Panasonic LX-3

σωστα... το lightroom έχει τις παραμέτρους τις LX3 και διορθώνει το barrel distortion κτλ. μη περιμένεις από ένα τοσο μικρό φακό 24μμ φ2.0 να μην έχει και barrel!

σωστα... το lightroom έχει τις παραμέτρους τις LX3 και διορθώνει το barrel distortion κτλ. μη περιμένεις από ένα τοσο μικρό φακό 24μμ φ2.0 να μην έχει και barrel!

σαφώς και δεν με ξενίζουν οι παραμορφώσεις και η βινιέτα. Αν δεν τις άντεχα, θα κουβαλούσα παντού τον Canon 17-40 F4 (που και αυτός, τις έχει τις παραμορφώσεις του...)

απλά περίμενα το lightroom να μου "σηκώσει" το εντελώς ανεπεξέργαστο raw, και να αφήσει εμένα να βγάλω άκρη. Μάλλον όμως το πράγμα έχει όπως λες αγαπητέ sfortis: το raw στο lightroom δεν είναι εντελώς raw!

Πολύ καλό το τελευταίο update, αλλά νομίζω πως υπάρχει κάποιο bug. Όσα raw αρχεία τράβηξα σε 1:1 mode, δεν ανοίγουν στο Photoshop CS4 με ACR 5.5, ενώ όλα τα υπόλοιπα ανοίγουν κανονικά.

τρομερό update! μπράβο στην panassonic!

1. Improved auto white balance performance.
2. Auto Focus speed-up. :a0210:
3. Recording function with an aspect ratio of 1:1 has been added.:a0210:
4. A white balance (WB) bracket function has been added.
5. [HIGH DYNAMIC] has been added to scene mode.
6. [LENS RESUME] has been added to the [SETUP] menu.:a0210:
7. [MENU RESUME] has been added to the [SETUP] menu.
8. The exposure compensation and the auto bracket compensation can now be set up to ±3EV.:a0210: (ότι πρέπει για HDR!)
9. Position of the guide line can now be set.
10. It is now possible to display the highlights in playback mode.
11. It is now possible to record the user’s name in the picture.
12. Digital red-eye removal has been modified.
13. Items saved in the custom set have changed.

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic LX-3

Πολύ καλό το τελευταίο update, αλλά νομίζω πως υπάρχει κάποιο bug. Όσα raw αρχεία τράβηξα σε 1:1 mode, δεν ανοίγουν στο Photoshop CS4 με ACR 5.5, ενώ όλα τα υπόλοιπα ανοίγουν κανονικά.

Πιθανόν να έχεις δίκιο, γιατί πρός το παρόν, από το site της Panasonic, το update δεν είναι διαθέσιμο..

Σήμερα πρίν από λίγο έγινα και εγώ ευτυχής(?) κάτοχός της. Ήδη φορτίζω την μπαταρία της και έχω αρχίσει τη μελέτη του μάνιουαλ.
Πρώτες απορίες: το μάνιουαλ έχει βγεί στα Ελληνικά? Άν ναί κάποιο link...
Όταν την βάλω μπροστά πώς μπορώ να ελέγξω άν και πόσες φωτογραφίες έχει (ίσως?) τραβήξει? (τυπικός έλεγχος όπως αντιλαμβάνεστε για να βεβαιωθώ ότι είναι καινούρια, επειδή η συσκευασία δεν είχε ζελατίνα, ενώ ήταν "ατσάκιστη").
Φυσικά ευπρόσδεκτες "οδηγίες πρός ναυτιλομένους!!!" από έμπειρους χρήστες της. Ήδη άρχισα να διαβάζω τα sticky θέματα της κατηγορίας, καθότι άσχετος στα περί φωτογραφίας.
Μόλις μάθω τα βασικά της τουλάχιστον θα προσπαθήσω να ανεβάσω καμιά καλή λήψη!
Ευχαριστώ

Φιλικά
Γιώργος.

τι να το κάνεις το ζοομ... ο ευρυγώνιος έχει το ζουμ-ι (και άλλα πολλά σε αυτό το διαμαντάκι)

καλορίζικη Γιώργο, θα την λατρέψεις :)

Έχω δεί και έχω θαυμάσει αρκετές λήψεις από αυτήν την μηχανή, γι' αυτό άλλωστε και την πήρα.
Στο Adorama ο υπεύθυνος μου είπε χαρακτηριστικά: κύριε ξέρετε ότι αγοράσατε την καλύτερη compact που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής? Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό, (και δεν με πολυνοιάζει μάλιστα), αφού είναι θέμα χρόνου να κυκλοφορήσει κάποια καλύτερη και φτηνότερη. Απαράβατος κανόνας της εξέλιξης!
Αυτό που προέχει είναι να την μάθω και επίσης να μάθω και κάποιες χρήσιμες τεχνικές, για να την χαρώ όσο πιό πολύ γίνεται.

Φιλικά
Γιώργος.

Σήμερα πρίν από λίγο έγινα και εγώ ευτυχής(?) κάτοχός της. Ήδη φορτίζω την μπαταρία της και έχω αρχίσει τη μελέτη του μάνιουαλ.
Πρώτες απορίες: το μάνιουαλ έχει βγεί στα Ελληνικά? Άν ναί κάποιο link...
Όταν την βάλω μπροστά πώς μπορώ να ελέγξω άν και πόσες φωτογραφίες έχει (ίσως?) τραβήξει? (τυπικός έλεγχος όπως αντιλαμβάνεστε για να βεβαιωθώ ότι είναι καινούρια, επειδή η συσκευασία δεν είχε ζελατίνα, ενώ ήταν "ατσάκιστη").
Φυσικά ευπρόσδεκτες "οδηγίες πρός ναυτιλομένους!!!" από έμπειρους χρήστες της. Ήδη άρχισα να διαβάζω τα sticky θέματα της κατηγορίας, καθότι άσχετος στα περί φωτογραφίας.
Μόλις μάθω τα βασικά της τουλάχιστον θα προσπαθήσω να ανεβάσω καμιά καλή λήψη!
Ευχαριστώ

Φιλικά
Γιώργος.

για το manual στα ελληνικά, δοκίμασε από εδώ:
http://www.panasonic.gr/servlet/PB/menu/1229899/index.html?itemID=1251326

(το link έδωσε το μέλος chrisnits στο dpgr.gr)

καλές φωτογραφήσεις!

Σχετικά με το τελευταίο firmware (Ver. 2.0).......

''The download for the firmware update program to Ver.2.0 has been temporarily suspended, in order to make sure the reliability of the firmware, more specifically in case of the use of some newly added functions on Custom shooting mode. The download is expected to be available back again around the 20th Oct.

< For the users who have already updated LX3 to Ver.2.0 >
The camera which has been already updated to Ver.2.0, can be used without any problem after the reset of the camera by selecting the [RESET] in Setup menu.
Please note that all settings except the clock setting will be reset to the initial settings. To keep the current settings, please make sure to write down the settings on a note in advance to reset the settings.''

http://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/download/LX3/index.html

το εβάλα και εγώ, ίσως το καλύτερο F/w Update!
Καινούργια Scenery Modes, το γρήγορο A/F έγινε γρηγορότερο, πραγματικά είναι διαμάντι η LX3.

Το 1:1 δεν κατάλαβα τι κάνει, το έχει στα Options ακόμα και στο iA mode