PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Επίσης αν δεν έχεις κάπου κοντά λάπτοπ να την αδειάσεις
μπορείς να πάρεις με $40 ένα digital wallet
Αδειάζεις την κάρτα και συνεχίζεις.
Εγώ τι να πω που έχω την HDC-SD300 χωρίς καθόλου εσωτερική μνήμη ??Απλώς τραβάω με φειδώ.... πράγμα που με κάνει όλο και καλύτερο εικονολήπτη...

Άσχετο με τις κάρτες
αλλά με το ζήτημα των χρωμάτων (κυρίως του μπλε)
πρέπει να επανέλθουμε.
Είναι απαράδεκτο το χρώμα του ουρανού
και μόλις παρατήρησα και τεράστια χρωματική εκτροπή και στις φωτογραφίες της

Άσχετο με τις κάρτες
αλλά με το ζήτημα των χρωμάτων (κυρίως του μπλε)
πρέπει να επανέλθουμε.
Είναι απαράδεκτο το χρώμα του ουρανού
και μόλις παρατήρησα και τεράστια χρωματική εκτροπή και στις φωτογραφίες της

Αυτό λέω κι εγώ τόσο καιρό και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν αγόρασα τη συγκεκριμένη κάμερα και πήρα την JVC HM400. Μόνο γιαυτό το λόγο! Βλέποντας τα βιντεάκια της Panasonic στο You Tube ΟΛΑ είχαν OFF ειδικά το μπλε χρώμα! Ο ουρανός ειδικά έχει μια περίεργη απόχρωση! Φυσικά τα χρώματα "έρχονται" στη θέση τους, όπως λέει και ο φίλος μου Nάσος, μετά από σωστή ρύθμιση του white balance, αλλά εγώ θέλω κάθε φορά που ανοίγω τη βιντεοκάμερα να είναι έτοιμη ΑΜΕΣΑ για λήψη! Ένας ερασιτέχνης βιντεολήπτης δεν μπορεί να ασχολείται κάθε φορά με ρύθμιση του white balance ή οτιδήποτε άλλο! Αυτά είναι για τους επαγγελματίες χρήστες! Κατά τα άλλα η κάμερα είναι κορυφαία, αλλά το θέμα των χρωμάτων με απέτρεψε από το να την αγοράσω! :cool4:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Οσα βίντεο έχω παρακολουθήσει στο "You Tube" σε όλα είναι οφθαλμοφανής η απόκλισή της στην χρωματική παλέτα! Είναι τόσο εμφανές το πρόβλημα της στην σωστή απόδοση των χρωμάτων στο "auto" που δεν νομίζω ότι είναι υπάρχει αμφιβολία! Πάντα μιλάω για τη ρύθμιση "full auto". Ασχολούμαι χρόνια με τη φωτογραφία και μπορώ τουλάχιστον να ξεχωρίσω τα βασικά θέματα, τουλάχιστον όσον αφορά τη χρωματική απόδοση, αν και δε χρειάζεται να είναι ειδικός κάποιος για να το διαπιστώσει. Δεν αμφιβάλλω ότι μετά τη ρύθμιση του white balance όλα έρχονται στη θέση τους, αλλά χωρίς αυτό...Δε μιλάμε απλά για μια τάση προς το πράσινο και κυανό! Είναι τελείως "off". Σε τόσα βιντεάκια της συγκεκριμένης κάμερας που υπάρχουν στο you tube, προφανώς κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ρυθμίσει το white balance κι αν το έκαναν, το ρύθμισαν όλοι λάθος;;; Δε νομίζω. Άρα όλοι τους άνοιξαν τη μηχανή και απλά βιντεοσκόπησαν, όπως κάνουνμε οι περισσότεροι ερασιτέχνες που ασχολούμαστε με το λατρεμένο αυτό "σπορ"!
Να και ένα βίντεο (έστω και με την TM350,το πρόβλημα είναι το ίδιο) για να καταλάβεις τι εννοώ, αν και νομίζω ότι ήδη έχεις καταλάβει!

http://www.youtube.com/watch?v=3wl7TF5UKnk&feature=related

Γ' αυτήν την παλαιότερη αναφορά μου μιλαω!

Απάντηση: Re: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Αυτό λέω κι εγώ τόσο καιρό και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν αγόρασα τη συγκεκριμένη κάμερα και πήρα την JVC HM400. Μόνο γιαυτό το λόγο! Βλέποντας τα βιντεάκια της Panasonic στο You Tube ΟΛΑ είχαν OFF ειδικά το μπλε χρώμα! Ο ουρανός ειδικά έχει μια περίεργη απόχρωση! Φυσικά τα χρώματα "έρχονται" στη θέση τους, όπως λέει και ο φίλος μου Nάσος, μετά από σωστή ρύθμιση του white balance, αλλά εγώ θέλω κάθε φορά που ανοίγω τη βιντεοκάμερα να είναι έτοιμη ΑΜΕΣΑ για λήψη! Ένας ερασιτέχνης βιντεολήπτης δεν μπορεί να ασχολείται κάθε φορά με ρύθμιση του white balance ή οτιδήποτε άλλο! Αυτά είναι για τους επαγγελματίες χρήστες! Κατά τα άλλα η κάμερα είναι κορυφαία, αλλά το θέμα των χρωμάτων με απέτρεψε από το να την αγοράσω! :cool4:

όλα έχουν το κόστος τους!!!...μη ξεχνάμε ότι δεν μιλάμε για μηχανές που κοστίζουν 3.000-4.000-5.000 ευρώ.και πάρα πάνω....όπου εκεί όλα πρέπει να γίνονται τέλεια...

πχ...Χρήστο...η JVC HM400 σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού έχει πρόβλημα...όταν κάποια στιγμή κάνεις λήψη σε εσωτερικό χώρο θα δεις πολύ κόκκο και θα σε ενοχλήσει...

γι αυτό ο καθένας πρέπει να ζυγίζει αυτό που θέλει...εγώ "χαλαρά" επιλέγω να δουλεύω στο manual για κορυφαία εικόνα είτε με φως είτε με χαμηλό φωτισμό...
από τα 10 video που έχω τραβήξει τα 8 ήταν σε εσωτερικό χώρο..εκδηλώσεις κλπ...αυτό μου αποδεικνύει πόσο σωστή επιλογή έκανα αγοράζοντας αυτή τη κάμερα...

για τις φωτογραφίες..απλά έχω να πω..ότι δεν φωτογραφίζω με την βιντεοκάμερα...μία φορά φωτογράφισα γιατί λόγω έκτακτης ανάγκης δεν είχα την D90..με έσωσε γιατί έβγαλα φώτο και στο Aperture τις διόρθωσα χρωματικά ώστε να ικανοποιήσουν αυτόν που τις ήθελε...

πως την βλεπετε την τιμουλα? εχει ψωνισει κανεις απο το παρακατω?
http://www.simplyelectronics.net/ma...currency=eur&gclid=CIXNqZOI4Z8CFQcTzAodjT4WHg

Πριν μερικους μηνες ειχα παρει κατι ηχεια JBL απο εκει.
Ειχαν την καλυτερη τιμη και μου τα εστειλαν αρκετα γρηγορα.
Γενικως, μια χαρα!

Re: Απάντηση: Re: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

όλα έχουν το κόστος τους!!!...μη ξεχνάμε ότι δεν μιλάμε για μηχανές που κοστίζουν 3.000-4.000-5.000 ευρώ.και πάρα πάνω....όπου εκεί όλα πρέπει να γίνονται τέλεια...

πχ...Χρήστο...η JVC HM400 σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού έχει πρόβλημα...όταν κάποια στιγμή κάνεις λήψη σε εσωτερικό χώρο θα δεις πολύ κόκκο και θα σε ενοχλήσει...

Σήμερα ήρθε η JVC και διαπίστωσα το πρόβλημα που λες Νασο, με το "θορυβο" σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά το περίμενα! Το θέμα είναι ότι αυτό διορθώνεται κατά πολύ με τη ρύθμιση "TWILIGHT". Θα επανέλθω με ολοκληρωμένη παρουσίαση, σε λίγες μέρες, στην ενότητα της JVC όμως, γιατί εδώ είμαι εκτός topic!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

...γι αυτό ο καθένας πρέπει να ζυγίζει αυτό που θέλει...

Αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη αλήθεια, στο θέμα της επιλογής βιντεοκάμερας! Δεν υπάρχει σ'αυτές τις τιμές κάμερα που να είναι άριστη σε όλους τους τομείς! Άρα ζυγίζεις τις ανάγκες σου και ΠΑΝΤΑ θυσιάζεις κάτι! Δυστυχώς!

Re: Απάντηση: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

για τις φωτογραφίες..απλά έχω να πω..ότι δεν φωτογραφίζω με την βιντεοκάμερα...μία φορά φωτογράφισα γιατί λόγω έκτακτης ανάγκης δεν είχα την D90..με έσωσε γιατί έβγαλα φώτο και στο Aperture τις διόρθωσα χρωματικά ώστε να ικανοποιήσουν αυτόν που τις ήθελε...

Ως ερασιτέχνης μεν φωτογράφος, ασχολούμαι όμως χρόνια, σας λέω ότι οι βιντεοκάμερες είναι για ΛΗΨΗ ΒΙΝΤΕΟ! Όποιος θέλει σωστές φωτογραφίες, η φωτογραφική μηχανή είναι, ακόμη τουλάχιστον, μονόδρομος!!! Θα συμφωνήσω με το Νάσο, στο ότι μόνο έκτακτες ανάγκες εξυπηρετεί η βιντεοκάμερα, όταν χρησιμοποιείται ως φωτογραφική!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Σήμερα ήρθε η JVC και διαπίστωσα το πρόβλημα που λες Νασο, με το "θορυβο" σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά το περίμενα! Το θέμα είναι ότι αυτό διορθώνεται κατά πολύ με τη ρύθμιση "TWILIGHT". Θα επανέλθω με ολοκληρωμένη παρουσίαση, σε λίγες μέρες, στην ενότητα της JVC όμως, γιατί εδώ είμαι εκτός topic!

ώπα!!!..Καλορίζικη και καλοθέατη Χρήστο!!!! :a0210:

περιμένουμε εντυπώσεις!!!

πάντως..εδώ κολλάει η παροιμία: "καλόμαθε..η γριά στα σύκα..."

πριν από δύο χρόνια δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι σε αυτά τα χρήματα(μέχρι 1.500 ευρώ) θα βγαίναν τέτοια μηχανάκια με τέτοιες δυνατότητες και τέτοια ποιότητα εικόνας...

και μεις τι κάνουμε???..στην ουσία "ξεψυρίζουμε τον..κ@λ@ της μαϊμούς"...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camer

ώπα!!!..Καλορίζικη και καλοθέατη Χρήστο!!!! :a0210:

περιμένουμε εντυπώσεις!!!

Σ' ευχαριστώ πολύ Νάσο! Εσύ ειδικά ξέρεις πόσο το έχω ψάξει το θέμα και πόσο "ταλαιπωρήθηκα" (όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι εδώ μέσα) μέχρι να κάνω την επιλογή μου! Μόλις βγάλω ασφαλή συμπεράσματα θα επανέλθω!

πάντως..εδώ κολλάει η παροιμία: "καλόμαθε..η γριά στα σύκα..."

πριν από δύο χρόνια δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι σε αυτά τα χρήματα(μέχρι 1.500 ευρώ) θα βγαίναν τέτοια μηχανάκια με τέτοιες δυνατότητες και τέτοια ποιότητα εικόνας...

Ακριβώς! Πριν από δυόμιση χρόνια αγόρασα την SONY SR 8 με ανάλυση 1440*1080i. Αρκετός "θόρυβος" σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού, όλα τα χρώματα "off" στο αυτόματο white balance και με ευκρίνεια ειόνας που άγγιζε μια βιντεοκασέτα (!!!) με καλή εγγραφή!!! Τα μόνο αξιθαύμαστα για εκείνη την εποχή ήταν ο σκληρός δίσκος των 100 giga (!!!) και η ταυτόχρονη λήψη - άθλιων βέβαια - φωτογραφιών και μάλλον αυτά τα δύο πλήρωσα τόσο ακριβά! Πόσο ακριβά;1.700 ευρώ!!! :violent-smiley-030:

παντως σε συνθηκες ημερας η sony sr7 που ειχα εγω ξεπερνουσε την panasonic.\
βεβαια πριν απο κατι μηνες μου χαλασε ο μηχανισμος του focus και αναγκαστικα και πηρα καινπουργια καμερα(τμ 300).

"Ακριβώς! Πριν από δυόμιση χρόνια αγόρασα την SONY SR 8 με ανάλυση 1440*1080i. Αρκετός "θόρυβος" σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού, όλα τα χρώματα "off" στο αυτόματο white balance και με ευκρίνεια ειόνας που άγγιζε μια βιντεοκασέτα (!!!) με καλή εγγραφή!!! Τα μόνο αξιθαύμαστα για εκείνη την εποχή ήταν ο σκληρός δίσκος των 100 giga (!!!) και η ταυτόχρονη λήψη - άθλιων βέβαια - φωτογραφιών και μάλλον αυτά τα δύο πλήρωσα τόσο ακριβά! Πόσο ακριβά;1.700 ευρώ!!! "

..τέλη 2007 αρχές 2008 γνωστός μου-μετά από συμβουλή μου αγόρασε μια JVC με σκληρό δίσκο(νομίζω 60GB)...ήθελε να βιντεοσκοπεί την κορούλα του που έπαιζε βόλλεϋ σε ομάδα...

πλήρωσε 700-750 ευρώ(ήταν πάρα πολλή καλή τιμή) ..και φυσικά η κάμερα ήταν SD....

τι να λέμε τώρα...

και μεις τι κάνουμε???..στην ουσία "ξεψυρίζουμε τον..κ@λ@ της μαϊμούς"...
Δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Από μία κάμερα των 1000ευρώ ακόμα και ο πιο αδαής περιμένει καλή εικόνα στα εύκολα πλάνα
που δεν είναι άλλα από τα ακίνητα εξωτερικά πλάνα με φως ημέρας.
Επίσης περιμένει πιο καλές φωτογραφίες από ότι του κινητού του.
Και τέλος αυτό που κρίνουμε εδώ είναι εάν αξίζει τα χρήματά της.

Ο ισχυρισμός
PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!
πιθανότατα είναι πολύ μακριά από την αλήθεια.

Ας δούμε μερικές φωτογραφίες.
Σύγκριση με JVC-HD6, ένα προηγούμενο μοντέλο που δε μπορώ ούτε 350ευρώ να την πουλήσω.
έντονο φως jvc: panasonic:

συννεφιά
jvc: panasonic:

εσωτερικός χώρος
jvc: panasonic:
Σκεφτείτε η jvc τραβάει φωτογραφίες μόλις 1920Χ1080 pixels (2mP)
Είναι προφανής η υπεροχή της panasonic σε εσωτερικές λήψεις
όμως η λήψη της σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι απλά κακή. Είναι τραγική. Κοιτάξτε προσεκτικά τη φωτογραφία στο 100% και εκτός της πρασινίλας θα δείτε και τρομακτικό Chromatic Abberation δλδ αλλού το μπλε αλλού το κίτρινο αλλού το πράσινο κοινώς, βγήκαν από τα ρούχα τους!

http://www.youtube.com/watch?v=0kcopQQ4XWs.
Χτεσινό βίντεο1080p
Συνεφιασμένος ουρανός, όλα στο auto.
Τρομακτική ευκρίνεια:smile:, τρομακτικά χρώματα:angry:

Και να προσθέσω και κάτι ακόμα.
Το μεγαλύτερό της πρότέρημα που είναι η λήψη σε χαμηλές φωτιστικές συνθήκες
εάν παρατηρήσετε από πολύ κοντά
θα δείτε ότι είναι αποτέλεσμα πολύ δυνατής softwarικής αποθορυβοποίησης.
Δεν υπάρχει λεπτομέρεια στα σκοτεινά, αντίθετα υπάρχει μια γλυκειά εξομάλυνση των ακμών που δίνει της εντύπωση ευκρινούς εικόνας.
Εάν βάλτε μια φωτό στο photoshop και την ξετινάξετε στο Noise Reduction παίρνετε το ίδιο αποτέλεσμα.

Last edited:

παντως σε συνθηκες ημερας η sony sr7 που ειχα εγω ξεπερνουσε την panasonic.\
βεβαια πριν απο κατι μηνες μου χαλασε ο μηχανισμος του focus και αναγκαστικα και πηρα καινπουργια καμερα(τμ 300).

μόλις έδυε ο ήλιος..όμως...

ΥΓ: προφανώς εννοείς ότι σου άρεσε περισσότερο από την ΤΜ-300 σαν εικόνα...γιατί το καλύτερο αναλύεται...