PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

και για να συνεχίσω την ατάκα του Kosh σας λέω το εξής:

χθες ήμουν σε ένα event της Apple όπου παρουσίαζε τη σουίτα FINAL CUT STUDIO...είναι μια κορυφαία σουίτα επαγγελματικής επεξεργασίας video...

στην εφαρμογή Color αυτός που μας παρουσίαζε τις δυνατότητες, μας έκανε μια επίδειξη σε πραγματικό χρόνο πως κάνουμε color correction...

διάλεξε ένα κλιπ 1080p όπου έδειχνε έναν ποδηλάτη να τρέχει σε δασικό δρόμο ,μέρα-μεσημέρι και ο ουρανός...πρασίνιζε...!!!!(αμάν λέω μέσα μου εδώ είμαστε..)

μας λέει λοιπόν δείτε πως θάρθει στην σωστή του απόχρωση...και με δύο κινήσεις η πρασινάδα..έγινε ένα καταπληκτικό μπλε ουρανού!!!

τι να λέμε τώρα...

Αυτο γινεται πανευκολα πλεον. Οπως ακριβως γινεται με την χρωματικη διορθωση μια φωτογραφιας RAW σε μια dslr.

καλό θάταν παιδιά όποιος δεν θέλει να ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτά τα μηχανάκια...να μην πάρει τόσο ακριβή κάμερα...να δώσει 500-600 ευρώ και να πάρει μια εισαγωγική HD και να κάνει τη δουλειά του με τα μισά λεφτά...

εξαιρετική είναι η CANON HF-200...σε αυτά τα χρήματα...

Re: Απάντηση: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Λοιπόν...

προσοχή μην γίνουμε σαν τον Μπάμπη!!!:flipout:

Πάντως θέλω να σας ξαναγράψω το σκεπτικό μου...το τελευταίο χρόνο τραβούσα με μια δανεική Sony SR-11...πολύ καλή κάμερα-εξαιρετική-σε συνθήκες φωτός,είτε στο auto ,είτε στο manual WB...μόλις όμως έπεφτε το φως...ανέτειλε ο θόρυβος...μου μαύριζε η καρδια,που λέει ο λόγος...

περίμενα...διάβαζα...οι CANON τρομερές σε συνθήκες φωτός...καλύτερες από την Sony σε χαμηλό φως αλλά ήθελαν κι άλλο...

ετοιμαζόμουν να αγοράσω την HFS-11 και σκάει μύτη η ΤΜ-300 με δυνατότερο της όπλο τον λιγότερο θόρυβο απ' όλες σε λίγο φως...και τρομερό manual mode...

ρε παιδιά τι είναι πιο κρίσιμο???..σας ρωτώ???...αυτό που μπορείς να διορθώσεις στο manual αν σε κάποιες περιπτώσεις το auto δεν σου δίνει το πάρα πολύ καλό???....ή ο λιγότερος θόρυβος στα σκοτεινά που δεν διορθώνεται με τίποτα???

για απαντήστε μου??

Πραγματικά είμαι πολύ περίεργος τι θα τραβάς στα σκοτάδια με την Panasonic και τόσο πολύ σε ενδιαφέρει ο χαμηλός φωτισμός!!! Δε σου το ρωτάω τόσο καιρό από ευγένεια, αλλά αυτή η επιμονή σου!!! Όποιο event κι αν τραβήξεις το βράδυ στο σπίτι φώτα θα έχεις αναμμένα! Εξωτερικά πλάνα μόνο ταινία αν γυρνούσα θα με ενδιέφερε....με δρόμους τη νύχτα και τέτοια...Τι να τραβήξω; Τα αυτοκίνητα; Δεν καταλαβαίνω που μπορεί να μου χρειαστεί!!! Στο σπίτι σε εσωτερινά πλάνα το βράδυ με κανονικό φωτοσμό δωματίου δεν έχω κανένα πρόβλημα!!!
Και ναι! Είναι μεγάλη υπόθεση να ανοίγεις την κάμερα και να είναι άμεσα έτοιμη για λήψη, χωρίς ρυθμίσεις white balance ή οτιδήποτε άλλο! Σε τι μπορεί να χρειαστούν τόσες manual ρυθμίσεις σε έναν ερασιτέχνη, όπως είναι οι περισσότεροι εδώ μέσα;;; Δεν έχω καμία διαθεση να διορθώνω καμία πρασινάδα σε ουρανό ή οπουδήποτε αλλού, κάθε φορά που ανοίγω την κάμερα για να χαρώ και να καταγράψω άμεσα το θέμα μου! Ούτε διάθεση έχει ο κάθε ερασιτέχνης να διορθώνει με πρόγραμμα το κάθε βιντεάκι που τραβάει!!!

Last edited:
Το πρόβλημα με τον πράσινο ουρανό (και όχι μόνο) είναι έντονο, όλα τα χρώματα στο αυτόματο είναι ΕΚΤΟΣ, αλλά αν δεν το βλέπεις εσύ...ακόμη καλύτερα!!!

να σου απαντήσω...καλά κάνεις και ρωτάς...καμιά εμμονή..ούτε θα τραβώ σκοτεινές σκηνές στους σκοτεινούς δρόμους της Αθήνας...

το σκεπτικό είναι το εξής: όσο καλύτερη απόδοση(με λιγότερο θόρυβο) σε δύσκολες-σκοτεινές συνθήκες ,τόσο πολύ λιγότερος θόρυβος σε συνθήκες που επικρατούν σε events κλπ...

έλα αφού τα ξέρεις....αφού ασχολείσαι με την φωτογραφία...

η D300 που έχεις έχει ISO 3200 με πολύ λίγο θόρυβο..άρα σου λύνει τα χέρια..έτσι δεν είναι???

εσένα η JVC θα σου βγάλει θόρυβο με φυσιολογικό εσωτερικό φωτισμό...εμένα πολύ λιγότερο...απλό είναι...

Λοιπόν! Συγκριτικό τεστ, όσον αφορά τα χρώματα στο αυτόματο:

PANASONIC TM350

http://produktdbimages2.slashcam.de/camcorder-testergebnisse_testbilder_testbild_1200_lux_131.jpg

JVC HM400

http://produktdbimages0.slashcam.de/camcorder-testergebnisse_testbilder_testbild_1200_lux_138.jpg

Για ποια χρώματα μιλάμε τώρα και ποια ευκρίνεια!!!

Επαναλαμβάνω ότι η ρύθμιση είναι στο Full Auto!

Δεν αμφιβάλλω ότι η Panasonic τα φέρνει όλα στη σωστή τους θέση, μετά από manual ρυθμίσεις, αλλά όποιος έχει διάθεση ας κάτσει να τις κάνει κάθε φορά που θα ανοίγει την κάμερά του!!5

Last edited:
Απάντηση: Re: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Το πρόβλημα με τον πράσινο ουρανό (και όχι μόνο) είναι έντονο, όλα τα χρώματα στο αυτόματο είναι ΕΚΤΟΣ, αλλά αν δεν το βλέπεις εσύ...ακόμη καλύτερα!!!

ας πούμε ότι είναι έτσι...δεν ασχολούμαι με το auto...εσύ όμως δεν έχεις άλλη επιλογή με την JVC..εγώ όμως έχω...

Re: Απάντηση: Re: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

ας πούμε ότι είναι έτσι...δεν ασχολούμαι με το auto...εσύ όμως δεν έχεις άλλη επιλογή με την JVC..εγώ όμως έχω...

Μα δε χρειάζομαι καμιά επιλογή! Και η JVC έχει manual ρυθμίσεις (τις βασικές), αλλά ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, γιατί η κάμερα έχει και ικανοποιητικά χρώματα και απίστευτη ευκρίνεια, όλα στο ΑΥΤΟΜΑΤΟ! Δηλαδή, τα βασικά!

Last edited:
Λοιπόν! Συγκριτικό τεστ, όσον αφορά τα χρώματα στο αυτόματο:

PANASONIC TM350

http://produktdbimages2.slashcam.de/camcorder-testergebnisse_testbilder_testbild_1200_lux_131.jpg

JVC HM350

http://produktdbimages0.slashcam.de/camcorder-testergebnisse_testbilder_testbild_1200_lux_138.jpg

Για ποια χρώματα μιλάμε τώρα και ποια ευκρίνεια!!!

Επαναλαμβάνω ότι η ρύθμιση είναι στο Full Auto!

Δεν αμφιβάλλω ότι η Panasonic τα φέρνει όλα στη σωστή τους θέση, μετά από manual ρυθμίσεις, αλλά όποιος έχει διάθεση ας κάτσει να τις κάνει κάθε φορά που θα ανοίγει την κάμερά του!!!

Και πιο αναλυτικά, για όποιον ενδιαφέρεται:

PANASONIC TM350

http://camcorder-test.slashcam.com/...-u-id-i-131-u-name-i-Panasonic-HDC-TM350.html

JVC HM400

http://camcorder-test.slashcam.com/...ng-i-en-u-id-i-138-u-name-i-JVC-GZ-HM400.html

να σου απαντήσω...καλά κάνεις και ρωτάς...καμιά εμμονή..ούτε θα τραβώ σκοτεινές σκηνές στους σκοτεινούς δρόμους της Αθήνας...

το σκεπτικό είναι το εξής: όσο καλύτερη απόδοση(με λιγότερο θόρυβο) σε δύσκολες-σκοτεινές συνθήκες ,τόσο πολύ λιγότερος θόρυβος σε συνθήκες που επικρατούν σε events κλπ...

έλα αφού τα ξέρεις....αφού ασχολείσαι με την φωτογραφία...

η D300 που έχεις έχει ISO 3200 με πολύ λίγο θόρυβο..άρα σου λύνει τα χέρια..έτσι δεν είναι???

εσένα η JVC θα σου βγάλει θόρυβο με φυσιολογικό εσωτερικό φωτισμό...εμένα πολύ λιγότερο...απλό είναι...

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλη η διαφορά! Τη δοκίμασα και είμαι ικανοποιημένος με φυσικό φωτισμό δωματίου, όχι όμως χαμηλό, έτσι; Για να γίνω πιο συγκεκιμένος με 150 watt συνολικό φωτισμό, η εικόνα είναι μια χαρά!!!

οκ....είμαστε δύο διαφορετικές αντιλήψεις..είναι προφανές...στις φωτογραφικές συμφωνούμε όμως...Nikon και οι δύο!!!

πάντως πραγματικά θα συμβούλευα το φίλο μας να μην αγοράσει τόσο ακριβή βιντεοκάμερα αν δεν ενδιαφέρεται για manual...και δουλεύει στο auto...ούτε Canon,ούτε ΤΜ-300... η δική σου JVC μου φαίνεται ιδανική και γλυτώνεις χρήματα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλη η διαφορά! Τη δοκίμασα και είμαι ικανοποιημένος με φυσικό φωτισμό δωματίου, όχι όμως χαμηλό, έτσι; Για να γίνω πιο συγκεκιμένος με 150 watt συνολικό φωτισμό, η εικόνα είναι μια χαρά!!!

η γνώμη μου είναι ότι είναι..αλλά είναι θεωρητικό..πρέπει να τις συγκρίνουμε σε πραγματικές ίδιες συνθήκες..

βέβαια πλάκα-πλάκα βλέπω ότι και σε αυτό το site η βαθμολογία της ΤΜ-350 είναι αρκετά πιο μεγάλη από της JVC....372 η ΤΜ-350...344 η JVC...αλλά δεν διάβασα αναλυτικά..

Last edited:

οκ....είμαστε δύο διαφορετικές αντιλήψεις..είναι προφανές...στις φωτογραφικές συμφωνούμε όμως...Nikon και οι δύο!!!

Χαχαχαχα....Κι εδώ θα διαφωνήσουμε! Το ότι αγόρασα την Nikon D300, δε σημαίνει ότι είμαι και απόλυτα ικανοποιημένος! Το auto white balance δεν είναι τόσο καλό, όσο μιας Canon, της ίδιας κατηγορίας! Δυστυχώς, όταν την αγόρασα δεν το είχα ψάξει το θέμα του χρώματος, στο αυτόματο! Και επειδή έχω ταλαιπωρηθεί ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ με το να ρυυθμίζω κάθε φορά το white balance, χάνοντας το...σημαντικό "κλικ", γι' αυτό και εβγαλα τώρα το απωθημένο μου, επιλέγοντας μια βιντεοκάμερα με καλά ρυθμισμένο το χρώμα στο αυτόματο!!! Ανοίγω την οθόνη και...rec...! :cool4:

Last edited:

βέβαια πλάκα-πλάκα βλέπω ότι και σε αυτό το site η βαθμολογία της ΤΜ-350 είναι αρκετά πιο μεγάλη από της JVC....372 η ΤΜ-350...344 η JVC...αλλά δεν διάβασα αναλυτικά..

Ναι, αλλά αν δεις αναλυτικά χρώμα και ευκρίνεια...(Για full auto μιλάω πάντα).

Last edited: