Panasonic LX100(I) & (II) / LEICA D-Lux (7) & D-Lux (8)

Re: Panasonic LX100

Τώρα δεν έχω άλλη μηχανή. Οι προηγούμενες μου ήταν διάφορες entry/mid-level dslr canon και nikon. (Η καλύτερη που είχα ποτέ ήταν D300s με 24-70 2.8 και primes.)

Τα skin tones είναι ιδιαίτερα προβληματικά, κατά τη γνώμη μου πάντα, σε φωτογράφηση με φλας αλλά όχι μόνο. Παίρνω τα ίδια χρώματα (και τα ίδια "μελανιασμένα χείλη¨) που φαίνονται στα δύο πορτραίτα που υπάρχουν εδώ, άρα δεν πιστεύω ότι συμβαίνει κάτι με τη δική μου μηχανή ή τις ρυθμίσεις μου. Πιστεύω (αν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος βλέποντας το δεύτερο πορτραίτο στο παραπάνω λίνκ που είναι με ACR) με photoshop/dxo/κλπ. να είναι καλύτερα τα πράγματα.

μάλλον έχεις συνηθίσει σε άλλους χρωματικούς τόνους.... η canon έχει μια πορτοκαλι απόχρωση στα skin tones ,η nikon δε γνωρίζω.

Εγώ δεν έχω τέτοιο θέμα, αυτό που βλέπουν τα ματια μου, αυτό παίρνω με τη μηχανή (δεν χρησιμοποιώ φλας όμως).

Τώρα δεν έχω άλλη μηχανή. Οι προηγούμενες μου ήταν διάφορες entry/mid-level dslr canon και nikon. (Η καλύτερη που είχα ποτέ ήταν D300s με 24-70 2.8 και primes.)

Τα skin tones είναι ιδιαίτερα προβληματικά, κατά τη γνώμη μου πάντα, σε φωτογράφηση με φλας αλλά όχι μόνο. Παίρνω τα ίδια χρώματα (και τα ίδια "μελανιασμένα χείλη¨) που φαίνονται στα δύο πορτραίτα που υπάρχουν εδώ, άρα δεν πιστεύω ότι συμβαίνει κάτι με τη δική μου μηχανή ή τις ρυθμίσεις μου. Πιστεύω (αν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος βλέποντας το δεύτερο πορτραίτο στο παραπάνω λίνκ που είναι με ACR) με photoshop/dxo/κλπ. να είναι καλύτερα τα πράγματα.

για σωστα skin tones μια ειναι η λυση.... fuji!:2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Panasonic LX100

για σωστα skin tones μια ειναι η λυση.... fuji!:2thumb22sup:

αν βγαλει κατι αντιστοιχο σε ζουμακι και αισθητηρα της LX100 γιατι όχι, αλλα με το βιντεο παθαινει αναφυλαξία μην πω για 4κ :flipout:

επειδη πολυ συχνα το αναφερουμε, κι εχω καιρο να πιασω fuji, θα ηθελα να κανουμε ενα μινι συγκριτικο (μονο στο χρωμα) με τις sony-pany που εχω... ετσι απο περιεργεια.

Για τα δειγματα του Dpreview

- To 1o πρεπει να το ψειρίσεις πολύ για να δεις πρόβλημα. Δεν ξέρω σε τι οθόνη τα βλέπεις αλλα στην δικιά μου δεν φαίνεται πρόβλημα με την μία θέλει να ασχοληθείς επί τούτου ..

Οντως μπλεδίζει λιγο το κατω χείλος αλλά πιστέυω με μια μικρή ρύθμιση της τιντας προς το πράσινο θα στρώσει
Τωρα γιατί να εμφανίζεται συστηματικά αυτο ?? είναι κάπως off η χρωματική διαχείριση ?? ή έχει αδύνατο υπέρυθρο φίλτρο η LX100 ??
Πάντως στις μετρήσεις της DxO δεν φάνηκε πρόβλημα στα RAW .. metameric index daylight=80 tungsten=77 είναι πολύ καλές επιδόσεις ..

- Το δεύτερο το κατάντησαν έτσι οι ρυθμίσεις επεξεργασίας στο ACR

Κρατησαν το WB όπως το πήγε στο αυτόματο η μηχανή (temp4200 tint+13) που μπορεί και να είναι λίγο off

HueAdjustmentRed -18 (έσπρωξαν το κόκκινο προς ματζέντα)
SaturationAdjustmentRed +20
SaturationAdjustmentOrange +23

Tι να περιμένεις μετά ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.eoshd.com/2014/02/discovery-4k-8bit-420-panasonic-gh4-converts-1080p-10bit-444/

Παίζει αυτό ρε παιδιά, το έχει δοκιμάσει κανείς; Μόνο με cineform ή και άλλα ενδιάμεσα φορμάτ;

Η θεωρία είναι ακριβώς αυτή που γράφει. 4 πιξελ 8bit 4:2:0 μας κάνουν 1 πιξελ 10bit 4:4:4.

Αλλά πρέπει να δουλευτεί σε εφαρμογή που να έχει internal working space τουλάχιστον 10bit 4:4:4 ή και RGB 16bit . Διότι πρέπει πρωτα να μετατραπεί το 4Κ 4:2:0 σε 4Κ 4:4:4 ή RGB και μετά να γίνει resampling σε 2Κ .

Η έξοδος μπορεί να είναι και σε h.264 Hi10 4:4:4 ή 4:2:2 .. μαλιστα στα 10bit έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα-ακρίβεια και ο αλγόριθμος συμπίεσης (περι τα +10% )
http://ateme.com/en/technology/ask-the-expert/Why-does-10-bit-save-bandwidth

Ακομα και ο δωρεάν x264 το υποστηρίζει. Το ζήτημα είναι αν μπορεί να το διαχειριστεί η όποια εφαρμογή .. για μονταζ color correction κλπ ..

Re: Απάντηση: Re: Panasonic LX100

αλλα με το βιντεο παθαινει αναφυλαξία μην πω για 4κ :flipout:

ετσι ειναι...
η fuji ειναι καθαρα φωτογραφικη εταιρια,(προς το παρον) με εμπειρια χρονων στα καλυτερα φιλμ, γι αυτο εδωσε και τον xtrans αισθητηρα :worshippy:

μάλλον έχεις συνηθίσει σε άλλους χρωματικούς τόνους.... η canon έχει μια πορτοκαλι απόχρωση στα skin tones ,η nikon δε γνωρίζω.

Εγώ δεν έχω τέτοιο θέμα, αυτό που βλέπουν τα ματια μου, αυτό παίρνω με τη μηχανή (δεν χρησιμοποιώ φλας όμως).

H canon όντος είναι λίγο πορτοκαλί, τόσο όμως ώστε να δώσει μια ζεστασιά στο πρόσωπο. Ωστόσο έχω δει αποκλίσεις από γενιά σε γενιά, μου φαίνεται ότι στην 70d έχει πάει λίγο προς το κόκκινο, πάλι ανεπαίσθητα όμως. Δεν έχει σχέση με την κοκκινίλα που είχαν οι παλιές τουλάχιστο πανασόνικ. Η Nikon κιτρινίζει και αυτό δεν το προτιμώ καθόλου. Αυτά που βλέπω εδώ της LX100, πάλι "κλινικά" μου φαίνονται, αν και ζωντανότερα από των sony. Στις fuji από αυτά που έχω δει, πράγματι είναι πολύ καλά αλλά σε μεγάλο iso αρχίζουν να μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής παρά με φωτογραφία

Γιάννη για βάλε μας και 3200,6400 σε χαμηλό φωτισμό, γιατί υψηλα iso σε καλό φως κρύβουν πολύ τον θόρυβο.

Μα το έγραψα ... δεν είχε καλο φωτισμό !
Μια λάμπα 60 Watt που κοιτάει ταβάνι δεν είναι καλος φωτισμός σε εσωτερικό σπιτιού....

Τα ματια μου βλέπανε αυτή την εικόνα... (σε φωτεινότητα)

P1000451.jpg

Ο συνδιασμος του αισθητήρα και φακού είναι που εντυπωσιάζει....

Πχ σε εσωτερικους χώρους, που θες μεγάλη ταχύτητα κλείστρου για να παγώσεις ένα κινούμενο θέμα, σου δίνει τη δυνατότητα ν ανεβάσεις πολύ τη ταχύτητα , λόγω φωτεινου φακού και καλου ασιθητηρα και ο θόρυβος να παραμείνει σε διαχειρισημα επίπεδα.

Δες αυτό το πραδειγμα vs Σονυ Α6000 με κιτ φακό στα 3200 ISO , χωρίς καθόλου φωτισμό (ότι έμπαινε από το παράθυρο).

Με τη σονυ μπορώ ν ανεβω στα 3200 με ταχύτητα 1/50 άντε και 6400 me 1/100 ... ενώ με τη pany sta 1/250 (αρκετή για να παγώσω κάθε κίνηση παιδιου πχ) πάλι στα 3200, λόγω πιο φωτεινου φακού.

Φυσικά αν βάλω στην Α6000 κάποιο prime , η σύγκριση πάει περίπατο...

Αριστερά η lx100 1/250 , δεξια η sony sta 3200 και 1/50 (crop 100% kai η sony resized στ 12 Μp)

a6000 vs lx100 3200.jpg

To επαναλαμβάνω για να μη παρεξηγούμαι... η sony exei πολύ καλύτερο αισθητήρα, και δεν έχει νόημα η σύγκριση των 2 μηχανών, παρα μονο σαν σύστημα μηχανής και φακού.
Αυτό δίνει άλλωστε η LX100, ένα καλο πακέτο για οποιον δε θελει να μπαινοβγαζει φακούς .

Αν φυσικά κάποιος έχει σκοπο να επενδύσει σε καλους prime και ένα καλο αισθητήρα , τότε δεν έχει νόημα να πάει στην LX100 παρα μονο σαν B camera (όπως εγώ,) .... και φυσικά το 4Κ βίντεο.

Φυσικά αν βάλω στην Α6000 κάποιο prime , η σύγκριση πάει περίπατο...

Οχι δεν παει περίπατο γιατι δεν θα έχεις παλι το ζουμ και εφοσον στην συγκριση που κανεις καλυπτεις κατι που θελεις ταχυτητα κλειστρου (κινουμενο) θελεις και καποιο υποτυπωδες ζουμ γιατι δεν μπορεις παντα να ακολουθεις τον στοχο :HTEHETH63:

από θέμα ποιότητας εικόνας , ειδικά στα ψηλά iso εννοώ Κώστα ... δε μιλάω για θέμα ευχρηστίας κλπ

Ένα ακόμα παράδειγμα ποσο καλα γραφει , ακόμα και στα 3200 (σε δωμάτιο με φυσικό φωτισμό μονο από παράθυρο με συνεφια).

Δείτε τη στο flickr...

P1000457.jpg by toxotis70, on Flickr

και στα 6400...

P1000458.jpg by toxotis70, on Flickr

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γνώμη μου είναι ότι μπορεί (με πολύ μικρούς συμβιβασμούς) να αντικαταστήσει ένα μικρο σώμα m4/3 και ένα ζοομ φακό (άνετα) και ίσως 1-2 primes (λιγότερο "άνετα")....

Μια χαρά μου φαίνεται. Ο θορυβος ακόμα και στα 6400 είναι διαχειρίσιμος και smooth στο ματι. Δεν ξερω αν θα βγαλει μεγάλο printout ,αλλα πιστευω μεχρι A4 θα ειναι μια χαρα.

Γιαννη πες μου απο οξυτητα με ανοιχτο τον φακο πως την βλεπεις καθολο το ζουμ, ξεχωρίζει σε καποια εστιακη ή έχει την ιδια πανω κατω απόδοση?

To επαναλαμβάνω για να μη παρεξηγούμαι... η sony exei πολύ καλύτερο αισθητήρα, και δεν έχει νόημα η σύγκριση των 2 μηχανών, παρα μονο σαν σύστημα μηχανής και φακού.
Αυτό δίνει άλλωστε η LX100, ένα καλο πακέτο για οποιον δε θελει να μπαινοβγαζει φακούς .

Αν φυσικά κάποιος έχει σκοπο να επενδύσει σε καλους prime και ένα καλο αισθητήρα , τότε δεν έχει νόημα να πάει στην LX100 παρα μονο σαν B camera (όπως εγώ,) .... και φυσικά το 4Κ βίντεο.

Σωστα όλα αυτα .. αλλά θα περίμενα να δείξεις και την σύγκριση σε ίδια ταχύτητα (εφόσον το ζητούμενο είναι το πάγωμα ..) π.χ. LX100 f/2.8 1/250 ISO 1600 vs a6000 f/5.6 1/250 ISO 6400 .. ;)