Panasonic plasma:Αύξηση Drive Level-Αύξηση φωτεινότητας-Ώρες λειτουργίας

για να δούμε τελικά τι άξιζε το pot mod!

τα οπίσθια:

357g4yd.jpg

οι ένοχοι:

28jigd3.jpg

πριν:

29fzex3.jpg

τα τζολεύουμε μέχρι να σβήσει από προστασία κτλ κτλ...ξανα ανάβουμε:

μετά:

rrili8.jpg

δηλαδή...ΤΡΙΧΕΣ!!!

υπάρχει μια μικρή ανεπαίσθητη διαφορά, που σε καμία περίπτωση όμως δεν αξίζει τον κόπο του πειράγματος.

τα ποτενσιόμετρα έχουν γυρίσει στις αρχικές θέσεις και η τηλεόραση κλείνει!

Αγαπητέ Σάκη και λοιποί κάτοχοι,
Μην προβείτε σε κάτι τέτοιο. Εγκυμονεί κινδύνους.
Εαν όμως θέλετε, με δική σας ΕΥΘΥΝΗ ίσως να μπορώ να σας βοηθησω.
Το Vad TPVAD (SC) (VR16600) δε είναι fix και παίρνει ρύθμιση.
Όμως για να προβείτε σε όποια ρύθμιση θα πρέπει η tv να είναι σε:
Picture menu: Dynamic
PNR: OFF
Aspect: 16:9

Θα πρέπει πρώτα διαβάζοντας το ταμπελάκι που είναι στο πίσω μέρος της τηλεόρασης να μετρήσετε το Vsus (σε v) και να είναι το ίδιο.
Επίσης το Vad=-140V το Vscn TPVSCN (SC) θα πρέπει να 8V +-1V (Vad+148V ± 1V Fixed).
Aυτα τα απλά
Ο ΘΕΟΣ μαζί σας.

Γειά σου Μανώλη

ταμπελάκι δεν υπαρχει, παλμογράφος δεν υπάρχει άρα δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή ρύθμιση! (με πολύμετρο πάνω στα test points τα πιο πολλά δίνουν ένα ωραίο μηδέν!)

το TPVAD ακόμα και στο min του, η διαφορά είναι ελάχιστη έως μηδαμινή, οπότε δεν αξίζει καμία μεταβολή απο την εργοστασιακή θέση.

27xkygn.jpg

άκυρο...υπάρχει μέσα, στην πάνω δεξιά μεριά του panel.

ss20100615211314.png

Last edited:
ακριβώς! δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο!

Υπάρχει, Σάκη... Είναι το λευκό αυτοκόλλητο, πάνω δεξιά στη φωτό του post #122.

Φαίνεται και με το καπάκι, αν φωτίσεις με έναν φακό εξ αριστερών, τις πάνω δεξιά τρύπες εξαερισμού...

EDIT: Άκυρο, το βρήκες. Τα ίδια νούμερα έχουμε... :D

Last edited:
διαβάζω οτι τα test points μπορείς να τα μετρήσεις με πολύμετρο, ακόμα και στο service manual... γιατι το δικό μου δείχνει 0? (γείωση σασι)

Tests of Panasonic black level loss negative so far

After about 1,650 hours of on-time logged on our TC-P50G20 review sample, and 920 on our TC-P50VT25, we have measured no loss in black level, or "minimum luminance level" (MLL) as the kids from a certain forum like to say. At the average daily rate of 5.2 hours of on-time per TV, that works out to about 318 and 177 days, respectively........

http://news.cnet.com/8301-17938_105-20014089-1.html?tag=featuredStory

Από την άλλη το μαύρο που μέτρησαν ήταν 0.024 cd/m2. Γιατί είχα την εντύπωση ότι ήταν χαμηλότερο για την G20, κάτω από το 0.02;

Πάντως άντε να βγάλεις άκρη με τα review sites. Στο cnet μιλάνε για το χειρότερο SD performance, στο flatpanelshd για το καλύτερο. Μέχρι και ασύμβατη με 24p την έβγαλαν. Άντε να ξετυλίξει ο αναγνώστης αυτό το μπερδεμένο κουβάρι...

Από την άλλη το μαύρο που μέτρησαν ήταν 0.024 cd/m2. Γιατί είχα την εντύπωση ότι ήταν χαμηλότερο για την G20, κάτω από το 0.02;

Aφού φοράει το ίδιο πάνελ με την U20 σου, με τα ίδια drive modes, γιατί σου κάνει εντύπωση που μέτρησαν το ίδιο νούμερο; Η G20, ως 0,02 αναφέρονταν χοντρικά, οι V/VT20 πηγαίνουν χαμηλότερα, στα 0,009...

Πάντως, η όλη ιστορία με την αύξηση του μαύρου, έχει καλυφθεί με απαράδεκτο τρόπο από τα μεγάλα sites (τόσος έκδηλος φόβος να μη σταματήσουν να τους στέλνουν δείγματα οι εταιρείες), διφορούμενες δηλώσεις και μετρήσεις και κανένας μα κανένας δεν είχε την περιέργεια να δει αν το αυτό φαινόμενο εμφανίζεται και σε άλλους κατασκευαστές. Μου θυμίζει μια εποχή πριν από 10 χρόνια περίπου, που το image retention δεν υπήρχε στις Plasma, για τον ειδικό τύπο...

Ευτυχώς που ο petasis βρέθηκε με μία U20 (αν και θα προτιμούσε μία S/G/V/VT20 :flipout: ) και θα έχουμε και κάποιες "τακτικές" μετρήσεις περί του θέματος για την φετινή σειρά... :D

Στο γερμανικό φόρουμ, ο εμπνευστής των hacks για τις U/S10, ο οποίος μεταπήδησε σε LG, λόγω της αύξησης του μαύρου, διαπίστωσε ότι το ίδιο και σε πιο έντονο βαθμό μάλιστα, συμβαίνει και στις LG Plasma. Άντε να παέι σε Samsung τώρα, μήπως και πάρουμε κι από εκεί δεδομένα... :rofl:

Α, η VT ήταν, ε; Εγώ έχω την G πιο κοντά στην V/VT, παρά στην U...
Έχεις δίκιο πάντως, και εγώ μέτρησα την U20 (αν και δεν θυμάμαι τώρα τι τιμή είχα μετρήσει, πρέπει να ψάξω το νήμα... :flipout:), και θα μπορούμε να παρακολουθούμε το φαινόμενο και εμείς...

Πάντως σχετικά με αυτά είναι δυνατόν να υπάρχουν θέματα στον κορυφαίο κατασκευαστή πλάσμα (την πανασόνικ) και να μην υπάρχουν σε χειρότερο βαθμό σε άλλες μάρκες, που οι πλάσμα τους είναι μια ακόμα κατηγορία στα τόσα μοντέλα τους;

Όσο για μεγαλύτερο μοντέλο, φυσικά και θα το ήθελα. Κάτι να είχε πραγματικό IFC και όχι το IFC του αυτοκόλλητου. Λέτε η U20 μου να μην έχει IFC επειδή ξεκόλλησα το αυτοκόλλητο;;; Να ήταν αυτό ο διακόπτης;;;;;; :flipout:

[Ξέρω είμαι off-topic, αλλά σήμερα μίλαγα με πανασόνικ, για εκείνο το e-mail που έστειλα 26/7. Απάντηση δεν μου έδωσαν, αλλά το κλίμα τώρα-που-αγόρασες-σε-έχουμε-γραμμένο, μην-περιμένεις-καμιά-βελτίωση-γιατί-είσαι-φτηνιάρης-και-αγόρασες-το-φθηνότερο-μοντέλο-και-θες-να-παίζει-κιόλας το έπιασα στον αέρα... :flipout:]

είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει η αύξηση... ακόμα και τυφλός το βλέπει... απλά με τον καιρό πέφτει πάλι αφού ισοσταθμίζεται απο το "κάψιμο" του φωσφόρου.

2010 Panasonic plasma TVs: still lose black levels, but should remain 'blacker' than competition

The most recent results of measurements taken by CNET confirm that after a few hundred days of on time, the company's 2010 plasma TVs do lose some of their ability to produce a deep shade of black, which is a major factor in picture quality. Even after the loss, however, both can still achieve comparatively deep black levels, and according to Panasonic that shouldn't change significantly after an initial period.

http://news.cnet.com/8301-17938_105-20018722-1.html

Παλιότερα τα πράσινα φίδια, τώρα το μαύρο που ασπρίζει...

Βρίσκει τρόπο να διατηρείται στην κορυφή της επικαιρότητας...

On topic: από που βλέπω τις ώρες λειτουργίας μου θυμίζει κάποιος παρακαλώ?