Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ερώτηση σχετικά με τον ήχο....
Έχω συνδεδεμένη την g20 με το home cinema lg ht805 με optical out και με την θύρα hdmi 2. Όλα καλά εκτός από το όταν βάζω ραδιόφωνο στο home cinema ο ήχος παίζει και στα ηχεία της τηλεόρασης και λόγω διαφοράς εντασης (πιο υψηλή στην TV) θα τα κάψω καμιά μέρα. Φταίει μήπως η HDMI 2 που έχει την ένδειξη ARC (επιστροφή ήχου?)???? Σε ρυθμίσεις πάντως δεν βρήκα τίποτα σχετικό.

Έχεις ανοικτή την τηλεόραση την ώρα που ακούς ραδιόφωνο;

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έχεις ανοικτή την τηλεόραση την ώρα που ακούς ραδιόφωνο;

Ναι, ξέχασα να το αναφέρω. Έχω ανοιχτή τηλεόραση και ξαφνικά ο ήχος από το ραδιοφωνο πάει στα ηχεία της TV.

Παρατηρώ σε μια G20 γνωστού ότι την ημέρα το mode "κανονική" είναι πιο φωτεινό απο το mode "cinema". Σε σκοτεινό δωμάτιο όμως τα πράγματα αλλάζουν. Το "cinema" αποδεικνύεται σαφώς πιο φωτεινή επιλογή απο το "κανονική". Αυτό να φανταστώ οφείλεται σε κάποιον αισθητήρα που αντιλαμβάνεται τις συνθήκες θέασης?

Έγινε το εξής πείραμα.
Έχοντας την τηλεόραση σε ρύθμιση "κανονική" με κλειστά παντζούρια, η εικόνα ήταν μάλλον σκοτεινή. Ανοίγοντας τα παντζούρια ήταν πρακτικά αδύνατο να δεις την εικόνα που πρόβαλε η τηλεόραση. Αυτό διήρκεσε όμως μοναχά 5-10 δευτερόλεπτα αφού σταδιακά η εικόνα έφτασε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα φωτεινότητας καθιστώντας την θέαση δυνατή αλλά και ευχάριστη. Κλείνοντας τα παντζούρια εκ νέου η τηλεόραση χρειάστηκε περι τα 10 δευτερόλεπτα προκειμένου να επαναφέρει την εικόνα σε χαμηλά επίπεδα φωτεινότητας. Ολα αυτά στο mode "κανονική".

Έγινε το εξής πείραμα.
Έχοντας την τηλεόραση σε ρύθμιση "κανονική" με κλειστά παντζούρια, η εικόνα ήταν μάλλον σκοτεινή. Ανοίγοντας τα παντζούρια ήταν πρακτικά αδύνατο να δεις την εικόνα που πρόβαλε η τηλεόραση. Αυτό διήρκεσε όμως μοναχά 5-10 δευτερόλεπτα αφού σταδιακά η εικόνα έφτασε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα φωτεινότητας καθιστώντας την θέαση δυνατή αλλά και ευχάριστη. Κλείνοντας τα παντζούρια εκ νέου η τηλεόραση χρειάστηκε περι τα 10 δευτερόλεπτα προκειμένου να επαναφέρει την εικόνα σε χαμηλά επίπεδα φωτεινότητας. Ολα αυτά στο mode "κανονική".

Aυτό που περιγράφεις, είναι αυτό που συμβαίνει όταν έχεις το "Λειτουργία Eco" στο "Ναι" (δλδ. αισθητήρας περιβάλλοντος φωτισμού ενεργοποιημένος).

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

firmware Ver. 2.505 ολα καλα, εικονα ποιο στρωτη.
μην ανησυχεις η ιδεα σου ειναι...παρε κανενα χαπι και θα σου περασει...:flipout:

Aυτό που περιγράφεις, είναι αυτό που συμβαίνει όταν έχεις το "Λειτουργία Eco" στο "Ναι" (δλδ. αισθητήρας περιβάλλοντος φωτισμού ενεργοποιημένος).

o αισθητηρας αυτος,ποια τιμη αλλαζει κ γινεται πιο φωτεινη η εικονα?
γιατι τα ρυθμιστικα αντιθεσης/φωτειν. παραμενουν σταθερες...

o αισθητηρας αυτος,ποια τιμη αλλαζει κ γινεται πιο φωτεινη η εικονα?
γιατι τα ρυθμιστικα αντιθεσης/φωτειν. παραμενουν σταθερες...

Όταν είναι ενεργοποιημένος ο αισθητήρας, ο επεξεργαστής εικόνας επεμβαίνει λίγο-πολύ σε όλες τις παραμέτρους της εικόνας, αλλά αυτό δεν γίνεται εμφανές στις τιμές των ρυθμιστικών του μενού...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ναι, ξέχασα να το αναφέρω. Έχω ανοιχτή τηλεόραση και ξαφνικά ο ήχος από το ραδιοφωνο πάει στα ηχεία της TV.

Εφόσον η τηλεόραση αναγνωρίζει κάποιο σήμα,σε οποιοδήποτε είσοδο,θα το αναπαράγει κανονικά.

Η μόνη λύση είναι να έχεις κλειστή την τηλεόραση,ρύθμιση απενεργοποίησης εισόδων δεν διαθέτει η τηλεόραση.

Γεια σας βρισκομαι αισως στις 110 ωρες να αρχισω να παιζω με τις αντιθεσεις η μηπως ειναι νωρις ακομα???

Υπαρχει περιπτωση να βελτιωθει η εικονα περισσοτερο με τα απο αλλες 100 ωρες?

Ξέρει κανείς τι βάζουμε στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ?

Σε PC με WinXP & WMP11 και συνδεση ενσυρματη μεσω NETFASTER IAD2 (Hol)

Έχω βάλει αυτόματη ανάκτηση ΙP και DNS αλλά αρκετα συχνά όταν είμαι στον MEDIA SERVER και αλλάζω μεταξυ φακέλων μου βγάζει "αποτυχία server" παρόλο που η Δοκιμή σύνδεσης είναι πάντα ΟΚ.
Έχω κάνει τις ρυθμίσεις βιβλιοθήκης στον WMP11 (Εποπτεία φακέλλων)

Χρειάζεται να βάλω PROXY και θύρα PROXY στην TV?
Χρειάζεται να βάλω το upnp στο netafaster ENABLED?
Χρειάζεται να βάλω καινούργιο MEDIASERVER στο PC όπως πχ. ΤVersity ή Neromedia?

(Έχω απενεργοποιήσει το Firewall αλλά το πρόβλημα παραμένει)

Γεια χαρα παιδια ξερει κανεις να νου πως θα αντιμετωπισω τα παρασιτα του ρευματος τα οποια περνανε στη οθονη της tv ? εχω περιορισμενο χωρο πισω απο τα μηχανηματα και απο κει περνανε ολα hdmi scart κτλ μαζι με τα καλωδια του ρευματος..εχω βαλει ενα πολυμπριζο για αυτο το λογο αλλα τιποτα!! Και κατι αλλο βρε παιδια εχει παρατηρησει κανεις στις γρηγορες κινησεις αν η κινηση ή η εικονα αν κανει ελαχιστα σπασιματα ? χτες νοικιασα ενα bd disk να δω αν φταιει η τηλ. η το ps3 media server που παιζω συνηθως τα mkv και μου φανηκε καπως καλυτερη η εικονα ! παιζει καποια ρυθμιση για αυτο ή ετσι το αφηνουμε ???

Κάτοχος σήμερα 42άρας.
Για κάποιο λόγο από ψηφιακά βλέπω μόνο της ΕΡΤ.
Τι συμβαίνει?
Thanx.

OK με τα φηφιακά.
Ένα μεγάλο μπράβο + ευχαριστώ σε αυτό το φόρουμ για τον πλούτο πληροφοριών που παρέχει.
Βασικά χάρη στις συζητήσεις που παρακολούθησα εδώ κατέληξα σε plasma αντί για (LED) LCD.
Όσον αφορά την επιλογή συγκεκριμένου μοντέλου, έφαγα πολλές ώρες μπροστά σε τηλεοράσεις στα μαγαζιά.
Λόγω περιορισμού μπάτζετ (~900ευρώ) οι επιλογές ήταν:
50 panny S20
50 LG PK550
42 panny G20 την οποία και αγόρασα.
Αυτό που με ώθησε στην τελευταία (παραβιάζοντας έναν κανόνα που δείχνει να είναι δημοφιλής στο φόρουμ --> "δεν υπάρχει υποκατάστατο για το μέγεθος στις τηλεοράσεις") ήταν η απίστευτη διαφορά που είδε το φτωχό πλην τίμιο μάτι μου στο πόσο πιο ομαλή (δεν ξέρω ποιός είναι ο τεχνικός όρος) ήταν η κίνηση στην G20 σε σχέση με τις άλλες 2.
Αρνητικός παράγοντας για την LG ήταν επίσης το έντονο flickering που παρατήρησα σε περιβάλλον μαγαζιού.
Παρόλα αυτά, μπορώ να πω πως βλέπω και ένα ελάχιστο flickering και στην G20 τώρα σπίτι (καμία σχέση βέβαια με αυτά που έβλεπα στην LG/S20). Υπάρχει τρόπος ελαχιστοποίησης του φαινομένου?
Είμαι δουλειά και σπίτι τρέχει το breakin DVD με τις ρυθμίσεις πολύ αριστερότερα (σικ) από τις εργοστασιακές (mode: Normal). Είπα να αφήσω κάνα ψηφιακό με Zoom2 αλλά λέω άστο μη φάει κάνα κόλλημα (όχι ότι δεν μπορεί να κολλήσει το DVD)...
Αυτά προς το παρόν....

Για να δει multimediaκο υλικό (φωτο, mp3, video) πρέπει να είναι όλα στο root directory της USB συσκευής?
Γιατί κοτσάρω έναν USB σκληρό με φακέλους / υποφακέλους κλπ (έχει μέσα και μερικά άλλου τύπου αρχεία, word π.χ.) και ενώ βγάζει "USB device deteced" στον media player μετά μου βγάζει "no device attached".
Μετά κοτσάροντας ένα στικάκι μέ κάτι φωτο σε root επίπεδο, τις βγάζει μια χαρά.

Για να δει multimediaκο υλικό (φωτο, mp3, video) πρέπει να είναι όλα στο root directory της USB συσκευής?
Γιατί κοτσάρω έναν USB σκληρό με φακέλους / υποφακέλους κλπ (έχει μέσα και μερικά άλλου τύπου αρχεία, word π.χ.) και ενώ βγάζει "USB device deteced" στον media player μετά μου βγάζει "no device attached".
Μετά κοτσάροντας ένα στικάκι μέ κάτι φωτο σε root επίπεδο, τις βγάζει μια χαρά.
kane ton eksoteriko sou se windows 7 format se exfat oxi ntfs kai tha ta dei ola.(prosoxi oti iparxi sto skliro tha diagrafi)

Να δύο φωτογραφίες, χωρίς καθόλου επεξεργασία. Είναι σαν να υπάρχουν κατακόρυφες λωρίδες με αμυδρές διαφορές φωτεινότητας, οι οποίες γίνονται αντιληπτές από κανονική απόσταση θέασης και όχι από κοντά. Να πω την αλήθεια μου φαίνεται ότι έχει υπάρξει βελτίωση σε σχέση με τις πρώτες ώρες λειτουργίας. Πάντως κατά τη θέαση τηλεοπτικού προγράμματος και ταινιών δεν υπάρχει πρόβλημα. [προς αποφυγή παρεξηγήσεων: οι κηλίδες κάτω αριστερά είναι σκόνη στο ccd της φωτογραφικής και το βινιετάρισμα στις γωνίες οφείλεται στον φακό]
View attachment 53766 View attachment 53767
Επειδή τώρα που περνάω τις σελίδες του τόπικ μία μία πέτυχα το συγκεκριμένο ποστ, να αναφέρω ότι παρατήρησα και εγώ τις συγκεκριμένες γραμμές