Re: Νέα Panasonic GX80/85
Χρησιμοποίησα για πρωτη φορά το κιτ της GX80 (12-32+35-100) σε ενα ταξίδι στο εξωτερικό
Το ταξίδι ήταν σε διάφορες πολεις (με αυτοκίνητο) και περιελάμβανε και κάποιες συναυλίες που με ενδιέφερε να τραβηξω φωτογραφίες και ίσως κάποια βιντεο.
Για το συγκεκριμενο setup πήρα
Σε τέτοια ταξίδια, θέλω πάντα να έχω τη μηχανή μαζί μου κάθε μέρα και όλη μέρα.
Η προηγούμενη μηχανή μου είναι μια entry level Canon SLR, η 1000D μαζί με ένα Tamron 17-50 2.8. Δεν υπάρχει σύγκριση στην ευκολία μεταφοράς (βάρος όγκος)
Δεν νομίζω ότι έχασα κάτι σε σχέση με το πρηγούμενο Setup, φοβόμουν ότι δεν θα μπορούσα να πάρω το out of focus background στα πορτραίτα που έβγαζα στα 50mm (80mm) με 2.8 αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη μπορώ να βγάλω πολύ καλά με τον 35-100 (ειδικά προς τα 100mm).
Το πιάσιμο με ξενίζει ακόμα αλλά το συνηθίζω. Ειδικά με τον μικρούλη 12-32 δεν ξέρω πως να την πιάσω, με τον 35-100 είναι λίγο καλύτερα.
Στο 80% περίπου των περιπτωσεων είχα πάνω τον 12-32 ενώ έβαζα τον 35-100 στις συναυλίες καθώς και σε κάποιες άλλες ιδιαίτερες περιπτωσεις.
Δεν θα ήταν άσχημο να είχα και πιο φωτεινούς φακούς αλλά νομίζω δεν μου έλειψε και κάτι. Προς το παρόν δεν με βλέπω να παίρνω κατι άλλο.
Δεν χρειάστηκε να ανέβω πανω απο τα 3200 ISO, τη νύχτα παιχνιδάκι οι φωτογραφίες στο χέρι ικανοποιητικής ποιότητας (με ταχύτητες μέχρι 1/25 περίπου).
Τράβηξα σχεδόν αποκλειστικά σε RAW, ακόμα δεν εχω επεξεργαστεί/φτιάξει jpg απλά έχω δει σχεδόν όλες τις φωτος στο SilkyPix και τα αποτελέσματα είναι (για μένα) πολύ ικανοποιητικά.
Μία παρατήρηση: μια μέρα είχα βάλει aspect ratio
3:2 και παρατήρησα το εξής:
Επειδή δεν έχω Lightroom ή κάτι παρόμοιο (χρησιμοποιώ προς το παρόν το SilkyPix)
Γενικά απόλυτα ικανοποιημένος στο πρώτο πραγματικό τεστ!