Panasonic plasma:Αύξηση Drive Level-Αύξηση φωτεινότητας-Ώρες λειτουργίας

Το κακό είναι ότι δεν έχω μετρήσεις από το πάνελ όταν ήταν φρέσκο για να βγάλουμε ένα ποιο σαφές αποτέλεσμα ως προς το ποσοστό τις αύξησης τις τιμής του μαύρου.

Λογικά, με 0,05cd/m2 θα ξεκίνησε Γιώργο, τόσο τις μετρούσαν τις 80άρες στα review...

Δηλαδή εγώ που είμαι ακόμα στα 0.05, να λέω και πάλι καλά; :flipout:
Άραγε υπάρχει άνω όριο;
(πάντως και εμένα "βίαια" το έκανε, απλά μια μέρα είδα ότι η εικόνα είχε αλλάξει και το μαύρο ήταν πλέον πιο φωτεινό...)

Eξαρτάται πώς το βλέπει κάνεις, εσύ είσαι κάτι ψιλά πάνω από το 2x της αρχικής τιμής σου, ο gzoun είναι στο 1,8x της υποτιθέμενης αρχικής τιμής του... :p

Κι εμένα σαν απότομο μου φάνηκε, κάποια στιγμή περί τις 1800 ώρες, αλλά οι φωτογραφίες έδειξαν ότι συνέβαινε σταδιακά. ;)

Απ' ό,τι φαίνεται, μάλλον δεν θα σου αυξηθεί άλλο, αλλά με βεβαιότητα θα το μάθουμε με μελλοντικές μετρήσεις αυτό...

Αυξήθηκε και η φωτεινότητα της;Ή μονάχα επηρεάστηκε το μαύρο;Εάν ισχύει το πρώτο,δεν μπορεί να μειωθεί με κάποιον τρόπο;(Δεν ξέρω τι ρυθμιστικά έχει η U20).

Η χειροτέρευση του μαύρου αφορά σε αύξηση της τάσης των παλμών erase/reset και όχι του συνόλου της οδήγησης...

καλα ρε....τα ποτενσιόμετρα τι τα έχετε!!! γυρίστε τα λίγο αριστερά ντεεε!

Πολύ φασαρία για να κερδίσουμε 0,01cd/m2, Σάκη... :D

καλημέρα στην παρέα και όσους έχουν μείνει στην Αθήνα αυτές τις μέρες...

Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες τα threads των TV καθώς σκέφτομαι να αγοράσω μια 55άρα...
Θεωρώ ότι η VT30 είναι μια καλή επιλογή, παρά το "baby sitting" που θέλουν -τουλάχιστον αρχικά- οι Plasma..

Με προβληματίζει όμως το θέμα των rising blacks, όπως αναλύεται και στο παρόν Thread και από τη μία σκέφτομαι,
"τι στο καλό, τρελλή είναι η Panasonic να φτιάξει FW που στις 1500 ώρες θα αλλάζει την τάση στους παλμούς????"

και από την άλλη, αν έχουμε κάποια επίσημη απάντηση για το φαινόμενο από την εταιρεία απευθείας είτε μέσω αντιπροσώπου...

Βλέπω ότι πρόκειται για "παγκόσμια" κουβέντα και μόνη αισιόδοξη νότα αποτελεί το ευχολόγιο ότι "τα καινούργια μοντέλα θα πρέπει να έχουν μειωμένο το φαινόμενο"...

Σε αυτή τη μεγάλη κουβέντα, δεν υπάρχει θέση της εταιρείας??
Έχουμε μιλήσει με Καλογερόπουλο?
Έχει στείλει κανείς mail (ή γνωρίζουμε αν έχει σταλλεί mail) προς τα Panasonic Headquarters (ωραία το έγραψα εεεε?? :))

Τέλος το Service της Panasonic, δεν έχει τρόπο να επαναφέρει την τάση των παλμών στο σωστό επίπεδο??

Συγνώμη αν έχουν ξανασυζητηθεί τα παραπάνω, αλλά δεν τα έχω δει κάπου και μου κάνει μεγάλη εντύπωση η όλη ιστορία...

Γιατί είναι άλλο να συζητάμε για τις αδυναμίες της κάθε τεχνολογίας κ άλλο να συζητάμε ένα πρόβλημα το οποίο δεν πρέπει να προκύπτει από το πάνελ, ούτε φαίνεται να πρόκειται για γήρανση του φωσφόρου...

Τέλος το Service της Panasonic, δεν έχει τρόπο να επαναφέρει την τάση των παλμών στο σωστό επίπεδο??

Σωστο επιπεδο ειναι αυτο που εχει ρυθμιστει απο το εργοστασιο και οχι αυτο που λεει ο μπαρμπα Μητσος ο μηχανικος.

Νομίζω ότι στα φετινά μοντέλα της Panasonic δεν υπάρχει θέμα με rising blacks.

Εδώ οι μετρήσεις του Cnet σύμφωνα με τις οποίες το μαύρο βελτιώνεται κατά τις πρώτες εκατοντάδες ώρες και στις τρεις Panasonic που τεστάρουν ανά διαστήματα. Αντίθετα φαίνεται ότι πιθανόν να υπάρχει αύξηση στις φετινές πλάσμα της Samsung. Όταν θα ξαναμετρήσουν και την δεύτερη Samsung θα δείξει γιατί ίσως το ένα μόνο μοντέλο να μην είναι αντιπροσωπευτικό:

https://spreadsheets.google.com/spr...TRdHpFTVY4Szhlci1yeHdGZWU1R2Ixd3c&output=html

Edit: Τα rising blacks δεν ήταν τυχαίο φαινόμενο ή κάποιο λάθος, αλλά επιλογή. Η Panasonic επέλεξε να κρατήσει σταθερή κατανάλωση με την πάροδο του χρόνου, αλλά να αυξήσει το μαύρο. Στην Αμερική οι αντιδράσεις ήταν σημαντικές και το γεγονός πως το θέμα πήρε έκταση και στο Cnet εκτός από το AVSforum μάλλον έπεισε την Panasonic να αναθεωρήσει. Από την άλλη έχω την εντύπωση πως και τα άλλα "θέματα" που έχουν οι Panasonic με μεταβολές φωτεινοτητας κλπ και αυτά σχετίζονται με την κατανάλωση.

Last edited:
Σωστο επιπεδο ειναι αυτο που εχει ρυθμιστει απο το εργοστασιο και οχι αυτο που λεει ο μπαρμπα Μητσος ο μηχανικος.

Συμφωνώ αγαπητέ, γι' αυτό και δεν έγραψα ο Μπαρμπα μήτσος, αλλά το Εξουσιοδοτημένο Service της εταιρείας.

(Βέβαια όλη η κουβέντα εδώ γίνεται για τη ΜΗ ΣΩΣΤΗ ρύθμιση της τάσης παλμών που οδηγεί στα rising blacks, οπότε δεν ξέρω γιατί ξεκινάς έτσι την απάντηση...)

Αυτή η επιλογή αναφέρεται, ΑΝ η εταιρεία παραδέχεται ότι η τάση παλμών αυξάνεται μετά από χ ώρες με επέμβαση του Firmware στους σχετικούς drivers και ΕΦ' ΟΣΟΝ δώσει κατάλληλες οδηγίες στα κατά τόπους service...

Εδώ οι μετρήσεις του Cnet σύμφωνα με τις οποίες το μαύρο βελτιώνεται κατά τις πρώτες εκατοντάδες ώρες και στις τρεις Panasonic που τεστάρουν ανά διαστήματα.

Μακάρι συνονόματε να έχει γίνει στροφή 180 μοιρών!

Edit: Τα rising blacks δεν ήταν τυχαίο φαινόμενο ή κάποιο λάθος, αλλά επιλογή. Η Panasonic επέλεξε να κρατήσει σταθερή κατανάλωση με την πάροδο του χρόνου, αλλά να αυξήσει το μαύρο. Στην Αμερική οι αντιδράσεις ήταν σημαντικές και το γεγονός πως το θέμα πήρε έκταση και στο Cnet εκτός από το AVSforum μάλλον έπεισε την Panasonic να αναθεωρήσει. Από την άλλη έχω την εντύπωση πως και τα άλλα "θέματα" που έχουν οι Panasonic με μεταβολές φωτεινοτητας κλπ και αυτά σχετίζονται με την κατανάλωση.
Παρόλο που γνωρίζω ελάχιστα το θέμα, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Panasonic χάλασε εσκεμμένα την TV για θέμα κατανάλωσης!!!

Είναι σα να έφτιαχνε η Μερσεντές ένα πολύ καλό αυτοκίνητο με 300 ίππους και μετά τα 25.000km να έπεφταν στους 150 για να μην καίει πολύ το αυτοκίνητο !!!!

Άσε που αυτό που γράφεις συνιστά παραπλάνηση του καταναλωτή, γιατί άλλη TV αγοράζω και εσκεμμένα από τον κατασκευαστή, απολαμβάνω κάτι υποδεέστερο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα...
Δε στέκει.
Αν ήταν έτσι, θα έβαζε η Panasonic επιλογή και θα έλεγε:"Όποιος θέλει μειωμένη κατανάλωση, μετά τις 1500 ώρες να επιλέξει το 1. Όποιος θέλει την ίδια καλη εικόνα με αυξημένη κατανάλωση να επιλέξει το 2" :D

(Βασικά, μόλις συνειδητοποίησα ότι το νήμα δεν το έχω διαβάσει από την αρχή_μεταπήδησα από αλλού, οπότε ξαναδιαβάζω και αν χρειαστεί επανέρχομαι...
Βλέπω π.χ. ότι ξεκινάει με ανακοίνωση από την Panasonic....:ernaehrung004:)

Εδώ οι μετρήσεις του Cnet σύμφωνα με τις οποίες το μαύρο βελτιώνεται κατά τις πρώτες εκατοντάδες ώρες και στις τρεις Panasonic που τεστάρουν ανά διαστήματα. Αντίθετα φαίνεται ότι πιθανόν να υπάρχει αύξηση στις φετινές πλάσμα της Samsung. Όταν θα ξαναμετρήσουν και την δεύτερη Samsung θα δείξει γιατί ίσως το ένα μόνο μοντέλο να μην είναι αντιπροσωπευτικό:

https://spreadsheets.google.com/spr...TRdHpFTVY4Szhlci1yeHdGZWU1R2Ixd3c&output=html

Ναι άλλα πρέπει να σημειωθεί ότι το CNET εσκεμμένα προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός. Εμφάνισαν ότι το φαινόμενο το 2010 είχε βελτιωθεί σε σχέση με το 2009 (από το 100% μέτρησαν ότι έπεσε στο 63% η αύξηση), ενώ στην πραγματικότητα και το 2010 η αύξηση ήταν στο 100%.

Φαντάζομαι σύντομα θα μάθουμε, αρκετές θα περάσουν τις 1600 ώρες...

Ναι άλλα πρέπει να σημειωθεί ότι το CNET εσκεμμένα προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός. Εμφάνισαν ότι το φαινόμενο το 2010 είχε βελτιωθεί σε σχέση με το 2009 (από το 100% μέτρησαν ότι έπεσε στο 63% η αύξηση), ενώ στην πραγματικότητα και το 2010 η αύξηση ήταν στο 100%.

Φαντάζομαι σύντομα θα μάθουμε, αρκετές θα περάσουν τις 1600 ώρες...

Γιώργο αν ήθελαν να το υποβαθμίσουν απλά δεν θα έμπαιναν στην διαδικασία να πάρουν μετρήσεις. Άλλωστε δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο site που να κάνει κάτι παρόμοιο. Για τα μοντέλα του 2010 αναφέρει αυτό πάντως:

after being run for what amounts a small fraction of their expected lifespans, each TV has shown an MLL increase. "Black" on the VT25 went from 0.004 to 0.007 footlamberts (ftl) after 1,543 total hours, while the G20 increased from 0.007 to 0.012 after 2,411 total hours.

Ούτε μπορώ να πιστέψω ότι εσκεμμένα "πειράζουν" τις φετινές τους μετρήσεις. Άλλωστε όπως είπες είναι θέμα χρόνου να βγουν νούμερα και από χρήστες και αν τα αποτελέσματα είναι αντίθετα θα βλάψουν αρκετά την αξιοπιστία τους.

Κάπου το είχα δει το άρθρο που προσπαθούσαν να περάσουν το 63%, αλλά τώρα δεν μπορώ να το βρω. Όσον αφορά την αξιοπιστία, παραθέτω τα:

α) 19 Αυγούστου: Tests of Panasonic black level loss negative so far

Παρότι η G20 ήταν στις 1650 ώρες, δεν μέτρησαν αύξηση.

β) 7 Οκτωβρίου: 2010 Panasonic plasma TVs: still lose black levels, but should remain 'blacker' than competition

Ξαφνικά, στις 1543 ώρες η VT25 έδειξε αύξηση (ενώ η G20 "δεν" είχε δείξει).
Πρόσεξε πως αμέσως κάνουν συμψηφισμό με το τι κάνει ο ανταγωνισμός (τυπικό αν θες να κατευθύνεις την αγορά), και πως μειώνει τους χρήστες του φόρουμ αποκαλώντας τους "παιδιά":
After about 1,650 hours of on-time logged on our TC-P50G20 review sample, and 920 on our TC-P50VT25, we have measured no loss in black level, or "minimum luminance level" (MLL) as the kids from a certain forum like to say.

γ) Στην δικιά μου U20 μέτρησα επίσης το 0.007 fl όταν ήταν καινούργια, αλλά μέτρησα 0.015 fl στις 1600 ώρες, όχι 0.012.

Δεν πιστεύω με τίποτα ότι η G20 δεν έπαθε αύξηση στις 1600 ώρες (και το έπαθε στις 2500), και δεν είμαι και τόσο σίγουρος για τις μετρήσεις τους.
Νομίζω τα νούμερά τους πρέπει να συγκριθούν και να διασταυρωθούν και από απλούς χρήστες...

ωραία συμπεριφορά η σειρά 30 πάντως (εκτός απο την VT30 που κάνει κάτι κουλά!).

Εν ολίγοις, πρέπει να είσαι συνέχεια με τον αισθητήρα στο χέρι, να ρυθμίζεις συνέχεια...

H V10 μετά τις 1600-1800 ώρες περίπου που ανέβασε το μαύρο, χρειάστηκε από την αρχή ρυθμίσεις!
Νομίζω ότι ακόμα και πείραγμα του gamma σηκώνει για να βελτιωθεί το μαύρο, αλλά έχει μεγάλη επίπτωση στην εικόνα (χρώματα, διαβάθμιση γκρι παρατήρησα κυρίως) και γνώστη/έμπειρο στις ρυθμίσεις για να έρθει το μαύρο πάλι κάτω χωρίς άλλες σοβαρές επιπτώσεις.

Πάντως το θέμα είναι σοβαρότατο, αφού για άλλη μια χρονιά η Panasonic, αν δεν είπε ψέματα, απέκρυψε την αλήθεια... τουλάχιστον!

Εν ολίγοις, πρέπει να είσαι συνέχεια με τον αισθητήρα στο χέρι, να ρυθμίζεις συνέχεια...

Eνώ σε ποιό άλλο μέσο προβολής δεν χρειάζεται να το κάνεις αυτό; :p

H V10 μετά τις 1600-1800 ώρες περίπου που ανέβασε το μαύρο, χρειάστηκε από την αρχή ρυθμίσεις!
Νομίζω ότι ακόμα και πείραγμα του gamma σηκώνει για να βελτιωθεί το μαύρο, αλλά έχει μεγάλη επίπτωση στην εικόνα (χρώματα, διαβάθμιση γκρι παρατήρησα κυρίως) και γνώστη/έμπειρο στις ρυθμίσεις για να έρθει το μαύρο πάλι κάτω χωρίς άλλες σοβαρές επιπτώσεις.

Ό,τι και να πειράξεις, Νίκο, το μαύρο της V10 δεν πρόκειται να γίνει ξανά αυτό που ήταν όταν την έβαλες στο ρεύμα για πρώτη φορά...

Πάντως το θέμα είναι σοβαρότατο, αφού για άλλη μια χρονιά η Panasonic, αν δεν είπε ψέματα, απέκρυψε την αλήθεια... τουλάχιστον!

Δεν μπορεί να εξαχθεί τέτοιο συμπέρασμα από τα μέχρι τώρα δεδομένα...

Σε μια direct LED LCD :p

A, ναι... Ξέχασα... Είναι μαγικός ο φώσφορος στα λευκά LED και εμφανίζει απόλυτο συγχρονισμό πτώσης με το στερεό στοιχείο, ενώ και τα μαγικά φίλτρα δεν παθαίνουν την παραμικρή αλλοίωση από τη θερμότητα... :p

Απάντηση: Re: Panasonic plasma:Αύξηση Drive Level-Αύξηση φωτεινότητας-Ώρες λειτουργία

Σε μια direct LED LCD :p

Ε, ωραία!!!

Αφού τον έχεις και κάθεται άχρηστος ο αισθητήρας δεν τον δίνεις σε μας με τις χαλασμένες συσκευές μπας και τον ξεαραχνιάσουμε??:BDGBGDB55:-bye-

1) Ό,τι και να πειράξεις, Νίκο, το μαύρο της V10 δεν πρόκειται να γίνει ξανά αυτό που ήταν όταν την έβαλες στο ρεύμα για πρώτη φορά...

2) Δεν μπορεί να εξαχθεί τέτοιο συμπέρασμα από τα μέχρι τώρα δεδομένα...

1) Εννοείται! Για καμιά ψευτοβελτίωση μιλάμε...

2) Γιάννη το πρώτο διάγραμμα στο link που έδωσες άλλα λέει... Η γραμμή της 55VT30 ήδη έχει ξεπεράσει την αρχική τιμή του μαύρου και είναι έντονα ανοδική.
ΟΚ θα σταματήσει κάπου... αλλά που? Ή να υποθέσω ότι θα πάρει σε λίγο και πάλι την κατιούσα?
Μιλάμε για διάγραμμα τιμών του μαύρου σε σχέση με το χρόνο ή για καρδιογράφημα?

Αυτό έπρεπε να είναι γνωστό και όχι να περιμένουμε μετρήσεις ιδιωτών, έτσι δεν είναι? Απ' όλους τους κατασκευαστές, όχι μόνο από την Pany βέβαια.
Και αν δεν μπορούν να μετρήσουν τόσες ώρες κάθε μοντέλο, ας βγάζουν κάθε δύο χρόνια νέα μοντέλα... Σάμπως τι βελτιώνουν κάθε χρόνο?
Ένα φτιάχνουν δύο χαλάνε.....

Εκτός αν μιλάμε για αναξιόπιστες μετρήσεις/ιδιώτες οπότε πάσο! Αλλά αν είναι έτσι, γιατί τότε παρακολουθούμε τις μετρήσεις τους?

:ernaehrung004:

Last edited:
1) Εννοείται! Για καμιά ψευτοβελτίωση μιλάμε...

Απολύτως μηδενική βελτίωση... -bye-

2) Γιάννη το πρώτο διάγραμμα στο link που έδωσες άλλα λέει... Η γραμμή ήδη έχει ξεπεράσει την αρχική τιμή του μαύρου και είναι έντονα ανοδική.
ΟΚ θα σταματήσει κάπου... αλλά που? Ή να υποθέσω ότι θα πάρει σε λίγο και πάλι την κατιούσα?
Μιλάμε για διάγραμμα τιμών του μαύρου σε σχέση με το χρόνο ή για καρδιογράφημα?

Αυτό έπρεπε να είναι γνωστό και όχι να περιμένουμε μετρήσεις ιδιωτών, έτσι δεν είναι? Απ' όλους τους κατασκευαστές, όχι μόνο από την Pany βέβαια.
Και αν δεν μπορούν να μετρήσουν τόσες ώρες κάθε μοντέλο, ας βγάζουν κάθε δύο χρόνια νέα μοντέλα... Σάμπως τι βελτιώνουν κάθε χρόνο?
Ένα φτιάχνουν δύο χαλάνε.....

Εκτός αν μιλάμε για αναξιόπιστες μετρήσεις/ιδιώτες οπότε πάσο! Αλλά αν είναι έτσι, γιατί τότε παρακολουθούμε τις μετρήσεις τους?

:ernaehrung004:

Mην ξεγελιέσαι από την όψη του διαγράμματος, ο τύπος πήρε 4-5 μετρήσεις και ένωσε απλώς τις τελείες. Στην πραγματικότητα, οι προ-προγραμματισμένες αυξήσεις/μειώσεις επισυμβαίνουν σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, απότομα. Αν μετρούσε το μαύρο κάθε ώρα (λέμε τώρα), το διάγραμμα θα είχε σκαλωτή εμφάνιση, επομένως η αύξηση που κατέγραψε, δεν υποδεικνύει αν θα υπάρξει ανοδική, καθοδική ή σταθερή πορεία στη συνέχεια, ενώ και η διαφορά των 0,002 cd/m2 από την αρχική μέτρηση, είναι πολύ μικρή για να την λάβεις σοβαρά υπόψην ως πραγματική αύξηση...

Υπομονή να δούμε και τη συνέχεια, υπομονή να δούμε και μετρήσεις κατόχων... ;)