PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Πάντως Νάσο ειλικρινά η τόσο έντονη υπεράσπισή σου με κάνει και απορώ!
Μήπως η προηγούμενή σου κάμερα ήταν χείριστη?? (αλήθεια ποια είχες??)
Δεν μπορώ να εξηγήσω την εμμονή σου περί διαφορετικής αντίληψης από μάτι σε μάτι και χειροκίνητης διόρθωσης χρώματος.
Εδώ η υπόθεση βγάζει μάτι.

Χωρίς να προϊδεάσω κανέναν μάζεψα τους φίλους μου και έδειχνα βιντεάκια αναμηνστικά.
Όλοι ρώτησαν αν είναι χαλασμένη η κάμερα!!!

είχα δανειστεί για αρκετό διάστημα την SR-11 (κάποιους μήνες) και δούλεψα αρκετά μαζί της...παλιότερα είχα μια JVC miniDV σε SD(καμιά σχέση με αυτές που συζητούμε...αλλά επειδή με ρωτάς...) άρα έχω μέτρο σύγκρισης....δεν αλλάζω κάθε χρόνο κάμερες πάντως..

μην απορείς...

καταρχήν η SD-300 δεν είναι ίδια με την ΤΜ-300...εγώ μιλώ για την ΤΜ-300...
επίσης στις προηγούμενες σελίδες..εγώ πρώτος έγραψα ότι υπάρχει στο full auto μια ελαφριά πρασινίλα στην ΤΜ-300..όχι όμως αυτό που βλέπω στο δικό σου πλάνο..

η χειροκίνητη αντίληψη είναι προφανής:μου αρέσει να δουλεύω στο manual...αλλιώς έπαιρνα μια φτηνότερη κάμερα...που είναι το πρόβλημα??

Κανένα πρόβλημα.

Αύριο ξεκινάω full manual λήψεις
μπας και σου αποδείξω πως η πρασινίλα και η χρωματική εκτροπή
δεν είναι θέμα WB
είναι θέμα κακής μετάφρασης του ορατού φάσματος

..οκ περιμένω..πάντως σου επαναλαμβάνω...η SD-300 δεν έχει σχέση με την ΤΜ-300...το θέμα που άνοιξα μιλά για την ΤΜ-300 σαν ίσως την καλύτερη κάμερα..

Επίσης θα φροντίσω να ανεβάσω video σε .mts μορφή και σε full auto και σε full manual (τα ίδια πλάνα εννοείται..) για να δούμε τις διαφορές...όχι σε .mp4 μορφή του YouTube για νάχουμε το αυθεντικό υλικό...

τόχα υποσχεθεί...αλλά δεν είχα χρόνο..λίγη υπομονή...

Last edited:
Εμενα παντος η εμπειρια μου λεει εδω και χρονια οτι οταν δουλευα το οτιδηποτε
manual (καμερα,φωτογραφικη,editing)ειχα τα καλυτερα αποτελεσματα,αλλωστε τα φτιαχνεις στα γουστα σου.

καλησπέρα στην όμορφη παρέα και καλή Σαρακοστή.
Λογω έλειψης χρόνου έχω καιρό να γράψω στο μίτο αλλά σας διαβάζω συχνά και χάιρομαι που η παρέα μεγαλώνει.

Θέλω να πάρω θέση σχετικά με την ''πρασινίλα '' της ΤΜ300, ένα θέμα που με απασχόλησε και μένα όταν έκανα έρευνα αγοράς πρίν καταλήξω στην απόκτησή της.
Είναι αλήθεια ότι έχει ένα τόνο παραπάνω το πράσινο σε όλες τις συσκευές εικόνας της PANASONIC (βιντεοκάμερες και τηλεοράσεις) αλλά φίλοι μου απέχει πολύ απο αυτό που έιδα στο βίντεο του YouTube που παραθέτει ο φίλος orfeas.Αυτή η πρασινίλα του ουρανού και του νερού δέν είναι πραγματική.Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν ή γίνεται κάτι κατα την συμπίεση στο YouTube ή υπάρχει σκοπιμότητα πίσω απο αυτόν που έχει ανεβάσει το βίντεο.Μήν τρελαθούμε κιόλας δέν κανει το μπλέ πράσινο η κάμερα.Εγώ προσωπικά μπήκα στον κόπο και ανέβασα δύο κλιπάκια σε original μορφή που είχε στο πλάνο και ουρανό .Είδε κανείς αυτή την πρασινίλα; Οχι βέβαια.Και μπορώ να ανεβάσω σε εύθετο χρόνο και άλλο για του λόγου το αληθές.
Δέν ευλογώ τα γένια μου. Ούτε είμαι της λογικής ότι εγώ αγόρασα είναι το ''καλλιτερότερο''.Αλλα η αλήθεια πρέπει να λέγεται.

Ακριβώς αυτά είναι και τα συμπεράσματα τα δικά μου...συμφωνούμε απόλυτα φίλτατε Τόλη...άλλωστε τάχα γράψει από την αρχή του νήματος...γι αυτό και είπα να ανεβάσω-όπως έκανες κι εσύ-original .mts αρχεία...

Και επειδή μας διαβάζει πολύς κόσμος θάθελα να πω τα εξής:όταν με ενθουσιάζει μια συσκευή γιατί έχει κατ' εμέ-κάτι το ξεχωριστό θέλω να την παρουσιάζω στο avclub για τους φίλους που μας διαβάζουν...δεν έχω καμιά άλλη πρόθεση και κανένα απολύτως κέρδος..
Ο καθένας μετά βγάζει τα συμπεράσματά του...

...ή υπάρχει σκοπιμότητα πίσω απο αυτόν που έχει ανεβάσει το βίντεο.
:rifle::rifle:
Έλεος, τι θες να πώ ότι είναι τέλεια η κάμερα???
Το λέει και η panasonic στο site της αυτό, εμένα περιμένουν?

Να ξέρεις φίλτατε σκοπιμότητα να θάψω το προιόν που μόλις αγόρασα ΝΑΙ ΕΧΩ, διότι έσκασα ένα χιλιάρικο με τις προτροπές των πιο ενθουσιασμένων εδώ μέσα και χάλασα και μπόλικες ώρες να δω τι φταίει και συμπέρασμα δεν έβγαλα. Συγκρατηθείτε λοιπόν και ανεβάστε και σεις κανα βιντεο στο youtube και αφήστε τις φιλοσοφίες.

Μετά την αντίδρασή σου το ψάχνω λίγο περισσότερο περί πράσινου.
Παρατηρώ ότι με απευθείας προβολή από την κάμερα->HDMI->samsungA856 η εικόνα είναι τρομερή με πολύ πιο ισορροπημένα χρώματα.
Στο PC τα βλέπω πράσινα.
Στο YouTube επίσης.
Τι συμβαίνει ρε παιδια???

Εσείς χρησιμποιείτε το AEwriter να τα μεταφέρετε στο PC?? (κάνει και μετονομασία των filenames από mts σε m2ts). Έχετε βάλει το update 055 από το site ? Με τι τα αναπαράγετε >???

Last edited:
update:
μόνο με το εσωτερικό player του AEwriter το μπλε φαίνεται μπλε.
Με το wmp, το mpc, το nero, το Media center, το PowerDVD όλα είναι πράσινα.

Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει περί avchd?? Πρέπει να κρατάμε ακέραια τη δομή των φακέλων ή αρκούν τα κλιπάκια m2ts χύμα??
Πώς πρέπει να γίνεται η αρχειοθέτηση στο PC?? σε m2ts? σε mp4?? ή remux σε mkv που είναι και της μόδας ??

Ορφέα και στους υπόλοιπους καλημέρα!!!
Χαίρομαι γιατί το θέμα που ανέβασα μας δίνει την ευκαιρία για πολλά συμπεράσματα:
είναι προφανές ότι ΚΑΘΕ επεξεργασία αλλοιώνει την εικόνα...γι αυτό μιλούσα για αυθεντικά .mts αρχεία όπως δημιουργούνται από την συσκευή..όταν τη σύνδεσες με hdmi στην Samsung δεν υπήρχε πρασινίλα...επίσης έχει να κάνει με το πως είναι ρυθμισμένο το μονιτορ του pc σου και με τι player αναπαράγεις τα αρχεία...
Ένα είναι σίγουρο ότι τα αρχεία στο YouTube είναι επεξεργασμένα..με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό...
Πρέπει να έχεις μόνιτορ καλιμπραρισμένο και τα αυθεντικά αρχεία για να βγάζεις συμπέρασμα...
Γι αυτό είχα γράψει στην αρχή ότι εγώ έβλεπα τα αρχεία στην kuro που είναι κατά γενική ομολογία το καλύτερο μόνιτορ που υπάρχει και μόνο από κει έβγαλα ασφαλή συμπεράσματα..
Παρεπιπτώντος και στο 24άρι iMac όταν αναπαραγάγω τα .mts αρχεία δεν παρατηρώ πρασινίλα...

Επίσης η αρχειοθέτηση πρέπει να γίνεται σε .mts αρχεία...όσο λιγότερες μετατροπές και επεξεργασίας τόσο καλύτερα..
Στα επαγγελματικά προγράμματα δουλεύεις πάντα με .mts αρχεία χωρίς μετατροπές...

Εμενα παντος η εμπειρια μου λεει εδω και χρονια οτι οταν δουλευα το οτιδηποτε
manual (καμερα,φωτογραφικη,editing)ειχα τα καλυτερα αποτελεσματα,αλλωστε τα φτιαχνεις στα γουστα σου.

Ναι, τα φτιάχνεις όλα στα γούστα σου και μόλις κλείσεις και ξανανοίξεις την κάμερα πάλι φτιάξιμο χρειάζονται!!! Στο white balance φυσικά αναφέρομαι!

Last edited:
Ένας ερασιτέχνης φωτογράφος ή βιντεολήπτης θέλει να ανοίγει την κάμερα και να είναι έτοιμη για λήψεις, με όσο το δυνατόν καλύτερες αυτόματες ρυθμίσεις! Τα υπόλοιπα είναι για τους επαγγελματίες!
Τώρα, αν το θέμα της πρασινίλας στη συγκεκριμένη κάμερα έχει να κάνει με επεξεργασίες, οθόνες, you tube και άλλα...μπερδεύεται η υπόθεση!

Last edited:
Αν θυμάστε όταν ανέβασα το πρώτο κλιπάκι για τους φίλους εδώ μέσα είχα γράψει υποσημείωση ''παράκληση να το δείτε σε fullhd τηελεόραση''Και αυτό γιατί και στον δικό μου υπολογιστή το αποτέλεσμα ήταν πολύ κατώτερο.Οι κάμερες αποδίδουν το maximum σε τηλόραση γιατί αυτό είναι το τελικό μέσο για το οποίο προορίζεται η εγγραφή.Αρα λοιπόν όταν μιλάμε για αποτέλεσμα αυτονόητο είναι ότι βλέπουμε το αρχείο σε Fullhd tv και σε
original μορφή.Ο υπολογιστής κατα την γνώμη μου είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός για αποθήκευση,επεξεργασία, εγγραφή αλλα το τελικό μέσο προβολής πρέπει να είναι η tv.

Απάντηση: Re: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Αν θυμάστε όταν ανέβασα το πρώτο κλιπάκι για τους φίλους εδώ μέσα είχα γράψει υποσημείωση ''παράκληση να το δείτε σε fullhd τηελεόραση''Και αυτό γιατί και στον δικό μου υπολογιστή το αποτέλεσμα ήταν πολύ κατώτερο.Οι κάμερες αποδίδουν το maximum σε τηλόραση γιατί αυτό είναι το τελικό μέσο για το οποίο προορίζεται η εγγραφή.

Αυτο το έχω παρατηρήσει και εγώ. Πολυ μεγάλη διαφορά στις TV τα κλιπ απο τα camcorders. Δε ξερω που οφείλεται ομως αυτό, ισως στο PC αναδεικνεύονται περίσσοτερες λεπτομέρειες και "λαθη" και η εικονα οπως "ειναι" πραγματικά ενω στις TV η εικονα εχει περισσότερο punch για να ειναι ποιο εντυπωσιακές, who knows...

Re: Απάντηση: Re: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Αυτο το έχω παρατηρήσει και εγώ. Πολυ μεγάλη διαφορά στις TV τα κλιπ απο τα camcorders. Δε ξερω που οφείλεται ομως αυτό, ισως στο PC αναδεικνεύονται περίσσοτερες λεπτομέρειες και "λαθη" και η εικονα οπως "ειναι" πραγματικά ενω στις TV η εικονα εχει περισσότερο punch για να ειναι ποιο εντυπωσιακές, who knows...

Γι' αυτό έγραψα κι εγώ πριν ότι δε βλέπω να βγάζουμε άκρη...:cool4:

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ με τις φωτογραφίες! Αλλιώς φαίνονται στην οθόνη της φωτογραφικής (ειδικά τα χρώματα και το white balance), αλλιώς στην οθόνη του υπολογιστή μου κι αλλιώς εκτυπώνονται! Κι άντε και καλιμπράρω υπολογιστή και εκτυπωτή, όταν τις ανεβάσω στην gallery μου στο internet, τι χρώματα θα βλέπει ο κάθε επισκέπτης; Ο καθένας...τα δικά του!!! Μεγάλη πίκρα!

Last edited:
ακόμα ένα αξιόπιστο αλλά πρασινο βιντεάκι. Straight-out-of-the-box
http://www.youtube.com/watch?v=Nm_fds-9gTE&feature=related

και τώρα η δική μου ultimate δοκιμή να δούμε αν ο Νάσος έχει δίκιο περί manual WB.
Σήμερα το πρωί μέσα από το αμάξι.
iAon -> AutoMode,iAoff -> MNLmode,iAoff,AutoWB -> MNLmode,iAoff,SunnyWB -> MNLmode,iAoff,ManualWB
http://www.youtube.com/watch?v=pVvNjXznbQE
Σημ: μη πατάτε το play στο embedded player, Πατήστε στο λινκ πάνω, για να το δείτε 1080p,

Υ.Γ. Η μετατροπή στο youtube δεν αλλάζει τα χρώματα. Δοκιμάστε το ντε!
Ούτως ή άλλως δεν θέλουμε ευκρίνεια είμεθα πεπεισμένοι πως πρόκειται για υπερόπλο ευκρίνειας

Last edited: