PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Re: Απάντηση: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Καλημέρα...

ας δούμε και κάποια video που τράβηξα εγώ με την ΤΜ-300....

Τα τράβηξα χθες το μεσημέρι....καθώς ήταν πνιγμένος ο ουρανός από την αφρικανική σκόνη....

α)http://rapidshare.com/files/353277291/00004.MTS

αυτό το πλάνο το τράβηξα με full Auto (iA)

Είναι παρόμοιο με το βίντεο του TolisK (εκτός από την υπέροχη αμυγδαλιά!)
Δλδ πιστε'υω της βάζετε εύκολα της κάμερας.
Ήρεμα πλάνα, αργά, σταθερά σε ομοιόμορφα φωτισμένο τοπίο.
Τα ίδια βάζουν και στα test reviews και παραπλανούν τον κόσμο...

Μα πώς θα δούμε αν έχει το πρόβλημα του rolling shutter που βασανίζει τους cmos αισθητήρες?
Πώς θα δούμε την οριζόντια κίνηση που βασανίζει τον codec AVCHD ?
Πώς θα δούμε το γράψιμο του δέρματος που υστερούν όλες οι κάμερες σε χαμηλό φωτισμό??
Και πώς θα δούμε τις ικανότητές της σε δύσκολες συνθήκες?
πχ ένα πρόσωπο κόντρα στο φώς να τρέχει σε 45' ως προς την κάμερα (και να βρέχει καρέκλες:BDGBGDB55:

Σοβαρά τώρα, στο πλάνο του Νάσου παρατηρώ μεγάλο noise reduction χωρίς λόγο, το βλέπετε αυτό ??? Σαν να έχεις βάλει 10 φίλτρα στο photoshop το ένα πάνω στ' άλλο

edit: αναφέρομαι μόνο στο 1ο κλιπάκι προς το παρόν, τώρα είδα τα υπόλοιπα

δεν με ενδιαφέρει να της βάλω ούτε εύκολα ,ούτε δύσκολα πλάνα...τράβηξα αυτά που μπορούσα και ήθελα...

και δεν παραπλανούν τον κόσμο όλοι...

Tamrac 3535
3 χωρίσματα μέσα, ένα κεντρικό για την κάμερα και 2 πλαινά για φορτιστή, 2η μπαταρία, καλώδιο miniHDMI (χρειάζεται κι αυτό:-(, πορτοφόλι
και τσεπούλες εξωτερικές για τηλεκοντρόλ, ψιλά, κλειδιά

Απάντηση: Re: Απάντηση: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Είναι παρόμοιο με το βίντεο του TolisK (εκτός από την υπέροχη αμυγδαλιά!)
Δλδ πιστε'υω της βάζετε εύκολα της κάμερας.
Ήρεμα πλάνα, αργά, σταθερά σε ομοιόμορφα φωτισμένο τοπίο.
Τα ίδια βάζουν και στα test reviews και παραπλανούν τον κόσμο...

Μα πώς θα δούμε αν έχει το πρόβλημα του rolling shutter που βασανίζει τους cmos αισθητήρες?
Πώς θα δούμε την οριζόντια κίνηση που βασανίζει τον codec AVCHD ?
Πώς θα δούμε το γράψιμο του δέρματος που υστερούν όλες οι κάμερες σε χαμηλό φωτισμό??
Και πώς θα δούμε τις ικανότητές της σε δύσκολες συνθήκες?
πχ ένα πρόσωπο κόντρα στο φώς να τρέχει σε 45' ως προς την κάμερα (και να βρέχει καρέκλες:BDGBGDB55:

Σοβαρά τώρα, στο πλάνο του Νάσου παρατηρώ μεγάλο noise reduction χωρίς λόγο, το βλέπετε αυτό ??? Σαν να έχεις βάλει 10 φίλτρα στο photoshop το ένα πάνω στ' άλλο

edit: αναφέρομαι μόνο στο 1ο κλιπάκι προς το παρόν, τώρα είδα τα υπόλοιπα

Αγαπητέ Ορφέα καλημέρα...

κατέβασα χθες τα δύο video με την ΤΜ-300 (με την SD-300 δεν ασχολήθηκα) και τα είδα με πολλή προσοχή λαμβάνοντας καλόπιστα υπόψη τις παρατηρήσεις σου..

καταρχήν τα είδα στον 24 iMac με την HD οθόνη του(1920x1200) και μετά στην kuro (περνώντας τα σε εξωτερικό σκληρό και με την βοήθεια του media player PopCorn A-100)....

πρέπει να σου ομολογήσω ότι και στον iMac και στην Kuro με έπιασε ναυτία από τα ατελείωτα παναρίσματα που έκανες με την ΤΜ-300(πάνω-κάτω-αριστερά-δεξιά και στροφές) σε συνδυασμό με τα zoom σε διάφορα σημεία...

και πραγματικά προβληματίστηκα γιατί είδα την ΤΜ-300 να "αγωνίζεται" να αποδώσει αυτό που απαιτούσες "υποβάλλοντας την" σε αυτές τις δοκιμασίες..

είμαι σίγουρος λοιπόν ότι κάτι θέλεις να πεις...και δέχομαι ότι δυσκολεύεται ή αν το θες δεν τα πάει καλά στις δοκιμασίες που της έβαλες...

θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω δύο πράγματα και σε παρακαλώ να μου απαντήσεις(αν φυσικά θέλεις):

α) όλα αυτά ανταποκρίνονται σε πραγματική ανάγκη σου λήψης???...δηλαδή στην ζωή σου τέτοιες λήψεις θέλεις να κάνεις???..αυτό σε ενδιαφέρει???

και

β) μπορείς να μου δώσεις κάποιον εξοπλισμό αναφοράς ανεξαρτήτου κόστους που θα ήθελες να έχεις ή που χρησιμοποιείς για να κάνεις τις λήψεις που θέλεις???..για να καταλάβω ποια είναι η αναφορά σου σε σχέση με την ΤΜ-300..

ΥΓ: μετά από τα κλιπ τα δικά σου, είδα και αρκετά κλιπ δικά μου σε .mts αρχεία στην kuro...πραγματικά τα πλάνα που τραβώ είναι ήρεμα,σταθερά,αργά σε ομoιόμορφα φωτισμένους χώρους είτε εξωτερικούς είτε με εσωτερικό φωτισμό...αυτά με εκφράζουν και αυτά θέλω να τραβώ....εκεί η Panasonic πραγματικά ζωγραφίζει...
μάλιστα τράβηξα και τα δύο ρεβεγιόν (των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς) σε σπίτια φίλων (με είχαν καλέσει και για να τους βιντεοσκοπήσω) και ξαναβλέποντας τις σκηνές με τους χορούς και τα γλέντια παρατήρησα ότι η κίνηση που απέδωσε η ΤΜ-300 ήταν "σαν γάργαρο νερό" και σε συνθήκες μέτριου φωτισμού με ελάχιστο θόρυβο (πάντα καλιμπραρισμένη στο manual mode)...λυπάμαι δεν μπορώ να τα ανεβάσω για να τα δείτε γιατί φαίνονται πρόσωπα τα οποία δεν θέλω(και δεν θέλουν) να εκτεθούν...

σ´ευχαριστώ....

Last edited:
μόνο ένας ψυχασθενής θα μπορούσε να τραβάει έτσι... ήταν απλώς τεστ.
Τεστ χρώματος, εστίασης, artifacts, σύγκριση με sd300 κλπ. ξέχνα το.

Αφού θίγεις το θέμα της τέλειας κάμερας, μπαίνω απευθείας στο ζητούμενο.
  • καλό σταθεροποιητή
  • γρήγορο, σαφές, σίγουρο AF δίχως ψαξίματα
  • φωτεινό φακό
  • Ευρυγώνιο φακό
  • Μεγάλο zoom
  • μεγάλο δαχτυλίδι εστίασης
  • μεγάλο δαχτυλίδι ίριδας
  • μεγάλο δαχτυλίδι zoom
  • Εγγραφή τουλ. σε 1920x1080 με δίχως τεχνουργήματα
  • Οικονομία στο ρεύμα - Μεγάλη αυτονομία
  • Ελαφριά
  • Μέτριου προς μικρό μεγέθους

Επίτηδες δεν ανέφερα τα χρώματα στο auto, αφού διορθώνονται με manual WB πάω πάσο.
H panny έχει αρκετά από τα παραπάνω, έχει όμως και πολλά φάουλ.
Μπορείς να πατήσεις το manual focus την ώρα που τραβάς?? 'Οχι γιατί είναι κρυμμένο στο μεντεσέ της οθόνης.
Μπορείς να πατήσεις το manual Exposure? Όχι για τον ίδιο λόγο
Μπορείς να πατήσεις το O.I.S, το menu ή το Quick menu όταν τραβάς με το οφθαλμοσκόπιο ? Όχι, διότι είναι μέσα από την οθόνη.
Μπορείς να περιστρέψεις το δαχτυλίδι εστίασης?? Όχι εντελώς, εμποδίζει το φλας!
Μπορείς να κάνεις σταδιακό, αργό zoom?? Όχι έυκολα, είναι μικρός ο διακόπτης.
Μπορείς να φορτίσεις την κάμερα και να φορτίζει και η μπαταρία?? Όχι γιατί η υποδοχή DC είναι πίσω από τη μπαταρία!!
Μπορείς στα γρήγορα να πετάξεις ένα LED φωτιστικό για να φωτίσεις το χώρο?? Όχι, θέλει αντάπτορα και συρόμενο διακόπτη και αρκετό χρόνο.
Μπορείς να τραβήξεις σε ποιότητα DVD για να δώσεις ένα βιντεάκι σε έναν χριστιανό που το ζητάει άμεσα? Όχι, χάριν του avchd, μας έχουν μουρλάνει με αυτό

Γκρινιάζω γιατί δυσκολεύομαι να τη χειριστώ
πάντως πολύ θα ήθελα να χαζέψω κάποιον που την παίζει στα δάχτυλα. Κυκλοφορούν πανέμροφα βιντεάκια με όμορφα ξεθολώματα και γρήγορα zoom που απορείς πώς τα έκαναν.

Η κάμερα που δοκίμασα και ερωτεύτηκα ήταν η sony hvr-z5p
με φοβερή εικόνα, ακόμα και σε λίγο φως, μεγάλο zoom
και μεγάλη ευκολία στις manual ρυθμίσεις με κουμπιά
Βέβαια δεν βολεύει για τις καθημερινές ανησυχίες, είναι επαγγελματική.

Όμως η Pentax κατάφερε και έβγαλε SLR φωτογραφική μηχανή λιλιπούτεια κι έχει δυνατότητες επαγγελματικής, θα ανεβάσω και βίντεο από αυτήν (Pentax k-x). Γιατί δε βγάζει και η sony-canon-panasonic μια κάμερα που να έχει όλα τα προτερήματα της επαγγελματικής αλλά να είναι μικρή και φτηνή

Ορφέα και υπόλοιποι καλημέρα..

σ´ευχαριστώ για την απάντηση και για τον εξαιρετικό διάλογο που αναπτύσσεται...δεν περίμενα ότι αυτό το θέμα που άνοιξα θα πάρει τέτοιες διαστάσεις και θάχει τόσο ενδιαφέρον...επειδή είμαι στο τρέξιμο δεν μπορώ να σου απαντήσω επί της ουσίας στο μήνυμά σου...θα το κάνω αργότερα-μέσα στην ημέρα-που θα βρω χρόνο...

καλημέρα...

γιατι δεν βγαζει η BMW ενα αμαξι που να ειναι πολυ γρηγορο, πολυ ομορφο, με αψογο χειρισμο, να εχει 20.000 euro και να το γουσταρουνε ολες οι ωραιες γκομενες ?
...γιατι δεν υπαρχουν τοσες ωραιες γκομενες

πάντως το ξαναγράφω:μου κάνει εντύπωση η θέαση που έχει το συγκεκριμένο νήμα: το συζητάμε 5 μήνες και έχει φτάσει σχεδόν τις 10.000 θεάσεις....είναι τυχαίο???...όχι..προφανώς η ΤΜ-300 έχει "σηκώσει σκόνη"...και αυτό γιατί συγκεντρώνει κάποια χαρακτηριστικά-κατά την γνώμη μου- που την κάνουν ενδιαφέρουσα(είτε από την θετική ,είτε από την αρνητική πλευρά)....πάντως ασχολείσαι...

δείτε το-αντίστοιχο-θέμα για την JVC ΗΜ-400....καμιά σχέση..(τόγραψε άλλωστε και ο yess με παράπονο)...

Απάντηση: Re: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

μόνο ένας ψυχασθενής θα μπορούσε να τραβάει έτσι... ήταν απλώς τεστ.
Τεστ χρώματος, εστίασης, artifacts, σύγκριση με sd300 κλπ. ξέχνα το.

Αφού θίγεις το θέμα της τέλειας κάμερας, μπαίνω απευθείας στο ζητούμενο.
  • καλό σταθεροποιητή
  • γρήγορο, σαφές, σίγουρο AF δίχως ψαξίματα
  • φωτεινό φακό
  • Ευρυγώνιο φακό
  • Μεγάλο zoom
  • μεγάλο δαχτυλίδι εστίασης
  • μεγάλο δαχτυλίδι ίριδας
  • μεγάλο δαχτυλίδι zoom
  • Εγγραφή τουλ. σε 1920x1080 με δίχως τεχνουργήματα
  • Οικονομία στο ρεύμα - Μεγάλη αυτονομία
  • Ελαφριά
  • Μέτριου προς μικρό μεγέθους

Επίτηδες δεν ανέφερα τα χρώματα στο auto, αφού διορθώνονται με manual WB πάω πάσο.
H panny έχει αρκετά από τα παραπάνω, έχει όμως και πολλά φάουλ.
Μπορείς να πατήσεις το manual focus την ώρα που τραβάς?? 'Οχι γιατί είναι κρυμμένο στο μεντεσέ της οθόνης.
Μπορείς να πατήσεις το manual Exposure? Όχι για τον ίδιο λόγο
Μπορείς να πατήσεις το O.I.S, το menu ή το Quick menu όταν τραβάς με το οφθαλμοσκόπιο ? Όχι, διότι είναι μέσα από την οθόνη.
Μπορείς να περιστρέψεις το δαχτυλίδι εστίασης?? Όχι εντελώς, εμποδίζει το φλας!
Μπορείς να κάνεις σταδιακό, αργό zoom?? Όχι έυκολα, είναι μικρός ο διακόπτης.
Μπορείς να φορτίσεις την κάμερα και να φορτίζει και η μπαταρία?? Όχι γιατί η υποδοχή DC είναι πίσω από τη μπαταρία!!
Μπορείς στα γρήγορα να πετάξεις ένα LED φωτιστικό για να φωτίσεις το χώρο?? Όχι, θέλει αντάπτορα και συρόμενο διακόπτη και αρκετό χρόνο.
Μπορείς να τραβήξεις σε ποιότητα DVD για να δώσεις ένα βιντεάκι σε έναν χριστιανό που το ζητάει άμεσα? Όχι, χάριν του avchd, μας έχουν μουρλάνει με αυτό

Γκρινιάζω γιατί δυσκολεύομαι να τη χειριστώ
πάντως πολύ θα ήθελα να χαζέψω κάποιον που την παίζει στα δάχτυλα. Κυκλοφορούν πανέμροφα βιντεάκια με όμορφα ξεθολώματα και γρήγορα zoom που απορείς πώς τα έκαναν.

Η κάμερα που δοκίμασα και ερωτεύτηκα ήταν η sony hvr-z5p
με φοβερή εικόνα, ακόμα και σε λίγο φως, μεγάλο zoom
και μεγάλη ευκολία στις manual ρυθμίσεις με κουμπιά
Βέβαια δεν βολεύει για τις καθημερινές ανησυχίες, είναι επαγγελματική.

Όμως η Pentax κατάφερε και έβγαλε SLR φωτογραφική μηχανή λιλιπούτεια κι έχει δυνατότητες επαγγελματικής, θα ανεβάσω και βίντεο από αυτήν (Pentax k-x). Γιατί δε βγάζει και η sony-canon-panasonic μια κάμερα που να έχει όλα τα προτερήματα της επαγγελματικής αλλά να είναι μικρή και φτηνή

Ορφέα καλησπέρα...

διαβάζοντας το μήνυμά σου συμπεραίνω ότι στην ουσία λέμε τα ίδια πράγματα με διαφορετικό τρόπο...

π.χ. αφού γράφεις πως θέλεις την τέλεια κάμερα γράφεις:"H panny έχει αρκετά από τα παραπάνω, έχει όμως και πολλά φάουλ"....σε συνδυασμό και με το κόστος της ,εγώ το μεταφράζω :"Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!"

απλά εγώ μέσα στον μεγάλο ενθουσιασμό μου δεν είδα και ακόμα δεν βλέπω όλα αυτά τα "κουσούρια" που γράφεις παραπάνω...κάποια από αυτά τα είδα ,αλλά δεν τους έδωσα σημασία ώστε να σταθώ σε αυτά!!!..πχ το δακτυλίδι παρότι έχεις δίκιο τις δύο-τρεις φορές που τόχω δουλέψει δεν με ενόχλησε(παρεπιπτώντος είδα ότι στην ΤΜ-700 που θα κυκλοφορήσει το φλας είναι σε άλλη θέση και έτσι στρέφεται ανεμπόδιστα το δακτυλίδι..)..το οφθαλμοσκόπιο δεν θα το δουλέψω ποτέ...κλπ...

η εικόνα της όμως είναι εξαιρετική και αυτό έχει σημασία!!!

αν με ρωτάς τι θάθελα εγώ:θάθελα ποιό μεγάλη οθόνη αφής...κάτι που εσύ δεν το έχεις παρατηρήσει!!!

στη συνέχεια και μόνο ότι συγκρίνεις την ΤΜ-300 σε σχέση με την επαγγελματική Sony hvr-z5p(αφού αυτή έχεις σαν αναφορά σου και έχεις "ερωτευθεί")-που κοστίζει περισσότερα από τετραπλάσια χρήματα,είναι επαγγελματική,έχει άλλο προσανατολισμό και απευθύνεται σε άλλους...δείχνει την αξία την ΤΜ-300...

όχι δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή νάχουμε μια τέλεια BMW στα 20.000 ευρώ...όλοι θα το θέλαμε άλλωστε...

Τώρα όσον αφορά την Pentax...και το θέμα των DSLR που τραβούν HD video:
τυγχάνει νάμαι ένας ακόμα ευτυχής ιδιοκτήτης της D90...και έχω δοκιμάσει να τραβήξω HD video κάποιες φορές...δεν θα αναφερθώ στην ποιότητα της εικόνας(δεν μας αφορά αυτή τη στιγμή) θα αναφερθώ στο εξής: για μένα το να τραβάς video με την DSLR είναι ο ορισμός :της ΜΗ ευχρηστίας!!!

Έχω εντυπωσιαστεί από τις δυνατότητες που ανοίγονται...έχω θαυμάσει τα video που δημιουργούνται, με έχει εντυπωσιάσει ο Γιάννης Σπύρου που ασχολείται ,έχω δει τις φωτογραφίες του(ίσως τις έχει δει στο θέμα με την Canon 7D) ..αλλά εγώ Robocop δεν γίνομαι...:grinning-smiley-043

είναι μια άλλη προσέγγιση που εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τουλάχιστον!!!

σ´ευχαριστώ...

Εχουν μεγαλη γκαμα -κυριως η Canon- σε DSLR που τραβουν και βιντεο και μαλιστα φτηνοτερο.

Εγώ πάντως εντυπωσιάστηκα από την απόδοσή της στα εσωτερικά πλάνα που ανέβασε ο Νάσος.

Με τέτοιες συνθήκες φωτισμού περίμενα περισσότερο θόρυβο.

Αν και παρατηρώ κι εγώ μια σχετική θολούρα, οπως και ο φιλος orfeas, βλέπω ότι μάλλον δίκαια γίνεται τόσος ντόρος για την κάμερα.

Στις εξωτερικές λήψεις στο auto τα χρώματα είναι όντως αρκετα off,
μετά την ρύθμιση όμως έρχονται αρκετά.

Νάσο ευχαριστούμε για τα πλανάκια! :a0210:

Εγώ πάντως εντυπωσιάστηκα από την απόδοσή της στα εσωτερικά πλάνα που ανέβασε ο Νάσος.

Με τέτοιες συνθήκες φωτισμού περίμενα περισσότερο θόρυβο.

είδες που τα λέμε!!!

Αν και παρατηρώ κι εγώ μια σχετική θολούρα, οπως και ο φιλος orfeas, βλέπω ότι μάλλον δίκαια γίνεται τόσος ντόρος για την κάμερα.

που παρατηρείς την "σχετική θολούρα"???..για πες συγκεκριμένα...

Στις εξωτερικές λήψεις στο auto τα χρώματα είναι όντως αρκετα off,
μετά την ρύθμιση όμως έρχονται αρκετά.

έρχονται όχι απλά αρκετά..αλλά πολύ καλά!!!

Νάσο ευχαριστούμε για τα πλανάκια! :a0210:

γι αυτό ανέβασα διάφορα κλιπάκια με διαφορετικές ρυθμίσεις για νάχουμε πιο σφαιρική άποψη!!

γράφω στο προηγούμενο μήνυμα ότι "έρχονται πολύ καλά τα χρώματα" και το υποστηρίζω γιατί είδα επανειλλημένες φορές τα κλιπάκια στην Kuro ,και εκεί φαινόταν καθαρά η πιστότητα στην απεικόνιση...

άλλωστε οτιδήποτε video γράψω..πρώτη μου δουλειά είναι να το δω στην Kuro...