Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Συγγνώμη για τον καταιγισμό των posts.
Σήμερα πρόσεξα κάτι που νομίζω σχετίζεται με τα FBs.
Είναι κάτι που σε ένα παλιό 26άρι μπρίκι που είχα (Samsung LE26R72) συνέβαινε καταιγιστικά και μου είχε κάνει τρομερά αρνητική εντύπωση (ήταν και η πρώτη μου flat tv βλέπετε...)
Όταν λοιπόν μία σκηνή αλλάζει από πολύ σκοτεινη σε φωτεινή, η αλλαγή της φωτεινότητας (ολόκληρου του panel) ορισμένες φορές δεν είναι ομοιόμορφη / συνεχής (με τη μαθηματική έννοια του όρου) αλλά δείχνει να κάνει κάτι σαν step function, δηλαδή ένα αλματάκι, να αλλάζει ασυνεχώς / ψιλοάγαρμπα (λαϊκιστί...)

Η συγκεκριμένη τηλεόραση έχει 2 θεματάκια που έχω διαπιστώσει στις 150 ώρες που έχει η δικιά μου τουλάχιστον.
-Πρόβλημα στα ανθρώπινα πρόσωπα στην κίνηση.Εμφανίζονται κάτι σαν γραμμές πρασινοκόκκινες στις μύτες και τα μάγουλα όταν υπάρχει γρήγορη κίνηση.
-Εντονο buzzing που κάνει την βραδυνή θέαση ενοχλητική.
Στην παλια μου 42pv60 το buzzing προκαλούνταν από μια βίδα εσωτερικά που δεν ήταν καλά σφιγμένη.Φαντάζομαι πως κάτι παρόμοιο θα συμβαίνει και σε αυτό το μοντέλο αλλά δεν έχω δει το εσωτερικό της ακόμα γιατί το φοβάμαι προς το παρόν τουλάχιστον.

Το buzzing δεν έχει καμία σχέση με "χαλαρές" βίδες και τέτοια συναφή. Το buzzing των plasma προέρχεται απ' το παλμοτροφοδοτικό τους, είναι φυσιολογικό και ουσιαστικά οφείλεται στην αρχή λειτουργίας αυτών των τροφοδοτικών. Συνήθως γίνεται αντιληπτό σε σκηνές με υψηλή φωτεινότητα και κυρίως αργά το βράδυ με το volume της τηλεόρασης πολύ χαμηλά και με ελάχιστο περιβάλλοντα θόρυβο.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το buzzing δεν έχει καμία σχέση με "χαλαρές" βίδες και τέτοια συναφή. Το buzzing των plasma προέρχεται απ' το παλμοτροφοδοτικό τους, είναι φυσιολογικό και ουσιαστικά οφείλεται στην αρχή λειτουργίας αυτών των τροφοδοτικών. Συνήθως γίνεται αντιληπτό σε σκηνές με υψηλή φωτεινότητα και κυρίως αργά το βράδυ με το volume της τηλεόρασης πολύ χαμηλά και με ελάχιστο περιβάλλοντα θόρυβο.
Και όμως στην προηγούμενη μου plasma το buzzing εξαφανίστηκε όταν έσφιξα μια βίδα που ήταν χαλαρή στο εσωτερικό της τηλεόρασης.Από προσωπική εμπειρία το λέω.Ισως να έτυχε τι να πω...

Τυχαίο ήταν και δεν είχε σχέση με το buzzing όπως αυτό εννοείται. Ισως κάποιο φαινόμενο συντονισμού που μόλις έσφιξες την βίδα έπαψε.

Γεια χαρα παιδια ξερει κανεις να νου πως θα αντιμετωπισω τα παρασιτα του ρευματος τα οποια περνανε στη οθονη της tv ? εχω περιορισμενο χωρο πισω απο τα μηχανηματα και απο κει περνανε ολα hdmi scart κτλ μαζι με τα καλωδια του ρευματος..εχω βαλει ενα πολυμπριζο για αυτο το λογο αλλα τιποτα!!

Αν δεν μπορείς να απομακρύνεις τα καλώδια ρεύματος από τα καλώδια σήματος, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις καλώδια με καλές θωρακίσεις...

Η συγκεκριμένη τηλεόραση έχει 2 θεματάκια που έχω διαπιστώσει στις 150 ώρες που έχει η δικιά μου τουλάχιστον.
-Πρόβλημα στα ανθρώπινα πρόσωπα στην κίνηση.Εμφανίζονται κάτι σαν γραμμές πρασινοκόκκινες στις μύτες και τα μάγουλα όταν υπάρχει γρήγορη κίνηση.

Τα πρασιονοκοκκινα προσωπα τα εχει και η δικια μου. Ειναι σαν να χανεται η λεπτομερεια και "λασπωνει" το χρωμα.
Κυριως σε κοντινα πλανα σε προσωπα και οχι μονο στην κινηση.
Το κανει και οταν βλεπω τηλεοπτικα καναλια αλλα και σε mkv απο το media player.
Νομιζω οτι δεν το κανει οταν βλεπω blu-ray. Για την ακριβεια, εχω την εντυπωση οτι δεν το κανει οταν βλεπω ταινιες σε bluray. Νομιζω δηλαδη, οτι μονο οταν το υλικο ειναι τηλεοπτικο και οχι κινηματογραφικο, βγαινουν αυτα τα παρασιονοροζ προσωπα.

Δηλαδη τηλεοπτικες σειρες κλπ. = πρασινοροζ προσωπα.
Στις ταινίες νομιζω οτι δεν υπαρχει το προβλημα αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

Σημερα σκοπευω να το επιβεβαιωσω δοκιμαζοντας πολλα bluray δισκακια.
Αν δεν εχω δικιο και τα πρασινικοκκινα προσωπα προκυπτουν και απο κινηματογραφικο υλικο, θα παρω τα δισκακια αγκαλια και θα κανω συγκρισεις με τις TV των φιλων μου.
Ελπιζω να μη φαρμακωθω απο τη συγκριση...

Παντως, παίζοντας με τις ρυθμισεις καταφερα και το μειωσα αισθητα αλλα δεν το εξαφανισα.

Ξερει κανεις κατι? Γιατι εγω μονο υποθεσεις κανω.

:violent-smiley-030:Panasonic, you foul...

Αν έννοείς μία κοκκινάδα (ίσως περισσότερο προς το μωβ) κατά την κατεύθυνση της κίνησης στο όριο του προσώπου και μία πρασινάδα στην αντίθετη πλευρά, μάλλον βλέπεις phosphor trailing...

Εκανα ενα βιαστικο γκουγκλ. To phosphor trailing φαινεται οτι εμφανιζεται στην κινηση. Αρα αυτο που λεω εγω ειναι κατι αλλο. Στην κινηση δεν εχω τετοιο θεμα, τα παρασινοροζ προσωπα (και χερια, το δερμα γενικως!) εμφανιζονται και στατικα.

Το phosphor trailing είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο κατά την λειτουργία ενός πάνελ Plasma, το οποίο είναι ένας συνδυασμός του χρόνου φωταυγείας των φωσφόρων με την χρονική αναπαράσταση των διαβαθμίσεων του γκρι. Οι περισσότεροι άνθρωποι, συνήθως είναι σε θέση να το δουν μόνο σε κίνηση φωτεινών αντικειμένων σε σκούρο φόντο, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που είναι περισσότερο ευπαθείς στο φαινόμενο.

Ρίξε μια ματιά και εδώ, για να δεις από τις περιγραφές αν όντως βλέπεις phosphor trails ή κάτι άλλο...

edit: Τώρα είδα την απάντησή σου. Εφόσον βλέπεις πρόβλημα και σε στατικά, έλεγξε τις ρυθμίσεις εικόνας πρώτα κι έπειτα προσπάθησε να δεις το ίδιο υλικό και σε κάποια άλλη τηλεόραση. Ενδεχομένως να έπεσες σε ελλατωματικό κομμάτι...

Last edited:
Από ότι καταλαβαίνω ο καθένας ενοχλείται από κάτι διαφορετικό.
Για μένα το χειρότερο παραμένει το flickering προς το παρόν.
Όταν π.χ. ξεκινάω το DVD (απλό, όχι bluray) μου βγάζει 720p/50Hz.
Yπάρχει τρόπος αύξησης αυτής της συχνότητας μπας και μειωθεί το flickering?

Καλησπέρα, αξίζει αγορά της 42g20 στα 889-20% ευρώ; Συγχωρέστε την άγνοια μου αλλά τη παρήγγειλα σήμερα και θελω να ξέρω αν έπραξα σωστά.

Καλησπέρα, αξίζει αγορά της 42g20 στα 889-20% ευρώ; Συγχωρέστε την άγνοια μου αλλά τη παρήγγειλα σήμερα και θελω να ξέρω αν έπραξα σωστά.
Σωστα εκανες και σε πολυ καλη τιμη, διαβασετην πρωτη σελιδα της παρουσης ενοτητας αν δε σου κανει κοπο

Δύο νέα ερωτήματα από έναν κουραστικό χρήστη.

- Αν γίνει burn in, φαίνεται και με κλειστή TV?
- Μετά από πόσες ώρες στρωσίματος είναι ασφαλές να δει κανείς έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, χωρίς zoom, με το logo του καναλιού στην οθόνη?

Επίσης σήμερα παρατήρησα μια λεπτή οριζόντια τριχοειδή γραμμή πάνω αριστερά (μήκους π.χ. 10εκατοστών), η οποία ίσα που φαίνεται και ΜΟΝΟ υπό κατακόρυφη γωνία...όταν πάω και στηθώ πάνω από την τηλεόραση και την κοιτάζω προς τα κάτω...ίσως ποστάρω φοτο μετά γιατί δεν έχω πρόχειρη τη μηχανή...

- Αν γίνει burn in, φαίνεται και με κλειστή TV?

Ναι. Διαφορετικά πρόκειται για image retention...

- Μετά από πόσες ώρες στρωσίματος είναι ασφαλές να δει κανείς έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, χωρίς zoom, με το logo του καναλιού στην οθόνη?

Μετά από καμμία. Δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στις 2 ώρες που θα διαρκέσει ο αγώνας. Θα δημιουργηθεί μεν image retention, το οποίο με 10-20 λεπτά τηλεοπτικού σε μεγέθυνση, θα εξαφανιστεί. Απλώς δε συστήνεται στις αρχές, για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να ξεχαστεί κανείς...

Ευχαριστώ πολύ για τις παραπάνω απαντήσεις
Δεν μπόρεσα να απεικονίσω τη λεπτή γραμμή που έλεγα αλλα απεικόνισα κάτι χοντρές άσπρες οριζόντιες (κάτι παρόμοιες είχε απεικονίσει άλλο παιδί, αλλά κάθετες - είχα κάνει quote το post του κάτι σελίδες πιο πριν)

img2449.jpg