PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Απάντηση: Re: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Εγώ το Σαββατοκύριακο θα ανεβάσω video σε full auto και σε full manual για να δούμε τις διαφορές...μιλώ πάντα για την TM-300...

Ναι καλά ...σε πιστέψαμε ... :2thumb22sup:

yess, ενταξει βρε συ με το χρωμα, το καταλάβαμε!

Οσοι ασχολουνται με το αθλημα, σε 10" το εχουν διορθωσει αυτο.
Το βασικότερο ειναι η καλή ποιότητα της εικόνας.

Οποιος δίνει 1000+ για καμερα, εννοειται οτι θα κατσει μετα να μονταρει
και να διορθωσει τις οποιες ατέλειες. Αλλιώς κακώς έκανε και την αγόρασε.
Υπάρχουν πολύ καλές και φθηνότερες λύσεις για καποιον που δεν θελει να ασχοληθει και πολυ.
Κατά την γνώμη μου, φυσικά.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Ε,καλά κι εγώ παίζω στα δάκτυλα το Photoshop και σε 10'' μπορώ να διορθώσω τα βασικά σε μια φωτογραφία, αλλά πίστεψέ με όταν έχω φέρει από το καρναβάλι 500 φωτογραφίες, δεν έχω καμία διάθεση και καθόλου χρόνο να ασχοληθώ μια-μια με τις φωτογραφίες για να τις διορθώσω!!! Θα ήθελα η μηχανή μου να δουλεύει για μένα κι όχι εγώ γι'αυτήν, παλεύοντας με το white balance, κάθε φορά που αλλάζουν οι φωτιστικές συνθήκες!!! Μόνο οι επαγγελματιές το κάνουν αυτό και σιγά μην τα κάνουν όλοι τους!

Δεν αμφιβάλλω ότι η Panasonic τα φέρνει όλα στη σωστή τους θέση, μετά από manual ρυθμίσεις, αλλά όποιος έχει διάθεση ας κάτσει να τις κάνει κάθε φορά που θα ανοίγει την κάμερά του

Μα δε χρειάζομαι καμιά επιλογή! Και η JVC έχει manual ρυθμίσεις (τις βασικές), αλλά ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, γιατί η κάμερα έχει και ικανοποιητικά χρώματα και απίστευτη ευκρίνεια, όλα στο ΑΥΤΟΜΑΤΟ! Δηλαδή, τα βασικά!

Φιλε μου υπαρχουν πολλες σχολες βιντεογραφων. Αυτοι που ειναι ας πουμε "τεμπεληδες" με την καλη εννοια και το μονο που θελουν ειναι να ανοιγουν την καμερα και να τραβανε μια αξιοπρεπη εικονα και αυτοι που ειναι πιο ανησυχοι και θελουν ολες τις ρυθμισεις τους να ειναι και χειροκινητες για να μπορουν να επεμβουν δημιουργικα και να παρουν το "κατι αλλο" απο την εικονα τους.

Θα μου επιτρεψεις να σεβαστω τους πρωτους και να τους προσπερασω αλλα με τιποτα να λοιδωρησω τους δευτερους . Το μερακι καποιων απο εμας που αγαπαμε την εικονα εχει να κανει με αυτες μας τις επιλογες.

Σκεψου μια φωτογραφικη κοινοτητα μονο με αυτοματες μηχανες.......

Δεν γινεται αυτο.

η γνώμη μου είναι ότι είναι..αλλά είναι θεωρητικό..πρέπει να τις συγκρίνουμε σε πραγματικές ίδιες συνθήκες..

Αυτο ειναι το πιο σωστο αν θελετε να εχετε ακριβη συμπερασματα. Τα υπολοιπα ειναι απλα υποθεσεις.

Θα ήθελα η μηχανή μου να δουλεύει για μένα κι όχι εγώ γι'αυτήν, παλεύοντας με το white balance, κάθε φορά που αλλάζουν οι φωτιστικές συνθήκες!!! Μόνο οι επαγγελματιές το κάνουν αυτό και σιγά μην τα κάνουν όλοι τους!

Οι επαγγελματιες κανουν οτι πρεπει και μαλιστα με αρκετα σκληρες συνθηκες για να καταφερουν να εχουν το υλικο τους σε κατασταση ωστε να μπορουν να το επεξεργαστουν οπως ξερουν.

Φιλε μου υπαρχουν πολλες σχολες βιντεογραφων. Αυτοι που ειναι ας πουμε "τεμπεληδες" με την καλη εννοια και το μονο που θελουν ειναι να ανοιγουν την καμερα και να τραβανε μια αξιοπρεπη εικονα και αυτοι που ειναι πιο ανησυχοι και θελουν ολες τις ρυθμισεις τους να ειναι και χειροκινητες για να μπορουν να επεμβουν δημιουργικα και να παρουν το "κατι αλλο" απο την εικονα τους.

Θα μου επιτρεψεις να σεβαστω τους πρωτους και να τους προσπερασω αλλα με τιποτα να λοιδωρησω τους δευτερους . Το μερακι καποιων απο εμας που αγαπαμε την εικονα εχει να κανει με αυτες μας τις επιλογες.

Σκεψου μια φωτογραφικη κοινοτητα μονο με αυτοματες μηχανες.......

Δεν γινεται αυτο.

Το περίμενα ότι θα μιλήσουμε για τεμπελιά, με ή χωρίς εισαγωγικά, δεν έχει σημασία, αλλά όταν αναφέρομαι στην άρνηση διόρθωσης 500 φωτογραφιών, οι οποίες δεν είναι καν καλλιτεχνικές, δεν νομίζω ότι είναι θέμα τεμπελιάς! Ίσα-ίσα μαγαπάω τη φωτογραφία και ειδικά τις ψηφιακές επεμβάσεις που θέλουν πολύ δουλειά, όμως άλλο το δημιουργικό κομμάτι και άλλο καθημερινές φωτογραφίες μιας εκδρομής, που θέλεις να φυλάξεις για σένα και την οικογένεια σου! Γιατί να καθίσω να διορθώσω τα βασικά, όταν στο αυτόματο υπάρχουν κάμερες που τα προσφέρουν;

Οι επαγγελματιες κανουν οτι πρεπει και μαλιστα με αρκετα σκληρες συνθηκες για να καταφερουν να εχουν το υλικο τους σε κατασταση ωστε να μπορουν να το επεξεργαστουν οπως ξερουν.

Σε κατάσταση προς επεξεργασίας σίγουρα το έχουν!!!

Αυτο ειναι το πιο σωστο αν θελετε να εχετε ακριβη συμπερασματα. Τα υπολοιπα ειναι απλα υποθεσεις.

Ε, αφού εδώ και μια εβδομάδα συζητάμε μόνο θεωρητικά και κάνουμε απλά...υποθέσεις, μάλλον χάσαμε το χρόνο μας! Κρίμα και δεν το είχα καταλάβει!

Ε, αφού εδώ και μια εβδομάδα συζητάμε μόνο θεωρητικά και κάνουμε απλά...υποθέσεις, μάλλον χάσαμε το χρόνο μας! Κρίμα και δεν το είχα καταλάβει!

Μα οταν συγκρινεις αποδοσεις δυο διαφορετικων καμερων σε διαφορετικες συνθηκες τοτε μονο υποθεσεις κανεις.

Τα σωστα συγκριτικα γινονται ειτε πλαι πλαι ειτε σε απολυτα ελεγχομενες και μετρησιμες συνθηκες.

Απάντηση: Re: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Οποιος δίνει 1000+ για καμερα, εννοειται οτι θα κατσει μετα να μονταρει
και να διορθωσει τις οποιες ατέλειες. Αλλιώς κακώς έκανε και την αγόρασε.
Υπάρχουν πολύ καλές και φθηνότερες λύσεις για καποιον που δεν θελει να ασχοληθει και πολυ.
Κατά την γνώμη μου, φυσικά.

Στάθη γειά!!!
Έχεις δίκιο..που με δουλεύεις...το έχω ξαναγράψει και δεν τόκανα...τώρα θα βρω το χρόνο...:grandpa:

Re: Απάντηση: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Καλά όλα αυτά αλλά δεν ξέρω αν έβγαλε κάποια άκρη ο φίλος argy...

H αλήθεια είναι Νάσο ότι προσπαθώ.
Το να παρακολουθώ τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις όπως της παραπάνω πραγματικά βοηθούν στο να φανούν τα υπέρ και τα κατά των δύο μηχανών. Σίγουρα μια μηχανή κάτω των 1500ευρώ δεν μπορεί να πληρεί τα ζητούμενα μου αλλά σαφώς μπορεί να καλύψει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου στούς 'τεμπέλιδες' της ιστορίας μιας και θα κάτσω να ασχοληθώ για ένα καλύτερο αποτέλεσμα και κατα το στήσιμό και αργότερα μέσω κάποιου προγράμματος επεξεργασίας. Από την άλλη πάλι δε θεωρούμε expert αλλά πειραματίζομαι αρκετά και όσο αναφορά την φωτογραφία όσο και στην βιντεοκάμερα. Ο χρόνος μου όμως δεν μου έχει επιτρέψει να ασχοληθώ όσο θα ήθελα αλλά τουλάχιστον το 'παλεύω'.

Διαβάζω προσεκτικά τα σχόλια όλων σας και σέβομαι ότι για τον καθένα τα ζητούμενα είναι διαφορετικά. Ισως θα έπρεπε και εγώ από μεριά μου να έχω λιγότερες απαιτήσεις από αυτές που προανέφερα σε προηγούμενο post μου.

Κάπου διάβασα ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και η 700, μήπως θα άξιζε τον κόπο να περιμένω λίγο? ή μήπως η τιμή της θα ήταν εντελώς απαγορευτική?

Αφού σου αρέσει-σε μεγάλο βαθμό-ο πειραματισμός πας σε βιντεοκάμερα που έχει δυνατό manual mode..για να μπορείς να παίξεις...

Ενδεικτικά η τιμή της ΤΜ700 είναι περίπου στα 1300 στην ελληνική αγορά. Υπάρχει περίπτωση απ' 'έξω να την βρω και φτηνότερα? και κατα πόσο συμφέρουν τέτοιου είδους αγορές μέσω διαδικτύου όσο αναφορά την εγγύηση?

Σίγουρα θα την βρεις φτηνότερα απ´ έξω...
Αν συμφέρουν???...μα τόχω γράψει...την ΤΜ-300 την αγόρασα από Γαλλία από το Pixmania...μου στοίχισε 1040 όταν εδώ την εύρισκα 300 ακριβότερη...το Pixmania σε καλύπτει πλήρως..αλλά ακόμα και στην περίπτωση που την επισκευάσω εδώ τα 300 είναι μεγάλη διαφορά...

Re: PANASONIC HDC-TM300

Σύγκριση μεταξύ TM300 και SD300.
Εξωτερικά οι δύο κάμερες είναι πανομοιότυπες βίδα προς βίδα.
Παραθέτω δύο ίδιες λήψεις (κρατούσα τη μία κάμερα στο ένα μάτι και την άλλη στο άλλο, παραλίγο να κάνουμε 3D, τι κρίμα όμως, είναι μόνο για δεξιόχειρες όλες οι κάμερες)
Στην 1η λήψη ήταν ενεργοποιημένο το iAuto
Στη 2η ήταν MNLmode και manual WB σε μια άσπρη καρέκλα εντός σκιάς

Πατήστε στα λινκ για 1080p version.

tm300 iA=oN sd300 iA=oN
tm300 MNLmode MNLwb
sd300 MNLmode MNLwb
Για τους σκληροπυρηνικούς που μόνο με μια REDone ησυχάζουν ορίστε και τα αυθεντικά αρχεία
Code:
tm300_01 [url]http://www.netload.in/dateiQGk32GJgHk/tm300_01.m2ts.htm[/url] 199.31 MB
sd300_01 [url]http://www.netload.in/dateiIufYxLMAfM/sd300_01.m2ts.htm[/url] 200.27 MB
tm300_02 [url]http://www.netload.in/dateivKp7zJ5lpl/tm300_02.m2ts.htm[/url] 105.09 MB
sd300_02 [url]http://www.netload.in/dateiUROxXx6GjP/sd300_02.m2ts.htm[/url] 103.88 MB