Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Στο πρώτο ποστ αυτού του νήματος, θα βρεις links για τα πάντα σχετικά με πλάσμα. ;)

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Off topic, αλλά υπάρχει νήμα για το πώς στρώνεις μια plasma?

Πήγαινε στο πρώτο post του παρόντος νήματος.Εκεί έχει τέσσερα link για το στρώσιμο των plasma :a0210:

Καλημέρα, από χτες το βράδυ μπήκα και εγώ στο club βάζοντας σε λειτουργία την 42g20. Πρώτες εντυπώσεις..........καταπληκτική, ακόμα και με τις ρυθμίσεις στρωσίματος η τηλεόραση είναι όλα τα λεφτά, αξίζει και το τελευταίο της ευρώ. Με τις ρυθμίσεις στρωσίματος μπερδεύτηκα λίγο γιατί υπάρχουν 3-4 απόψεις στα σχετικά link, και απλά τη δουλεύω σε Κανονική εικόνα, με αντίθεση και χρώμα στο 30, οξύτητα από 5 την πήγα 0, και aspect ratio μεγέθυνση 1 (να κρύβετε το λογότυπο σταθμών). Δεν ξέρω αν παρέλειψα να ρυθμίσω κάτι, περιμένω να περάσουν 100-200 ώρες για να "παίξω" παραπάνω με τα καλά της.

μετα απο μενα την παρελαβε και ο αδελφος μου (50g20).. την εχει 2-3 μερες και την στρωνει με τις γνωστες ρυθμισεις cinema κλπ... για να βαζει δισκακια στρωσιματος δεν παιζει μιας και δεν τα εχει ανετα αυτα τα ζητηματα... εβαλε χτες να παιξει λιγο ps3 pes2010 Και εφριξε .... λολ

Το δισκάκι στρωσίματος δεν ειναι κατι το δύσκολο
Βάζεις το DVD στο player το βράδυ και την πέφτεις για ύπνο (αφου βεβαιώσεις οτι κανει loop)
Το πρωι το σταματάς
Προσοχή λιγο με το PS3 απο τις πρώτες ώρες

Kαλά στα video games είναι Αρχόντισσα. Της έχω βάλει πάνω το 360 και παίζω 1920*1080ί στα 60hz. Απίστευτη κίνηση, τέλεια εικόνα,ειδικά το ΝΒΑ 2Κ10 σπέρνει κυριολεκτικά.. Στο Call Of Duty δεν το συζητώ καν..

Είναι απίστευτη στο gaming, δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Καλημέρα, από χτες το βράδυ μπήκα και εγώ στο club βάζοντας σε λειτουργία την 42g20. Πρώτες εντυπώσεις..........καταπληκτική, ακόμα και με τις ρυθμίσεις στρωσίματος η τηλεόραση είναι όλα τα λεφτά, αξίζει και το τελευταίο της ευρώ. Με τις ρυθμίσεις στρωσίματος μπερδεύτηκα λίγο γιατί υπάρχουν 3-4 απόψεις στα σχετικά link, και απλά τη δουλεύω σε Κανονική εικόνα, με αντίθεση και χρώμα στο 30, οξύτητα από 5 την πήγα 0, και aspect ratio μεγέθυνση 1 (να κρύβετε το λογότυπο σταθμών). Δεν ξέρω αν παρέλειψα να ρυθμίσω κάτι, περιμένω να περάσουν 100-200 ώρες για να "παίξω" παραπάνω με τα καλά της.

Το βασικό στο στρώσιμο είναι να μειώσεις αντίθεση/φωτεινότητα.
Όχι οξύτητα. Και να παίζει τηλεοπτικό χωρίς παράθυρα (ειδήσεις, κλπ) και λογότυπα.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το βασικό στο στρώσιμο είναι να μειώσεις αντίθεση/φωτεινότητα.
Όχι οξύτητα. Και να παίζει τηλεοπτικό χωρίς παράθυρα (ειδήσεις, κλπ) και λογότυπα.

Αλήθεια,πως κρίνεις την U20 σου,στο θέμα-ταμπού (!!!)
δηλαδή image retention-burn in,φίλε petasis ??

Eγω παντως δεν μειωσα τιποτα και DVD στρωσιματος δεν εβαλα καθολου.

Πλεον ειμαι στις χιλιες+ ωρες και image retention βλεπω πολυ δυσκολα.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το θέμα ταμπού είναι η κίνηση. Εκεί πώς σου φαίνεται;

IR έχει λίγο, και η δικιά μου που παίζει τηλεοπτικό το λογότυπο του μέγκα την βαράει αχτύπητα...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

θεμα ταμπου το image retention???

γυρισαμε στο ετος 2000 και δε το καταλαβα?????????????????????????

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

θεμα ταμπου το image retention???

γυρισαμε στο ετος 2000 και δε το καταλαβα?????????????????????????

Φίλε Paul64,δυστυχώς είναι.Όχι,βέβαια,στο επίπεδο του 2000....
Απόδειξη το IR,που αν δεν το προσέξεις,πανεύκολα γίνεται burn in.Σίγουρα και με μαθηματική ακρίβεια.
Oι πιο ψαγμένοι-όπως η μεγαλύτερη πλειοψηφία των μελών-βέβαια είναι ενημερωμένοι,υποψιασμένοι και "φυλάγονται".Οι ανήξεροι ή οι γνώστες αλλά τεμπέληδες,όμως ??
Επίσης υπάρχουν οι κατασκευαστές που το αντιμετωπίζουν καλύτερα (αν και οι συσκευές τους βγαίνουν κάπως "φιμωμένες") και οι "άλλοι" (πιο αστραφτεροί αλλά και πιο ...καμικάζι)Εξαρτάται,λοιπόν, και από ποιό brand επιλέγεις.
ΥΓ. Αυτά τα υποστηρίζω εγώ,ο οποίος πολύ πιθανόν σε 1-2 μήνες να κατέχω μια 46αρα VT20 ή μια GT20.Αμερόληπτα,όμως τα σύκα-σύκα.....-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απόδειξη το IR,που αν δεν το προσέξεις,πανεύκολα γίνεται burn in.Σίγουρα και με μαθηματική ακρίβεια.

E, όχι και πανεύκολα...

Επίσης, IR και Burn In, είναι δύο εντελώς διαφορετικά φαινόμενα. Το πρώτο, αποτελεί φυσιολογικό φαινόμενο κατά τη λειτουργία ενός πάνελ Plasma και οφείλεται στην διηλεκτρική επίστρωση MgO, το δεύτερο, αφορά τον φώσφορο και στις σημερινές Plasma χρειάζεται προσπάθεια για να καταφέρεις να το πάθεις...

Τα φαινόμενα είναι διαφορετικά,όντως,στις σελίδες των εγκυκλοπαιδιών,όμως.
Στο panel μιας plasma είναι αλληλένδετα,και μάλιστα το περιστασιακό ένα(IR)-αν δεν προσεχθεί,επαναλαμβάνω-γίνεται προάγγελος του μόνιμου άλλου(burn in)
Aν δεν στρώσεις σωστά μια plasma (zoom-χαμηλές ρυθμίσεις) αν δεν της κάνεις τακτική "μπουγάδα" (εναλλαγή καναλιών-χιόνια-burn in dvd) και αν τέλος βλέπεις πολύ τηλεοπτικό(λογότυπα-παράθυρα ειδήσεων κλπ.) δεν είναι πανεύκολο το burn in ?? Ακόμα και στις ανθεκτικότερες,μάλιστα,panasonic ??

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τα φαινόμενα είναι διαφορετικά,όντως,στις σελίδες των εγκυκλοπαιδιών,όμως.
Στο panel μιας plasma είναι αλληλένδετα,και μάλιστα το περιστασιακό ένα(IR)-αν δεν προσεχθεί,επαναλαμβάνω-γίνεται προάγγελος του μόνιμου άλλου(burn in)
Aν δεν στρώσεις σωστά μια plasma (zoom-χαμηλές ρυθμίσεις) αν δεν της κάνεις τακτική "μπουγάδα" (εναλλαγή καναλιών-χιόνια-burn in dvd) και αν τέλος βλέπεις πολύ τηλεοπτικό(λογότυπα-παράθυρα ειδήσεων κλπ.) δεν είναι πανεύκολο το burn in ?? Ακόμα και στις ανθεκτικότερες,μάλιστα,panasonic ??

Kαι όμως όχι. Το Burn In των φωσφόρων, μετά τις πρώτες 200 ώρες, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το καταφέρεις σε φυσιολογική χρήση, το ίδιο ισχύει και για το μόνιμο IR. Σε μία εργασία των Choon-Sang Park, Heung-Sik Tae, Senior Member, IEEE, Young-Kuk Kwon, and Eun Gi Heo από το IEEE TRANSACTIONS ON ELECTRON DEVICES, VOL. 54, NO. 6, JUNE 2007, χρειάστηκαν 500 ώρες συνεχόμενης προβολής ενός λευκού τετραγώνου σε μαύρο φόντο, για να προκαλέσουν μόνιμο IR και σαφές Burn In σε μία Plasma της εποχής.

Το επίμονο IR, θέλει την προσπάθεια του και αυτό, μπορείς μεν να το πάθεις ευκολότερα, αλλά είναι αναστρέψιμο.

Το φυσιολογικό IR, δεν αναμένεται να προβληματίσει κανέναν και ούτε αποτελεί προάγγελο για κάτι. Όσο θα γράφει ώρες το πάνελ, τόσο δυσκολότερα θα δημιουργείται και τόσο ευκολότερα θα ξεπλένεται.

Το φυσιολογικό IR, στις Panasonic τουλάχιστον, φαίνεται μόνο στο μαύρο και χωρίς συσκότιση του χώρου, είναι δύσκολο έως αδύνατο να το δεις.

Το έντονα επίμονο και το μόνιμο IR, φαίνονται σαν σκιά και σε φωτεινές εικόνες, όπως και το Burn In, με τη διαφορά ότι παρατηρούνται μόνο με την συσκευή ενεργή, ενώ το Burn In φαίνεται και σε κλειστό πάνελ.

Βέβαια, αν κάποιος θέλει να βλέπει μόνιμα το ίδιο κανάλι, ναι, καλύτερα να μην πάρει Plasma, αν και αυτό δεν κατατάσσεται στις "φυσιολογικές χρήσεις"... :flipout: