Panasonic LX-3

Καλοριζικη!
Περιμενουμε εντυπωσεις!!
Οντως ακριβη η γνησια αλλα ειναι ωραια η "ατιμη".....

ε είναι ναι...sorry αλλά δεν θα δώσω το 1/4 τις αξίας της μηχανής για μια θηκη ...44 και ας μην λέει Panasonic!

monkichi_32-img600x449-1239186630_____0216-5.jpg

Απάντηση: Re: Panasonic LX-3

ε είναι ναι...sorry αλλά δεν θα δώσω το 1/4 τις αξίας της μηχανής για μια θηκη ...44 και ας μην λέει Panasonic!

Η original δεν γράφει Panasonic ...... Γράφει Lumix...

Εξαιρετικής ποιότητας δερμάτινη θήκη, με κάτι ραφές 'ποίημα' και Made in Japan .

90 και κάτι ψιλά από Κατερέλο...

Τα έδωσα - έχοντας τη μηχανή ήδη 4 μήνες -, για να ολοκληρώσω μιά εξαιρετική αγορά..

Δέν το μετάνοιωσα καθόλου.

ήρθε και η θήκη από ebay (hong kong)...

πολύ καλή ποιότητα ,100% αυθεντικό δέρμα, πολύ σκληρό cap cover ώστε να προστατεύει το φακό και μια μικρή θηκούλα που συνάπτετε στο λουρί και χωράει μια extra μπαταρία και κάρτα μνήμης. Αξίζει σαφώς και τα 45 ... -bye-

ήρθε και η θήκη από ebay (hong kong)...

πολύ καλή ποιότητα ,100% αυθεντικό δέρμα, πολύ σκληρό cap cover ώστε να προστατεύει το φακό και μια μικρή θηκούλα που συνάπτετε στο λουρί και χωράει μια extra μπαταρία και κάρτα μνήμης. Αξίζει σαφώς και τα 45 ... -bye-

Πολύ όμορφη , καλορίζικη! Το πάνω τμήμα αφαιρείται ? Δηλαδή θέλω να πώ τραβάς φωτό με την μηχανή στην θήκη?

Πολύ όμορφη , καλορίζικη! Το πάνω τμήμα αφαιρείται ? Δηλαδή θέλω να πώ τραβάς φωτό με την μηχανή στην θήκη?

thanks! οχι δεν αφαιρείται (δεν το ηθελα να αφαιρείται γιατι βαριέμαι τα κουμπωματα - ξεκουμπώματα κτλ). Μπορείς να τραβήξεις μέσα χωρίς να βλέπεις στην οθόνη ή με optical viewfinder (για περιπτώσεις αναγκης λεμε τωρα)

η panasonic πάντως "ριχνει" πολύ δουλειά πάνω σε αυτό το μικρό θαυματάκι.

για να δούμε τι θα μας φέρει το 1.3

1.3 firmware.

Διαθεσιμο για download.
http://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/download/LX3/index.html

βελτιωσεις....
1. Improved auto white balance performance.
2. Improved auto white balance performance in sunset mode.
3. Improved recovery operation from unremoved lens cap.
4. Improved operation of MF ASSIST/AF area selection.
5. Improved display of Manual Exposure Assistance.

ευχαριστώ soulseeker για το link, την έκανα update και τράβηξα μερικές τώρα μέσα στο σπίτι και νομίζω όντως βγάζει ακόμα καλύτερα σε "φτωχές" συνθήκες τεχνητού φωτισμού.

Τα πρώτα (καλά) αποτελέσματα της Oly E-P1 : πτώση τιμής της LX3 στο Pixmania με καλή διαθεσιμότητα...

http://www.pixmania.gr/gr/gr/1728267/art/panasonic/lumix-dmc-lx3-iaync.html

Βέβαια αν την βρείτε δια ζώσης σε Adorama ή Κατερέλο σας έρχεται τα ίδια, αλλά όταν παραλάβουν την Oly θα έχουμε συνέχεια και σε άλλες "ιερές αγελάδες" (G10 κ.λ.π.)...

η μικρή είναι πολύ ταξιδιάρα..
Ηθελα να πάρω την D60 στο πρόσφατο roadtrip (εχω κάνει μινι-οδοιπορικό που μπορείτε να δείτε) αλλά λόγω χώρου και άνεσης είπα να "συμβιβαστώ" με την LX3.

Με έβγαλε ασπροπρόσωπο!
http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=908060

(θελω λίγο βοηθεια απο τους mods. το Directory στα Links Πρέπει να γίνει /upload αντί για /photos)

Σήμερα συνέβη το εξής..

Πάει ο κουμπάρος μου σε μαγαζί να την παραγγείλει (όχι καθαρά φωτογραφικό αλλά γνωστής αλυσίδας που έχει παρτίδες),,και του είπαν ότι η Panasonic δεν έχει κομμάτια προς διάθεση και πως θα ξαναβγάλει από τον Οκτώβριο...

Πήραμε τηλεφωνώ την Panasonic και μας είπαν πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο..

Τελικά τι μπορεί να συμβαίνει ??

Σήμερα συνέβη το εξής..

Πάει ο κουμπάρος μου σε μαγαζί να την παραγγείλει (όχι καθαρά φωτογραφικό αλλά γνωστής αλυσίδας που έχει παρτίδες),,και του είπαν ότι η Panasonic δεν έχει κομμάτια προς διάθεση και πως θα ξαναβγάλει από τον Οκτώβριο...

Πήραμε τηλεφωνώ την Panasonic και μας είπαν πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο..

Τελικά τι μπορεί να συμβαίνει ??

Η panasonic του είπε ότι κάνει διανομή στα καταστήματα; Αν ναι, αυτό ισχύει. Αλλά στην πράξη και στα φωτογραφικά καταστήματα είναι σε έλλειψη.

Η panasonic του είπε ότι κάνει διανομή στα καταστήματα; Αν ναι, αυτό ισχύει. Αλλά στην πράξη και στα φωτογραφικά καταστήματα είναι σε έλλειψη.

Βλάση εγώ πήρα τηλ στην Panasonic και μου είπαν ότι υπάρχει σε διαθεσιμότητα από την εταιρεία...το κατάστημα είπε ότι του είπαν και καλά από Οκτώβριο...

Για το δεύτερο που λες το διαπίστωσα αλλά η αναμονή είναι μια βδομάδα και όχι ένας μήνας και κάτι

αν κάποιος τραβάει σε raw με την lx3, ίσως μπορεί να μου λύσει μια απορία:

τραβάω σε raw+b&w dynamic... και χρησιμοποιώ για την επεξεργασία των αρχείων το picasa και το Lightroom. Έχω παρατηρήσει ότι τα raw αρχεία που βλέπω στο picasa είναι πάντα (σε όλα τα εστιακά μήκη) πιο ευρυγώνια από τα jpg, και έχουν έντονο βινιετάρισμα και barel distortion. Ισως λογικό, η μηχανή κάνει κάποιο processing στα jpeg, και "κόβει" λίγο ευρυγώνιο για να γλιτώσει παραμορφώσεις και βινιέτα.

Το περιέργο είναι ότι τα raw αρχεία που βλέπω στο Lightroom είναι και αυτά "λιγότερο ευρυγώνια", και έχουν υποστεί κάποια διόρθωση παραμορφώσεων-βινιέτας...

δεν θα έπρεπε τα raw αρχεία να είναι ίδια, raw όνομα και πράγμα, σε όποιο πρόγραμμα και να τα ανοίγω? (οκ, τα χρώματα και τα tone curves αλλάζουν λίγο)

-Σημείωση: παρόμοιο θέμα δεν έχω παρατηρήσει στα raw της canon 40D-

ευχαριστώ!