Panasonic plasma:Αύξηση Drive Level-Αύξηση φωτεινότητας-Ώρες λειτουργίας

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπ

Οταν μιλας για αυξηση,εννοεις φανταζομαι οτι το μαυρο παυει να ειναι το ιδιο βαθυ οπως ηταν στην αρχη σωστα;;;Που οφειλεται αυτη η αυξηση;;;Και ποσο ορατη ειναι;Δηλ στις 1600-2000 ωρες θα ειναι το μαυρο γκρι και στις 3000-4000 το μαυρο θα ειναι ασπρο;;;Ενταξει μην τρελαθουμε κιολας..Αν υσχιει κατι τετοιο,τοτε θεωρω πως αυτο συμβαινει λογο κακης χρησης της τηλεορασης οπως οταν καποιος που δεν γνωριζει,στην αρχη θα την αφησει να παιζει στατικες εικονες με τις ωρες

τα επίπεδα του μαύρου διπλασιάζονται σε σχέση με τις αρχικές τιμές (100% αύξηση), είναι προγραμματισμένη στο firmware και συμβαίνει στις 1600 ώρες, έχει παρατηρηθεί στα μοντέλα 2009/2010, και ο χρήστης δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό. Σε εμένα είναι απόλυτα ορατό, γιατί τελευταία φορά που μέτρησα (50 U20) ήταν στα 0.051 cd/m2.

Δεν σχετίζεται με το πως χρησιμοποιείς την τηλεόραση, συμβαίνει σε όλες (τουλάχιστον του 2009/2010 - στις 2011 ο χρόνος θα δείξει).

Το φαινόμενο ονομάζεται rising blacks, υπάρχει και σχετικό νήμα στο φόρουμ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Revie

τα επίπεδα του μαύρου διπλασιάζονται σε σχέση με τις αρχικές τιμές (100% αύξηση), είναι προγραμματισμένη στο firmware και συμβαίνει στις 1600 ώρες, έχει παρατηρηθεί στα μοντέλα 2009/2010, και ο χρήστης δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό. Σε εμένα είναι απόλυτα ορατό, γιατί τελευταία φορά που μέτρησα (50 U20) ήταν στα 0.051 cd/m2.

Δεν σχετίζεται με το πως χρησιμοποιείς την τηλεόραση, συμβαίνει σε όλες (τουλάχιστον του 2009/2010 - στις 2011 ο χρόνος θα δείξει).

Το φαινόμενο ονομάζεται rising blacks, υπάρχει και σχετικό νήμα στο φόρουμ.

Αααααααα μαλιστα...Rising Blacks..Καλα τις ονομασιες των φαινομενων ποιος τις σκεφτεται και τις βγαζει;;;χαχαχαχαχα...Ok...Μετα απο 1600 ωρες το μαυρο ανοιγει πολυ σε καποια μοντελα...Για την περσυνη VT20 δεν ειχα ακουσει γιαυτο το φαινομενο παντως..Ισως οπως ειπες,στα μικροτερα μοντελα να παρουσιαζεται...Η αληθεια ειναι οτι αγοραζοντας θεωρω τα ακριβοτερα μοντελα της καθε εταιριας,δεν πληρωνεις μονο την καλυτερη αποδοση εικονας αλλα και γενικα την αξιοπιστια των ηλεκτρονικων και την απαλλαγη καποιων θεωρητικα προβληνατων που εχουν τα μικροτερα μοντελα...Οσο για την VT30;Θεωρω οτι περαν του 3D,τα εξτρα χρηματα συγκριτικα με τις μικρομεσαιες σειρες,πανε στα καλυτερα φιλτρα που φοραει το πανελ και στα ηλεκτρονικα που ασχετα αν καποιοι απο εμας μπορει να θεωρουμε οτι θα εχει τα ιδια με τις μικροτερες σειρες,δεν θα ειναι ιδια

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : R

Για την περσυνη VT20 δεν ειχα ακουσει γιαυτο το φαινομενο παντως..Ισως οπως ειπες,στα μικροτερα μοντελα να παρουσιαζεται...Η αληθεια ειναι οτι αγοραζοντας θεωρω τα ακριβοτερα μοντελα της καθε εταιριας,δεν πληρωνεις μονο την καλυτερη αποδοση εικονας αλλα και γενικα την αξιοπιστια των ηλεκτρονικων και την απαλλαγη καποιων θεωρητικα προβληνατων που εχουν τα μικροτερα μοντελα...

To "φαινόμενο" αυτό παρατηρείται σε όλα τα consumer μοντέλα Plasma της Panasonic, ανεξαρτήτως τιμής, τουλάχιστον από το 2006, μέχρι και το 2010. Για τα φετινά μοντέλα, είναι άγνωστο προς το παρόν αν συνεχίζει να υφίσταται...

Έχει επιβεβαιωθεί και σε LG. Για Samsung και Pioneer, προς το παρόν δεν έχουμε βρει κάποια στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ή διαψεύδουν την ύπαρξη αντίστοιχου φαινομένου...

Last edited:
Αν κατάλαβα καλά από τα παραπάνω, αγοράζουμε μια Plasma για το βαθύ της μαυρο, το οποίο όμως είναι προγραμματισμένο να κρατήσει 1600 ώρες, δηλ. πιθανώς λιγότερο από 1 χρόνο; Και μετά πρακτικά γίνεται επιπέδου LCD ως προς το μαύρο;

Απάντηση: Re: Panasonic plasma:Αύξηση Drive Level-Αύξηση φωτεινότητας-Ώρες λειτουργία

Αν κατάλαβα καλά από τα παραπάνω, αγοράζουμε μια Plasma για το βαθύ της μαυρο, το οποίο όμως είναι προγραμματισμένο να κρατήσει 1600 ώρες, δηλ. πιθανώς λιγότερο από 1 χρόνο; Και μετά πρακτικά γίνεται επιπέδου LCD ως προς το μαύρο;

Δεν νομιζω να ισχυει
Εχω μια PZ50700E απο το 2007 με πανω απο 3000 ωρες λειτουργειας
Τοτε το High tech εγραφε για το κορυφαιο μαυρο και την αντιθεση που ειχε για αυτο και την χρυσοπληρωσα τοτε 3000 ευρω
Εως τωρα δεν εχω δει καμια διαφορα στο μαυρο της
την ιδια εποχη ειχα αγορασει και μια Sharp LCD Aqouos 42 για το γυμναστηριο
Το μαυρο της ειναι ενα βαθυ γκρι
Απο την πρωτη μερα το μετανιωσα που την αγορασα και που δεν ειχα δωσει 500 ευρω παραπανω για να παρω την pz42700e Plasma Panasonic

Στις φθηνές πανασόνικ τουλάχιστον, ισχύει.
Και για τις ακριβές ισχύει, αλλά ίσως μετά την αύξηση και πάλι το μαύρο να είναι καλύτερο από LCD.

Και για τις ακριβές ισχύει, αλλά ίσως μετά την αύξηση και πάλι το μαύρο να είναι καλύτερο από LCD.

Η τιμή εκκίνησης του μαύρου κάνει τη διαφορά, όχι η τιμή αγοράς... :flipout:

Τώρα, όσον αφορά τα επίπεδα LCD... Θα μετρήσεις τα SPVA σου να μας πεις τί τιμές δίνουν όταν είναι σωστά ρυθμισμένη η φωτεινότητα και η αντίθεση/backlight;

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic plasma:Αύξηση Drive Level-Αύξηση φωτεινότητας-Ώρες λειτουργία

Καλημερα...Μπορεις να δωσεις ενα παραδειγμα απο περσυνα μοντελα της Panasonic ανεξαρτητου μοντελου...Τι τιμη μαυρο ειχε αρχικα και τι τιμη ειχε μετα τις 1600 ωρες;;;Εμενα παντως δεν μου ακουγεται καλα η αυξηση φωτεινοτητας του μαυρου..Το πιο φυσιολογικο θα ηταν,μετα το περας αρκετων ωρων,να υπηρχε απλα μειωση της αποδωσης,που δεν θα ηταν αλλο απο την μειωση τη φωτεινοτητας αλλα μεχρι εκει..Οχι αυξηση του μαυρου...Αν καποιος εχει φωτος να ανεβασει με το πως ηταν πριν το μαυρο και πως μετα τις 1600 ωρες,ας ανεβασει

Η τιμή εκκίνησης του μαύρου κάνει τη διαφορά, όχι η τιμή αγοράς... :flipout:

Τώρα, όσον αφορά τα επίπεδα LCD... Θα μετρήσεις τα SPVA σου να μας πεις τί τιμές δίνουν όταν είναι σωστά ρυθμισμένη η φωτεινότητα και η αντίθεση/backlight;

Αν βρω χρόνο... Αλλά δεν χρειάζονται επιπλέον μετρήσεις, ήδη ξέρουμε ότι η U20 ανέβηκε από το 0.02 στο 0.051, και αυτό χωρίς τα floating blacks.
0.05 έχουν δεκάδες LCD, δεν χρειάζεται να μετρήσω τα δικά μου SPVA...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic plasma:Αύξηση Drive Level-Αύξηση φωτεινότητας-Ώρες λειτου

Καλημερα...Μπορεις να δωσεις ενα παραδειγμα απο περσυνα μοντελα της Panasonic ανεξαρτητου μοντελου...Τι τιμη μαυρο ειχε αρχικα και τι τιμη ειχε μετα τις 1600 ωρες;;;Εμενα παντως δεν μου ακουγεται καλα η αυξηση φωτεινοτητας του μαυρου..Το πιο φυσιολογικο θα ηταν,μετα το περας αρκετων ωρων,να υπηρχε απλα μειωση της αποδωσης,που δεν θα ηταν αλλο απο την μειωση τη φωτεινοτητας αλλα μεχρι εκει..Οχι αυξηση του μαυρου...Αν καποιος εχει φωτος να ανεβασει με το πως ηταν πριν το μαυρο και πως μετα τις 1600 ωρες,ας ανεβασει

H U20 μετρήθηκε να διπλασιάζει την στάθμη μαύρου στις 1600 ώρες, από το 0.02 στο 0.051. Αναλογικά, η VT θα πηγαίνει από το 0.015 στο 0.03-0.04.

Επίσης είναι ενδιαφέρον ότι μετά τις 1600 ώρες, η στάθμη του μαύρου της U20 έφτασε την τιμή σε μέτρηση στην σκακιέρα: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1352268#post1352268
(0.05 είχα μετρήσει). H VT20 μετράει 0.04 σε σκακιέρα (όταν είναι φρέσκια): http://www.avforums.com/forums/plasma-tvs/1305269-panasonic-s20-owners-thread-20.html#post13920474

Αν βρω χρόνο... Αλλά δεν χρειάζονται επιπλέον μετρήσεις, ήδη ξέρουμε ότι η U20 ανέβηκε από το 0.02 στο 0.051, και αυτό χωρίς τα floating blacks.
0.05 έχουν δεκάδες LCD, δεν χρειάζεται να μετρήσω τα δικά μου SPVA...

Από 0,024 ανέβηκε σε 0,051, μην κλέβεις... :flipout:

0,05 δεν έχουν δεκάδες LCD, μόνο τα SPVA κατεβαίνουν τόσο χαμηλά και αυτά μόνο όταν τα βλέπεις on axis.

Από 0,024 ανέβηκε σε 0,051, μην κλέβεις... :flipout:

0,05 δεν έχουν δεκάδες LCD, μόνο τα SPVA κατεβαίνουν τόσο χαμηλά και αυτά μόνο όταν τα βλέπεις on axis.

Καλά, άμα σου πω όμως ότι σε grayscale (με τα floating blacks) πάει 0.076, θα βρεις δεκάδες LCD;

Καλά, άμα σου πω όμως ότι σε grayscale (με τα floating blacks) πάει 0.076, θα βρεις δεκάδες LCD;

Θα βρω; Αν το UV2A σου είναι στα 0,1+ χωρίς local dimming, τί τύχη μπορούν να έχουν τα MVA, IPS και TN;

Καλησπερα ρε παιδια...Λυστε μου τοτε μια απορια...Δεν εχει νοημα ετσι οπως αναφερετε τοτε να παρει καποιος Plasma απο την στιγμη που σε λιγοτερο απο ενα χρονο,δεν θα εχει ενα παρα πολυ καλο μαυρο...Δεν υσχιουν περι Rising Blacks σε ολες τι Plasma...Ισως ναι σε καποια μοντελα να εχει παρατηρηθεθ το φαινομενο αυτο,αλλα θεωρω πως τα ακριβα μοντελα της Pany(VT20,VT30)δεν εχουν τετοια προβληματακια...Ακομη και φιλος μου που την εχει απο τοτε που πρωτοβγηκε(VT20) την 50αρα,δεν εχει αλλαξει καθολου το μαυρο προς το χειροτερο...Αν τωρα υπαρχει μια διαφορα αν πεσεθ μετρημα δεν ξερω,αλλα δεν εχει σημασια ακομη και ετσι απο την στιγμη που ξαναλεω οτι δεν ειναι αντηλιπτο

Θα βρω; Αν το UV2A σου είναι στα 0,1+ χωρίς local dimming, τί τύχη μπορούν να έχουν τα MVA, IPS και TN;

To UV2A μου δίνει 0,1+ μαύρο, όταν το λευκό είναι στα 350 cd/m2.
Έχει και χαμηλότερες τιμές από αυτές για το λευκό ξέρεις... :p

To UV2A μου δίνει 0,1+ μαύρο, όταν το λευκό είναι στα 350 cd/m2.
Έχει και χαμηλότερες τιμές από αυτές για το λευκό ξέρεις... :p

0,1+ σου δίνει όταν το λευκό είναι στα 350 cd/m2, με το local dimming ενεργό...

Με το local dimming κλειστό, τί κάνουμε από μαύρο στα 350 cd/m2 και 120 cd/m2 λευκού; :p

Τα 0.05-0.08 cd/m2 που θα καταλήξει μια πλάσμα σαν την U20, δεν είναι τόσο κακή τιμή. Τα 0.05 θα τα δεις όταν βλέπεις μεγάλες μαύρες επιφάνειες. Αν είναι βράδυ, θα το παρατηρήσεις, ειδικά αφού έχεις δει πως ήταν το μαύρο στα 0.025, όταν την αγόρασες (αυτό είναι το άσχημο του πράγματος ότι σε μαθαίνει στο 0.025 και μετά σε πάει στο 0.05...).

Τώρα όταν έχει και λευκά και ανέβει το μαύρο λίγο ακόμα, στο 0.08, το μάτι θα ξεγελαστεί, και θα δεις λιγότερο την αύξηση αυτή.

Και τα καλά μοντέλα της πανασόνικ, δεν φτάνουν τόσο ψηλά (ελπίζω, μένει ένας κάτοχος να επιβεβαιώσει). Οι υπόλοιπες πλάσμα νομίζω δεν κατεβαίνουν τόσο χαμηλά (φυσικά η μνήμη δεν είναι και το δυνατό μου σημείο).

0,1+ σου δίνει όταν το λευκό είναι στα 350 cd/m2, με το local dimming ενεργό...

Με το local dimming κλειστό, τί κάνουμε από μαύρο στα 350 cd/m2 και 120 cd/m2 λευκού; :p

Τα ίδια και τα ίδια νομίζω ανακυκλώνουμε ξανά και ξανά.
Αυτό που μετράει το όργανο είναι οι διαρροές από τις γειτονικές ζώνες, οι οποίες ξαναλέω βγάζουν 350 nits, με την αντίθεση μόλις στο 80.

Καλές οι εντυπώσεις για το μαύρο των UV2A με τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις, αλλά σίγουρα θυμάσαι είχα κάνει και άλλες μετρήσεις:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1453714#post1453714
Τα 0,0155 nits με το 8000:1 δεν βολεύει, ε; :flipout:

Χρειάζεται καλιμπράρισμα το όργανο... :D

Μπα... Εκτός του ότι είναι σπεκτρο-φωτόμετρο, δεν έχει κλείσει καν χρόνο από το τελευταίο καλιμπράρισμα...