Panasonic GX80/85 Φωτογραφία

Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

οχι βρε για να την δοκιμασει τογραψα... Θα φυγει μονο αν ερθει η ΕΜ1 ΙΙ και όταν πεσει η τιμή της δηλ. Βράσε όρυζα ... αλλωστε για χάρη της αποχωρίστηκα την αγαπημένη μου GM5 ...

Για την μονη που μπορει να την δωσω ειναι η Πεν F, οχι γιατι ειναι καλυτερη μηχανη αλλά ειναι πανέμορφη η άτιμη ...

Re: Νέα Panasonic GX80/85

Μία ερώτηση: έχω το κιτ με 12-32 και 35-100 και ο 12-32 είναι πολύ πιο smooth στη μετάβαση από την collapsed θέση στα 12mm. Αντίθετα ο 35-100 κινείται λιγάκι, κάπου 0.5 cm, σαν να σκαλωνει και μετά θέλει περισσότερη δύναμη για να πάει προς τη θέση 35. Το ίδιο ισχυει και από τα 35 μέχρι τα 40mm. Κάπου σαν να σκαλωνει και μετά συνεχίζει για το υπόλοιπο εύρος.
Δεν ξέρω αν είμαι κατανοητός, πάντως υπάρχει διαφορά μεταξύ των 2 φακών. Ο 12-32 έχει μία μικρή αντίσταση ακριβώς στα 12mm, όπως υποθέτω πρέπει να είναι. Υπάρχει πιθανότητα να είναι κάποιο ελάττωμα, ή είναι φυσιολογικό;

Το σκάλωμα από κλειστή-collapsed θέση είναι φυσιολογικό.
Από τα 35 μέχρι τα 40 φαντάζομαι είναι γρέζι του μηχανισμού. Μην περιμένεις και βουτυρένια αίσθηση στην περιστροφή σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Μία ερώτηση: έχω το κιτ με 12-32 και 35-100 και ο 12-32 είναι πολύ πιο smooth στη μετάβαση από την collapsed θέση στα 12mm. Αντίθετα ο 35-100 κινείται λιγάκι, κάπου 0.5 cm, σαν να σκαλωνει και μετά θέλει περισσότερη δύναμη για να πάει προς τη θέση 35. Το ίδιο ισχυει και από τα 35 μέχρι τα 40mm. Κάπου σαν να σκαλωνει και μετά συνεχίζει για το υπόλοιπο εύρος.
Δεν ξέρω αν είμαι κατανοητός, πάντως υπάρχει διαφορά μεταξύ των 2 φακών. Ο 12-32 έχει μία μικρή αντίσταση ακριβώς στα 12mm, όπως υποθέτω πρέπει να είναι. Υπάρχει πιθανότητα να είναι κάποιο ελάττωμα, ή είναι φυσιολογικό;

Και σε μένα στα 2 kits που πέρασαν από τα χέρια μου, ο 12-32 είναι πολύ πιο smooth από τον 35-100 και όντως ο τελευταίος "σκαλώνει" λίγο στη διαδρομή 35-50. Δε νομίζω να θεωρείται ελάττωμα αυτό, ίσως με τη χρήση να εξομαλυνθεί κάπως...

@tzo εννοούσα ότι ακόμη και στο σκάλωμα από την collapsed στην ανοιχή θέση, η συμπεριφορά είναι διαφορετική στους 2 φακούς. Στον 12-32 είναι μια χαρά, στον 35-100 έχει διαφορετική συμπαριφορά

Αλλά αν συμβαίνει και σε άλλους, όπως στον alexoz, τότε μάλλον είναι φυσιολογικό (για τον 35-100).

εμενα απο 35-100 εχει την ιδια ροη, οχι φυσικα βουτηρο αλλα τυπικη ενος κιτ φακου ...

και εμενα το ίδιο ο 35-100, ενώ κάπως σκαλώνει ο 12-35

Παιδια την δοκίμασα προχθές σε ενα μαγαζι και εντυπωσιάστηκα απο τις νέες προσθήκες σε σχεςη με την GX7 μου..!

Σαν να μου φανηκε οτι εχει διαφορετικό focusing system απο την gx7, ισχυει;

Το EVF παντως δεν με εντυπωσίασε, δεν καταλαβα βελτίωση σε σχεςη με την gx7 :-(

Το EVF δεν εχει διαφορα, το ιδιο πάνελ φοράνε και ισως ειναι ολιγον μικροτερο το μεγεθος του στην Gx80 αλλα έχει και μια ρυθμιση με πιο γρηγορο ρυθμο ανανέωσης , οσο για την εστίαση χωρις να τις εχω βαλει δίπλα η GX80 υποστηριζει DFD τεχνολογια για ταχύτερη εστίαση και εχει περισσοτερα σημεια εστιασης οποτε σωστές ειναι οι παρατηρήσεις σου.

Re: Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

Το EVF δεν εχει διαφορα, το ιδιο πάνελ φοράνε και ισως ειναι ολιγον μικροτερο το μεγεθος του στην Gx80 αλλα έχει και μια ρυθμιση με πιο γρηγορο ρυθμο ανανέωσης , οσο για την εστίαση χωρις να τις εχω βαλει δίπλα η GX80 υποστηριζει DFD τεχνολογια για ταχύτερη εστίαση και εχει περισσοτερα σημεια εστιασης οποτε σωστές ειναι οι παρατηρήσεις σου.

Θενκς! Πολυ ψαρωτικο το DFD, απο ταχυτητα παρομοιο με της gx7 μου φανηκε, ισως ειναι πιο εύστοχο ομως. Αμα ειχε καλυτερο EVF θα αναβαθμιζα άμεσα...

για κατόχους GX7 νομίζω αξίζει υπομονη 1-2 χρονάκια να βγεί η GX9 (?).
Φαντάζομαι θα έχει όλα τα καλούδια της GX80
+ 20αρη σένσορα
+ water resistant
+ oled ΕVF

To θέμα είναι τι χρειάζεσαι τώρα.
Εμένα που τα μωρά μεγαλώνουν είναι ταμάμ γιατι έχει πραγματικά φανταστικο autofocus που το χρειαζόμουν με τα διαβολάκια
+ το 4k-photo που πιάνεις στιγμές που αλλιώς δεν έπιανες, ειδικά το Pre-4k mode (επανάσταση κατ'εμε)

Μωρε η gx80 ειναι καλη κ λογω μεγέθους, την gx8 την μεγάλωσαν

Εμένα που τα μωρά μεγαλώνουν είναι ταμάμ γιατι έχει πραγματικά φανταστικο autofocus που το χρειαζόμουν με τα διαβολάκια
+ το 4k-photo που πιάνεις στιγμές που αλλιώς δεν έπιανες, ειδικά το Pre-4k mode (επανάσταση κατ'εμε)

έχεις δει στην πράξη το af να δουλεύει τόσο καλά στο βίντεο, τραβώντας παιδιά βέβαια?

Παιδιά ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση στους κατόχους της gx80. Πρόσφατα απέκτησα την panasonic gf7, άλλα το μικρό ρης μέγεθος, το άθλιο grip Και κυρίως η έλλειψη σκοπευτρου δεν με κάλυψαν και θα ήθελα κάτι άλλο...έλεγα να στραφώ στην gx80, άλλα προέκυψε από γνωστό μια panasonic g7 στα 300 ευρώ....θεωρείται ότι αξίζει να δώσω την διαφορά από τα 300 ευρώ της g7 και να πάω στην gx80, ή και η g7 θα είναι μια χαρά?? Ναι δεν έχει ibis, έχει το παλιό κλείστρο που μάλλον δημιουργεί shutter shock Κλπ....άλλα έχει καλύτερο grip Και σκόπευτρο από την gx80....είμαι σε δίλημμα.....
Y.Γ. Επίσης αυτό που ρώτησε και ο Γιάννης, πως είναι η εστίαση σε 4κ και low light, γιατί εκει η g7 είναι απογοήτευση...

Last edited:

Στο tracking mode πολύ καλά

μπορείς σε παρακαλώ να ανεβάσεις ένα βιντεάκι με παιδιά σε κίνηση?
θα βοηθούσε πολύ τους υποψήφιους αγοραστές - γονείς

ευχαριστώ

σε ολα τα τεστ που εχω δει (και απο τις παλιες pany και ολυ που εχω τωρα) το CAF se video ειναι προβληματικο.
Εχει επισης το γνωστο "ψαρεμα" λογω Contrast detection που δε διορθωνεται δυσρυχως .
Το dfd επισης δεν λειτουργει (μεχρι τωρα) στο βιντεο... δε ξερω τι γινεται στην GX80, αλλα τα τεστ που ειδα δεν εδειξαν να δουλευει....

SAF το βάζω και πατάω πάνω στο πρόσωπο που θέλω πάνω στην Touch οθόνη.
Ακολουθεί άψογα στην παιδική χαρά, τώρα σε δύσκολες συνθήκες δεν βάζω το χέρι στην φωτιά.

Επειδή είχα και την G7 και αυτή μια χαρά ήταν στο βίντεο. Για 300 ευρώ είναι πολύ καλή τιμή αν είναι σφιχτά τα οικονομικά.
Δεν θα δείς δηλαδή διαφορές που να αιτιολογούν την διπλάσια τιμή για την GX80. + εχει καλύτερο EVF 4:3 αντί του σπαστικού 16:9 της GX80.

Δεν θέλω επουδενί να βάλω παιδιά στο Internet.