PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

ακόμα ένα αξιόπιστο αλλά πρασινο βιντεάκι. Straight-out-of-the-box
http://www.youtube.com/watch?v=Nm_fds-9gTE&feature=related

Υ.Γ. Η μετατροπή στο youtube δεν αλλάζει τα χρώματα. Δοκιμάστε το ντε!
Ούτως ή άλλως δεν θέλουμε ευκρίνεια είμεθα πεπεισμένοι πως πρόκειται για υπερόπλο ευκρίνειας

Αυτό είναι ένα από τα πολλά βιντεάκια του You Tube που με απέτρεψαν από το να αγοράσω την κατά τα άλλα πολύ καλή Panasonic!
Όσο χάλια επεξεργασία και να έγινε πριν ανεβάσουν τα βίντεο στο You Tube δεν μπορεί να έχουν χάσει τόσο πολύ τα χρώματα! Μα σε όλα τα βίντεο της Panasonic; Όλοι έκαναν λάθος επεξεργασία; Και γιατί αυτό το πρόβλημα δεν το βλέπουμε και στα βίντεο άλλων μοντέλων; Και πως είναι δυνατόν να έχει χάσει μόνο τα χρώματα και όχι και την ευκρίνεια;

Last edited:
Φιλε μου να με συγχωρεις αλλα απο το youtube δεν μπορεις να βγαλεις κανενα ασφαλες συμπερασμα για καμια καμερα....

Ειναι τοση η συμπιεση που ο καθενας βγαζει οτι αποτελεσμα θελει ή οτι αποτελεσμα δεν θελει.

Αν θελετε να συζητησουμε ουσιαστικα για τα τυχον προβληματα οποιαςδηποτε καμερας βρειτε ενα τροπο να μοιραστειτε μαζι μας ασυμπιεστο υλικο τραβηγμενο με ελεγχομενες και καταγεγραμμενες απο εσας συνθηκες και εδω ειμαστε παλι.

Πάντως η ποιότητα των πλάνων (χρώμα,ευκρίνεια και "θόρυβος" στα σκοτεινά πλάνα) της κάμερας που παρήγγειλα (δε μιλάω για την Panasonic, αλλά δεν έχει σημασία) και παρέλαβα χθες, είναι ίδια με όλα τα βίντεο που παρακολουθούσα λεπτομερώς, επί έναν μήνα, στο You Tube! Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση που θα πρέπει πια να δούμε τα αρχικά αρχεία για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα! Η κάμερα που περίμενα, βγάζοντας συμπεράσματα από τα βίντεο του You Tube, αυτή ήρθε! Με τα θετικά και τα αρνητικά της!

Last edited:
έβγαλα ένα ακόμα συμπέρασμα.
Όσον αφορά τη φωτογραφία
όταν τραβήξεις φωτογραφία τη στιγμή που τραβάει βίντεο
είναι κατά πολύ υποδέεστερες
και χαμηλότερη ανάλυση έχουν και περίεργα χρώματα.
Try it !
το αναφέρει και στο manual...

έβγαλα ένα ακόμα συμπέρασμα.
Όσον αφορά τη φωτογραφία
όταν τραβήξεις φωτογραφία τη στιγμή που τραβάει βίντεο
είναι κατά πολύ υποδέεστερες
και χαμηλότερη ανάλυση έχουν και περίεργα χρώματα.
Try it !
το αναφέρει και στο manual...

Αυτό φίλε μου ισχύει για όλες (φαντάζομαι) τις βιντεοκάμερες! Για να πάρεις τη μέγιστη ανάλυση φωτογραφίας που αναφέρει ότι τραβάει μια βιντεοκάμερα θα πρέπει να κάνεις λήψη μόνο φωτογραφίας, χωρίς ταυτόχρονη λήψη βίντεο, με την οποία η ανάλυση πέφτει κατά πολύ!

Γειά σας!!

καταρχήν θάθελα να πω-εξ αφορμής ενός μηνύματος του Φραγκίσκου-ότι δεν μιλάμε για οποιαδήποτε τηλεόραση...μιλάμε για την Kuro...και μάλιστα την KRP-500A ..εκεί βλέπω τα αρχεία της ΤΜ-300...πραγματικό χειρουργείο!!!

Χρήστο αφού βλέπεις στην JVC ότι είδες στο YouTube...τότε θα βλέπεις και πιξέλιασμα στην εικόνα της JVC...να σου θυμήσω το video της JVC που μου έστειλες με email για να δω που είχε πιξέλιασμα..και σούπα ότι αποκλείεται νάχει τέτοια εικόνα η JVC...πρόκειται για επεξεργασία και ανέβασμα στο YouTube...άρα μην λέμε αυτά που μας συμφέρουν...νάμαστε αντικειμενικοί..αν εγώ έβλεπα το videάκι που μου έστειλες(και δεν ήξερα λόγο εμπειρίας) τι συμπίεση πέφτει από τα προγράμματα επεξεργασίας δεν θα την αγόραζα με τίποτα!!!

Θεωρώ αυτό που λέει ο Kosh...η εμπειρία αυτό έχει δείξει..για να τεστάρεις ένα μηχάνημα πρέπει να ακολουθείς αυστηρότατα πρωτόκολα,να έχεις καλιμπραρισμένα μόνιτορ και να χρησιμοποιείς πρωταρχικά αρχεία..

ας διαβάσουμε πως τεστάρουν στο camcorderinfo για να καταλάβουμε...

ΥΓ: δεν μπορώ να δω από δω που είμαι τα video που ανεβάσατε τώρα από το YouTube...άρα δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο επ´αυτών...

Πιξελάρισμα είδα μόνο όταν ανέβασα την τιμή στο Sharpness, δοκιμαστικά, αλλά τελικά δε χρειάζεται, αφού η εικόνα είναι κρύσταλλο! Και αυτό το πιξελάρισμα που λές Νάσο δεν το έιδα σε ΟΛΑ τα βίντεο στο You tube...και με τη δική σου επισήμανση κατάλάβα ότι ήταν θέμα επεξεργασίας! Η πρασινίλα δεν είναι θέμα επεξεργασίας! Τώρα αν ρυθμίσεις έτσι την τηλεόρασή σου, ώστε να μειώνει το πρόβλημα, άλλο αυτό...

Last edited:
δεν μιλώ για σένα..κι εγώ είδα το πιξέλιασμα στο iMac.. και δεν πείραξα κανένα sharpness....είναι προφανές αυτό που έγραψα από την αρχή του νήματος:δεν βγάζεις συμπέρασμα από τα video που κυκλοφορούν...

όταν πριν από μέρες μου είπες για το video του vimeo HFS 11 VS TM-300..σου απάντησα ότι δεν λέει τίποτα...επειδή έχω δει πως καλιμπράρει τηλεοράσεις ο Μανώλης Καστρουνής και πως τεστάρει μηχανήματα..ένα έχω να πω: χρειάζονται αυστηρότατες συνθήκες...ακριβός εξοπλισμός καλιμπραρισμένος με αυστηρά πρωτόκολα και paterns συγκεκριμένα..

από δω και πέρα τώρα μπαίνει στην συζήτηση κατά πόσο μια αγορά μας ικανοποιεί ή μας απογοητεύει..το αιώνιο θέμα..αν Ορφέας απογοητεύτηκε από την αγορά της SD-300 είναι κατανοητό...όμως δεν μπορούμε με αυτό το τρόπο να πούμε ότι η ΤΜ-300 έχει τα όποια προβλήματα της SD-300(γιατί πρόκειται για διαφορετικά μοντέλα)...

αφετέρου δεν χρειάζεται να υποτιμήσουμε την ΤΜ-300(την "όποια" ΤΜ-300) για να δικαιολογήσουμε την αγορά μας.... της JVC....η οποία JVC τυγχάνει σε όλα τα tests(έγκυρα,λιγότερο έγκυρα...κλπ) να θεωρείται κατώτερη της ΤΜ-300..

Last edited:
Re: Απάντηση: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

αφετέρου δεν χρειάζεται να υποτιμήσουμε την ΤΜ-300(την "όποια" ΤΜ-300) για να δικαιολογήσουμε την αγορά μας.... της JVC....η οποία JVC τυγχάνει σε όλα τα tests(έγκυρα,λιγότερο έγκυρα...κλπ) να θεωρείται κατώτερη της ΤΜ-300..

Εγώ προσωπικά σε πολλά post μου τελειώνοντας αναφέρομαι στην Panasonic λέγοντας ... "την κατά τα άλλα πολύ καλή κάμερα". Αναφέρω συνέχεια ως μόνο πρόβλημα της Panasonic την πράσινη απόχρωση, η οποία, εμένα προσωπικά, με ενοχλεί αφάνταστα! Τίποτε άλλο. Ούτε εξυμνώ την JVC, επειδή την αγόρασα! Υπερασπίζομαι τους λόγους για τους οποίους την επέλεξα και δεν είναι άλλοι από τις πολύ καλές ρυθμίσεις στο αυτόματο! Δεν έχω καμία διάθεση κάθε φορά που ανοίγω την κάμερα να κάνω ρυθμίσεις! Το γράφω συνέχεια αυτό! Κατά τα άλλα, ναι η Panasonic είναι καλύτερη γι'αυτούς που έχουν διάθεση να ασχοληθούν εκτενώς με τις ρυθμίσεις και είναι μια πολύ καλή κάμερα!

Και γιατί να υπερασπιστώ μόνο και μόνο μια κάμερα,επειδή την αγόρασα; Σιγά την αγορά...ζωής!!! Απλά, απόψεις καταθέτουμε! Σε 2-3 χρόνια, όσοι ασχολούμαστε με το αντικείμενο τουλάχιστον, θα αντιλέγουμε για άλλες, νέες κάμερες, που θα έχουμε αγοράσει!

Τυγχάνει να είμαι φωτογράφος
οπότε έψαξα να δω γιατί να είναι τόσο πράσινος μόνον ο ουρανός.
Ο ουρανός ως γνωστόν έχει πολωμένο φως.

Δείτε τα αποτελέσματα
με ένα πολωτικό φίλτρο μπροστά στο φακό.

Click Here for 1080p

Εγω σχολια επι utube δεν κανω :D

Αν θελετε να ανεβασετε κανα πλανο ασυμπιεστο να το δουμε και να το "παιξουμε" ευχαριστως.

Ομως σας παρακαλω σταματηστε τα αλογιστα πανω κατω δεξια αριστερα γιατι ζαλιζομαι και κυριως αφαιρεστε το auto exposure απο την καμερα.

Εμένα πάντως και πάλι δε με ικανοποιούν τα χρώματα! Κάτι πάει να γίνει με το πολωτικό φίλτρο, αλλά...δε γίνεται!

Απάντηση: Re: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Εγω σχολια επι utube δεν κανω :D

Αν θελετε να ανεβασετε κανα πλανο ασυμπιεστο να το δουμε και να το "παιξουμε" ευχαριστως.

Ομως σας παρακαλω σταματηστε τα αλογιστα πανω κατω δεξια αριστερα γιατι ζαλιζομαι και κυριως αφαιρεστε το auto exposure απο την καμερα.

βρε Ναθ..αφού η λογική σου είναι άλλη!!!

πάντως ο φίλος παραπάνω ανέβασε .mts αρχείο και τάχε όλα στο full auto για να δούμε την εικόνα...

Απάντηση: Re: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Εμένα πάντως και πάλι δε με ικανοποιούν τα χρώματα! Κάτι πάει να γίνει με το πολωτικό φίλτρο, αλλά...δε γίνεται!

"περί ορέξεως..."

πάντως όλο αυτό μου φέρνει στο μυαλό έναν άλλο υποθετικό διάλογο που θα τολμήσω να τον μεταφέρω (λέω τολμώ γιατί είμαι κάτοχος της Kuro 500A)...

φέρνω λοιπόν έναν φίλο στο σπίτι για να θαυμάσει την 500Α που τόσα έχει ακούσει γι αυτήν και ενδεχομένως να την αγοράσει δίνοντας τα πολλά χρήματα που κοστίζει...

κάνω λοιπόν "το λάθος" και του βάζω να δει σε BluRay το Cazino Royale και στις σκηνές με την έντονη κίνηση..και κολλάει και μου λέει : "δεν έχει καλή κίνηση..δεν μου αρέσει η 500Α..Η Samsung "τάδε" με τα 200Hz έχει καλύτερη..αυτή θα αγοράσω..."

"μα τα χρώματα...το μαύρο....το τρισδιάστατο της εικόνας που έχει η 500Α δεν θα το δεις πουθενά...η άλλη έχει εικόνα ψεύτικη!!!"..λέω εγώ...

"όχι μου αρέσει η Samsung...έχει καλύτερη κίνηση"...

την αγοράζει και δίνει τα μισά λεφτά από την 500Α....

αυτά...και ο νοών νοήτω...

Last edited: