Panasonic plasma:Αύξηση Drive Level-Αύξηση φωτεινότητας-Ώρες λειτουργίας

Re: Απάντηση: Panasonic plasma:Αύξηση Drive Level-Αύξηση φωτεινότητας-Ώρες λειτουργία

Στην δικια μου (γυρω στις 850 ωρες) το μαυρο παραμενει οπως ηταν απο την αρχη...

Οποιος λεει οτι βλεπει χειροτερο μαυρο μαλλον ειναι επηρεασμενος απο τις φημες κατα την γνωμη μου...

Δεν τίθεται θεμα φημών… ( άλλωστε το εχει παραδεχτεί η ιδια η Panasonic – υπάρχουν λινκ στις προηγούμενες σελίδες )
Επίσης εχουν αναφερθεί μετά από μετρήσεις διαφορές στο επίπεδο μαυρου , συνεπως καλο είναι να μην στρογγυλεύουμε τις γωνιες…

Επιπλέον δεν μπορω να θεωρήσω ετσι αυθαίρετα οτι τα μελη που έχουν παρατηρήσει το ιδιο φαινόμενο πως είναι θύματα επηρεασμού…
Το ερωτημα παραμένει και εχει να κανει με το αν εμφανίζεται και σε άλλες εταιρίες και αν είναι συγκεκριμένες οι ωρες που αρχίζει η πτώση ( πχ σε 1000 ωρες , σε 2000 ωρες ή 5000 ωρες) ;;

Last edited:
Και το θέμα είναι αν εμφανίζεται σε όλες ή παρουσιάστηκε λόγω δυσλειτουργίας (βλ. αλλαγές D-board Αμερικής), γιατί τις 1000 ώρες τις έχουν περάσει προ πολλού εκατοντάδες μέλη από περσινά και προπέρσινα μοντέλα, εξ άλλου η Panasonic είπε ότι δεν είναι φετινή αυτή η πατέντα υπάρχει και στα παλιότερα μοντέλα τουλάχιστον εδώ και 4-5 χρόνια, και ουδέποτε στο παρελθόν είχε αναφερθεί κάτι από κατόχους (είτε εσωτερικού - είτε εξωτερικού) για PV, PZ κ.λ.π., η πατέντα μαθεύτηκε φέτος από τα προβλήματα που είχαν τα Αμερικάνικα μοντέλα, απ' όπου ξεκίνησε και το ψάξιμο.

Από τις αναφορές το έχει παρατηρήσει ο Σάκης και ο Ισοκράτης (είτε πριν - είτε αφού ανοίχτηκε το νήμα), επειδή την δική μου την είχε μετρήσει ο Μανώλης περίπου στις 180 ώρες, επιφυλάσσομαι με την πρώτη ευκαιρία να την ξαναμετρήσει με το ίδιο όργανο και τώρα που είναι στις 2.500 ώρες, ώστε να καταθέσω τα νούμερα, μιας και δεν βλέπω καμία ορατή διαφορά.

Re: Απάντηση: Panasonic plasma:Αύξηση Drive Level-Αύξηση φωτεινότητας-Ώρες λειτουργία

Οσα δεν φτανει η αλεπου τα βγαζει κρεμασταρια...

Επειδη ανοιξε τοσο πολυ η ψαλιδα LCD-plasma σε εικονα με τα φετινα μοντελα αρχισε ο μηχανισμος προπαγανδας με ανοδο του επιπεδου του μαυρου...

Για τα χαλασμενα πανελ στις LCD (βλεπε X3500 , W4500 κτλ.) που εχει γεμισει ο κοσμος με χαλασμενες τηλεορασεις ουτε κουβεντα...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=61334
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=61647
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=56446
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=53538

Εγώ δεν συμφωνώ ότι κάποιες μάρκες χαλάνε περισσότερο ή κάποιες τεχνολογίες είναι πιο επιρρεπείς. Αν δεις τα νήματα των πλάσμα (και όχι μόνο εδώ), θα δεις επίσης προβλήματα.

Βασικα το συγκεκριμένο τοπικ προσφέρετε για ενημέρωση σε ότι εχει σχέση με το φαινόμενο που εχει παρατηρηθεί σε κάποιες τηλεοράσεις Plasma .
Για αυτό άλλωστε ρωταμε …
Για να μάθουμε…

Οι κορώνες φανατισμού περι lcd και ανωτερότητας των plasma είναι περιττές αφου μάλιστα στο παρόν τοπικ δεν προσφέρουν ενημέρωση.

Παντως σε αυτό το link η Panasonic δεν αναφέρεται σε προβληματικά D-board αλλα σε καποιου είδους λειτουργία που υπάρχει ενσωματωμένη εδώ και καιρο και που στα καινουργια μοντέλα αυτή η λειτουργία θα επιδρά λιγότερα δραστικά .

παιδιά ,όλες οι panasonic θα αυξήσουν το black level ,όπως και η ίδια η panasonic παραδέχτηκε ,σαν τον μηχανισμό που θα προλάβει τα misfires των pixel.

το θέμα είναι ποιος το έχει πάρει χαμπάρι και ποιος όχι. (ναι, δεν κάνει μπαμ)

Last edited:
παιδια την προηγουμενη εβδομαδα αγορασα την v-10 το πεδεψα πολυ να αποφασισω σε πιο μοντελω θα καταλιξω . αυτο που παρατηρησα στις διαφορες εξορμησεις που εκανα ειναι οτι παλια μοντελα διπλα σε καινουρια ειχαν απειρως χειροτερο μαυρο και με σχετικα προσεγμενες συνθηκες θεασης . ακομα και το δικο μου στο πpublic συνταγματος για παραδειγμα , αλλα νομιζα οτι η g-20 που βρισκοταν πιο περα ειχε καλυτερο μαυρο λογο πιο σωστου φωτισμου , αλλα διαβαζοντας το λινκ αρχιζω να υποψιαζομαι ασχημα πραγματα , ελπιζω για τα 1200 που πληρωσα να κανω λαθος !

παιδιά ,όλες οι panasonic θα αυξήσουν το black level ,όπως και η ίδια η panasonic παραδέχτηκε ,σαν τον μηχανισμό που θα προλάβει τα misfires των pixel.

Ναι αλλα δεν ειπαν στις ποσες ωρες γινεται αυτο...:2thumb22sup:

Παντως οχι στις 1,000 ωρες....αν ελεγες 20,000 ωρες ειναι πολυ πιθανο να το πιστευα...

Σύμφωνα με πατέντα της Panasonic, επισυμβαίνουν τρεις αυξήσεις τάσης, από 5V η καθεμιά στις 650, 850 και 1000 ώρες, έτσι ώστε να αντισταθμιστεί η μερική αύξηση των αντιστάσεων κατά τις πρώτες ώρες λειτουργίας του πάνελ και να μην υπάρξει αύξηση των misfirings -> αύξηση του PMW noise. Θεωρητικά, μετά τις 2000-3000 ώρες, το επίπεδο του μαύρου θα πρέπει να ξαναπέσει σε επίπεδα κοντά στα αρχικά.

Το θέμα βρίσκεται υπό διερεύνηση και μόλις συγκεντρωθούν άπαντα τα στοιχεία, θα μπορούμε να είμαστε πιο σίγουροι και αναλυτικοί.

Στη φετινή σειρά, υποτίθεται πως οι αυξήσεις τάσης είναι περισσότερες στον αριθμό, αλλά με ίδια συνολική αύξηση τάσης.

Γιαννη για να καταλάβω… αυτή η αύξηση των 5V αν τακτά χρονικά διαστήματα ως τις 1000 ωρες ( και κατά επέκταση μείωση του επιπέδου του μαυρου) γινετε με σκοπό να προστατευθεί το πανελ από το φαινόμενο PMW noise και μετα από 2000- 3000 ωρες οι τιμές επιστρέφουν ;

Αυτό λέει η θεωρία Ανδρέα, περιμένουμε να συγκεντρώσουμε κάποια δεδομένα για να την επιβεβαιώσουμε ή να τη διαψεύσουμε.

Ο στόχος της αύξησης της τάσης στον driver, γίνεται, ώστε όταν μετά τις πρώτες 2000-3000 ώρες αυξηθεί ελαφρά η αντίσταση του πάνελ, η διαφορά δυναμικού που θα φτάνει στο κελί, να είναι περίπου η ίδια που ήταν και όταν το πάνελ ήταν καινούριο, ώστε ο "καθαρισμός" από παρασιτικά φορτία να επισυμβαίνει με την ίδια αποτελεσματικότητα.

Αν δεν πραγματοποιούνταν οι αυξήσεις τάσης, το μαύρο θα γινόταν καλύτερο από το αρχικό με την πάροδο του χρόνου, αλλά θα αυξάνονταν αρκετά το PMW noise.

Αλλά όπως είπα, σε αναμονή προς επιβεβαίωση ή διάψευση...

Οπα? τι έχουμε εδώ?! δεν μου αρέσει και πολύ η τεχνική του (το αυξάνουμε μέχρι να ανάψει το panel). Θα οδηγεί οριακά το panel.

Μάλλον πρέπει να το ρυθμίσουμε κάπου ενδιάμεσα και σίγουρα αυτό πρέπει να γίνει σίγουρα μετά τις 1000+ ώρες όπου η τηλεόραση έχει σταματήσει το adjustment του drive level.

Για να δούμε... Σήμερα θα το δοκιμάσει και ο Marc στην S10 του αδερφού του... :D

Ωωω, θα έχουμε γυμνή φωτογράφιση της U10 δηλαδή; :flipout: :worshippy: :flipout:

Εγώ, προς το παρόν, διατηρώ το δικό μου πειραματόζωο, ως "ομάδα ελέγχου"... :rofl:

την έχω γδύσει, αλλά δεν έχω προχωρήσει...

το post εξαφανίστηκε απο το avforums και αυτό με βάζει σε υποψίες!

To έσβησε ο ίδιος, για λόγους ασφαλείας, λέει... :chinscratch:

Περίμενε και την αναφορά του Marc καλύτερα...

Αφού την ξεβράκωσες που την ξεβράκωσες, μην ξεχάσεις να βγάλεις και καμμιά φωτό... :D