Panasonic plasma:Αύξηση Drive Level-Αύξηση φωτεινότητας-Ώρες λειτουργίας

A, ναι... Ξέχασα... Είναι μαγικός ο φώσφορος στα λευκά LED και εμφανίζει απόλυτο συγχρονισμό πτώσης με το στερεό στοιχείο, ενώ και τα μαγικά φίλτρα δεν παθαίνουν την παραμικρή αλλοίωση από τη θερμότητα... :p

Δεν είναι μαγικός ο φώσφορος, δουλεύει ξεκούραστος...
Τα μαγικά φίλτρα δεν ζεσταίνονται...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic plasma:Αύξηση Drive Level-Αύξηση φωτεινότητας-Ώρες λειτου

Ε, ωραία!!!

Αφού τον έχεις και κάθεται άχρηστος ο αισθητήρας δεν τον δίνεις σε μας με τις χαλασμένες συσκευές μπας και τον ξεαραχνιάσουμε??:BDGBGDB55:-bye-

Αν μπορείς να έρθεις να τον παραλάβεις και να τον επιστρέψεις, εγώ φυσικά και στον δανείζω...
(Σαν σπεκτροφωτόμετρο, είναι ευαισθητούλης στα χτυπήματα)

Απολύτως μηδενική βελτίωση... -bye-

Mην ξεγελιέσαι από την όψη του διαγράμματος, ο τύπος πήρε 4-5 μετρήσεις και ένωσε απλώς τις τελείες. Στην πραγματικότητα, οι προ-προγραμματισμένες αυξήσεις/μειώσεις επισυμβαίνουν σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, απότομα. Αν μετρούσε το μαύρο κάθε ώρα (λέμε τώρα), το διάγραμμα θα είχε σκαλωτή εμφάνιση, επομένως η αύξηση που κατέγραψε, δεν υποδεικνύει αν θα υπάρξει ανοδική, καθοδική ή σταθερή πορεία στη συνέχεια, ενώ και η διαφορά των 0,002 cd/m2 από την αρχική μέτρηση, είναι πολύ μικρή για να την λάβεις σοβαρά υπόψην ως πραγματική αύξηση...

Υπομονή να δούμε και τη συνέχεια, υπομονή να δούμε και μετρήσεις κατόχων... ;)

Μην μαίνεται στο μαύρο μόνο. Το πραγματικό πανηγύρι είναι στην θερμοκρασία λευκού, η οποία δεν διατηρείται και παρουσιάζει σοβαρές διακυμάνσεις.
1000 ώρες αρκούν για να βρεθεί εντελώς εκτός... Και φυσικά αυτή είναι μια ένδειξη μόνο της χρωματικής μεταβολής του πάνελ...
Για αυτό μεγαλώνουν τα πράσινα/μπλε κελιά φέτος;

Re: Απάντηση: Re: Panasonic plasma:Αύξηση Drive Level-Αύξηση φωτεινότητας-Ώρες λειτου

Πολύ εκτός θέματος θα έλεγα...
Η θερμοκρασία περιβάλλοντος δεν σχετίζεται σημαντικά με την θερμοκρασία της ένωσης.
Και δεν είμαι και σίγουρος ότι τα διαγράμματα αφορούν καν λευκά LED...

Δεν είναι μαγικός ο φώσφορος, δουλεύει ξεκούραστος...
Τα μαγικά φίλτρα δεν ζεσταίνονται...

Δηλαδή κουράζεται για να βγάλει <200 nits κατά περίπτωση και τα συνεχόμενα >2000 nits τα βγάζει ξεκούραστα; Άμα σου λέω εγώ ότι είναι μαγικός... :BDGBGDB55:

petasis said:
Μην μένετε στο μαύρο μόνο. Το πραγματικό πανηγύρι είναι στην θερμοκρασία λευκού, η οποία δεν διατηρείται και παρουσιάζει σοβαρές διακυμάνσεις.
1000 ώρες αρκούν για να βρεθεί εντελώς εκτός... Και φυσικά αυτή είναι μια ένδειξη μόνο της χρωματικής μεταβολής του πάνελ...

Δεν ανακαλύπτεται κανένας τροχός εδώ... ΟΛΑ τα μέσα προβολής εμφανίζουν διακυμάνσεις στην απόδοσή τους με την πάροδο του χρόνου. To ότι για τις Plasma και CRT, το πιο απότομο κομμάτι μεταβολής στην ζωή τους είναι οι πρώτες 2000 ώρες, είναι γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό. Για τις LCD, δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει για κάποιο απότομο σκαλοπάτι, η Eizo πάντως, φαίνεται να προτείνει καλιμπράρισμα κάθε 200-300 ώρες για τις LCD οθόνες της στους επαγγελματίες των γραφικών...

Αλλά για να μη γινόμαστε θεωρητικοί, μιας και έχεις αισθητήρα και τηλεόραση LED-LCD με αρκετές (θέλω να πιστεύω) ώρες στην πλάτη, μπορείς να πάρεις μια μέτρηση με τις ίδιες ρυθμίσεις που είχες εδώ, για να δούμε και τί συμβαίνει επί του πρακτέου... :D

1) Απολύτως μηδενική βελτίωση... -bye-

2) Mην ξεγελιέσαι από την όψη του διαγράμματος, ο τύπος πήρε 4-5 μετρήσεις και ένωσε απλώς τις τελείες. Στην πραγματικότητα, οι προ-προγραμματισμένες αυξήσεις/μειώσεις επισυμβαίνουν σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, απότομα. Αν μετρούσε το μαύρο κάθε ώρα (λέμε τώρα), το διάγραμμα θα είχε σκαλωτή εμφάνιση, επομένως η αύξηση που κατέγραψε, δεν υποδεικνύει αν θα υπάρξει ανοδική, καθοδική ή σταθερή πορεία στη συνέχεια, ενώ και η διαφορά των 0,002 cd/m2 από την αρχική μέτρηση, είναι πολύ μικρή για να την λάβεις σοβαρά υπόψην ως πραγματική αύξηση...

Υπομονή να δούμε και τη συνέχεια, υπομονή να δούμε και μετρήσεις κατόχων... ;)
1) "Ψευτοβελτίωση" έγραψα. Όχι να υπερνικήσω τις προδιαγραφές της V10!
Όπως όταν ρίχνεις την φωτεινότητα. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να πέσει το μαύρο κάτω από την τιμή που μπορεί να δώσει η τηλεόραση.

2) Σαφώς και οι πέντε μετρήσεις είναι λίγες. Πρέπει να περιμένουμε.
Όλα δείχνουν πάντως ότι στην 55VT30 κάτι πήρε μπρος στις 1500 ώρες (περίπου) και δεν είναι καθόλου, μα καθόλου καλό αυτό που της κάνει στις μετρήσεις.

Να περιμένουμε βέβαια και την επόμενη μέτρηση και μετρήσεις άλλων... αλλά αν θα έβαζα στοίχημα καταλαβαίνεις που θα πόνταρα!
Όταν ο αντίπαλος σε παίζει μονότερμα και η προϊστορία λέει ότι τρως ξύλο... άστα...

Μην μαίνεται στο μαύρο μόνο. Το πραγματικό πανηγύρι είναι στην θερμοκρασία λευκού, η οποία δεν διατηρείται και παρουσιάζει σοβαρές διακυμάνσεις.

Τα είδαμε, δεν τα είδαμε? Άσε ρε Γιώργη.
Στην V10 ευχαριστιόμουν ΤΗΧ και φωτεινότητα +4 και σήμερα είμαι με cinema, φωτεινότητα -6 και ισορροπία χρώματος "κανονικό"...

Μιλάμε για προϊόντα που αν ήταν αυτοκίνητα θα είχε χρεοκοπήσει η εταιρεία απο τις μηνύσεις...... Δεν υπάρχουν καν προδιαγραφές επιδόσεων.

Τσπ... δική μου άποψη...

Last edited:
Δηλαδή κουράζεται για να βγάλει <200 nits κατά περίπτωση και τα συνεχόμενα >2000 nits τα βγάζει ξεκούραστα; Άμα σου λέω εγώ ότι είναι μαγικός... :BDGBGDB55:

Όταν οι προδιαγραφές είναι για 500 nits και βγάζεις 100, λειτουργείς χαλαρά. Αν οι προδιαγραφές είναι για 150 nits και βγάζεις 100, δεν λειτουργείς χαλαρά.

Δεν ανακαλύπτεται κανένας τροχός εδώ... ΟΛΑ τα μέσα προβολής εμφανίζουν διακυμάνσεις στην απόδοσή τους με την πάροδο του χρόνου. To ότι για τις Plasma και CRT, το πιο απότομο κομμάτι μεταβολής στην ζωή τους είναι οι πρώτες 2000 ώρες, είναι γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό. Για τις LCD, δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει για κάποιο απότομο σκαλοπάτι, η Eizo πάντως, φαίνεται να προτείνει καλιμπράρισμα κάθε 200-300 ώρες για τις LCD οθόνες της στους επαγγελματίες των γραφικών...
Εγώ βλέπω μεταβολές στην G και μετά τις 2000 ώρες.
Δεν νομίζω να τελειώνει κάτι στις 2000 ώρες.
Αλλά για να μη γινόμαστε θεωρητικοί, μιας και έχεις αισθητήρα και τηλεόραση LED-LCD με αρκετές (θέλω να πιστεύω) ώρες στην πλάτη, μπορείς να πάρεις μια μέτρηση με τις ίδιες ρυθμίσεις που είχες εδώ, για να δούμε και τί συμβαίνει επί του πρακτέου... :D
Θα το κάνω και θα σου πω...

Dalanik said:
Μιλάμε για προϊόντα που αν ήταν αυτοκίνητα θα είχε χρεοκοπήσει η εταιρεία απο τις μηνύσεις...... Δεν υπάρχουν καν προδιαγραφές επιδόσεων.

Μεγάλη πίστη στην αυτοκινητοβιομηχανία... :laugh:

Aν κάνεις μερικές δυναμομετρήσεις μεταξύ των service ("καλιμπράρισμα") θα δεις αν της αξίζει... ;)

Όταν οι προδιαγραφές είναι για 500 nits και βγάζεις 100, λειτουργείς χαλαρά. Αν οι προδιαγραφές είναι για 150 nits και βγάζεις 100, δεν λειτουργείς χαλαρά.

Σαν πολύ μικρά να τα βλέπω τα νούμερα σου, κανένα link για αυτές τις προδιαγραφές; :p

Εγώ βλέπω μεταβολές στην G και μετά τις 2000 ώρες.
Δεν νομίζω να τελειώνει κάτι στις 2000 ώρες.

Απότομο κομμάτι μεταβολής έγραψα, όχι μοναδικό... :smash:

Θα το κάνω και θα σου πω...

Αναμένουμε... ;)

Σαν πολύ μικρά να τα βλέπω τα νούμερα σου, κανένα link για αυτές τις προδιαγραφές; :p
Λινκ ότι η 9705 βγάζει 500 nits; Bαριέμαι... :p
Αναμένουμε... ;)

Voilà: (Voila, αλλά το νέο φόρουμ δεν το κόβω πολυγλωσσικό)

Gamut-6500H.png

Spectrum-6500H.png

100% συγκρίσιμα δεν είναι (έχω αλλάξει κάρτα γραφικών - οι παλιές πρέπει να είναι με μια nvidia 430 και οι τωρινές με μια ati 6450 - άλλαξε λίγο το κόκκινο με την αλλαγή της κάρτας), αλλά αυτά μπορώ να πάρω τώρα...

6500 ώρες μετά...
(Και όχι ψιλολόγια τύπου 1500 και 2000 :flipout:)

Και σαν να μην βλέπω μετακίνηση του λευκού σημείου και αλλαγή του φάσματος... :p

Μεγάλη πίστη στην αυτοκινητοβιομηχανία... :laugh:

Aν κάνεις μερικές δυναμομετρήσεις μεταξύ των service ("καλιμπράρισμα") θα δεις αν της αξίζει... ;)

Μένει να μας δώσουν οι τηλεορασάδες ένα βιβλίο service και ώρες λειτουργίας για τα service... αρκεί να μην πρέπει να τις κουβαλάμε εμείς και να αναγνωρίζεται η εγγύηση... :flipout:

Tουλάχιστον οι αυτοκινητάδες τα έχουν προβλέψει αυτά και τα αυτοκίνητα λειτουργούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους.
Θα μου πεις είναι θέμα ασφάλειας...
Πάντως δεν πέφτει η τελική των αυτοκινήτων στα 100.000χιλ, ούτε τα φρένα σε σταματάνε μακρύτερα αν τηρείς το βιβλίο συντήρησης.
Kαι έχουν και πιστοποιήσεις ποιότητας μέχρι το τελευταίο εξάρτημα... και προδιαγραφές λειτουργείας... και συγκεκριμένες επιδόσεις (όχι ότι τους έχω σε υπόληψη αλλά κουβέντα να γίνεται...)
Οι τηλεορασάδες τι έχουν? Μετρήσεις αντίθεσης 5.000.000:1 και infinite black? :award:

Εμείς στα βαπόρια όταν ανεβαίνουν θερμοκρασίες, πιέσεις και καυσαέρια λέμε χάλασε....

Οι τηλεορασάδες τι λένε? Ότι έτσι είναι η τεχνολογία? :aetsch:

δεν πρόλαβα το edit...

Οι άλλοi πουλούσαν τηλεοράσεις με λακούβες στη πρόσοψη, άλλοι δεν σφίγγουν καλά της βίδες και χάνει φως λέει στις άκρες (αλλά όχι πολύ... ) και άλλοι πουλάνε ifc που δεν υπάρχει!
Σοβαρή βιομηχανία... μετά απο δισεκατομμύρια πωλήσεις τηλεοράσεων ξεφτίζει λέει το φίλτρο...

Με σύγχυσες ρε! :flipout:

:grinning-smiley-043 -bye-

Last edited by a moderator:
Λινκ ότι η 9705 βγάζει 500 nits; Bαριέμαι... :p

Όχι τέτοιο link, link με τις προδιαγραφές μέγιστης φωτεινότητες και θερμικού stress για τους φωσφόρους των λευκών LED και των Plasma εννοούσα...

100% συγκρίσιμα δεν είναι (έχω αλλάξει κάρτα γραφικών - οι παλιές πρέπει να είναι με μια nvidia 430 και οι τωρινές με μια ati 6450 - άλλαξε λίγο το κόκκινο με την αλλαγή της κάρτας), αλλά αυτά μπορώ να πάρω τώρα...

6500 ώρες μετά...
(Και όχι ψιλολόγια τύπου 1500 και 2000 :flipout:)

Και σαν να μην βλέπω μετακίνηση του λευκού σημείου και αλλαγή του φάσματος... :p

Το πρώτο πινακάκι με τα RGB/gamma τί έγινε; Το έφαγε η μαρμάγκα; :flipout:

Tα πινακάκια με τα Delta και τις φωτεινότητες πάντως, δείχνουν ουκ ευκαταφρόνητες μεταβολές, ενώ και το φάσμα δείχνει λίγο περίεργο (το κόκκινο έχει πέσει ελαφρώς συγκριτικά, αλλά όλα μαζί έχουν ανέβει -μαγεία-)... :chinscratch:

Όχι τέτοιο link, link με τις προδιαγραφές μέγιστης φωτεινότητες και θερμικού stress για τους φωσφόρους των λευκών LED και των Plasma εννοούσα...

Και που θες να τα βρω... Κανονικά το ότι τα LED της 9705 λειτουργούν στο 1/5 των προδιαγραφών της, έπρεπε να σου αρκεί στο ότι δεν λειτουργούν στα όρια...

Το πρώτο πινακάκι με τα RGB/gamma τί έγινε; Το έφαγε η μαρμάγκα; :flipout:

Δεν θεώρησα ότι είχε νόημα να το ανεβάσω, και δεν το έσωσα. Δεν λέει κάτι σε σχέση με αυτό που ψάχνουμε (θερμοκρασία λευκού), έχει μόνο τις σχετικές στάθμες των χρωμάτων, οι οποίες δεν άλλαξαν...

Tα πινακάκια με τα Delta και τις φωτεινότητες πάντως, δείχνουν ουκ ευκαταφρόνητες μεταβολές, ενώ και το φάσμα δείχνει λίγο περίεργο (το κόκκινο έχει πέσει ελαφρώς συγκριτικά, αλλά όλα μαζί έχουν ανέβει -μαγεία-)... :chinscratch:

Άρα να υποθέσω ότι βλέπεις και εσύ το λευκό στην ίδια θέση, ακούνητο, ε; :p

Το ΔC δεν το βλέπω αλλαγμένο, εκτός από το κόκκινο (που μάλλον οφείλεται στην κάρτα γραφικών). Το ΔHue πάλι στο κόκκινο αλλάζει.
Το ΔL (που μετρήσεις για τις πλάσμα δεν έχουμε :p) υπάρχει μεταβολή (βελτιώθηκε το κόκκινο και χειροτέρεψε το μπλε), αλλά δεν ξέρω αν οφείλεται στην αλλαγή της κάρτας ή έχουμε όντως μεταβολή.

Για το φάσμα είδα και εγώ την αλλαγή στον κατακόρυφο άξονα (σαν μορφή δεν βλέπω αλλαγή), αλλά δεν ξέρω τι σημαίνει ο κατακόρυφος άξονας (και πως βγαίνει), και ίσως να οφείλεται στην αλλαγή των εκδόσεων του Calman.
Ξέρεις τι είναι ο κατακόρυφος άξονας;
Να έγινε πιο φωτεινή το αποκλείω πάντως...

Last edited:
Και που θες να τα βρω... Κανονικά το ότι τα LED της 9705 λειτουργούν στο 1/5 των προδιαγραφών της, έπρεπε να σου αρκεί στο ότι δεν λειτουργούν στα όρια...

Το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι οι φώσφοροι στις Plasma λειτουργούν στα όρια τους θέλω να μάθω από που προκύπτει... :rolleyes:

Δεν θεώρησα ότι είχε νόημα να το ανεβάσω, και δεν το έσωσα. Δεν λέει κάτι σε σχέση με αυτό που ψάχνουμε (θερμοκρασία λευκού), έχει μόνο τις σχετικές στάθμες των χρωμάτων, οι οποίες δεν άλλαξαν...

Aν ας πούμε είναι ψηλά το μπλε στις στάθμες, υπάρχει περίπτωση να μετρήσουμε θερμοκρασία στους 6500Κ ή χαμηλότερα; :p

Άρα να υποθέσω ότι βλέπεις και εσύ το λευκό στην ίδια θέση, ακούνητο, ε; :p

Ακούνητο δεν θα το έλεγα. Αν μου έλεγες και την τιμή του σε βαθμούς Κέλβιν, θα ήταν καλύτερα... :p

Για το φάσμα είδα και εγώ την αλλαγή στον κατακόρυφο άξονα (σαν μορφή δεν βλέπω αλλαγή), αλλά δεν ξέρω τι σημαίνει ο κατακόρυφος άξονας (και πως βγαίνει), και ίσως να οφείλεται στην αλλαγή των εκδόσεων του Calman.
Ξέρεις τι είναι ο κατακόρυφος άξονας;
Να έγινε πιο φωτεινή το αποκλείω πάντως...

Normalized Intensity δείχνει ο κατακόρυφος άξονας. Οπότε, πράσινο και κόκκινο φαίνεται να έχουν πέσει ελαφρώς...

Το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι οι φώσφοροι στις Plasma λειτουργούν στα όρια τους θέλω να μάθω από που προκύπτει... :rolleyes:

Μα από το ότι δεν βγάζουν άλλο φως. Που τερματίζει μια πλάσμα, στα 140;

Aν ας πούμε είναι ψηλά το μπλε στις στάθμες, υπάρχει περίπτωση να μετρήσουμε θερμοκρασία στους 6500Κ ή χαμηλότερα; :p
Οι σχετικές στάθμες μεταξύ τους δεν είχαν αλλάξει.

Ακούνητο δεν θα το έλεγα. Αν μου έλεγες και την τιμή του σε βαθμούς Κέλβιν, θα ήταν καλύτερα... :p
Αν είχα μετρήσει και τους βαθμούς στην αρχική μέτρηση, και δεν είχα αλλάξει και κάρτα, και έκδοση του calman, και λαπτοπ (που αλλάζει την ανάλυση της οθόνης) θα ήταν καλύτερα. Αλλά που να το ήξερα και εγώ ότι θα κυνηγάγαμε τα D65 των πλάσμα; :flipout:
Normalized Intensity δείχνει ο κατακόρυφος άξονας. Οπότε, πράσινο και κόκκινο φαίνεται να έχουν πέσει ελαφρώς...
Δεν ξέρω να σου πω ούτε τι δείχνει το διάγραμμα, ούτε τι επιπτώσεις έχει η αλλαγή της κάρτας. Το gamut luminance στην 1η εικόνα δεν δείχνει πτώση του κόκκινου και μπλε;

Πάντως πέρα από την φωτεινότητα, ιδιαίτερες χρωματικές μετατοπίσεις δεν βλέπω (πέρα από το κόκκινο που άλλαξε λόγω κάρτας).

Όχι, αλλά υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις. Και από 3πλάσια χρονική περίοδο χρήσης... :p
(Όλο και κάπου θα είχα βάλει μέτρηση θερμοκρασίας, αλλά κάρτα γραφικών δεν ξαναλάζω, βαριέμαι να βγάζω το htpc από εκεί που είναι...)

Θα πάρω μάλλον μέτρηση στις 6500 ώρες, και θα το αποδείξουμε στις 7000 ώρες...

Ας επιστρέψουμε στις "που έχει πάει το λευκό σας σήμερα"... :flipout:

(Ώρες - ώρες σκεύτομαι να ξεκινήσω θέμα περί φωτός, διαγράμματος, και τι σημαίνει καλιμπράρισμα, με απλά και κατανοητά λόγια, αλλά που χρόνος...)

Βρε επιμονή, η φωτεινότητα του μπλε-πράσινου-κόκκινου έχει πέσει ανομοιόμορφα κι εσύ βλέπεις το λευκό σου ίδιο, ενώ βρήκες και εξιλαστήριο θύμα, την πηγή (το οποίο είναι όντως θέμα που επί της ουσίας ακυρώνει τη σύγκριση, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα υπήρχαν μεταβολές με την παλαιά πηγή)...

Παραιτούμαι... :flipout:

:ernaehrung004:

Βρε επιμονή, η φωτεινότητα του μπλε-πράσινου-κόκκινου έχει πέσει ανομοιόμορφα κι εσύ βλέπεις το λευκό σου ίδιο, ενώ βρήκες και εξιλαστήριο θύμα, την πηγή (το οποίο είναι όντως θέμα που επί της ουσίας ακυρώνει τη σύγκριση, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα υπήρχαν μεταβολές με την παλαιά πηγή)...

Παραιτούμαι... :flipout:

:ernaehrung004:

Να στείλω κανένα Maalox plus? :flipout:

Λοιπόν, βρήκα μια μέτρηση θερμοκρασίας εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthre...Σχόλια?p=1056166255&viewfull=1#post1056166255
(Και αυτή με την παλιά κάρτα).
Έβαλα τις ίδιες ρυθμίσεις (για το χρώμα που δεν έγραφα έβαλα το προκαθορισμένο 50).
Η νέα μέτρηση που πήρα ήταν:

Temp-6500H.png

Και η παλιά:

9705-Typical-Temperature.png

Εγω δεν μπορω να καταλαβω ποτε η 9705 εγραψε 6500 ωρες.Την δινεις και καταλαβαινει.Σαν καταστημα ειναι στο σπιτι σου.