη ευχαριστω για την προταση αλλα περυσι αλλαξα TV ( αλλωστε διαβάζω συχνότητα σάρωσης εικόνας μόνο 200 Hz:drummer: ... , θα περιμένω καναδυο χρονια ακομη ) , άλλωστε εγω τυπώνω ακόμη σε Α3 - Α2.

Last edited:

είναι μεγάλο θέμα αυτό με τις μπαταρίες λιθίου και το πόσο εύφλεκτες είναι. πολλοί πιστεύουν ότι έχουν πέσει αεροπλάνα γι'αυτό το λόγο.
Το amazon μου είπε ότι η συσκευασία καταστράφηκε από hazardous material και όχι ότι η ζημιά προήλθε από την ίδια τη μηχανή. Σε κάθε περίπτωση ακύρωσα την παραγγελία, γιατί δεν έχω όρεξη να μου φέρουν τίποτα ραδιενεργά απόβλητα.
Κατά ένα περίεργο λόγο, μέσα στη νύχτα μου ήρθε email με ημερομηνία παράδοσης 13-17 Ιουνίου
Λέτε να μου στέλνουν αυτή που επέστρεψες??

Επίσης η τιμή έχει πάρει πια το νέο ΦΠΑ, δηλ 11 ευρώ περίπου πάνω. Είνια λογικό αυτό; η παραγγελία έχει γίνει προ αλλαγής αλλά δεν έχει πληρωθεί βέβαια ακόμα...

Σχετικά με το EVF, εμένα θα είναι η πρώτη μου mirrorless οπότε δεν θα έχω μέτρο σύγκρισης για EVF, ελπίζω να μην ξενερώσω (έχω μια SLR Canon 1000D)
Σε σχέση με της GX7 δηλ είναι χειρότερο;

Επίσης αυτό το πράγμα που κόβουν ακόμα και τα καπάκια των φακών δεν μπορώ να το καταλάβω, πόσο κόστος έχουν πια

Οχι ιδια ειναι, αλλα μια καινουργια μηχανη έπρεπε να είχε μια μικρη βελτίωση αν οχι στο μεγεθος τουλάχιστον στην χρωματική απόδοση, ειδικά με τεχνητό φωτισμό είναι καλυτερα να εμπιστευτείς την οθόνη, άλλωστε το EVF κυρίως το θέλεις για τις εξωτερικές λήψεις , εκεί έχει καλύτερη απόδοση.

Ενα θετικο είναι ότι όλα τα κουμπια σχεδόν είναι προγραμματιζόμενα και έτσι έφερα το απαραίτητο Qmenu απο το FN1 πιο ψηλά στο FN2, δυστυχως το κουμπι του βιντεο μονο απενεργοποιείται δεν αλλάζει και πασχίζω να βρώ και να χρησιμοποιησω πιο δημιουργικά το κουμπι AEL/AFL, ισως να το κανω Βack focus button.

Last edited:

Σημερα κάνω μια βουτια στα μενού και στις ρυθμίσεις, το κουμπι AEL/AFL το μετετρεψα σε AF ΟΝ για να με βοηθαει σε MF να προεστιαζω σε αποστασεις τόσο για φωτογραφία όσο και για το βιντεο που είναι υπερβολικά χρήσιμο για να εστιάσεις γρηγορότερα και ειδικά αν εχεις στο μενου gia το βιντεο την επιλογη εστιασης ρυθμισμενη CAF=ΟΝ, κάτι που πολλες φορες κάνει τη μηχανη να αργει να εστιασει. Βεβαια εγω ηθελα αυτο να το έχω κλειστο δηλαδη CAF=OFF και με το κουμπι AFL (AF ΟΝ) και ορίζοντας το κουμπι FN3 σε Focus Mode (επαναφεροντας ολιγον τι την λειτουργια του διακοπτη που ειχε η GX7) να μπορω να εστιαζω είτε με μια φορά (AFS,AFF) ειτε συνεχομενα (AFC) ειτε manual (MF), αυτο στην φωτογραφια γίνεται και σε ΑFC κρατωντας πατημενο το πληκτρο AFL, στο βιντεο δεν δουλευει τουλαχιστον σε 4Κ που δοκιμασα...

Επισης πρεπει να ζητησω συγνωμη απο τον sokos που δεν τον πιστεψα, η ριπη της συνολικα σαν αποδοση σε Jpeg ειναι σουπερ αφου με ενεργό Liveview στο χαμηλη Μ μπορεις άνετα να παρακολουθησεις στόχο αφού έχει πολυ μικρα blackout (ανεπαισθητα σε αντιθεση με την ΕΜ1) ακομη και με συνεχη εστιαση και μολις σταματας (οποτε θελεις δεν υπαρχει περιορισμος με γρηγορη καρτα) η μηχανη είναι ετοιμη να συνεχισει άμεσα, δεν το περιμενα αυτο απο μηχανη Low budjet, αν αυτο συνδιαστει και με την ταχυτατη εστιαση (σε CAF δεν την εχω τεσταρει ακομη), έχει κανείς σαφως μια πολυ γρηγορη μηχανη για να καλύψεις σπορ, παιδια που τρεχουν κλπ. Οι δοκιμες γινονται με φακό Panasonic 15/1.7, δεν ξερω τι θα συμβει με αλλους φακους π.χ. Olympus, η καρτα μου ειναι η Samsung pro+64Μb

Το EVF το έχω συμαζεψει αρκετα και πλεον αρχίζω να απολαμβάνω την μηχανή γιατί δειχνουν όλα να δουλευουν ρολοι .... ειδατε σιγα σιγα ξεδιπλώνονται οι αρετές της... καλά το 4Κ photo είναι λόγος να αγοράσεις μια Pany, δεν εχω δει SS με το νέο κλειστρο σεαντίθεση με τις πρώτες φωτο που ειχα βγαλει στην G7 και έχω ρυθμίσει το φίλτρο θορυβου απο -5 σε -3 γιατι σε αντίθεση με τις άλλες Panasonic νιωθω ότι η μηχανη με την απουσία ΑΑ φίλτρο αφήνει περισσότερη λεπτομέρεια αλλά και θόρυβο (κάτι που παρατήρησε ο Σωκράτης πρώτα όταν του ρυθμισα την μηχανή σε -4).

Last edited:

θα περιμενουμε και τα οποια τεστ μπορεις να κανεις με CAF και ριπη , ειδικα με τελε φακους και ανοιχτο διαφραγμα ή primes tele .
Αν εχεις και φακους με DFD ακομα καλυτερα....

Για μενα, η κρισιμη ερωτηση ειναι... αν πρεπει να εχεις μονο μια μηχανη , ποια θα ηταν αυτη Κωστα, με τη δικια σου εμπειρια στο συστημα ?
ΕΜ1 , GX80 ή καποια αλλη m43 ?

Απάντηση: Νέα Panasonic GX80/85

Αυτή την απάντηση περιμένω και γω... ποια υβριδική?
και για την ώρα είμαι μεταξύ gx80 vs τοστιέρας (α6300)

Για μενα, η κρισιμη ερωτηση ειναι... αν πρεπει να εχεις μονο μια μηχανη , ποια θα ηταν αυτη Κωστα, με τη δικια σου εμπειρια στο συστημα ?
ΕΜ1 , GX80 ή καποια αλλη m43 ?
Πως μπορεί να υπάρχει απάντηση σε τέτοιο ερωτημα χωρίς παραμέτρους;
Ανεξαρτήτως κόστους; Όγκου; Βάρους; Χρήσης; Κλπ

προφανως για το καθενα μετρανε αλλα πραγματα.... τη γνωμη του Κωστα απλα θελω ν ακουσω και το γιατι .
Παντα εντος συστηματος m43.

Κψστα, ενα λινκ για δευτερη μπαταρια σιλβουπλε

Κψστα, ενα λινκ για δευτερη μπαταρια σιλβουπλε

http://www.bataria.eu/product.php?products_id=3212

Oσο για την ερώτηση του Γιάννη θα πρεπει να περιμενει λιγο για τελικη απάντηση,

με αυτα που βλέπω μεχρι σημερα η ΕΜ1 είναι κυριως φωτογραφική μηχανή με πολυ καλο γκριπ, εξαιρετική εργονομία και πολυ καλο EVF, είναι ανθεκτική, πολυ καλη σταθεροποιηση, καλό CAF και δεχεται προσθετη μπαταρια και γκριπ ενω το βιντεό της είναι συμπαθητικο για ερασιτέχνη αλλά όχι 4Κ,

η GX80 είναι ένα υβριδικό σώμα με πιο ισσοροπημένα χαρακτηριστικά και 4Κ video, photo αλλά μερικά που της λειπουν για εμενα ειναι πολύ κρισιμα για πρωτο σωμα : ανθεκτικοτητα AW, μεγαλο EVF με καλη χρωματικη αποδοση, μικρα πληκτρα χωρις διαβαθμιση που δεν επιτρεπουν αλλαγες με το ματι στο EVF, ελλειψη προσθετου γκριπ-μπαταριας που θα αυξησει και την εργονομια με βαρυτερους φακους.

Ετσι εγω σημερα θα επελεγα πάλι ΕΜ1 για πρωτο σωμα ενω καποιος αλλος GX80, σε 3-4 μηνες θα επελεγα ΕΜ1 ΙΙ ή GH5 που θα ταχουν συνδιαστικα όλα και ακομη περισσότερα (hires etc...) σε αλλη κατηγορία τιμης φυσικά.

Περί ορεξεως.....αλλά ή πολυ καλή απόδοση χρωματικά στο evf ή /και στην οθόνη,γιατι την θεωρείται τόσο σημαντική?