Panasonic LX10-LX15

Για το βίντεο λέω Νίκο και το caf, μη τα ξαναλέμε.
Οι γονείς θέλουν και φωτογραφική και βιντεοκάμερα.
Το ίδιο και αυτοί που πάνε εκδρομές, ταξίδια κλπ.

Προφανως κάποιος που δεν ενδιαφέρεται για βίντεο έχει πολλές επιλογές.

Αλλα μη κολλάς σ αυτό.... Το είπα πολλές φορές, δεν λες να το καταλάβεις.

Αν πχ κάποιος έχει προτεραιότητα τη σπαστη οθόνη, αυτή η μηχανή δε κανει.
Αν θέλει evf, το ίδιο....

Ένα παράδειγμα έφερα....

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Και πάλι το CAF δεν είναι κακό σε βίντεο, την δουλειά σου την κάνεις, τράβηξα το πρωί βιντεάκι τα παιδιά στο σπίτι με μπρος πίσω συνεχώς και μια χαρά εστίαζε η μηχανή και ακολουθούσε τα πρόσωπα με καλό φως.
Η rx100VA είναι καλύτερη σε βίντεο αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή σε μικρότερο βαθμό εκει και η Lx10, έχει άριστο 1080P και 4K βίντεο, με πολύ καλή ανάλυση και λίγο θόρυβο, και slow motion έχει, και καλύτερη σταθεροποίσηη σε 1080p από την rx100VA, και με την touch οθόνη κάνει pull focus και εστιάζει εκει που θες την στιγμή που θες χωρίς να στηρίζεσαι στις ορέξεις της μηχανή όπως γίνεται με την Rx100VA.
Να το ξαναπώ σε βίντεο είναι καλύτερη η rx100VA άλλα όχι στον βαθμό που πιστεύεις.

Y.Γ. Για την σπαστή οθόνη τι εννοείς? Γιατί έχει σπαστή οθόνη η lx10, άλλα δεν γέρνει προς τα κάτω, πάει μόνο προς τα πάνω για selfies.

nai , Οκ δεν γερνει προς τα κατω...αλλα δεν ειναι εκει το θεμα.

Αυτο που λεω και ξαναλεω ειναι οτι καποια πραγματα εχουν αλλο ειδικο βαρος για το καθενα.

για αλλον ειναι το 4κ με καλο caf, για αλλον ειναι η αδιαβροχοποιηση, για αλλον το evf η σπαστη οθονη κλπ.

αν κατι απ αυτα δεν του "ταιριαζει" , τοτε οτι αλλο και να προσφερει ειναι δευτερευον.

ΥΓ... το caf στις πανασονικ (στο βιντεο) δεν ειναι μονο κακο , ειναι αναξιοπιστο ... αυτο δημιουργει μεγαλο προβλημα . επισης ψαρευει σε πολλες περιπτωσεις κι αυτο ειναι ενοχλητικο , για μενα τουλαχιστον.

και προφανως μια χαρα μηχανη ειναι για γενικη χρηση η panasonic αυτη.

Aν τη βρει καποιος σε καλη τιμη μεταχ/νη , γιατι οχι ?
Σ αυτα τα χρηματα ειναι μια καλη εναλλακτικη της sony, αναλογα τις αναγκες του καθενος βεβαια...

450 την βρίσκεις ολοκαίνουργια ακόμη και από το amazon σε αυτή τη τιμή οπότε στα 300 ευρώ και παρακάτω για μεταχειρισμένη είναι σούπερ αγορά.

Re: Απάντηση: Panasonic LX10-LX15

Δεν είναι σαν της Sony το Caf αλλά δεν το βρίσκω και τόσο κακό.
https://www.youtube.com/watch?v=3azhhqWm5zw

Παναγιωτη, οταν τραβαει selfie βιντεο ή προσωπα, χανει συνεχως την εστιαση...αυτο για μενα ειναι αποτρεπτικο (οτι αλλο και να προσφερει).
Δεςτο στο 5:50 και μετα...ειναι συνεχως ανεστιαστος.

Γι αυτο λεω...ο καθενας με τις αναγκες και τις προτιμησεις του.

Παναγιωτη, οταν τραβαει selfie βιντεο ή προσωπα, χανει συνεχως την εστιαση...αυτο για μενα ειναι αποτρεπτικο (οτι αλλο και να προσφερει).
Δεςτο στο 5:50 και μετα...ειναι συνεχως ανεστιαστος.

Γι αυτο λεω...ο καθενας με τις αναγκες και τις προτιμησεις του.

Οταν τραβάς βίντεο selfie ή πρόσωπα στις panasonic βάζεις εστίαση ζώνης με κεντρικά σημεία και δεν έχεις κανένα θέμα, και να χάσει την εστίαση που πράγματι μπορεί να συμβεί πατάς στην οθόνη στο σημείο που θέλεις να εστιάσει και ομαλά εστιάζει εκει κλειδώνοντας την εστίαση και τέλος. Ναι είναι καλύτερη η sony σε αυτό, άλλα ήμαρτον με τον κάθε Youtuber που δεν ψάχνει την μηχανή.

δεν ειναι ετσι βρε Νικο, εχουμε πιασει κι εμεις πανασονικ στα χερια μας.

Ειναι αναξιοπιστες , μπορει να χασει ανα πασα στιγμη την εστιαση, εχει focus flickering-pulsing, σε μετριο φωτισμο αδυνατει να εστιασει πολυ περισσοτερο λογω CDAF.... τις εχω δοκιμασει τις περισσοτερες.

Οταν κατι δε λειτουργει καλα, μη προσπαθουμε να ωραιοποιησουμε τα πραγματα.

Οταν πιανεις στα χερια σου κατι και δουλευει, φαινεται απο την αρχη , ειδικα για μας που εχουμε αρκετη εμπειρια στο θεμα.

Εχω στα χερια μου 1 fuji kai μια canon... απλα δουλευουν, χωρις πλλα-πολλα.

αλλωστε μη ξεχνας οτι αυτες οι μηχανες απευθυνονται κυριως σε απλους χρηστες που δε θα κατσουν ν ασχοληθουν και πολυθ με ολα αυτα.
Θελουν κατι που να δουλευει γρηγορα και αξιοπιστα... σ αυτο το τομεα η panαsonic απλα δεν το εχει.

δεν ειναι ετσι βρε Νικο, εχουμε πιασει κι εμεις πανασονικ στα χερια μας.

Ειναι αναξιοπιστες , μπορει να χασει ανα πασα στιγμη την εστιαση, εχει focus flickering-pulsing, σε μετριο φωτισμο αδυνατει να εστιασει πολυ περισσοτερο λογω CDAF.... τις εχω δοκιμασει τις περισσοτερες.

Οταν κατι δε λειτουργει καλα, μη προσπαθουμε να ωραιοποιησουμε τα πραγματα.

Οταν πιανεις στα χερια σου κατι και δουλευει, φαινεται απο την αρχη , ειδικα για μας που εχουμε αρκετη εμπειρια στο θεμα.

Εχω στα χερια μου 1 fuji kai μια canon... απλα δουλευουν, χωρις πλλα-πολλα.

αλλωστε μη ξεχνας οτι αυτες οι μηχανες απευθυνονται κυριως σε απλους χρηστες που δε θα κατσουν ν ασχοληθουν και πολυθ με ολα αυτα.
Θελουν κατι που να δουλευει γρηγορα και αξιοπιστα... σ αυτο το τομεα η panαsonic απλα δεν το εχει.

Δεν διαφωνώ Γιάννη άλλα δεν είναι τόσα τραγικά τα πράγματα όσο τα αναφέρεις. Οκ η sony είναι καλύτερη σε caf στο βίντεο, έχει γραφτεί δεκάδες χιλιάδες φορές, και αυτό τι σημαίνει? Κουράστικα στον βωμό του καλού caf στο βίντεο να θάβουμε και να αδιαφορούμε για όλους τους άλλους τομείς ή να το γυρνάμε πάντα στο βίντεο. Αν θες μόνο βίντεο πάρε μια sony AX33 σφαίρα εστίαση και σταθεροποίηση να την πιεις στο ποτήρι με το BOSS και τέλος.
Oι panasonic lx10 Και η Sony rx100VA είναι κυρίως φωτογραφικές μηχανές, και σε αυτό το κομμάτι η lx10 με το μισό κόστος είναι καλύτερη πρόταση πως να το κάνουμε. Ένας γονιός πιο εύκολα θα την δουλέψει και πιο εύκολα θα την χειριστεί.
Προφανώς είναι και θέμα αναγκών, και εμένα π.χ. μου αρέσει πολύ το Miniature βίντεο και το ψάχνω στις μηχανές που αγοράζω, Oι sony μηχανές δεν το έχουν σε καμία, ε να το κοπανώ συνεχώς και εγώ??? Και από την άλλη θεωρείς ότι υπάρχουν αρκετοί οικογενειάρχες εκει έξω που δεν έχουν άλλη μηχανή άλλα θα πάρουν την ρχ100v των 1.000 ευρώ γιατί τραβάει 4Κ???

Τέλος Γιάννη ξέροντας ότι είσαι έμπειρος χρήστης, δοκιμάζεις πράγματα και δεν είναι κολλημένος με Brands (δεν τα γράφω ειρωνικά) θέλω να σου κάνω μια ερώτηση και θέλω να μου απαντήσεις ειλικρινά χωρίς υπεκφυγές, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς εναλλακτικές προτάσεις κλπ. ακόμα και με τις υψηλές απαιτήσεις που έχεις σε 4Κ πόσο εύκολα θα έδινες 900-1.000 ευρώ για την rx100VA ή 1.200 ευρώ για την Rx100VI? Το ρωτάω αυτό γιατί στο τέλος όλα είναι θέμα χρημάτων.

Νίκο έχω δουλέψει μόνο δυο εταιρίες Nikon d800 και Sony, επενδύω σε μια εταιρία που έκανε κλικ σ αυτό που ήθελα.... εστίαση, ευκρινια, θόρυβο κι ελαστικότητα αρχείου διότι δεύτερες ευκαιρίες δεν υπάρχουν σε φωτογραφία κι βίντεο ιδιαίτερα αν πληρώνεσαι γι αυτό.
Κρίνω όπως σου έδειξα πριν από το διαδίκτυο και ευτυχώς δε πέταξα χρήμα χάρις σ αυτό.

Side-by-side.jpg

Από ιδία χρήση παρακάτω.

https://flic.kr/p/2dFhHLo

Sony DSC-RX100M4

Butcher by Apollwnios, on Flickr

Από μπαταρίες έχω δοκιμάσει τις DSTE μάλιστα παρασυρόμενος από έμπειρο μέλος του φόρουμ και δεν έχασα.... πλέον όμως μόνο μαμισιες γιατί ο εξοπλισμός μου έχει ένα τσουβάλι χρήμα.

https://www.amazon.de/dp/B0142D883G...68620&sr=8-2&keywords=DMW-BLH7E(1000mAh/7.2V)

Βασίλη απλά έχουμε άλλα κριτήρια που επιλέγουμε μηχανές, σεβαστό, άλλα ακόμα και σε αυτά που αναφέρεις και σε ενδιαφέρουν όταν κοιτάς μηχανές ξεχνάς το γεγονός ότι η lx10 με τα μισά χρήματα από την rx100v έχει 2/3 πιο φωτεινό φακό στο ευρυγώνιο και αισθητά καλύτερη σταθεροποίηση (έβαλα πριν δείγμα 1 sec στο χέρι περιμένω να δω κάτι αντίστοιχο από την sony αφού θέλεις δείγματα). Άλλα και σε εστίαση σε φωτογραφίες σου γράφω με σιγουριά ότι η lx10 εστιάζει καλύτερα σε saf από οποιαδήποτε rx100 και σχεδόν ισάξια ή ισάξια σε caf πάλι σε φώτος.

Y.Γ. Το δείγμα που έβαλες είναι ωραίο άλλα δεν μπορώ να κάνω ζουμ για να δω λεπτομέρειες και να το κρίνω και κυρίως είναι από jpeg κατευθείαν από την μηχανή? Αν είναι raw επεξεργασμένο απλά δεν με ενδιαφέρει, σε raw Και με επεξεργασία αν ξέρεις την δουλειά σου όλες οι μηχανές άριστες φωτογραφίες βγάζουν, στο default jpeg εκει φαίνεται τι ψάρια πιάνεις και επιπλέον δεν έχω πλέον καμία όρεξη για επεξεργασία raw, το κάνω σπάνια πια και μόνο αν αξίζει π.χ. σε ένα ταξίδι.

Επίσης το δείγμα που έβαλες σύγκριση από το dpreview κάποιο θέμα έχει με την εστίαση και είναι και στα άκρα, και πιθανότατα τράβηξαν στα 1,4 την panasonic, και μάλλον έχει decentering ο φακός για δες εδώ στο ίδιο ακριβώς αρχείο...βλέπεις διαφορές?? Μην πω ότι είναι καλύτερο της lx10!! Μην βάζουμε ότι μας συμφέρει.

Attachments

• lx10.jpg
    lx10.jpg
    208.9 KB · Views: 130
Νικο , εγω προσωπικα δεν θα εδινα χιλιαρικο για καμια Pocket....δεν τα εχω αλλωστε.

Μονο αν ειχα 1-2 μηχανες για κυριες , και αυτη θα την επαιρνα (αν μπορουσα) αποκλειστικα για ταξιδια που δεν θελω (και μπορω) να κουβαλαω μια τσαντα φακους.

Επίσης μιας και είσαι και λάτρης των raw για δες εδώ raw στα 3200?? τι παρατηρείς?? Εγώ βλέπω λιγότερο θόρυβο στην lx10!!! Στην πράξη οι διαφορές είναι ανύπαρκτες και εξαρτιόνται από την κόπια της μηχανής, καθώς οι μηχανές έχουν παρόμοιο αισθητήρα.
Από εκει και πέρα Βασίλη αγοράζεις μηχανές και κρίνεις μηχανές από το DXO Και δείγματα του Dpreview???

Attachments

• lx10ii.jpg
    lx10ii.jpg
    117.1 KB · Views: 131
Νικο , εγω προσωπικα δεν θα εδινα χιλιαρικο για καμια Pocket....δεν τα εχω αλλωστε.

Μονο αν ειχα 1-2 μηχανες για κυριες , και αυτη θα την επαιρνα (αν μπορουσα) αποκλειστικα για ταξιδια που δεν θελω (και μπορω) να κουβαλαω μια τσαντα φακους.

Με κάλυψες απόλυτα!!

Μεγειά.
Παλαιότερα σε κάτι δείγματα του dpreview τα jpeg σε θόρυβο κτλ ήταν ολόιδια με της rx100iii.
Τραβά σε παρακαλώ ένα με vivid colour να δω αν βγαίνουν μωβ τα χείλια.
Αυτό ήταν το θέμα μου με την Fz1000 στο κανονικό προφίλ τα χρώματα ήταν άτονα και στο ζωηρό όταν είχε πρόσωπο τα χείλια αλλά και τα μάγουλα συχνά πήγαιναν προς το μωβ.

Παναγιώτη 3 σημερινά δείγματα με default jpeg Vivid, δεν ξέρω αν βλέπεις κάτι, η μηχανή jpeg θέλει σίγουρα και άλλη βελτίωση και βγάζει μια ''μουντάδα'' άλλα νομίζω έχει κάνει σημαντικά βήματα από το παρελθόν. Δεν ξέρω βλέπεις μωβ όπως στην Fz1000? Θα κοιτάξω να σου βάλω αύριο και με ενήλικα.

47072463322_31d1b6b475_b.jpg
[/url]P1020617 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

46210762335_a2fc7dece6_b.jpg
[/url]P1020564 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

46210757855_1f74dc2186_b.jpg
[/url]P1020592 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]