Panasonic GX80/85 Φωτογραφία

Re: Νέα Panasonic GX80/85

Καπου ειχε καποιος (Κωστα?) αναφερει μπαταριες τριτου κατασκευαστη για την λεγαμενη.
Χρειαζομαι να παρω μια, δεν βρισκω που ειναι γραμμενο :-/

Μια βοηθεια παρακαλω, η μηχανη ανεβαινει Μυτικα :D

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτη ειναι οκ ?
http://www.batteries.gr/product.asp?catid=5397

Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

ναι κανει, εγω εχω παρει την αντιστοιχη FUJiCell που λεει οτι ειναι κατι παραπανω δηλ. 900mAh : http://www.bataria.eu/product.php?products_id=3212, απο αλλο μαγαζι την πηρα παντως στην ΑΘΗΝΑ στην Ακαδημίας δίπλα απο το ΦΩΤΟΔΕΣΜΟ, δεν θυμαμαι το όνομα.

Λοιπόν δοκίμασα το tracking Autofocus με τα παιδιά σε AFS mode χθές σε φώτο και βίντεο.

Στην φώτο τα πήγε πολύ καλά στην κούνια, 8/10 βγήκαν μέσα.

Στο βίντεο δεν το είχα δοκιμάσει και όντως όπως ανέφεραν τα παιδιά δεν έκανε δουλειά.
Δυστυχώς για καλό video θέλεις manual focus.

Λοιπόν δοκίμασα το tracking Autofocus με τα παιδιά σε AFS mode χθές σε φώτο και βίντεο.

Στην φώτο τα πήγε πολύ καλά στην κούνια, 8/10 βγήκαν μέσα.

Στο βίντεο δεν το είχα δοκιμάσει και όντως όπως ανέφεραν τα παιδιά δεν έκανε δουλειά.
Δυστυχώς για καλό video θέλεις manual focus.

Μήπως εννοείς AFC?

AFS την έχω γιατί εκει σε αφήνει να διορθώσεις γρήγορα manually με το χέρι το focus αν θέλεις (ζοομάρει στο σημείο και ρυθμίσεις ανάλογα)

Δείτε εδώ ομορφιές..

GX85BR2.jpg

http://gariz.com/product/detail.html?product_no=961&cate_no=236&display_group=1

Τι λέτε; αξίζει ως βοήθημα στο grip;
Γιατί με το γομαράκι 12-35 είναι λίγο κουραστικά τα πράματα..

Σίγουρα θα βοηθάει καλύτερα το J.B. Camera Designs αλλά στα δικιά μου μάτια δείχνει πολύ άσχημο και ξεκάρφωτο πάνω στη μηχανή.

Ομορφη η gariz αλλά όπως λέει και ο tzo δεν προσφέρει καλύτερο πιάσιμο. Την ειχα πάρει για άλλη μηχανή

Την έπιασα για λίγο στα χέρια μου χτες, ας είναι καλά ο Κώστας. Δεν θα σταθώ σε τεχνικά και δυνατότητες μιας και και αυτά κρίνονται με τη χρήση. Κάποιες παρατηρήσεις:

- Μεγαλύτερη από ότι περίμενα και μοιάζει στιβαρή.
- Το σκόπευτρο είναι μικρό και τα κουμπιά είναι λίγο "χωμένα" δεν προεξέχουν. Έχω συνηθήσει τα πιο "αφράτα" της E-M1.
- H εστίαση σε καλό φως τουλάχιστο στο wide είναι τόσο γρήγορη που νόμιζα πως η μηχανή διάβαζε τη σκέψη μου. Υπερβάλλοντας ακόμα λίγο θα έλεγα πως αν προσποιούμουν ότι θα πατήσω το πλήκτρο χωρίς να το πατήσω μπορεί και να εστίαζε. Δεν είχα ξαναδοκιμάσει Lumix με το DFD...
- Το form factor δεν είναι του γούστου μου, θα προτιμούσα ίσως μια G7 αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα και συνήθεια.
- Ο Κώστας - αναμενόμενο - έκανε κάτι "μαγικά", πχ περνούσε το δάχτυλο από το evf να σβήσει η οθόνη και μετά άλλαζε μόνο του το mode εστίασης, χτυπούσε παλαμάκια και έσβηνε (πλάκα κάνω), τέλος πάντων στην παραμετροποίηση της εστίασης (pinpoint, zoom, touch focus κλπ κλπ) δεν θα αφήσει κανένα παραπονεμένο. Το μέτριο caf που διαβάζω ότι έχει, δεν ξέρω αν θα σας λείψει με τόσο καλό saf.
- Ο 12-35 είναι πολύ μικρός, ο 35-100 4-5.6 είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ μικρός. Καλό φινίρισμα και οι 2, πιο πολύ με USB γκατζεκάκια μοιάζουν παρά με zoom φακούς :-) Ίσως αυτή να είναι η ευχή και η κατάρα τους για να δώσει κάποιος 500-600 ευρώ να τους αγοράσει, να ανοίξει τα κουτιά και να βγάλει 2 τόσο δα ελαφριά φακουδάκια.

Last edited:
Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

Για όσους επιθυμούν να κατέβουν και καμια 60αριά μετρα βυθό... http://wetpixel.com/articles/ikelite-announces-housing-for-lumix-gx85-gx80-and-gx7-mark-ii-cameras

Και ενας γενικής χρήσης DC coupler για επέκταση της μπαταρίας σε μια σειρά απο Panasonic συμβατά μοντέλα (και όχι μόνο):
http://www.ebay.com/itm/ViiGim-1865...100-FZ1000-FZ300-G6-Panaonsonic-/121995163861

Καλημερα.

Με ποιο προγραμμα μπορω να δουλεψω τα RAW ?
Εχω μια εκδοση του lightroom, (παλαιοτερη, δεν τα δοαβαζει), αλλα δεν μπορω μαλλον να την αναβαρμισω, κανει "τζιζ"

Καλημερα.

Με ποιο προγραμμα μπορω να δουλεψω τα RAW ?
Εχω μια εκδοση του lightroom, (παλαιοτερη, δεν τα δοαβαζει), αλλα δεν μπορω μαλλον να την αναβαρμισω, κανει "τζιζ"

Για την gx80 θες lightroom 6.6. Από free μπορείς να δοκιμάσεις το rawtherapee και την έκδοση του silkypix για panasonic (https://www.isl.co.jp/SILKYPIX/english/p/)

edit: ίσως μπορείς επίσης να μετατρέψεις το raw σου σε dng με το adobe camera raw και μετά να το επεξεργαστείς με το παλιό lightroom...

Ευχαριστω, (τεμπελης γαρ) ψαχνω την απλουστερη οδό :-)

Χρησιμοποίησα για πρωτη φορά το κιτ της GX80 (12-32+35-100) σε ενα ταξίδι στο εξωτερικό

Το ταξίδι ήταν σε διάφορες πολεις (με αυτοκίνητο) και περιελάμβανε και κάποιες συναυλίες που με ενδιέφερε να τραβηξω φωτογραφίες και ίσως κάποια βιντεο.

Για το συγκεκριμενο setup πήρα

Σε τέτοια ταξίδια, θέλω πάντα να έχω τη μηχανή μαζί μου κάθε μέρα και όλη μέρα.

Η προηγούμενη μηχανή μου είναι μια entry level Canon SLR, η 1000D μαζί με ένα Tamron 17-50 2.8. Δεν υπάρχει σύγκριση στην ευκολία μεταφοράς (βάρος όγκος)

Δεν νομίζω ότι έχασα κάτι σε σχέση με το πρηγούμενο Setup, φοβόμουν ότι δεν θα μπορούσα να πάρω το out of focus background στα πορτραίτα που έβγαζα στα 50mm (80mm) με 2.8 αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη μπορώ να βγάλω πολύ καλά με τον 35-100 (ειδικά προς τα 100mm).

Το πιάσιμο με ξενίζει ακόμα αλλά το συνηθίζω. Ειδικά με τον μικρούλη 12-32 δεν ξέρω πως να την πιάσω, με τον 35-100 είναι λίγο καλύτερα.

Στο 80% περίπου των περιπτωσεων είχα πάνω τον 12-32 ενώ έβαζα τον 35-100 στις συναυλίες καθώς και σε κάποιες άλλες ιδιαίτερες περιπτωσεις.

Δεν θα ήταν άσχημο να είχα και πιο φωτεινούς φακούς αλλά νομίζω δεν μου έλειψε και κάτι. Προς το παρόν δεν με βλέπω να παίρνω κατι άλλο.

Δεν χρειάστηκε να ανέβω πανω απο τα 3200 ISO, τη νύχτα παιχνιδάκι οι φωτογραφίες στο χέρι ικανοποιητικής ποιότητας (με ταχύτητες μέχρι 1/25 περίπου).

Τράβηξα σχεδόν αποκλειστικά σε RAW, ακόμα δεν εχω επεξεργαστεί/φτιάξει jpg απλά έχω δει σχεδόν όλες τις φωτος στο SilkyPix και τα αποτελέσματα είναι (για μένα) πολύ ικανοποιητικά.

Μία παρατήρηση: μια μέρα είχα βάλει aspect ratio 3:2 και παρατήρησα το εξής:

Επειδή δεν έχω Lightroom ή κάτι παρόμοιο (χρησιμοποιώ προς το παρόν το SilkyPix)

Γενικά απόλυτα ικανοποιημένος στο πρώτο πραγματικό τεστ!

Να διορθώσω ότι το 2ο bullet στο τέλος του προηγούμενου post μου δεν ισχύει, μπορείς μια χαρά μεσα από το crop tool να κάνεις "Extend processing area to entire recorded area". Αρα (μάλλον) μόνο στη free έκδοση δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο.
Παρεμπιπτόντως τρέχει μία προσφορά μέχρι τέλος αυγούστου για την pro έκδοση (για panasonic μόνο) με 32 περίπου ευρώ, το σκέφτομαι.

Μία ερώτηση: Απ' ότι έχω καταλάβει, οι τυχόν αλλαγές που κάνουμε στην μηχανή στο Photo Style-> Contrast/Sharpness/ Noise Reduction/Saturation επηρεάζουν μόνο το jpeg που φτιάχνει η μηχανή και όχι το τι γράφεται στον αισθητήρα (RAW). Δηλαδή ό,τι ρυθμίσεις και να νάνω εκεί, το raw θα είναι πάντα το ίδιο, σωστά;