Panasonic LX-3

kai μια κουκλίστικη ρετρό θήκη για τους LX3 owners

img13727.jpg

http://en.leica-camera.com/photography/compact_cameras/accessories/d-lux_4/5935.html

Αυτη η LEICA δεν είναι ολόιδια η LX3?!!

http://en.leica-camera.com/photography/compact_cameras/d-lux_4/

Αξίζει να δώσει κάποιος τα παραπάνω χρήματα που ζητάει η Leica?

Όχι. Η μόνη σημαντική διαφορά είναι ότι με την Leica παίρνεις το Phase One Capture ενώ με την Panasonic πιο βασικό μετατροπέα raw. Όμως το Phase One στοιχίζει σαφώς λιγότερο να το αγοράσεις μόνο του.

Παντώς η απουσία του οπτικού είναι σημαντική.
Σαν έξτρα έχει αρκετά και είναι και σταθερό. Μετά και την χρήση της G2,
που είναι πολύ βολικη, νομίζω ότι μάλλον η G10 είναι πιο αξιόλογη επιλογή.

Last edited:
μερικα δοκιμαστικα με την LX3
Point and shot ειχα πολλα χρονια να χρησιμοποιησω οποτε η μονη συγκριση που μου ερχεται στο μυαλο αυτοματα ειναι με την dslr μου (D300).

Αρα δεν υπαρχει συγκριση.

Tην εχω χρησιμοποιησει πολυ λιγο αλλα ειμαι συνολικα αρκετα ευχαριστημενος. Ειναι αρκετα ευκολη στην χρηση, καλη σε χαμηλο φωτισμο λογω του ανοικτου φακου (2.0), πλουσια μενου με πολλες επιλογες και κυριως manual modes και raw.

Η χρωματικη παλετα εχει πολλες επιλογες με την neutral να ειναι η πιο ουδετερη. Για τον θορυβο δεν εχω καταληξει ακομα αλλα στα 80-200 νομιζω οτι ειναι πολυ safe.

Δυστυχως το silkypix που ερχεται μαζι της ειναι το μονο που ανοιγει ta raw μεχρι στιγμης και επειδη δεν μου αρεσε η πρωτη επαφη μαζι του, το εχω αφησει προς το παρον.

Τα δειγματα - εκτος του πορτρετου που χρησιμοποιηθηκε φιλτρο κ επεξεργασια απο το color efex pro - ειναι ολα κατευθειαν απο την καμερα χωρις ουτε καν sharpening. Θ ανεβασω και αλλα σιγα σιγα και ελπιζω να εχω να προσθεσω και πιο ουσιαστικα πραγματα.

attachment.php

attachment.php

crop
attachment.php

μερα με ασχημες φωτιστικες συνθηκες (αρρωστημενη συνεφια) και ελαφρως κοντρα στον ηλιο.
attachment.php

και crop
attachment.php

Attachments

• P1000127 - Version 2.jpg
    P1000127 - Version 2.jpg
    87.6 KB · Views: 156
  • P1000159.jpg
    P1000159.jpg
    77.3 KB · Views: 152
  • P1000159 - Version 2.jpg
    P1000159 - Version 2.jpg
    97.3 KB · Views: 153
  • P1000181.jpg
    P1000181.jpg
    151.5 KB · Views: 155
  • P1000181 - Version 2.jpg
    P1000181 - Version 2.jpg
    135.3 KB · Views: 152
τελικά δεν άντεξα στον πειρασμό, όσο και αν προσπαθούσα να το παίξω αδίαφορος.. μεγάλη καψούρα μιλάμε..

Μόλις την είδα δίπλα στην αντίζηλη ΤΖ5, την άρπαξα σφιχτά και δεν την άφηνα να φύγει. Φυσικά άφησα στον ταμία του Φώτο Παπαδάκης 440 ευρώ και έφυγα.

Φορτώνει.. περιμένω πώς και πώς !!!

και άλλο ένα καλό review
http://www.laurencekimblog.com/index.php?link=117&cat=16
Έχει καταπληκτικά δείγματα και η τελική παραγραφός του τα λέει όλα.
Ας πώ οτι στο ταξίδι που θα πάω Χριστούγεννα, η E520 θα μείνει σπίτι..

Σχετικά με θήκη, έχει κανείς να προτείνει κάτι?
Είδα την μανίσια της, πολύ κούκλα και ρετρό (και ακριβή 85ε) αλλά δύσχρηστή.
Θέλει να λύνεις ολόκληρο το πάνω κομμάτι κάθε φορά και η βίδα που έχει απο κάτω δεν την αφήνει να κάτσει σωστά αν θέλεις να την βάλεις σε κανα παγκάκι πάνω για self-portrait/timer photo

205566154_tp.jpg

Κάποιος συνφορουμίτης είχε γράψει οτι είναι ερωτεύσιμη μηχανη, είχε 100% δίκιο..

και άλλο ένα καλό review
http://www.laurencekimblog.com/index.php?link=117&cat=16
Έχει καταπληκτικά δείγματα και η τελική παραγραφός του τα λέει όλα.
Ας πώ οτι στο ταξίδι που θα πάω Χριστούγεννα, η E520 θα μείνει σπίτι..

Σχετικά με θήκη, έχει κανείς να προτείνει κάτι?
Είδα την μανίσια της, πολύ κούκλα και ρετρό (και ακριβή 85ε) αλλά δύσχρηστή.
Θέλει να λύνεις ολόκληρο το πάνω κομμάτι κάθε φορά και η βίδα που έχει απο κάτω δεν την αφήνει να κάτσει σωστά αν θέλεις να την βάλεις σε κανα παγκάκι πάνω για self-portrait/timer photo

205566154_tp.jpg

Κάποιος συνφορουμίτης είχε γράψει οτι είναι ερωτεύσιμη μηχανη, είχε 100% δίκιο..

καλύτερα να χρησιμοποιήσεις σακουλάκι δερμάτινο.

Στην απεικονιζόμενη θηκούλα της Case Logic κάθεται "κουτί" η LX-3. Μάλιστα έχει και δύο τσέπες με φερμουάρ. Στην πρώτη μπαίνουν οι έξτρα καρτούλες και στην πιο έξω τσέπη χωράνε ιδανικά μέχρι και δύο μπαταρίες. Τη θήκη τη βρήκα στη Media Markt.

Attachments

• Case.jpg
    Case.jpg
    32.1 KB · Views: 56
σε ευχαριστώ tzo και Βλάση, τελικά βρήκα καταπληκτικό bargain στην Φωτοαγορά, την μαμίσια DLX3 αλλά όχι την απο πάνω, μια παρόμια σε πολύ πιο ever ready ευχρηστία.

Πήγα εκδρομούλα σήμερα, σας έχω μερικά δείγματα, εντελώς στο AUTO σε νυχτερινές λήψεις, δεν είχα την πολυτέλεια να με περιμένουν στον δρόμο ωστε να την σκαλίζω.. σιγά-σιγά.

Υπόψιν αυτές που έβαλα απο τους δρόμους, στην αλήθεια ήταν πολύ πιο σκοτεινά απ'οσο δείχνει στην κάμερα.. μιλάμε για ΠΟΛΥ φωτεινό φακό.

Φωτο 1

Φωτο 2

Φωτο 3

Φωτο 4

Φωτο 5

Φωτο 6

Last edited:
Πραγματικά πολύ καλή.

Το ford GT τέλειο. Και η φωτογραφία επίσης θα ήταν σούπερ αν έλειπε ο καθρέπτης.

Έπιασες ωραία τη κίνηση του.:a0210:

που να άκουγες την μελωδία που έβγαζε.. μείναμε! πάλι καλά που θυμήθηκα οτι είχα την κάμερα πάνω μου!

το πήρε πρέφα ο τυχερός ιδιοκτήτης και όποτε περνάγαμε τούνελ γινόταν πανηγύρι :)

Καλοριζικη sokos και καλες ληψεις.
Το site της Kim Lawrence που εβαλες πιο πανς ηταν πολυ διαφωτιστικο.
Την πηρα λοιπον σημερα μαζι μου και την δοκιμασα στο πραγματικα εντυπωσιακο για preset mode, dynamic black and white.

τραβηξα κυριως γραμμες και patterns. Oλες σε fine jpgs.

οι δυο πρωτες ελαφρια αυξηση του contrast και του definition. Η πρωτη ειδικα ειναι σχεδον out of the camera.

attachment.php

attachment.php

Αυτη ειναι με pinhole εφφε απο το silver fx.

attachment.php

Τι λετε?

Attachments

• P1000314 - Version 2.jpg
    P1000314 - Version 2.jpg
    80.4 KB · Views: 173
  • P1000318 - Version 2.jpg
    P1000318 - Version 2.jpg
    90.1 KB · Views: 177
  • P1000286.jpg
    P1000286.jpg
    140.7 KB · Views: 176